Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
povrchova uprava TT
- petr hájek
Re: povrchova uprava TT
nejezdím TT a jen rejpám:
což takhle udělit za maketovost před startem určitý bonus bodů které by se odmázli při hodnocení samotné jízdy .
myslím , že by to leckoho docela motivovalo ,,vstát z pmyslného kanape ,,o něco dřív .
a teď se na mě sesypte pánové:lol:
což takhle udělit za maketovost před startem určitý bonus bodů které by se odmázli při hodnocení samotné jízdy .
myslím , že by to leckoho docela motivovalo ,,vstát z pmyslného kanape ,,o něco dřív .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
otazka je jestli závodíme pro svoje potěšení nebo pro diváky a rozhodčí plně souhlasím z Pepou Darvašem dveře by měli být otevřeny pro každého a bodování stavby lodě je to poslední co by pomohlo této soutěži dada
Dobrý nápad ...petr hájek píše:nejezdím TT a jen rejpám:
Problemom však asi bude vygenerovať jednoduché a aspoň trochu férové pravidlá pre udelenie takýchto bodov.
Ak sa preženie , potom o už je vlastne hodnotenie makety.
Možno by sa dal použiť systém páči - nepáči od plastikárov.
Súťažné lode sa dajú "do rady" a komisia zostaví poradie od nakrajšieho ...
Prvý v poradí dostane povedzme desať bonusových bodov, ďalší deväť , osem ... atď.
Komisia ( napr. trojčlenná) sa buď na poradí zhodne alebo každý člen zostaví vlastné poradie a potom sa urobí súčet dosiahnutých poradí.
Je to rýchle a ohodnotenie by nemalo klasifikovať "maketovosť" ale skôr dokončenosť, čistotu prevedenia, množstvo a reálnosť detailov na lodi.
Tak by mali šancu sa presadiť aj pekne spracované " nemakety".
Napríklad Severanov Arny by asi z prísne maketárskeho hľadiska mal problémy ( nedostatok podkladov, stavebný plánik,...) ale Tí, čo lúto loďku videli , tak vedia aká je parádna
PeterP
to mě motivuje se na to vykašlat...........petr hájek píše:nejezdím TT a jen rejpám:
-a ty body by se musely přidělit všem stejně-tj.: máš to hotové(nezáleží zda je to Maketa nebo polomaketa,nebo fošna) máš -5 bodů, prostě všem stejně za hotovou loď, ať je to MoNaKo papírák či maketa
Ale jsem výrazně PROTI-
Další řešení je sezoní "hájení"
pak bych řešil celkový dojem-tj. pokud to vypadá slušně, není co řešit(netrval bych na oknech a pod....každá loď vypadá jinak a jedna je bez oken vrak a druhá super polomaketa)
Proč: například já jsem sundal z Weihe polery(pacholata) z přídě, neb se mi tam pořát zachytávalo lanko(pokud byla loď na 5m dokázal jsem to ohlídat, ale na 20m to byla havárie za havárii).....
myslím že i na Hermanovi kluci upravili pacholata izolepou na soutěž aby lanko klouzalo........
Osobně bych se na to vykašlal úplně-v pravidlech je že loď musí připomínat remorkér, a loď má být dodělaná-a to stačí!
pokud pořadatel připustí že pojede loď nedodělaná, stačí abych podal protest-jsem zvědav kdo by se chtěl hádat proti paragrafum §§§ svatých pravidel.--------
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Jaké koli "bodování" je mi proti srsti, udělá to zlou krev- například pro mě je to poslední hřebík do rakve mého působení v TT......
nástrojem jsou pravidla a pokud se mi nelíbí že jezděj nedodělaný lodě, tak prostě podám protest!!!
PS: osobně bych to nikdy neudělal i kdyby byl Nex o bod přede mnou a jeho loď byla nejnedodělanější z nejvíc nedodělaných........
nástrojem jsou pravidla a pokud se mi nelíbí že jezděj nedodělaný lodě, tak prostě podám protest!!!
PS: osobně bych to nikdy neudělal i kdyby byl Nex o bod přede mnou a jeho loď byla nejnedodělanější z nejvíc nedodělaných........
bodování asi nebude ta správná cesta, zvlášť pokud se bude počítat do jízd... navíc tu mluvíme o maketách, ale pravdu má spíš PetrP, že nejde o maketovost ale dokončenost. na mnoho lodí opravdu plány nejsou a jsou více méně fantazií autorů, viz různé variace nástaveb na Pepovo trupech pro WG.
mohla by se zopakovat doplňková soutěž z Protivanova o vyhodnocení nejlepší lodi (nebo více...) ale určitě bych to nezahrnoval do bodování jízd...
jinak rozhodčí budou přístí rok trochu náročnější na dokončenost lodí, které se již na TT objevili (nové modely budou určitou dobu hájeny)
mohla by se zopakovat doplňková soutěž z Protivanova o vyhodnocení nejlepší lodi (nebo více...) ale určitě bych to nezahrnoval do bodování jízd...
jinak rozhodčí budou přístí rok trochu náročnější na dokončenost lodí, které se již na TT objevili (nové modely budou určitou dobu hájeny)

NeJaToD team
o hájení je to třeba zde prodiskutovat a dát to do pravidel-nejsem proti-
jinak to svádí k "ať lstí či podvodem-vítězství se cení":lol::lol:
to by jsi do pravidel musel dát i pujčování bateriíRomanT píše:o hájení je to třeba zde prodiskutovat a dát to do pravidel-nejsem proti-
určitě po sezoně dojde k pár schůzkám u Voraře a diskuzi nad pravidly...

NeJaToD team
z pravidel
2. Typy lodí
Lodě použité pro vlečení vleku by měly být modely lodí, jejichž předlohy byly skutečně vytvořené a postavené za účelem vlečení. Přípustné jsou všechny typy remorkérů a obslužných lodí (oceánské, přístavní, říční atd.). Tlačné remorkéry mohou být použity, ale musí vléci přes lano. Délka remorkéru použitého pro vlečení musí být v rozmezí 40 až 150 cm. Remorkéry mohou být poháněny elektrickými motory a nebo parním strojem. Spalovací motory nejsou povoleny. Remorkéry mohou být poháněny lodním šroubem, VS pohonem a nebo kolesem. Remorkér může být vybaven i příčným pomocným pohonem.
Vlek používaný během soutěže je pro všechny týmy v jedné kategorii společný. Pokud se jedou dvě a nebo více kol, lze pro každé kolo použít jiný vlek.
nikde tu není slovo maketa, na stavbu makety je nutno mít morál, schonosti, čas a buňky já stavěl jako kluk modely jako třeba Artura
a měl radost že to pluje pak jsem začal stavět podle plánů nějakou Brigu a vylámal jsem si na tom chrup od té doby jsem už nic nestavěl
stavitel makety má můj obdiv a respekt jenže tím to končí já budu rád když si budeme moci zajezdit s někým druhým a užijeme si zábavu kvůli které to dělám
chlapi neblbněte nechte to volně plynout na posledním tt byli i kluci a o to by mělo jít
2. Typy lodí
Lodě použité pro vlečení vleku by měly být modely lodí, jejichž předlohy byly skutečně vytvořené a postavené za účelem vlečení. Přípustné jsou všechny typy remorkérů a obslužných lodí (oceánské, přístavní, říční atd.). Tlačné remorkéry mohou být použity, ale musí vléci přes lano. Délka remorkéru použitého pro vlečení musí být v rozmezí 40 až 150 cm. Remorkéry mohou být poháněny elektrickými motory a nebo parním strojem. Spalovací motory nejsou povoleny. Remorkéry mohou být poháněny lodním šroubem, VS pohonem a nebo kolesem. Remorkér může být vybaven i příčným pomocným pohonem.
Vlek používaný během soutěže je pro všechny týmy v jedné kategorii společný. Pokud se jedou dvě a nebo více kol, lze pro každé kolo použít jiný vlek.
nikde tu není slovo maketa, na stavbu makety je nutno mít morál, schonosti, čas a buňky já stavěl jako kluk modely jako třeba Artura
a měl radost že to pluje pak jsem začal stavět podle plánů nějakou Brigu a vylámal jsem si na tom chrup od té doby jsem už nic nestavěl
stavitel makety má můj obdiv a respekt jenže tím to končí já budu rád když si budeme moci zajezdit s někým druhým a užijeme si zábavu kvůli které to dělám
chlapi neblbněte nechte to volně plynout na posledním tt byli i kluci a o to by mělo jít
myslím že jsme rozumní šílenci co mlátí lodí o loď a vždy se nějak dohodnem.........
že by remorkéry, trať i vany/kačeři měli vypadat co nejlépe, je bez debat a nade vší pochybnost......
myslím že bychom nikoho neměli vyobcovávat za umělecky nezvládnutou loď, maximálně můžeme dát najevo lehké opovržení dlouhou dobou stavby-což dotyčný může večer smazat nějakým tím drinkem......
další věc je že pro většinu z nás není TT až tak hlavní modelářská ani životní náplň.......narozdíl od některých co honí každých 5 let novou maketu...
že by remorkéry, trať i vany/kačeři měli vypadat co nejlépe, je bez debat a nade vší pochybnost......
myslím že bychom nikoho neměli vyobcovávat za umělecky nezvládnutou loď, maximálně můžeme dát najevo lehké opovržení dlouhou dobou stavby-což dotyčný může večer smazat nějakým tím drinkem......
další věc je že pro většinu z nás není TT až tak hlavní modelářská ani životní náplň.......narozdíl od některých co honí každých 5 let novou maketu...
panove,
1.v TT ZADNE BODOVANI VZHLEDU LODI NIKDY NEBUDE. alespon na nasich soutezich rozhodne ne. TT je otevrene pro vsechny, rozhoduje se na trati a muze jet kazdy, staci kdyz se lod podoba remorkeru.
2. nikdy nebude podminka ze lod musi byt maketa. to by jsme museli vyhazet vsechny monaka a springery, protoze minimalne MoNaKo nikde na vode ve skutecnosti nejezdilo. to vsak nevylucuje aby nekdo s maketou TT jezdil
3.kdyby jste si poradne precetli ten muj navrh, tak tam jasne bylo ze jednu sezonu je rozestavena lod normalne mozne jezdit,nikdo nevylucuje nove lode a zajemce,ale nikdo mi nevymluvi ze za rok ji kapitan nedokaze ani nastrikat a zasklit
4. to marianovo stouchnuti jsem uvital, protoze ma pravdu. to co ukazoval pavel, ze je nedokoncena lod by nas melo donutit k zamysleni
takze to zase nehrotte smerem k maketam a nevymyslejte extremni situace.
jde o situaci kdy treba ja mam rozestavene 3 lode na TT a ani jedna neni hotova. MoNaKo je nastrikane barvama, a oba kastanci jsou v plnici. ja treba chci vsechny tri dostat do stavu aby splnovala pravidla navigy pro F4. vemte si kolik lidi se nekam pohnulo od protivanova? tvrdit ze rok jsem nemel cas je docela ubohe. cas nema skoro nikdo z nas, jen tech vraku se v TT objevuje cim dal tim vic a proste se nehybeme dal. muzu to tady zacit vypisovat jmenovite,ale myslim ze to neni potreba, kdo TT jezdi tak moc dobre vi o cem mluvim.
pokud se vam tenhle navrh nelibil, tak vymyslete lepsi definici lodi ktera je "dokoncena"
1.v TT ZADNE BODOVANI VZHLEDU LODI NIKDY NEBUDE. alespon na nasich soutezich rozhodne ne. TT je otevrene pro vsechny, rozhoduje se na trati a muze jet kazdy, staci kdyz se lod podoba remorkeru.
2. nikdy nebude podminka ze lod musi byt maketa. to by jsme museli vyhazet vsechny monaka a springery, protoze minimalne MoNaKo nikde na vode ve skutecnosti nejezdilo. to vsak nevylucuje aby nekdo s maketou TT jezdil
3.kdyby jste si poradne precetli ten muj navrh, tak tam jasne bylo ze jednu sezonu je rozestavena lod normalne mozne jezdit,nikdo nevylucuje nove lode a zajemce,ale nikdo mi nevymluvi ze za rok ji kapitan nedokaze ani nastrikat a zasklit
4. to marianovo stouchnuti jsem uvital, protoze ma pravdu. to co ukazoval pavel, ze je nedokoncena lod by nas melo donutit k zamysleni
takze to zase nehrotte smerem k maketam a nevymyslejte extremni situace.
jde o situaci kdy treba ja mam rozestavene 3 lode na TT a ani jedna neni hotova. MoNaKo je nastrikane barvama, a oba kastanci jsou v plnici. ja treba chci vsechny tri dostat do stavu aby splnovala pravidla navigy pro F4. vemte si kolik lidi se nekam pohnulo od protivanova? tvrdit ze rok jsem nemel cas je docela ubohe. cas nema skoro nikdo z nas, jen tech vraku se v TT objevuje cim dal tim vic a proste se nehybeme dal. muzu to tady zacit vypisovat jmenovite,ale myslim ze to neni potreba, kdo TT jezdi tak moc dobre vi o cem mluvim.
pokud se vam tenhle navrh nelibil, tak vymyslete lepsi definici lodi ktera je "dokoncena"
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
romane jasne ze se dohodneme, ale je to docela podobne pravidlo jako ze lod musi mit nastavby. kazde pravidlo jde obejit,ale tohle melo zamezit aby TT nejezdili jen omotorovane trupyRomanT píše:myslím že jsme rozumní šílenci co mlátí lodí o loď a vždy se nějak dohodnem.........
Ale páni ... diskusné fórum je od slova diskutovať.
Prečo sa hneď ježíte, a deklarujete , že sa na TT vykašlete, a zatlkate posledné hřebíky do rakve. :/
Všetci zúčastnení akosi cítia, že v súčasnom stave TT sa tak trochu stráca (česť výnimkám) "modelársky" fotieľ a hrdosť na vlastnu prácu a zručnosť.
Keby bol stav a úroveň modelov podobný ako v Holandsku alebo GB , asi by sme sa o tejto téme nebavili.
Mne sa zdá lepšie oceniť niekoho bonusovými bodmi za pekne urobený model, ako diskvalifikovať niekoho za nedokončený model.
Hovorí sa tomu pozitívna motivácia...
Lebo ten diskvalifikovaný s nedokončeným modelom už na žiadnu ďalšiu súťaž nepríde, to mi verte.
Prečo sa hneď ježíte, a deklarujete , že sa na TT vykašlete, a zatlkate posledné hřebíky do rakve. :/
Všetci zúčastnení akosi cítia, že v súčasnom stave TT sa tak trochu stráca (česť výnimkám) "modelársky" fotieľ a hrdosť na vlastnu prácu a zručnosť.
Keby bol stav a úroveň modelov podobný ako v Holandsku alebo GB , asi by sme sa o tejto téme nebavili.
Mne sa zdá lepšie oceniť niekoho bonusovými bodmi za pekne urobený model, ako diskvalifikovať niekoho za nedokončený model.
Hovorí sa tomu pozitívna motivácia...
Lebo ten diskvalifikovaný s nedokončeným modelom už na žiadnu ďalšiu súťaž nepríde, to mi verte.
PeterP
nexiku, já postavil Necky a jsou dokončený.....
nechal bych slovo dokončený spát a spíš bych použil "suběktivně pěkné" nebo nějak tak.
prostě je li to už druhý rok v plniči bez nástavby nebo nějak podobně, tak bych uvažoval o postihu (asi nestartovat?).......na první pohled je přeci poznat jestli se na lodi maká nebo ne......
Loď by měla být "pěkná"- však stačí poslat fotku k přihlášce-a je vyřešeno-
a nebo udělat Galerii Teamů a jejich lodí...........hned víš, co je čí.......a pořadatel může tvoji přihlášku odložit......což je tvrdé a jsem proti
Znovu píšu že bych to nehrotil, myslím že zákaz startu taky nic neřeší, jen odradí lidi.
Jediný můj nápad je +5 bodů za evidentně nehotovou loď......(evidentně je v základovce nebo laminátu, papírové-provizorní-nástavby)- detajlíky(okna a pod bych neřešil, tj jestli maj dveře kliku a kruh lanko.......)
žádné hájení........
nechal bych slovo dokončený spát a spíš bych použil "suběktivně pěkné" nebo nějak tak.
prostě je li to už druhý rok v plniči bez nástavby nebo nějak podobně, tak bych uvažoval o postihu (asi nestartovat?).......na první pohled je přeci poznat jestli se na lodi maká nebo ne......
Loď by měla být "pěkná"- však stačí poslat fotku k přihlášce-a je vyřešeno-
a nebo udělat Galerii Teamů a jejich lodí...........hned víš, co je čí.......a pořadatel může tvoji přihlášku odložit......což je tvrdé a jsem proti
Znovu píšu že bych to nehrotil, myslím že zákaz startu taky nic neřeší, jen odradí lidi.
Jediný můj nápad je +5 bodů za evidentně nehotovou loď......(evidentně je v základovce nebo laminátu, papírové-provizorní-nástavby)- detajlíky(okna a pod bych neřešil, tj jestli maj dveře kliku a kruh lanko.......)
žádné hájení........
Jsem za body -ať už minus nebo plus- jen v případě že dostanou všichni stejně
TO JEST za nehotovou (v jakém koli stavu + 5) pro kohokoli bez hájení
Hotové bych nebodoval......
a nebo zase všem stejně-za hotovou -5 ať je to maketa nebo MoNaKo.......
ale lepší mě přijde postihnout nedodělek.....
bez hajeni to je teda silne demotivujici pro kohokoliv kdo chce zacit. nemuzes prece srovnavat lidi co zacinaji jezdit a pak lidi co jezdi uz 3 roky. navic jde o nove pravidlo a je natolik zavazne ze se s nim proste za tyden, ale ani za mesic spousta lidi proste srovnat nemuze. proto jsem rozhodne pro hajeni. ono dokonceni a nedokonceni je docela subjektivni pocit. proto bych jasne specifikoval co na lodi byt proste musi. jakmile se dame cestou pocitu jsme jednou nohou v pekle. na slovo maketa bych rozhodne zapomnel. pro me osobne je teda plus 5 bodu za nedokoncenou lod silne pozitivne motivujicich, to snad v te dilne zacnu i spatRomanT píše:Jsem za body -ať už minus nebo plus- jen v případě že dostanou všichni stejně
když jsem před 30 roky jako kluk začínal s plastikařinou tak se na soutěžích hodnotilo jak je model shodný s předlohou, nikoho nezajímalo jestli jsem ho přerýval a onýtovával,hlavní bylo mít nějaké fotky skutečného letadla, dnes se pomalu počítají nýty, a hodnotí se jestli jsou panely správně napatinovány, ze soutěží se stala záležitost úzkého okruhu modelářů, ti kteří staví jen pro sebe a nemají chuť dodělávat " uhlíky v elektromotoru co poháněl kulomety" se soutěží nezúčastňují, nebaví je poslouchat řeči typu"kdo to stavěl, co to je za troubu, že neví kolik otvorů bylo v chladicím plášti kulometu MG 42, nebo že nemá správně zaprášený pancíř na tanku,
jinak je tady soutěž naviga a to jsou pokud se nepletu makety,
maketovost ano, ale jen podle uvážení soutěžícího a dodělanost taky, vlastně jde jen jestli se nepletu o jízdu zručnosti, chci se někam přijet podívat, láká mně to jen mi to časově nevychází, chci stavět remorkér a tak se o to zajímám vic,
jinak je tady soutěž naviga a to jsou pokud se nepletu makety,
maketovost ano, ale jen podle uvážení soutěžícího a dodělanost taky, vlastně jde jen jestli se nepletu o jízdu zručnosti, chci se někam přijet podívat, láká mně to jen mi to časově nevychází, chci stavět remorkér a tak se o to zajímám vic,
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Tak pánové, nechtěl jsem, ale nakonec mi to nedá se vyjádřit.
Hned na úvod - jsem PROTI jakémukoliv bodování VZHLEDU lodí!!!
Není přece cílem celé kategorie TT hodnotit VZHLED modelů, ale cílem je hodnotit a ocenit souhru týmu, umění ovládat soulodí a spolupráce mezi předním a zadním remorkérem.
K celé problematice nehotových lodí mám já názor ten, že tím, že loď není v barvě, nemá zasklená okna, či dodělanou střechu, NEZÍSKÁVÁ soutěžící ŽÁDNOU VÝHODU na vodě (lidově řečeno - i kdybych měl špičkovou maketu v Otrokovicích, tak bych tu druhou bójku trefil na komoru úplně stejně - bylo to jenom o rukách
)
Myslím si, že každého z nás stejně vnitřně žere, že nemá loď dodělanou nebo udělanou tak pěkně jako kolega modelář, ale proč se ještě více stresovat?
Děláme to přece všichni pro zábavu, tak si nějak nedovedu představit, že pojedu 500 km např. do Oseka, tam se sejde "komise" a nepustí mě na start - no jejda to bude mazec - tak bohatý skutečně nejsem
Takže shrnutí - jestli se má TT vyvíjet a růst, pak bude muset zůstat volné a třeba i s určitým procentem nehotových lodí. Jestli se začne hodnotit, bodovat a postihovat vzhled lodí,pak je to cesta k záhubě TT.
Tož asi tak.
MSOB
Hned na úvod - jsem PROTI jakémukoliv bodování VZHLEDU lodí!!!
Není přece cílem celé kategorie TT hodnotit VZHLED modelů, ale cílem je hodnotit a ocenit souhru týmu, umění ovládat soulodí a spolupráce mezi předním a zadním remorkérem.
K celé problematice nehotových lodí mám já názor ten, že tím, že loď není v barvě, nemá zasklená okna, či dodělanou střechu, NEZÍSKÁVÁ soutěžící ŽÁDNOU VÝHODU na vodě (lidově řečeno - i kdybych měl špičkovou maketu v Otrokovicích, tak bych tu druhou bójku trefil na komoru úplně stejně - bylo to jenom o rukách
Myslím si, že každého z nás stejně vnitřně žere, že nemá loď dodělanou nebo udělanou tak pěkně jako kolega modelář, ale proč se ještě více stresovat?
Děláme to přece všichni pro zábavu, tak si nějak nedovedu představit, že pojedu 500 km např. do Oseka, tam se sejde "komise" a nepustí mě na start - no jejda to bude mazec - tak bohatý skutečně nejsem
Takže shrnutí - jestli se má TT vyvíjet a růst, pak bude muset zůstat volné a třeba i s určitým procentem nehotových lodí. Jestli se začne hodnotit, bodovat a postihovat vzhled lodí,pak je to cesta k záhubě TT.
Tož asi tak.
MSOB
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Takže som zbytočne začal robiť novú nástavbu na Hermana a ponechám ho v evolucii
"TT Otrokovice 2008"

Veď je to od skutočnej predlohy skoro na nerozoznanie. Ani okná nemusím zasklievať, ani ulomiť nemám čo a táto nástavba sa neutopí.
A na kapitánsky mostik postavím figurku káčera Donalda s guľometom v pracke .
"TT Otrokovice 2008"

Veď je to od skutočnej predlohy skoro na nerozoznanie. Ani okná nemusím zasklievať, ani ulomiť nemám čo a táto nástavba sa neutopí.
A na kapitánsky mostik postavím figurku káčera Donalda s guľometom v pracke .
PeterP
to je tvůj problém a tvoje modelářská hrdost, pakliže to tvým nárokům na model vyhovuje, tak proč ne
Pavel Daněk
celá tahle debata je demotivující......
musíme se rozhodnout pro dvě věci:
A-bude postih za nehotovou loď
B-nebude nic
A= můžeme ještě dva dny vymýšlet jak se donutit lodě dodělat (body, hájení, tvrdý postup,měkký postup)
B=nechat to být a chytit se za nos a trochu zamakat!!! Nojby uvedl svoje WG do slušného stavu za 3měsíce?
Za sebe: pokud se lodě začnou hodnotit, je to cesta do pekla se kterou nesouhlasím a spáchám demonstrativní sebevraždu skokem pod vlastní ženu.......
Msob to napsal dobře-každého vnitřně žere že To nemá tak dlouhý (pěkný) jako kamarád.Proto si myslím že za pár let budou lodě jako obrázek i bez bodů.........
tak kterou variantu zvolíme?
musíme se rozhodnout pro dvě věci:
A-bude postih za nehotovou loď
B-nebude nic
A= můžeme ještě dva dny vymýšlet jak se donutit lodě dodělat (body, hájení, tvrdý postup,měkký postup)
B=nechat to být a chytit se za nos a trochu zamakat!!! Nojby uvedl svoje WG do slušného stavu za 3měsíce?
Za sebe: pokud se lodě začnou hodnotit, je to cesta do pekla se kterou nesouhlasím a spáchám demonstrativní sebevraždu skokem pod vlastní ženu.......
Msob to napsal dobře-každého vnitřně žere že To nemá tak dlouhý (pěkný) jako kamarád.Proto si myslím že za pár let budou lodě jako obrázek i bez bodů.........
tak kterou variantu zvolíme?
pánové, nehledejme problémy tam kde nejsou.... 3/4 názorů je rozumných... brod daleko a někteří jsou už bez kalhot.... tenhle problém jednou možná nastane ...až se přihlásí na start 340 lodí.... pak bude selekce vhodná.... ale zatím.. ?? pokut kategorie TT přežije ještě pár let.. tak si osobně myslím, že se bude vyvýjet svou vlastní cestou.. budou se měnit a dolaďovat poměry délky k šířce trupu, ponory atd... maketovost nebude vhodná... příliš moc detailů na přídi či zádi je jen na problém.. tohle již pochopil každý, kdo zachytil lanem o tyto fitnesy... a otázka "dostavěnosti "... velmi, ale velmi relativní, co je pro mě dostavěné, nemusí být pro tebe a naopak... zajisté slušně postavená a dokončená loď je vždy víc .... a právě taková vzorová loď může být větší motivací než striktně omezující pravidla pro účast ... já myslím, že všichni víme, kde máme své rezervy a nemusí na ně nějaká "rádoby komise " svým subjektivním názorem upozorňovat..... 
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
pro sas : " to je tvůj problém a tvoje modelářská hrdost, pakliže to tvým nárokům na model vyhovuje, tak proč ne "...
nedalo mi ,ale musím odpovědět na tvůj příspěvek k černému humoru PetraP k jeho nové nástavbě na Hermana... ... Nevím zda jsi informován, ale Petr v Otrokovich svou propracovanou nástavbu utopil a během večera dokázal vyrobit "toto" nouzové řešení...
foto z Protivanova 2007 - portal/img/gallery/371_1211389319.jpg
nedalo mi ,ale musím odpovědět na tvůj příspěvek k černému humoru PetraP k jeho nové nástavbě na Hermana... ... Nevím zda jsi informován, ale Petr v Otrokovich svou propracovanou nástavbu utopil a během večera dokázal vyrobit "toto" nouzové řešení...
foto z Protivanova 2007 - portal/img/gallery/371_1211389319.jpg
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
není problém je to jasné když to nenám hotové nebo něco poškodím, tak to nějak poflikuju, ale další je jestli už to tak nechám nebo to dám do pořádku, mimochodem, má to dobré a důležité je si umět poradit
za mě bodování maketovosti je nesmysl, a dokončení je si myslím přáním každýho, jen to vždycky nevyjde,
za mě bodování maketovosti je nesmysl, a dokončení je si myslím přáním každýho, jen to vždycky nevyjde,
Pavel Daněk
Proč sem pořád pletete bodování maketovosti... to nikdo nechtěl a rozhodně to nebude. Určité ohodnocení dokončenosti modelu by zohledněno být mělo. Dokončenost a maketovost jsou dvě naprosto rozdílné věci...

NeJaToD team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek