Měl bych jeden dotaz: Jaké dřevo používáte na tvorbu stěžňů a ráhen? Já si totiž koupil kulatinu z raminu (na modelylodi.cz) a struktura i barva dřeva se mi líbí. Jenže jsem (trochu pozdě, vím) zjistil, že z kulatiny stěžeň prostě v dané kvalitě neudělám. Takže zbývá stará dobrá metoda "opracuj si hranol). Jenže jsem ramin jako hranol nesehnal.
Co radíte vy?
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
H.M.N.B. GRANADO - scratch build
Re: H.M.N.B. GRANADO - scratch build
Jako náhradní řešení bych zvolil javor . Dobře se opracovává a má téměř neznatelnou strukturu dřeva. Můžu vědět , proč z kulatiny nejde vyhoblovat stěžeň? Trocha trpělivosti , a hlavně hoblíček Narex. Potom to jde samo.
Re: H.M.N.B. GRANADO - scratch build
Díky moc za radu.
Odpověď na otázku je: asi mám obě ruce levé. Není problém udělat z kulatiny stěžeň, který je na jednom konci užší, problém je, že části stěžně jsou čtvercového průřezu a já nedokážu dosáhnout toho, abych:
- neměl čtvercové části vůči sobě pootočeny. Už jsem to zkoušel několikrát a pokaždé mi to o pár stupňů ujelo
- měl čtvercovou část osově symetrickou s kulatinou
Takže tak.
Odpověď na otázku je: asi mám obě ruce levé. Není problém udělat z kulatiny stěžeň, který je na jednom konci užší, problém je, že části stěžně jsou čtvercového průřezu a já nedokážu dosáhnout toho, abych:
- neměl čtvercové části vůči sobě pootočeny. Už jsem to zkoušel několikrát a pokaždé mi to o pár stupňů ujelo
- měl čtvercovou část osově symetrickou s kulatinou
Takže tak.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 122 Odpovědi
- 400371 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od old_Mr_Grim