Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Brněnská přehrada

Pravidelná setkání (nejen) lodních modelářů v Brně a okolí.
Pepa Darvaš

Re: Brněnská přehrada

Příspěvek od Pepa Darvaš »

No hodně se Petře mýlíš ,protože Merimack je dospělý muž,kolem 25 let.A jsem velice překvapený,co píše.Spíš bych to typnul na to,že si z nás dělá tady na foru srandu.Viděl jsem nějaké jejich akce a nějaká bezpečnost tam byla i když to co jsem viděl v Horní Branné asi moc ten člověk ovlivnit nemohl ,byla to chyba pořadatele,nebo člověka který se staral o bezpečnost.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

no pepo já si to totiž myslím taky protože to co je tady psáno, tak je autor buď na palici nebo si dělá tu srandu , ale dospěle se to rozhodně nazvat nedá.
Pochopím nehodu ale dělat z ní reklamu je trochu mimo mísu.
Kecičky o naprosté rušenívzdornosti systémů na principu RC ovládání jsou už uplné SCI-FI , neb elektronika ani 100% zajištěnost neumožňuje a to ani v klasických ani v módních frekvencích.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Nechci nikoho od našich akcí odradit, ale to co jsem psal je svatá pravda...trochu zdramatizovaná, ale je to pravda...
Ovšem vše má své meze...trochu jsem to psal s humorem, to je fakt, ale to jen pro pobavení...:)
To co jsem tu psal, je pravda, ale vše mělo své opodstatnění...Model je u mě opravdu zajištěn tak, že i při rušení nemůže nic pálit...nebo rozhodně ne nic najednou...tedy naráz...
rušení je opravdu prevít..co sním...?Nic...dá se jen obejít...ne ho odstranit...
Naši diváci neměli nikdy žádný úraz...většinou jen mi...ale to bylo na našich zkouškách...ale i přesto vše bylo kontrolované a dalo se vše zastavit...

Pepo...
děkuji za podporu...je asi vidět že ty jediný jako kamarád jsi nás viděl v akci...
Poslední naše akce byla v Lánech, která se opět opakuje 14.6.2008..
Tam musím říci že bylo na vodě tolik modelů, že se to nedá ani zde popsat..všechni měli plně osazeno pyrotechnikou, vše bez rušení a dalších problémů...mám prezentační video, jestli víte kam ho na internet uložit, uložím ho...ale je to DVD
Žádný opravdový průser zatím díky bohu nebyl...
Ten kdo tvrdí že to co děláme je hazard, neví absolutně o čem mluví...
Je to jednoduché, člověk, který se rozhodně postavit si model který byde dělat to co nám nikdy neudělá model tak jak mi...
Máme zkušenosti, už víme s čím a jak disponovat..to je nad zlato...

Momentálně ted bude ta akce v Brně kde nás můžete vidět a to s klubem Midway..ty budou mít též funkční modely...ovšem pyrotechnika na nich není...
Vše bude řízeno z ostrovů...v tomto je vše jednoduší...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Jen pro informaci...
Modely v našem klubu jsou po celou dobu, kdy je model na břehu 100% zajištěn, není možné, aby model začal sám střílet...
v době, kdy model je na vodě, v bezpečné vzdálenoti od diváků či ostatních modelářů je model aktivován..
To še se stalo že model po aktivaci začal pálit je celkem normální věc...ovšet to vše je díky impulzu, který do eletroniky vnikne...
ovšem po skušenosti, kdy mi model málem prostřelil ruku už toto v mém případě se stát nemůže...
Model je dvakrát jištěň...
Tedy když je na vodě, je odjištěn, poté ale ještě potřebuji impuls z vysílače...tedy můj povel...poté může bez problému pálit...

V případě že toto vše selže(to je téměř nemožné) pak se stále nic vážného neděje..pyrotechnika na předváděcích akcích je slabá, i při případném vletu mezi diváky se stále nic nestane...možná jen šok...

Ovšem když si jezdíme sami, buďte rádi že nevíte co vše zkoušíme...
Ale zkoušet se musí, pořád je zapotřebí nová technologie a systémi...

Kdo se tohoto bojí, v tom případě ať do tohoto koníčku nedělá...
každý je však vítán v našem klubu...Vše poradíme a naučíme...technologie poskytneme...
Keba

Příspěvek od Keba »

Pro Merrimack:
Nediv se, že někteří lidi tě považují za hazardéra a případně adepta na pobyt v Bohnicích. Při psaní příspěvků o pyrotechnice je mít neustále na mysli jednu věc - nelze soudit jen dle sebe. Je potřeba si uvědomit, že tyto příspěvky mohou číst i děti či méně zodpovědní jedinci dospělého věku. Bouchající lodě, no to je přeci paráda! Proč to nevyzkoušet, když samotní autoři modelů píší, že to je děsná "sranda" a nic se nemůže stát ?!?!?
Místo "vtipných" příspěvků bych spíš uvítal článek jak s takovou pyrotechnikou zacházet a případně jak ji do modelu bezpečně instalovat a jaké by mělo být jištění, čeho se rozhodně vyvarovat a pod.
To, co jsem tady na DF doposud četl bylo většinou jen mlácení prázdné slámy.
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
petr hájek

dvojí jištění je chválihodné, leč blbovzdornosti nedocílíš ani tím-černobyl byl jištěn vícenež dvojitě.
Ke slabé pyrotechnice lze říci pouze jedno ruské přísloví,,I moře je z kapek vody,,
Jinak se připojuji ke kebovi, prozatím jen mlátíš prázdnou slámu a dokonce tomu říkáš humor.
Až napíšeš článek s tematikou pirotechnika bezpečně pak snad bude konečně o čem tady diskutovat , mám pocit , že jen agituješ pro klub, ale že by s byl nějak přínosný pro tento virtuální klub se říci zatím nedá, spíše jen jako :
,,Osoba pro pobavení lidu sloužící a k těmto kejklím hlasu svého i těla používající ,anžto ducha mdlého jsouc ,jiné prospěšné činnosti neschopná se jeví ( prostě šašek ).,,;)
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Myslím že trocha vtipků zde neuškodí...
Ohledně dětí, myslím že každé dítě, hlavně rodiče vědi, že pyrotechnika je prodejná až od 18 let...pak ať si třeba ustřelí prsty..ale to už bude každého záležitost...
Více k tomuto nemá cenu psát...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Ohledně zabezpečení a pyrotechniky myslím že toto téma sem nepatří...tedy jestli něco mám psát, napíšu, ale jinám...forum je založeno pro toto téma...
Budu ale odpovídat na otázky...sám o tomto psát moc nejde..15 let sem nikdo nenapíše...je to moc informací...spíše jen konkrétní záležitosti...
Jestli Vás něco zajimá, ptejte se...zodpovím, když to bude v mích silách...;)
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Nevím proč, ale co jsem zjisti, tak hodně lidí z modelama a pyrotechnikou dělá větší vědu než je...chápu, že strach z toho jde, ale opravdu není z čeho..tedy proč taková kritika k pyrotechnice...?

ohledně tématu, nikdo se mě pořádně ještě na nic nezaptal, jak co funguje...nebo spíše tedy ohledně té bezpečnosti...stačí sem jen písnout...někteří lidi od tud vědí, že odepíši a pomůžu ...poradím...
nex

Příspěvek od nex »

Merrimack píše:Myslím že trocha vtipků zde neuškodí...
Ohledně dětí, myslím že každé dítě, hlavně rodiče vědi, že pyrotechnika je prodejná až od 18 let...pak ať si třeba ustřelí prsty..ale to už bude každého záležitost...
Více k tomuto nemá cenu psát...
ano mas pravdu, ted si to rozsekl. to je bohuzel presne to co se te tu snazi varovat. je videt ze jeste nemas deti. to co tu predvadis neni vtip, tak pokud nemas neco podnetneho tak radej nepis. neni hanba mlcet kdyz nemas co rict,ale ten vyron blbosti si radej nech pro sebe. muzes byt uzasny modelar, naprosto presvedceny o sve neomylnosti,ale to je docela k nicemu. nevim zda jsi to byl ty komu na luzinach bouchla pri ladovani lode raketa,popalila ho a roztrhla mu ruku. pak tam jen hystericky rval o nezodpovednosti ostatnich modelaru a ze ho nekdo rusil a zapnul si radio, protoze jinak to proste neni mozne aby se tohle stalo.mozna to byl nekdo jiny z vaseho klubu. priznam se ze to me presvedcilo, ze se na pyrotechniku v lodich mam radej vykaslat. nevim kolik je vas tu z klubu merimack, zaregistroval jsem dva,ale opravdu by ti mel nekdo rict nejen to ze jsi nebezpecny okoli s takovym smyslem pro humor a nazory, a navic delas klubu merimack docela spatnou reklamu. takze ti neodpovim ve tvem stylu at ti to treba rozstreli palici,ale to aby se ti s tvym naprosto nezodpovednym pristupem nic nestalo a aby si nedejboze neublizil jeste nekomu jinemu. PROBOHA NENAVADEJ K TAKOVYMHLE KRAVINAM JESTE OSTATNI, ZDRAVI MAME JEN JEDNO A K JAKEKOLIV PYROTECHNICE SE MUSIS CHOVAT OPATRNE A S UCTOU
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Next....
No klobou dolu...to bych lépe nenapsal...jediné k čemu odepíšu je to rušení!!!
Jen pro zajimavost, byl jsem to já...ovšem raketa mi nebouchla v ruce, ale pouze se odpálila ze sila...nic víc...nic se mě, ani nikomu jinému stát nemohlo!!!!!!
Ohledně rušení a zodpovědnosti k pyrotechnice.:
když už jsme u toho, tak asi zrovna někdo z vás tu zodpovědnost má nulovou...já ji mám 100% a ručím za model a pyrotechniku na něm...ovšem když nějaký s prominutím BLBEC ví, že používáme pyrotechniku a ví , že má stejný kanál a zapne vysílač, to pak myslím že je nezodpovědný ten dotyčný co ho zapnul!!!
Ne já!!!!!!!
Všichni na akci věděli že mají mít vypnut vysílač v době, kdy mi byli na vodě...ovšem i tací jsou mezi námi ,kteří to nevědi a asi o tom vědi opravdu prd, když udělá takovou fatálnjí blvost..mi osobně máme modely bezpečné...ale nebezpečně se zachová jen ten, který je natolik blbí, že ještě zapne vysílač...!!!
Přeberte si to vše jak chcete...
Merrimack klub je klub, pro show na vodě...
zda toto nikdo nedokáže pochopit a nebo to ani pochopit nechce, mě osobně je to jedno...
Modely máme bezpečné!!!Zacházení s Pyrotechnikou též...

Nebudu se vyjedrovat moc k akcím typu model Hobby...kde pán poředatel není do dnes schopen zajistit frakvence a jejich plynulost...ne chaos...a pak případný průser..ne jen u nás, ale i u letadel a heli...to myslím že je 100x horší a nebezpečnější, než naše modely...

Možná že nikdo klub merrimack neuznává, možná že ho nikdo obdivuje, ovšem myslím že vše je to jen koníček, a není potřeba být ve zbroji...
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

a vo tom to je.......VŽDY musíš počítat stím že Ti nějakej trumbera zapne vysílač.........to je život.Možným řešením by bylo 2,4G, ale opatrnosti není nikdy dost.-musím říct že ten incident na Lužinách jsem viděl a definitivně mě odradil od podobných věcí........
navíc poslední dobou dost spolupracuji s pyrotechnikem, neb bydlím kousek od muničáku z WWII........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

S tímto souhlasím...počítat stím musí člověk..ale je to jako u letadel..pořád to srovnávám s letadly a heli..protože rušení pro ně je konečná...třeba i 100 tis v prdel...
a nedej bože, že model vlétne mezi lidi...

Opravdu je to bezpečné..pyrotechnika je zlá...ale to co používáme celkem nemůže nějak vážně zranit...

Mrzí mě jedna věc...
Modeláři by měli držet při sobě...to však nevidím...každý si na akcích dělá co chce...příklad Lužiny...
to co se tam stalo je opravdu maličkost...to zdůrezňuji...
podstatě to nic nebylo..spíše se člověk jen lekne..nic víc...byl jsem tam pěkně nasranej...vědět kterej debil to zapnul na stejné frakvenci, tak mu tam popravdě rozbiju hubu...
důvod je myslím jasný...
Nikdo frakvence nedodržuje...vždy když máme akci tak je to problém...
Nemluvě o tom, že letadla létají na 40 MHZ což je naprostzý nesmysl...ale podle norem odpovídající...

někoho taková věc odradí, mě popravdě naopak nedchla ještě více...zdá se to nepochopitelné?
Ne je to naprosto v pořádku, myslím že každý znás modelářu, je správně ulítlí, kdo ne, není modelář...
Náš klub je pouze odlišný..protože nikdo v republice nic podobného nedělá...možná ani v evropě...
msob

Příspěvek od msob »

Merrimacku, Merrimacku - komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí :)

Jen dvě připomínky:
nejdříve ta jednodušší - zkus zlepšit pravopis než něco napíšeš, nebo si nechej udělat korekturu - ono s hrubkama hovořit o provozování pyrotechnických efektů nebudí moc důvěru :)

no a ta druhá - copak ti vadí na tom, že letadla létají na 40 MHz? Proč je to naprostý nesmysl?

A jednu nakonec jako bonus - debil nebyl ten co to rádio zapnul, ale ten co s touto možností nepočítal a ládoval nějaké rachejtle do lodi a ještě mele něco o dvojím jištění a aktivaci přes rádio.
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Merrimacku , uvědomuješ si , že existují i jiné vícefunkční modely?A nemusejí jenom střílet aby upoutaly.Věř mi ,že některé funkce jsou daleko složitější , než něco odpálit. O zachování měřítka nemluvě! Karlík
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
petr hájek

msob , to tuknul přesně na hlavičku , opět se potvrdilo ,že dvojí nebo 10 násobné jištění stejně nic nezajistí protože pokud se nemýlím asi jsi tu raketu neládoval na vodě že?
Keba

Příspěvek od Keba »

Merrimack píše:...
Opravdu je to bezpečné..pyrotechnika je zlá...ale to co používáme celkem nemůže nějak vážně zranit...

Mrzí mě jedna věc...
Modeláři by měli držet při sobě...to však nevidím...každý si na akcích dělá co chce...příklad Lužiny...
to co se tam stalo je opravdu maličkost...to zdůrezňuji...
podstatě to nic nebylo..spíše se člověk jen lekne..nic víc...byl jsem tam pěkně nasranej...vědět kterej debil to zapnul na stejné frakvenci, tak mu tam popravdě rozbiju hubu...
důvod je myslím jasný...
Nikdo frakvence nedodržuje...vždy když máme akci tak je to problém...
Nemluvě o tom, že letadla létají na 40 MHZ což je naprostzý nesmysl...ale podle norem odpovídající...

někoho taková věc odradí, mě popravdě naopak nedchla ještě více...zdá se to nepochopitelné?
Ne je to naprosto v pořádku, myslím že každý znás modelářu, je správně ulítlí, kdo ne, není modelář...
Náš klub je pouze odlišný..protože nikdo v republice nic podobného nedělá...možná ani v evropě...
To, že někteří z nás s Tebou nesouhlasí v některých názorech ohledně pyrotechniky neznamená, že tím automaticky odsuzujeme celý Merrimack klub. Jen si prostě myslíme, že to bereš za špatný konec. Pyrotechnická show je vždy efektní a divácky atraktivní, ale myslet si, že ta moje pyrotechnika je bezpečná je opravdu konina. Tobě bouchla raketa v silu. Co kdyby odletěla a napálila to mezi lidi? Jak tato pyrotechnika dokáže být "bezpečná" je vidět každý rok na silvestra, kdy se vždy najde několik idiotů, kteří o pyrotechnice říkají to samé co ty - je to sranda a nic se nemůže stát. Ti "nejšikovnější" se pak marně snaží na prstech počítat do deseti. To nemluvím o tom, kde se tato pyrotechnika vyrábí a v jaké kvalitě.
Jak víš, že tenkrát na Lužinách tu vysílačku zapnul někdo na stejné frekvenci? Pokud máte rádia v pásmu 40MHz vystačíte si při vhodné konstalaci vysílačů s jejich interferencí a nestačíš se divit co ti model vyvádí.
Nevadí mi klub Merrimack ani to co dělá. Naopak si myslím, že je dobře, že takový klub existuje. Mě prostě vadí jak pyrotechniku prezentuješ. Jistě o ní víte hodně a máte zkušenosti. Jistě s ní umíte zacházet. Při počtu odpalů můžete asi tvrdit, že to vyjímečně bouchne mimo plán a zatím se nic vážného nestalo. To tě ale neopravňuje k tomu psát, že pyrotechnika je sranda a že se nikomu nemůže nic stát. To není podle mě pravda. Je to nebezpečná myšlenka, protože kdo si takový příspěvek přečte (byť je psán v žertu) nemusí rozpoznat jak je myšlen.

Pokud ti chybí témata o čem psát - tak jen v rychlovce co mě teď napadá.
- profil klubu Merrimack: jste známí, ale to je asi tak všechno. Jaká je Vaše flotila? Co všechno umí? Kdy a kde působíte?
- jaká kupovaná pyrotechnika je vhodná pro efekty válečných lodí ?
- jak tuto pyrotechniku "bezpečně" odpálit a jak ji případně zlikvidovat ?
- jaké jsou nároky na lodní model, který má předvádět pyrotechnické efekty ?
- které pyrotechnické jsou pro který typ válečné lodě vhodné ?

Témat je opravdu hodně. To co je samozřejmé pro Tebe je pro 1000 dalších naprostá novinka. Když chceš aby se lidi ptali, musí vědět na co se mají ptát...tedy musí být s tím tématem nějak seznámeni a to můžeš udělat jedině tak, že je zaujmeš. Pak možná nebudete muset dávat inzeráty, že Merrimack hledá nové členy. :-) Zkus teď pro změnu zase pochopit ty, že nepovažuji za špatný klub Merrimack, ale způsob jakým ho tady propaguješ.
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
SH

Příspěvek od SH »

Merrimack píše:to co se tam stalo je opravdu maličkost...to zdůrezňuji...
...
A to chceš tvrdit, že jsi odpovědný???? Sorry ale to je nezodpovědnost nejhrubšího kalibru. A jestli tvrdíš, že něco máte DVAKRÁT jištěné PŘES RC tak o jištění taky moc nevíš. Jištění i třeba 100x stejným způsobem je o ničem. Kdybys to měl jištěné dvakrát, jak píšeš tak na břehu Ti to nemůže se odpálit ani kdyby tam bylo 10 lidí na stejným kanále.
Jen pro zajímavost - jaký používáš kanál?

A Nex a Roman co to viděli to interpretují poněkud jinak... takže i z toho pohledu to s důvěryhodností není nic moc.

A co se týče držení modelářů pospolu - před několika týdny jsi sem vletěl jak velká voda, všem naznačil aniž bys je znal a věděl co dělají že jsou modelářští nýmandi jenom Ty jsi ten jediný v Evropě, jak tu často píšeš a teď ještě začneš o jednotě a držení pospolu? Začni, prosím, u sebe.

A taky si buď jistý, že takovou pyrotechniku jako vy dělá ve světě hodně lidí. Neboj, nejsi jediný.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Pánové, fakt nevím co na toto napsat..možná jsem to jen blbě poddál, možná to bylo myšleno dobře, každopádně to berte trochu vše s rezervou...

Keba:
S tebou souhlasím...

ale:
Pyrotechnika má své meze, to jsem tu psal...
to, že model začal stříle a mluvil jsem o dvojím jištění, bylo to v době kdy model toto jištěni ještě neměl...

ohledně bezpečnosti a střelby mezi diváky, musel bych být opravdu blbej, aby model namířil na lidi!!!
Raketa nebyla v té době vložena do sila, ale jen se odpálila...už jsem tu psal že používáme pyrotechniku která opravdu nemůže vážně ublížit...!!!Střělila mě přímo do ruky...nic mi nebylo...

Ládovat pyrotechniku na vodě je opravdu blbost...nikdy se to tak ani nedělá...

SH...najdi mi jediný odkaz na klub, který dělá to samé:....prosím..udělej to pro nás všechny...

Pánové, myslím že toto téma skončíme.,...rozhodně na tomto foru..
petr hájek

hurááááááá
vegetak

Příspěvek od vegetak »

to merrimack :rolleyes:
kazíš svojí prezentací určitě skvěle a dlouho připravovanou akci

možná to tak není, možná Ti jen jde špatně vyjadřování
tohle je DF - uletět můžeme občas všichni, :rolleyes:

já jsem ale získal pocit, že se všem akcím tohoto typu vyhnu a to ne že bych se bál, nechci tam jít s pocitem, že je tam někdo kdo má k věci Tvůj přístup ;)
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

:lol:jsou tam ještě horší...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

ne to byl jen vtípek...doporučuji se na naše akce mrknout..poznáte sami že nic nehrozí...dříve to možná občas zazlobylo, dnes myslím že už jsme na takové úrovni, že je to podstatně chráněno více...vždy se může něco stát..ale proto používámě pyrotechniku takovou, která opravdu ujde...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

věřte že člověk se s tímto musí trochu seznámit..pak k tomu má jiný přístup..
Možná js emse zde jen blbě vyjádřil..to přiznám, však to není myšleno ve zlém...

To že jse mze začátku psal že jsme jediný v evropě (možná) tak to jsem psal jako zajimavost, ne jako že sjem někdo...jsem modelář jako každý, jen dělám něco, co se moc v naší rapublice tak nerozvynulo, není divu, nemáme moře...možná by to bylo taky jiné
msob

Příspěvek od msob »

to Merrimack:

Ještě ses mi nevyjádřil k těm letadlům na 40 MHz :D
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení