Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Stavba remorkéru Watergeus 1:30 - ladous

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Godric

Re: Stavba remorkéru Watergeus 1:30 - ladous

Příspěvek od Godric »

Severan píše:Jinak stačí kousek laminátu a na něj přilepit smirek sekundovým lepidlem nebo oboustraně lepící páskou, podle velikosti. Pak jdou brousit i málé plošky - opravdu malé, dělám si z laminátu takové nástroje ve tvaru T. Po opotřebení smirku ho odlepím a přilepím nový (chce to z plochy následně odstranit lepidlo!)

Severan
To je dobrý nápad, jak jednoduché řešení
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Severan píše:Jinak stačí kousek laminátu a na něj přilepit smirek sekundovým lepidlem nebo oboustraně lepící páskou, podle velikosti. Pak jdou brousit i málé plošky - opravdu malé, dělám si z laminátu takové nástroje ve tvaru T. Po opotřebení smirku ho odlepím a přilepím nový (chce to z plochy následně odstranit lepidlo!)

Severan
dělám to stejně, jen místo laminátových desek používám různé dřevěné lišty (10x2, 10x10, 20x5, 30x5...) má to výhodu, že jsou různě pružné a zároveň dost tenké na broušení rohů, navíc většinou používám na každou stranu různou hrubost a na zbytku dřeva kde není smirkový papír (nebo plátno) mám napsanou hrubost, někdy to nejde poznat. Lepím také zředěným herkulesem...
Obrázek
NeJaToD team
Severan

Příspěvek od Severan »

Já většinou lepím tím sekunďákem, neb brousím pod vodou a výměna je hodně rychlá.

Severan
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tak jsem se nakrátko odchýlil od broušení a tmelení a udělal další dva šrouby pro uchycení zadní paluby. Výhledově se na ně bude šroubovat úvazník:
Obrázek

A hurá tmelit spodek trupu:
ObrázekObrázek

Zde musím uznat, že zrovna toto jsem měl udělat už v počáteční fázi stavby, nyní se to dělá velmi špatně, ale jde to ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Karel Kalcik

Příspěvek od Karel Kalcik »

Dýzy vypadají skvěle, ale mám pocit, že se nebudou zrovna jednoduše vyndavat hřídele a šrouby. Ale můžu se mýlit. Něco podobného řeším i já. Pokud nechci po každém vyndání znovu přebarvit šroubky na červeno, musím najít jiné řešení.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Karel Kalcik píše:Dýzy vypadají skvěle, ale mám pocit, že se nebudou zrovna jednoduše vyndavat hřídele a šrouby. Ale můžu se mýlit. Něco podobného řeším i já. Pokud nechci po každém vyndání znovu přebarvit šroubky na červeno, musím najít jiné řešení.
Pokud mu půjde vyndavat kormidlo tak to zase takový problém nebude, ale u mého monaka I. výměna šroubu připomíná vyndavání ježka z klece, protože mám otočnou celou dýzu a nejde sundat. Hřídel nejde vyndat vůbec, protože je na ní nalisované ozubené kolo z rozvodovky.
ivvo
Obrázek
NeJaToD team
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Karel Kalcik píše:Dýzy vypadají skvěle, ale mám pocit, že se nebudou zrovna jednoduše vyndavat hřídele a šrouby. Ale můžu se mýlit. Něco podobného řeším i já. Pokud nechci po každém vyndání znovu přebarvit šroubky na červeno, musím najít jiné řešení.
Než zareznou ty šroubky, co jsou zespodu dýz, tak půjdou i vyndavat kormidla... Jinak samotný lodní šroub se tam nechá našroubovat i za jejich přítomnosti, ale je to práce pro malou ruku. I když ani nemusí být malá. Stačí šikovná. Tu já ale nemám.

Lodní hřídele lze čistě teoreticky vyjmout směrem do modelu zároveň s převodovkami a motory. Zatím to nebylo na pořadu dne a doufám, že u toho i zůstane.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Nakonec jsem se rozhodl, že to vodní dělo přecijen zprovozním:
Obrázek

Kdybych hned při lepení používal alespoň zrcátko, tak bych viděl, že lepím úplně mimo:
ObrázekObrázek

A ještě pohled na poslední výraznou olověnou část. To zní až vznešeně:
Obrázek

A konečně moje parodie na nástavbu. Pro všechny věrné připomínám, že bude v budoucnu nahrazena něčím vzhlednějším. Snad to stihnu přes léto:
Obrázek
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tak jsem se pokusil naznačit okénka. důrazně varuji všechny, že fixa není pro takové nasazení nejvhodnější, jak dokládá můj výsledek:
Obrázek
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tak konečně došlo na pořádný test. Hlavně se jednalo o test dosahu, což na zahradním bazénu moc ověřit nešlo:
Obrázek

Modrá okénka nástavby se nakonec ukázaly jako velmi vhodný prvek. V protisvětle to bylo totiž to jediné, co jsem z celého modelu na větší vzdálenost viděl ;-).

Fotky z jízd budou v této galerii:
http://ladous.rajce.idnes.cz/wg_jizdy
kuba

Příspěvek od kuba »

Nazdar kde berete ty laminátové desky ( Godic, Ladous...)? Já sem dnes volal do lamitecu a přes 500 ( včetně poštovného ) se mi zdá za desku 0,8mm ze které stejně spotřebuju jen kousek trochu moc. Popř. nevíte kde by se daly sehnat nějaké odřezky? Jsem z Ostravy.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

kuba píše:Nazdar kde berete ty laminátové desky ( Godic, Ladous...)? Já sem dnes volal do lamitecu a přes 500 ( včetně poštovného ) se mi zdá za desku 0,8mm ze které stejně spotřebuju jen kousek trochu moc. Popř. nevíte kde by se daly sehnat nějaké odřezky? Jsem z Ostravy.
Právě v tom Lamitecu...
Byl jsem pro ně v pátek. Mluvil jsem s panem Přibylem a říkal, že mu volá spousta modelářů, že se asi někde rozkřiklo, že to prodávají. (vůbec netuším kde :rolleyes::D). Říkal, že tato množství co si bereme (1-x kusů desek) mu žádné extra kšefty nedělají, ale nechá prý ve skladech několik kusů desek různých druhů a tlouštěk. Většinou totiž prodávají většinu desek pokrytou mědí na plošné spoje.
Velikost desky je 1,16 x 1,07 m, tj. 1,2 m2. cena je různá od 170 do cca 400 bez DPH. (uvedu v samostatném vláknu pro větší přehled a budoucí potřeby...)
Kde koupit odřezky nevím... možná zkusit nějakého výrobce tištěných spojů...
Obrázek
NeJaToD team
Severan

Příspěvek od Severan »

Můžeme být za jeho ochotu vděčni.

Severan
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Zbytky z laminátovýcu desek vozil ing.Syrovátko z Syntezia Semtín.Prý je to vchod vrátnice č.4.
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

ivvo píše:Velikost desky je 1,16 x 1,07 m, tj. 1,2 m2. cena je různá od 170 do cca 400 bez DPH. (uvedu v samostatném vláknu pro větší přehled a budoucí potřeby...)
Z toto vlakno s popisem soucasne praxe nakupu desek bych se primlouval. Diky.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“