No vzdyť už mlčím...
Takhle mi to jezdí v originále : [youtube][/watch?v=p0Rh7Zmm0GQ].
Je to rekreační rychlost a při zpomalení je slyšet ta vibrace.
Michala m prosím o informace, které by mi pomohly při rekonstrukci. Díky.
No to taky ale je vidět, že na plný ceres to jede hodně pomalu a je to hlučné. Vypovídá to o kvalitě tohoto výrobku a o mých problémech s tím souvisejícími (o kterých píši výše).
Moc jsem toho nezničil, když jsem to páči,l tak se to trhalo jak papír, ale nakonec se povedlo. Koupil jsem http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... cts_id=789 druhý den jsem to měl doma. Hřídel jsem vlepil epoxidem a vše si sedlo, jen tam není moc místa na manipulaci s motorem. Ještě jsem to nezkoušel na vodě, ale nejspíše budu laborovat s lodním šroubem a potom až s motorem. Vnitřek lodi jsem taky upravil a vzřezal kvůli nové hřídeli. Zítra zkusím dodat foto.
Nafotil jsem to v rychlosti, ale pro představu to stačí. Hřídel asi už nechám mosaznou, jen ten vnitřek se musi ještě dodělat. Někdytam cákne při jízdě a jde to rovnou do trupu.
Ahoj. Já mám cca 1m člun, prázdný váží cca 1,5 kg (je to plaňkovaný trup a 3 vrstvy lamina). Prostě lze srovnávat s rivou, určitě nemá lepší vlastnosti, spíš naopak. S trojlistým šroubem Graupner 40mm z admiralshopu jel pěkně svižně ve skluzu i s motorem speed 600 7,2V (ale napájený byl 3S LiPO) s vodním chlazením. Pak sem namontoval combo carson (motor přes 3000 kV a napájení zůstálo stejné) a tím sem vyřešil i dlouhověkost motoru. nevím, co na to časem bude říkat pouzdro hřídele (také z admiral shopu včetně příruby pro 600 - stříďák carson má stejnou rozteč pro šroubky), ale ta jízda je zábavná. S tímto počinem sem moc spokojen.
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein
Tady dávám na ukázku video z dneška, kdy sem zkoušel různé šrouby. Je to bohužel jediné video které mám, není to ještě optimální šroub, tady ještě nebyl využit potenciál motoru a zejména akcelerace nebyla optimální.
Když motor točí přes 30000 ot/min., loď má 3,5 kg a je metr dlouhá, může být i tak velmi svižná. Se současným šroubem jede mnohem lépe, především akcelerace je lepší než na tomto videu, ale i max rychlost se zvýšila, protože už nedochází ke ztrátě tahu při nejvyšších otáčkách, což se na videu ještě stávalo.
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein
Ještě bych chtěl podotknout, že ta hmotnost není s přeností na deka, takže může možná jen 3 kg, možná 3,5, ale určitě ne méně. Je to váženo komplet osazené tak, jak to jde na vodu.