Obdivuji, jak jsi to mohl z takového kousku poznat. Pokud si dobře vzpomínám, stavebnice Golden Hind měla tzv. "celodřevěnný" trup a proto jsem stavbu nikdy nerealizoval. Prostě mě bylo líto univerzální materiál vyhodit - a hodil se.mitom píše:Práve som si z posledných obrázkov všimol, že na stavbu tejto lode likviduješ stavebnicu lode Golden Hind od Igra...
Nie je Ti to ľúto? Veď preglejka (překližka) rôznej hrúbky sa dá kúpiť za pár korún v každej predajni pre leteckých modelárov.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Royal Caroline
Re: Royal Caroline
Výroba zadních oken.

Trochu jsem upravil část zadních ozdob:

Práce pokračují nátěrem horní části trupu.

Výroba části ozdobných lišt (na modelu jich bude postupně mnohem více) a postup výroby "řezacího" nástroje.

S tým Proxxonom si dobrý !
Mašinky od Proxxonu nejsou zrovna nejlacinější, ale bez nich si už modelařinu ani neumím představit. Ušetří spoustu času a námahy a i výsledek je poněkud "koukatelnější".Tujano píše:S tým Proxxonom si dobrý !
Nejde len o mašinky, ale hlavne ako ich vtipne a v netradičnom spojení ich využívaš.
Díky za kompliment.Tujano píše:Nejde len o mašinky, ale hlavne ako ich vtipne a v netradičnom spojení ich využívaš.
Pokračuji kormidlem, které je kompletně přepracováno podle knihy. Kormidlo je zatím jen volně sestaveno, ještě příjdou načernit mosazné závěsy.

Pustil jsem se do úpravy spodní části zadního zrcadla. V Anatomy of the Ship se píše, že tato část byla pravděpodobně opatřena malbami místo řezeb. Nechal jsem se tedy inspirovat, vyhodil stavebnicové odlitky a nahradil je obrázky z knihy. Výsledek posuďte sami - z dálky, kdy nejsou vidět různé nedokonalosti to vypadá docela efektně.

Zhotovena zadní část zábradlí, z vnější strany to příjde překrýt ozdobnou lištou.

Takže po krátké přestávce opět pár fotek. Tentokrát díly bočních oken, zatím jen připraveny pro osazení.

Přední část zábradlí - kulaté sloupky ze stavebnice jsem nahradil hranatými, je to sice pracnější, ale více to odpovídá realitě.

A zo stavebnice Golden Hind Ti náhodou neostal návod na stavbu modelu (stavebný postup)?marsalv píše:Obdivuji, jak jsi to mohl z takového kousku poznat. Pokud si dobře vzpomínám, stavebnice Golden Hind měla tzv. "celodřevěnný" trup a proto jsem stavbu nikdy nerealizoval. Prostě mě bylo líto univerzální materiál vyhodit - a hodil se.mitom píše:Práve som si z posledných obrázkov všimol, že na stavbu tejto lode likviduješ stavebnicu lode Golden Hind od Igra...
Nie je Ti to ľúto? Veď preglejka (překližka) rôznej hrúbky sa dá kúpiť za pár korún v každej predajni pre leteckých modelárov.
Ja ho totiž scháňam už dosť dlho a akosi sa nedarí.
Bohužel plány a návod na Golden Hind jsem vyhodil se zbytkem stavebnice.
Po týdenním snažení jsem dokončil zadní galerie. Snažil jsem se víceméně přiblížit podobu podkladům z Anatomy of the ship, ozdoby však zůstaly původní z Panartu.

Svislá příčka pravého okna by měla být průběžná a vodorovné se napojují do ní - viz levé okno.
Petr
Petr
Díky za upozornění,petrricek píše:Svislá příčka pravého okna by měla být průběžná a vodorovné se napojují do ní - viz levé okno.
Petr
Montáž ozdobných lišt (vyrobil jsem si vlastní, mosazná ze stavebnice mě příliš nenadchla).

Instalace kladek do bočnic - v tomto měřítku se to nedělalo zrovna moc dobře (podle toho to taky vypadá
)

Zhotoveny kotevní průvlaky, jenom jsem asi měl nechat lištu pod průvlaky nenabarvenou.

Po měsíční přestávce pokračují práce na dílech, které budou umístěny pod přední palubou.

sleduju od začátku a za mě opravdu dobrý...
carrot
carrot
Díky za pochvalu - potěší.carrot píše:sleduju od začátku a za mě opravdu dobrý...
carrot
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek