Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
material nastavby
- petr hájek
Re: material nastavby
když dáte do toluenu nebo perchloru rozpustit ty zlomky polystyrenu zaděláváte si právě na problém s pomalým schnutím .
Osobně použvám jen čistou tekutinu v injekční stříkačce s tou nejtenší jehlou s upilovaným ostřím a netlačím na píst jen v prstech držím , toluen se zahřívá od prstů a vytéká po kapkách sám v množství tak akorát.
odpařuje se tak rychle že nedojde k naleptání nikde jinde než ve spáře , podmínkou ale je mít spoj dokonale spasován nasucho.
spoj je za hodinu bez problémů vytuhlej natolik aby se nechal zaškrábnout ostrým nožem a další tmelení ani broušení není třeba, tím odstraním nutnost ,,matlání,, dalších materiálů různorodého původu na model a pozdější překvápka s různou odolností a strukturou pod barevným nátěrem.
Osobně použvám jen čistou tekutinu v injekční stříkačce s tou nejtenší jehlou s upilovaným ostřím a netlačím na píst jen v prstech držím , toluen se zahřívá od prstů a vytéká po kapkách sám v množství tak akorát.
odpařuje se tak rychle že nedojde k naleptání nikde jinde než ve spáře , podmínkou ale je mít spoj dokonale spasován nasucho.
spoj je za hodinu bez problémů vytuhlej natolik aby se nechal zaškrábnout ostrým nožem a další tmelení ani broušení není třeba, tím odstraním nutnost ,,matlání,, dalších materiálů různorodého původu na model a pozdější překvápka s různou odolností a strukturou pod barevným nátěrem.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
P.S. pokud zatlačíte na spoj před jeho ztuhnutím , můžete imitovat housenku sváru tím jak se neztuhlý materiál destičky vytlačí ven , potom už ale nezaškrabujte , předpokládá to ale mít spoj tam kde byl i ve skutečnosti.
poslední dobou bývají desky PSH z jedné strany matné a z druhé superlesklé a chráněné ochranou statickou folií ten povrch je až příliš lesklý proto ho před povrchovkou musím něčím zmatovat , pokud je to velká plocha používám brusný flís , pokud menší plocha pak cif s kartáčkem na zuby pod vodovodem a pokud je to hodně členitý díl, pak těsně před nástřikem syntetickou základovkou s toluenem místo ředidla , přestříknu celou součást toluenem s nepatrným množstvím rozpuštěného polystyrenu (používám většinou barevný extrudovaný stavební pro jednoduchou kontrolu kam už jsem stříkal a kam ještě ne).
Barvy (zásadně jen syntetické) je třeba stříkat opatrně v tenkých vrstvičkách mezi nimiž musí mít toluen čas vyprchat z povrchu.
poslední dobou bývají desky PSH z jedné strany matné a z druhé superlesklé a chráněné ochranou statickou folií ten povrch je až příliš lesklý proto ho před povrchovkou musím něčím zmatovat , pokud je to velká plocha používám brusný flís , pokud menší plocha pak cif s kartáčkem na zuby pod vodovodem a pokud je to hodně členitý díl, pak těsně před nástřikem syntetickou základovkou s toluenem místo ředidla , přestříknu celou součást toluenem s nepatrným množstvím rozpuštěného polystyrenu (používám většinou barevný extrudovaný stavební pro jednoduchou kontrolu kam už jsem stříkal a kam ještě ne).
Barvy (zásadně jen syntetické) je třeba stříkat opatrně v tenkých vrstvičkách mezi nimiž musí mít toluen čas vyprchat z povrchu.
To s tou ihlou určite vyskúšam, poznám to z komerčne predávaných lepidiel ale nenapadlo ma aplikovať to pri perchlore 
- petr hájek
já si ji nainstaloval na olejničku a spokojenost ty stříkačky časem začnou pouštět toluen (perchlor ) kolem pístu a na ruce a to příjemné není.
- petr hájek
nedávno jsem nakupoval ve skladě drogérie zajímavý seznam položek:
dusičnan draselný, síru, hliníkový prášek , toluen, aceton , peroxid co nejsilnější, kyselinu dusičnou, hypermangan , glicerin, chlorové tablety ,kyselinu sírovou a pytel dřevěného uhlí.......
Myslím Merimacku , že tak vyjeveně se netvářili ani když jsi mluvil o raketě.......
paradoxně ani jedno ztoho seznamu nebylo určeno na výrobu výbušnin.
dusičnan draselný, síru, hliníkový prášek , toluen, aceton , peroxid co nejsilnější, kyselinu dusičnou, hypermangan , glicerin, chlorové tablety ,kyselinu sírovou a pytel dřevěného uhlí.......
Myslím Merimacku , že tak vyjeveně se netvářili ani když jsi mluvil o raketě.......
paradoxně ani jedno ztoho seznamu nebylo určeno na výrobu výbušnin.
Kdyz nad tim premyslim, tak toulen asi ne, je to fakt svinstvo a cichat se mi to nechce, docela bych dal na to lepidlo od Revella, myslim ze ho mam, ale je vode vzdorny???
Ak myslíš to na kity, myslím že sa volá (alebo volalo) Contacta, to je určite vode odolné.
Tak jednoznačně z těch tří pokusů vyhrál na lepení PSH desek toluen.Drží a nijak nedeformuje okolí lepeného spoje .Jenom když jsem dnes požádal manželku zda by nepřinesla ze zaměstnání injekční stříkačku z jehlou a po optání na co to potřebuji se jí dostalo odpovědi že na toluen tak ten pohled byl dost divnýNalim píše:Ahoj tak jsem dnes odzkoušel: sekundové lepidlo,rozpuštěné kousky PSH desky v acetonu a toluen no a v tuto chvíli si připadám že jsem přišel z hospodyDrizz píše:no asi bych byl pro plastove desky. Je to levnejsi, jednodusi sehnat, ale nejak nevim cim to lepit, tiim toulenem si nejsem jist..Vzhledově je ten spoj s toluenem asi nejhezčí ,sekundové lepidlo stahuje dost úhel spoje a rozpuštěná deska drží a nevypadá špatně.Počkám co zítra až to budu brousit potom poreferuji.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
ani mi nemluv, kdyz jsem zkousel patou lekarnu ze chci injekcni jehly a strikacky, tak jsem to vzdal. uz jsem jen cekal kdy na me zavolaji policajty, ze pry si mam vzit jednorazove, jsou pry lepsi. po prvni zkusenosti jsem tam radej sel v tricku, ale kdyz mi pani zacala davat prednasku o prenosu zloutenky a HIV, poslal jsem ji do haje a zavolal svagrove jestli mi je nemuze prinest z nemocnice, protoze na tohle teda nervy vazne nemam. na to ze to chci na lepidlo a davkovani laminovaci pryskyrice se na me vzdycky tak soucitne podivali, ze jsem mel sto chuti jim jednu ubalitNalim píše:Tak jednoznačně z těch tří pokusů vyhrál na lepení PSH desek toluen.Drží a nijak nedeformuje okolí lepeného spoje .Jenom když jsem dnes požádal manželku zda by nepřinesla ze zaměstnání injekční stříkačku z jehlou a po optání na co to potřebuji se jí dostalo odpovědi že na toluen tak ten pohled byl dost divnýNalim píše:Ahoj tak jsem dnes odzkoušel: sekundové lepidlo,rozpuštěné kousky PSH desky v acetonu a toluen no a v tuto chvíli si připadám že jsem přišel z hospodyDrizz píše:no asi bych byl pro plastove desky. Je to levnejsi, jednodusi sehnat, ale nejak nevim cim to lepit, tiim toulenem si nejsem jist..Vzhledově je ten spoj s toluenem asi nejhezčí ,sekundové lepidlo stahuje dost úhel spoje a rozpuštěná deska drží a nevypadá špatně.Počkám co zítra až to budu brousit potom poreferuji.
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
- petr hájek
tak tohle neznám stříkačky i jehlíi kupuju běžně a nikdy se na mě nikdo divně nekoukal o přednášce na téma infekce už vůbec nemluvě. jen je jim občas divný , že chci ůčet pro odpis i na kondomy.
zamysli se nexi , jestli nejsi podoben nějaké známé firmě z okolí......
zamysli se nexi , jestli nejsi podoben nějaké známé firmě z okolí......
Co tak čichám tu Contactu, tak to rozhodně žádná vůně není. Nástavbu Springera jsem s tím lepil už v únoru a smrdí to pořád.Drizz píše:Kdyz nad tim premyslim, tak toulen asi ne, je to fakt svinstvo a cichat se mi to nechce, docela bych dal na to lepidlo od Revella, myslim ze ho mam, ale je vode vzdorny???
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- petr hájek
no u výbuchů bude spára znát asi vždy , zkus AL plech nebo dural a svařovat pod ochranou atmosférou to by spára vylézt nemusela.....
- petr hájek
contakta bude stejně na stejném základu, jinak by asi nefungovala, jen s cedulkou o nezávadnosti při používání podle návodu ve kterém bude napsáno jak vyhledat lékaře v případě :nadýchání , požití , potřísnění a kápnutí do oka,atd......
- Šiška Roman
Jak PSH ohýbat?
Jedná se mi o pravý úhel.Při nahřátí horkovzdušnou pistolí a ohnutí se materiál
vytlačí a roh se stenčí,takže pevnostně není nic moc.A to nahřátí materiálu taky moc nesvědčí.
Takže jak na to?
Jedná se mi o pravý úhel.Při nahřátí horkovzdušnou pistolí a ohnutí se materiál
vytlačí a roh se stenčí,takže pevnostně není nic moc.A to nahřátí materiálu taky moc nesvědčí.
Takže jak na to?
Predpohladám, že cieľom je vytvoriť "guľatý roh" ...
Ja to robím tak, že zlepím normálny "ostrý roh" , a zvnútra sa nalepí lišta z PSH potrebných rozmerov, tak, aby sa zvonka dal rádius vybrúsiť. Robia sa aj trojuholníkové plastové lišty ( Tamyia). Ak sa používa hrubší plast ( napr. 1,5 - 2mm) niekedy tú lištu dovnútra ani netreba lepiť, a rádius sa dá v pohode vybrúsiť aj bez väčšieho oslabenia materiálu.

Ak má byť ohýbaný diel viditeľný aj "zvnútra" robil som to, ako som spomínal v inej téme ( Herman) zepením viacerých tenkých vrstiev plastu ( napr. 0,25 mm ).
Ja to robím tak, že zlepím normálny "ostrý roh" , a zvnútra sa nalepí lišta z PSH potrebných rozmerov, tak, aby sa zvonka dal rádius vybrúsiť. Robia sa aj trojuholníkové plastové lišty ( Tamyia). Ak sa používa hrubší plast ( napr. 1,5 - 2mm) niekedy tú lištu dovnútra ani netreba lepiť, a rádius sa dá v pohode vybrúsiť aj bez väčšieho oslabenia materiálu.

Ak má byť ohýbaný diel viditeľný aj "zvnútra" robil som to, ako som spomínal v inej téme ( Herman) zepením viacerých tenkých vrstiev plastu ( napr. 0,25 mm ).
PeterP
- petr hájek
souhlas taky to dělám stejně
pokud mi nevadí větší zaoblení a materiál je do 0,7mm dá se to ještě opatrně naohýbat postupným přetažením přes hranu s tlakem a materiál co největší silou(používám dubový špalík jako protikus hrany) stolu jako u papírových vystřihovánek.
pokud mi nevadí větší zaoblení a materiál je do 0,7mm dá se to ještě opatrně naohýbat postupným přetažením přes hranu s tlakem a materiál co největší silou(používám dubový špalík jako protikus hrany) stolu jako u papírových vystřihovánek.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek