Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Royal Caroline - Panart - 1/47

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Odpovědět
Admirál

Re: Royal Caroline - Panart - 1/47

Příspěvek od Admirál »

Když vidím tvoje fotky a pak se kouknu na to moje snažení tak se opravdu stydím.:D
Vypadá to opravdu skvěle.
Závidím
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Pánové,
děkuji, jsem rád, že se líbí. Snažím se co to jde! Moje noční můra je přední část! Nedokážu si představit, jak nahradím vzpěry klounu z ozdobných mosazných drátů (od figuríny na předek lodi) dřevěnými díly, ale snad to nějak zvládnu, mosaz tam rozhodně nechci!!!! Vypadá to divně :(

To Lump: Dobrá slivovice zahřeje rozhodně líp než ta moje bárka :) (vlastní zkušenost)!!!! :)

Admirál: Kdy nám to svoje snažení ukážeš?????
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Jen co tu někdo založí sekci: Stavba vraku, aneb jak se nemá modelařit :lol: :lol: :lol:
Jsem jen pouhý začátečník co z finančních duvodů začal stavět jen podle plánu co našel na netu a podle toho ta stavba taky vypadá. A tak se nediv že se vedle takových modelů jako je ten tvuj nechci radši předvádět (prostě jsem srab) :D.
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Jak myslíš, ale podle mě je to škoda. :cool:
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Admirál píše:Jen co tu někdo založí sekci: Stavba vraku, aneb jak se nemá modelařit :lol: :lol: :lol:
Jsem jen pouhý začátečník co z finančních duvodů začal stavět jen podle plánu co našel na netu a podle toho ta stavba taky vypadá. A tak se nediv že se vedle takových modelů jako je ten tvuj nechci radši předvádět (prostě jsem srab) :D.
Neboj a ukaž!
Zachovejte paniku :-)
mitom

Příspěvek od mitom »

Admirál: Podľa fotiek, čo si mi poslal si myslím, že si prehnane skromný. Kludne by si to sem mohol dať...
HEMI

Příspěvek od HEMI »

Čau lidičky. Chtěl bych se zeptat, jestli je tu nějakej odborník, neboli znalec lodi Royal Caroline? Jde o to že mám plány na tuhle loď a chtěl bych si postavit samostatně záchranný člun z této lodě, jenže na plánech jsou obrázky dvou různých člunů a plánek jen na jeden z nich, takže si myslim že se nejprve používali jeden a po čase se vyměnil za druhý, tak jestli někdo ví jak to bylo a pokud je má teorie správná tak bych potřeboval letopočty kdy se na Carolině používaly. Díky, jinak pěkná práce. ps: můžu obrázek poslat.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

HEMI píše:Čau lidičky. Chtěl bych se zeptat, jestli je tu nějakej odborník, neboli znalec lodi Royal Caroline? Jde o to že mám plány na tuhle loď a chtěl bych si postavit samostatně záchranný člun z této lodě, jenže na plánech jsou obrázky dvou různých člunů a plánek jen na jeden z nich, takže si myslim že se nejprve používali jeden a po čase se vyměnil za druhý, tak jestli někdo ví jak to bylo a pokud je má teorie správná tak bych potřeboval letopočty kdy se na Carolině používaly. Díky, jinak pěkná práce. ps: můžu obrázek poslat.
Ahoj.
Jaké plány máš? Mám Panart a grafickou část monografie. Z ní bych ti mohl poslat patřičné listy. Bohužel mi chybí text, kde bude asi popsaná situace s těmi čluny. Také v knize The Boats of Men-of-war od W E May jsem nenašel o R.C. zmínku.
Obecně vzato: čluny nejsou záchranné, ale pracovní a v případě R.C. reprezentační. Každá loď v té době měla současně několik různých typů člunů, ale vzhledem k vyjímečnému určení R.C. to přesně zjistíš v její monografii...
Obrázek
HEMI

Příspěvek od HEMI »

Přesně tyhle plány mám. V tom horním obrázku jsou ty dvě lodě. Já sem začátečník, takže se v tom ještě moc nevyznám a hlavně nevim kde mám hledat a cizí jazyky nejsou moje silná stránka, moje silná stránka je manuální zručnost;)
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

To HEMI:
Já mám k těm plánům z monografie i text. Je to anglicky. Pokud chces tak to můžu poslat. Má to asi 40 MB.
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Pokud o to máte někdo zájem tak jsem to uložil zde:
http://www.uschovna.cz/vyzvednout.php

číslo zásilky vložte: Uschovna495a6044731c146
HEMI

Příspěvek od HEMI »

Peta_V píše:Pokud o to máte někdo zájem tak jsem to uložil zde:
http://www.uschovna.cz/vyzvednout.php

číslo zásilky vložte: Uschovna495a6044731c146
zrovna sem to sosnul. díky moc za pomoc....
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Po dlouhé době zase nějaké fotky. Konečně jsem dodělal všechna děla, dále jsem vyřezal uvazníky, cleats a další kladky.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Z LEGA jsem sestavil "serving machine". Funguje dobře.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Toto je můj pomocník (vánoční dárek). Dremel 300 a stojan.
Obrázek
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Postupuješ nádherně. A blahopřeji k Dremlu. Z vlastní zkušenosti vím že je to dobrý pomocník.:)
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Nějak se mi za ten měsíc nahromadily fotky, tak nějaké přidávám.

dodělal jsem detaily na palubě. úvazníkové lavice, kolíky (všechny jsem ještě předělal, takže jsou užší a mají lepší tvar), kladky pod úvazníky, zábradlí u schodů, podpěry falkonetů a zkušební falkonet (koupeny od Mantua Models), komín, také kotevní krakorce jsou předělány abych mohl použít trojkladku na zvedání kotvy............................

..............dodělán je také kladkostroj pro vytahování kotvy k úponové lavici (fish tackle).................

............mám hotový hlavní stěžeň a "tyč" pro záďovou vlajku.......................
Obrázek Obrázek Obrázek

............na konec celkový pohled
Obrázek Obrázek Obrázek
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Dodělal jsem dveře do královské kajuty

Obrázek Obrázek

a začal jsem dávat do kupy koš hlavního stěžně

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

a také první vlaštovky z tahání lan, zatím tedy jen příprava pro zadní stěhy

Obrázek Obrázek Obrázek
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Mám problém, takže přicházím s dotazem. Snažil jsem se vyřezat ozdobné lišty (ty co vedou s klounu na příď) a nějak se nezadařilo. Chci se zeptat, neexistuje na to nějaký zlepšovák, jak chytit tvar a všechny ty nerovnosti??????
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Jo, existuje. Řezání 3D tvarů je důkladně popsáno v (tuším) prvním svazku z 74 gun ship, a to pro případ wing transom. V podstatě deskriptivní určení tvaru a všech potřebných pohledů, ovšem za předpokladu, že znáš přesně geometrii všeho navazujícího. Četl jsem to už dřív, tak bych musel pohledat.
Nicméně podle mě je nejjednodušší ohnout to z tlustéhu CU nebo Al drátu, abys chytil tvar. Můžeš ho předem ohranit na čtvercový profil. Pak kopie ze dřeva podle drátového vzoru.

Mě to u Granada teprve čeká, tak se mi to kecá... :)

Radek
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Mám hotový koš (až na zábradlí, napínací kladky a uvazovací oka) a hlavní košovou čnělku.

Obrázek Obrázek Obrázek

....po první vrstvě barvy

Obrázek

Takž pustil jsem se do "headrails" pomocí drátu chytil tvar, vyrobil šablonu z tvrdého papíru a pak šup na dřevo. Zatím je hotová pouze jedna tu dolní budu předělávat do stejného designu jako je ta horní. Ornamenty jsem zjednodušil, jelikož vyřezaní andělíčci a postavičky by v mém provedení nemusely vypadat moc k světu :) . Teď zbývá dořešit povrchovou úpravu - 1) nechat tak jak to je - přírodní dřevo
2) nabarvit - zlatě, černě..............
Co myslíte???????

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Hlasuju pro "Nabarvit". Koukal jsem na fotky v monografii a čeká tě ještě hodně práce. I bez těch cherubínů. :)

Radek
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Peta_V píše:Mám problém, takže přicházím s dotazem. Snažil jsem se vyřezat ozdobné lišty (ty co vedou s klounu na příď) a nějak se nezadařilo. Chci se zeptat, neexistuje na to nějaký zlepšovák, jak chytit tvar a všechny ty nerovnosti??????
Jen takový malý dotaz. proč jsi nepoužil tu jež je ve stavebnici?
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Jsem taky pro nabarvení, akorát jeden detail - nezbylo ti kousek boční lišty na vyplnění té mezery? Vzhledem k tomu, že je barvená, tak by napojení nebylo nijak moc vidět a vypadalo by to líp.
Petr
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

to kartonist: práce spousta, jsem se těšil jak začnu tahat lana a to je ještě skoro v nedohlednu :(. Barvit x nebarvit. Jakou barvu???? Kdyz bych barvil, tak asi zlatou, ale ....... urcite udělám pokus.

to Admirál: ve stavebnici jsou tyto lišty nahrazeny mosazným drátem a to se mi ani trochu nelíbí!!!!

to petrricek: úplně přesně nevím, jakou mezeru máš na mysli, ale jestli jde o tu ozdobnou lištu na vršku přídě, tak do té mezery přijde ukotvit třetí (nejvrchnější "headrail")
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Nejvrchnější "headrail" bude vedle "cathead" z pravé strany t.j. zepředu, z levé strany už nebude nic, ne? A tam té ozdobné lišty kousek chybí.
Petr
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

už je mi to jasný! To se ještě časem nějak doladi.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“