malá rada 2-- bratře nepřipaluj ty nože nevhodným kotoučem, nemají to rády a budou se rychle tupit
máš asi moc jemný kotouč, ty rády připalují materiál, pokud to nejde změnit, pak hodně chladit
a k té radě předtím, je vhodné vrtat středovou díru předem a pak opřít do otvoru hrot, nebude to lítat a poškozená hrana se ubere až jako poslední = bude to vypadat dobře
středící otočný hrot se dá nahradit pouzdrem se dvěma ložisky cca 12mm a to celé dát do vhodného tělesa
ona totiž příprava výrazně zlepšuje opakovatelnost výsledku
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Hlavně děl
Re: Hlavně děl
Upnutím děla do kleštin se může dělo poškrábat. Soustruh nemám, proto jsem to neměl o co opřít. A jsem dosti limitován žádnou dílnou a tudíš i výbava nářadí je dost utlá. Ale co čim víc překážek o to větší radost z výsledku (jestli se někdy k němu dopracuji).
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
- kralik1111
Admirál nevím odkud jsi ,ale v Praze v Soukenický ulici je obchod se zlatnickymi potřebami a tam jsem to oxidační mořidlo kupoval
Tu Mitom a Petrricek: Zde je slíbená fotka. Je to první pokus. Doufám že ty ostatní budou vypadat lépe.

Vyzerá to dobre...
A vidím, že máš aj vzadu očká. Ja sa k tomu stále nemôžem dostať...
A vidím, že máš aj vzadu očká. Ja sa k tomu stále nemôžem dostať...
Já udělal jen jedno dělo abych viděl jak budou vypadat a to a zase odložil.
Já teď zkoušel udělat děla rúzných ráží pro Revenge, což je konec 16.stol, která jsou jednodušší a stačila mi vrtačka a hranolek s přilepeným smirkovým papírem,dřevěné tyčky různých průměrů. Na obruče jsem použil papír široký 1mm u velké ráže a u děl na nástavby niť. Když jsem vrtal ústí, nejdříve jsem si je předvrtal malým vrtákem. Celé mi to zabralo tak půl hodiny kus. Natřel jsem je bronzovou od Revell a zatím jsem s tím spokojený. Uvidíme, je to jenom zkušební serie ve velikosti 1:100.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 9178 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Turboduck