Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
AA a AAA akumulátory z LIDLu - musí být nutně nekvalitní?
Re: AA a AAA akumulátory z LIDLu - musí být nutně nekvalitní?
Zkusím je nabít pomalým proudem cestou nabíječky co mám "Fusion Typhoon L50B Pro". Mám i ty klasiky co se prodávají s baterkami ale ty mi spolehlivě nabíjí jen Tronicy z Lídlu (sprosté slovo) a jiné dost značkové mi nějak "likvidují"..v typhoonu jsem už oživil sadu 2500mAh koupené v nějaké sadě..
Nechci ty akumulátory jako pohonné ale do přijímače. Otestuji to tak, že to budu používat...jen naznačím..plánuji jeden účelový model( model je v tomto případě zavádějící protože žádná taková loď v originále neexistuje) a ten bude (zase jen plán) celý zapouzdřený a jediná přístup dovnitř bude cestou vypínačů a nabíjecích koncovek..takže tam potřebuji fakt aku co mě nenechají 200 metrů od břehu ve štychu...
Nechci ty akumulátory jako pohonné ale do přijímače. Otestuji to tak, že to budu používat...jen naznačím..plánuji jeden účelový model( model je v tomto případě zavádějící protože žádná taková loď v originále neexistuje) a ten bude (zase jen plán) celý zapouzdřený a jediná přístup dovnitř bude cestou vypínačů a nabíjecích koncovek..takže tam potřebuji fakt aku co mě nenechají 200 metrů od břehu ve štychu...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Ještě mě napadlo..Hloupá otázka, ale z fyziky mě elektrika vůbec nebavila...jak změřím kolik mAh se do akumulátoru nabilo, respektive nakolik jsou akumulátory nabité. Mám multimetr DT9505A který by to měl zvládnout ale já nevím jak na to...pak bych byla schopen až mi akumulátory přijdou a já je nabiji podat zprávu...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Položím jednoduchou otázku. Dělá Sanyo NiMHy s kapacitami např. u AA kolem 4000mAh a u AAA třeba 1800mAh? Vždy mějte toto na paměti, pokud narazíte na podobné fantastické kapacity. Pokud bude mít "neznačkový" aku kapacitu větší než cca 1100mAh u AAA a než 2700mAh u AA, ruce pryč.
E-bay je plný aku s fantastickými kapacitami, které mnozí dobráci pak u nás přeprodávají. Já osobně jsem hledal nějaké slušné AAA za rozumnou cenu pro svá Mini-Z auta (potřeba min. 10-12 sad po 4ks) a prosil jsem doslovně tuny sr.ček - hledání info o výrobcích, zkušenosti na fórech, atd. Zatím se mi jeví jako zajímavé aku Tenergy (viz na E-bayi shop All-Battery), kde nabízejí i větší množství za zajímavé ceny. Mají i obdoby Eneloopů s označením Centura LSD. Chci koupit pár vzorků a vyzkoušet si je.
E-bay je plný aku s fantastickými kapacitami, které mnozí dobráci pak u nás přeprodávají. Já osobně jsem hledal nějaké slušné AAA za rozumnou cenu pro svá Mini-Z auta (potřeba min. 10-12 sad po 4ks) a prosil jsem doslovně tuny sr.ček - hledání info o výrobcích, zkušenosti na fórech, atd. Zatím se mi jeví jako zajímavé aku Tenergy (viz na E-bayi shop All-Battery), kde nabízejí i větší množství za zajímavé ceny. Mají i obdoby Eneloopů s označením Centura LSD. Chci koupit pár vzorků a vyzkoušet si je.
No já mám 25mAh aku AA od Sanyo kupované v práci ke gps a jsou to šmejdy až hrůza..byly nakoupené i s šíleně drahou nabíječkou a slovy 3 x jsem je nabil..pokaždé když gps se už sama vypla že nemá šťávu. Teď jsem je zkoušel nabíjet cestou adaptéru svojí nabíječkou Typhoon a po 12 hodinách jsem ji vypnul..tolik proudu co do nich cpu a těch penez co to stojí za tu cenu si raěji koupím zase tronicy až se v lídlu (sprosté slovo) objeví...
ostatně...používáte někdo AAA nebo AA velikost akumulátorů jako pohonné ? Dalo by se to vůbec ?
ostatně...používáte někdo AAA nebo AA velikost akumulátorů jako pohonné ? Dalo by se to vůbec ?
- Morpheus141
Dlouhou dobu jsme se synama používaly AAA z lidlu jako pohonné aku do autíček X-Mods Carson .... vydrželo to jezdit cca 9 minut na plný výkon ...... používaly jsme i jiné značky AAA aku a ty z lidlu byly suveréně nejlepší ...... tak nevím ...
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
JuraSach:
Pouzivam Tronicky 2500 mah na pohon RC auta. Je to buggy v mierke 1:10. Trochu starsi model od Tamiya. Narve sa tam 8 ks AAA bateriek a rype asfalt cca 15 min. Celkovu dobu pojazdenia aj s poklesom vykonnosti odhadujem na 40 min.
Pouzivam Tronicky 2500 mah na pohon RC auta. Je to buggy v mierke 1:10. Trochu starsi model od Tamiya. Narve sa tam 8 ks AAA bateriek a rype asfalt cca 15 min. Celkovu dobu pojazdenia aj s poklesom vykonnosti odhadujem na 40 min.
Ako sa vola najznamejsie vychodniarske lepidlo ............................... ?
PRIONDZIM
PRIONDZIM
AA ano... ale ne Tronicy a jiné -icy...
Občas se i Sanyu něco nepovede. Ty 2500ky byly nefunkčností pověstné. 2200 byly myslím dobré.
Občas se i Sanyu něco nepovede. Ty 2500ky byly nefunkčností pověstné. 2200 byly myslím dobré.
- Morpheus141
Zyrtec MT píše:JuraSach:
a ty AA akumulátory pájený a nebo jen v držáku jako pro přijímač ?
- Morpheus141
jen v držáku ..
a to vydrželi ty tenké drátky co tam jsou ? nebo jsi je přepájel ?
- Morpheus141
ten držák byl přímo připájen na plošňák a kontakty byly z plíšku takže jediné vodiče byly k motoru a servu řízení .... k motoru vydržely v pohodě byly dostatečně dimenzované
jo tak to jo...
Samozřejmě, že se to dá. U Mini-Z (auta 1:28) ani v základu nelze jinak, mají kontakty pro aku ala držák na baterky. Motor je velikost 130, ty mají stall proud kolem 4A, běžná spotřeba je samozřejmě nižší - to běžné slušné AAA zvládne. Na cca 900-1000mAh jezdí Mini-Z cca 20 min. Existují i hi-discharge AAA aku, třeba Telink, ty dají i 8A. Já 4-7 let používal sady GP a Camellion (ano, mám je takto staré!), a přeci jen už jsou přes dobrou péči línější. Právě ty Camellionky jsou slušné lacinější aku, které bohužel nejsou rozumně na E-bayi, nicméně mne to přivedlo podívat se, co se dá koupit za jiné značky. Drahá Sanya se mi kupovat nechce, navíc to okukuju pro vícero lidí.JuraSach píše:...používáte někdo AAA nebo AA velikost akumulátorů jako pohonné ? Dalo by se to vůbec ?
Sanyo u AA 2500mAh měl opravdu nepovedenou sérii s velkým samovybíjením.
Pokračování testu samovybíjení (viz mé minulé příspěvky). Koho způsob testu uráží, číst to nemusí a rád si prostuduji výsledky jeho testů.
Zbytková kapacita měřena při vybíjení proudem 500 mA do napětí 0,90 V.
Po nabití:
- se SANYO Eneloop aku k dispozici 103% - 105% kapacity jmenovité (2000 mAh)
- s TRONIC Ready To Use (LIDL) aku k dispozici 104% - 107% kapacity jmenovité (2100 mAh)
- s LA CROSSE Tech aku k dispozici 96% - 101% kapacity jmenovité (2600 mAh)
po třech měsících klidu od nabíjení:
- se SANYO Eneloop aku k dispozici 90% kapacity jmenovité, 88% kapacity změřené
- s TRONIC Ready To Use (LIDL) aku k dispozici 88% kapacity jmenovité, 84% kapacity změřené
- s LA CROSSE Tech aku k dispozici 78% kapacity jmenovité, 80% kapacity změřené
po šesti měsících klidu od nabíjení (jiný článek ze stejného nákupu):
- se SANYO Eneloop aku k dispozici 91% kapacity jmenovité, 87% kapacity změřené
- s TRONIC Ready To Use (LIDL) aku k dispozici 90% kapacity jmenovité, 84% kapacity změřené
- s LA CROSSE Tech aku k dispozici 66% kapacity jmenovité, 65% kapacity změřené
U SANYA Eneloop a TRONICu Ready To Use (LIDL) se hodnoty zbytkových kapacit po šesti měsících prakticky neliší od hodnot po třech měsících. U LA CROSSE Tech je pokles kapacity rozeznatelný.
Pro porovnání vlastností aku jsem použil velice jednoduchý zátěžový test - zatížení rezistorem 1 Ohm (tzn. cca 1,25 A) a změření rozdílu napětí naprázdno a a napětí při zatížení (po 5 sekundách):
články z testu 6 mesíců po nabíjení (před měřením zbylé kapacity):
SANYO ENELOOP 2000mAh rozdíl 0,061 V
Tronic Ready To Use 2100 mAh rozdíl 0,064 V
LA CROSSE TECH 2600 mAh rozdíl 0,120 V
Jen pro porovnání - z holícího strojku jsem vyhodil článek SANYO NiMH 2300 mAh, který má aktuální změřenou kapacitu 1617 mAh, ale motorem ve strojku i po nabití sotva točí - pokles po zatížení 1 Ohm o 0,499 V. Je měkký jako máslo.
Změření zatěžovacích charakteristik to sice nenahradí, ale alespoň je podle čeho rychle články třídit.
Zbytková kapacita měřena při vybíjení proudem 500 mA do napětí 0,90 V.
Po nabití:
- se SANYO Eneloop aku k dispozici 103% - 105% kapacity jmenovité (2000 mAh)
- s TRONIC Ready To Use (LIDL) aku k dispozici 104% - 107% kapacity jmenovité (2100 mAh)
- s LA CROSSE Tech aku k dispozici 96% - 101% kapacity jmenovité (2600 mAh)
po třech měsících klidu od nabíjení:
- se SANYO Eneloop aku k dispozici 90% kapacity jmenovité, 88% kapacity změřené
- s TRONIC Ready To Use (LIDL) aku k dispozici 88% kapacity jmenovité, 84% kapacity změřené
- s LA CROSSE Tech aku k dispozici 78% kapacity jmenovité, 80% kapacity změřené
po šesti měsících klidu od nabíjení (jiný článek ze stejného nákupu):
- se SANYO Eneloop aku k dispozici 91% kapacity jmenovité, 87% kapacity změřené
- s TRONIC Ready To Use (LIDL) aku k dispozici 90% kapacity jmenovité, 84% kapacity změřené
- s LA CROSSE Tech aku k dispozici 66% kapacity jmenovité, 65% kapacity změřené
U SANYA Eneloop a TRONICu Ready To Use (LIDL) se hodnoty zbytkových kapacit po šesti měsících prakticky neliší od hodnot po třech měsících. U LA CROSSE Tech je pokles kapacity rozeznatelný.
Pro porovnání vlastností aku jsem použil velice jednoduchý zátěžový test - zatížení rezistorem 1 Ohm (tzn. cca 1,25 A) a změření rozdílu napětí naprázdno a a napětí při zatížení (po 5 sekundách):
články z testu 6 mesíců po nabíjení (před měřením zbylé kapacity):
SANYO ENELOOP 2000mAh rozdíl 0,061 V
Tronic Ready To Use 2100 mAh rozdíl 0,064 V
LA CROSSE TECH 2600 mAh rozdíl 0,120 V
Jen pro porovnání - z holícího strojku jsem vyhodil článek SANYO NiMH 2300 mAh, který má aktuální změřenou kapacitu 1617 mAh, ale motorem ve strojku i po nabití sotva točí - pokles po zatížení 1 Ohm o 0,499 V. Je měkký jako máslo.
Změření zatěžovacích charakteristik to sice nenahradí, ale alespoň je podle čeho rychle články třídit.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 8461 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Šiška Roman
-
- 0 Odpovědi