Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Olovo
- Morpheus141
Re: Olovo
Pokud se dokážeš ekologicky zbavit kyselinové náplně, tak doopručuji staré akumulátory z automobilů. Kolem silnic se jich válí dost a dost. Sám používám stejný zdroj olova.RiMr píše:Zdravím kolegové,
nemáte někdo tip, kde sehnat levné olovo na dovážení?
Měl jsem zdroj liteřiny, ale odešel a nevrátí se více...
Díky moc.
R.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
Ináč plechové spony nie je treba odstraňovať. Pri tavení sa dajú ľahko povyberať nejakým peanom alebo špicatými kliešťami, lebo prakticky plávu na hladine.
Ale dôrazne odporúčam taviť závažia z pneuservisu niekde vonku, lebo smrad je z toho pekelný.
Najviac asi smrdí lepiaca gumová páska, ktorá je na samolepiacich olovených závažiach, a takmer sa nedá odstrániť inač, ako roztavením. Tento sajrajt naštastie zostáva tiež na hladine, takže po odliati do formy ho stačí "vyklepať" z nádobky.
Ale dôrazne odporúčam taviť závažia z pneuservisu niekde vonku, lebo smrad je z toho pekelný.
Najviac asi smrdí lepiaca gumová páska, ktorá je na samolepiacich olovených závažiach, a takmer sa nedá odstrániť inač, ako roztavením. Tento sajrajt naštastie zostáva tiež na hladine, takže po odliati do formy ho stačí "vyklepať" z nádobky.
PeterP
- Borek Dvorak
Pokryvaci pouzivaji olovo na ruznych prechodech na strechach a take kolem stresnich oken. Zkuste se jich zeptat po starych olovenych platech. Olovo z akumulatoru nedoporucuji - obsahuje primesi, ktere snizuji mernou hmotnost pod 11,34 kg/dm3 cisteho olova.
Dalsi moznosti je tvrdokov, ktery ma mernou hm. 14 az 17 kg/dm3. V obrobnach by se snad daly sehnat otupene vymenne desticky z tvrdokovu.
Zdravim
Borek Dvorak
Dalsi moznosti je tvrdokov, ktery ma mernou hm. 14 az 17 kg/dm3. V obrobnach by se snad daly sehnat otupene vymenne desticky z tvrdokovu.
Zdravim
Borek Dvorak
Prave som cital clanok v nemeckom casopise MODELL WERFT na podobnu tematiku. Autor udava okrem tu spominanych zdrojov olova aj kamarata na poste, ktory mu odklada olovene plomby z postarskych vriec. Asi malo realne, ale co keby?
Tak kdyby to někoho zajímal, tak snadná cesta, i když ne zadarmo a ani ne nejlevnější, je prodej kilových olověných "ignotů" za 45,- jeden. Prodává firma Anděl Reloading, Braunerova 19, Praha 18. Mají to na výrobu střeliva. Není to zadarmo, ale po zkušenostech s "tavbou" různých olůvek a závažíček, které jsem taky neměl zadarmo (i ten chlast něco stojí) mi to za to stojí...
takže čisté olovo sa hodne používa v zdravotníctve najme na zamedzenie rentgenového žiarenia používa sa vo dverách,jeho hrúbka je 4mm a je po celej ploche dverí. Zvyčajne na každej udržbe v nemocniciach je ho dostatok, viz u nás, ja ho mám asi 25kg a neviem čo s ním :-)) zberne nevykupujú.
- Karolinus I
----------------------------------3DDG 51 píše:To je urcite zdraviu nezavadne olovo, kedze roky pohlcuje rontgenove ziarenie, kym ho vyradia. Urcite je to najvhodnesi material, ktory by som si rad doniesol domov. NAco pouzivat olovo, ked v kazdom jazere mame tony vody? Urobit nadrz je jednoduche a lacne
Ale pro určité modely naprd. Asi toho moc nevíš o lodní modelařině a radši běž do arény. Škoda že není HŇUP, ten by se s tebou pobavil!
A je To . . . .!
Tvůj příspěvek jsem absolutně nepochopil. DDG má pravdu a to tě asi štve. Možná nejde vodní balast použít všude, ale skoro ve všech lodích nahradí většinu olova).Karolinus I píše:----------------------------------3DDG 51 píše:To je urcite zdraviu nezavadne olovo, kedze roky pohlcuje rontgenove ziarenie, kym ho vyradia. Urcite je to najvhodnesi material, ktory by som si rad doniesol domov. NAco pouzivat olovo, ked v kazdom jazere mame tony vody? Urobit nadrz je jednoduche a lacne
Ale pro určité modely naprd. Asi toho moc nevíš o lodní modelařině a radši běž do arény. Škoda že není HŇUP, ten by se s tebou pobavil!
Pokud nemáš vlastní návrhy, jak poradit tazateli, zdrž se výpadů proti ostatním co nabízejí pomoc. Je to už několikeré vlákno, kde nepomáháš ale pouze na někoho útočíš.

NeJaToD team
a) vztáhni to na sebe a douč se fyziku. To k té závadnosti olova od rentgenového záření.... :-))))DDG 51 píše:Niektory prispievatel radsej napise totalnu blbost, nez aby zacal pouzivat vlastny mozog. Asi u nich plati ze " Velky mozog maly, maly ziadny" O lodnej modelarine sa "urcite pojdem ucit od teba" p Karolinus
b) předveď mi balastní nádrž s vodou do kýlu plachetnice když máš tak "veklý mozog"....
Děkuji.
Už zase začínáte ?! 
"Silácké" výtky vůči vlastním vědomostem si přeneste do arény a tam se o vzájemných "chytráctví" přesvědčujte. Určitě se všichni dobře navzájem znáte.
Pokud si myslíte, že se někdo plete, měli byste zdůvodnit proč se plete, jasnými argumenty!
V případě, že má někdo opravdu velkou touhu vyvolávat konflikty, ať se přesune do jiných diskusí, např. na weby iDnes nebo Novinky atd. Pod libovolným článekm si užije dosytosti!
Keba
"Silácké" výtky vůči vlastním vědomostem si přeneste do arény a tam se o vzájemných "chytráctví" přesvědčujte. Určitě se všichni dobře navzájem znáte.
Pokud si myslíte, že se někdo plete, měli byste zdůvodnit proč se plete, jasnými argumenty!
V případě, že má někdo opravdu velkou touhu vyvolávat konflikty, ať se přesune do jiných diskusí, např. na weby iDnes nebo Novinky atd. Pod libovolným článekm si užije dosytosti!
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
- Pepa Darvaš
Já myslím,že k tomu abys řekl to ,co si myslíš nepotřebuješ Hňupa ani jedničku a ani dvojku.Ostatně je to jako s tím rómem, když se ho ptali policajti večer v tiché uličce kam jde ,"No teraz už nikam keď stě ma lapili pán kapitán.Karolinus I píše:----------------------------------3DDG 51 píše:To je urcite zdraviu nezavadne olovo, kedze roky pohlcuje rontgenove ziarenie, kym ho vyradia. Urcite je to najvhodnesi material, ktory by som si rad doniesol domov. NAco pouzivat olovo, ked v kazdom jazere mame tony vody? Urobit nadrz je jednoduche a lacne
Když jste nás odhalili tak nebudeme radši rejpat.Ale drobnou poznámku si neodpustím.Je to již delší dobu ,co nás tady na tomto fóru opustil jeden člověk machr ,maketář první třídy,protože neunesl to ,že jsou tací modeláři ,kteří prostě nezvládnou takový model jako on.Nedokáží být tak trtpěliví a snaživí aby dali dohromady pořádnou maketu.Neuznával, že i prkno plave a člověk ,který jej postavil má z něho velkou radost a potěšení.Jednoduše řečeno tomu člověku to modelářství splńuje to ,co chce sám.A o tom ta modelařina je.Proč mně někdo chce přesvědčovat ,že olovo stojí za starou belu a nejlepší zátěž je voda,když já budu dále chodit do servisů ,kde ty oluvka mají a za padesátku si vždycky odnesu minimálně tři ,čtyři kila.Jednou je lepší to a podruhé ono.DGG mě přesvědčil,(Nebo spíš Petr Mikulka se kterým jsem se setkal)že ty lodě dělá on,má asi spoustu peněz může si ledacos dovolit a také nám všem tady na tomto fóru dává patřičně najevo,že on je přece první třída.Tak a´t se potom nediví ,že se do něj nějakej ten člověk pustí.
a co keby dakto z vas zohnal znameho v bohuminskych dratovniach tam sa pouziva ciste olovo pri kalibracii drotu na roznu kvalitu a viem ze sa pouziva cistesemo píše:z pneuservisů ty olůvka postupně zmizí, už se smí používat myslím jen ten zinek
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
- petr hájek
teda pánové to je něco číst si vás . pokud dám do lodi motor a akumulátor opravdu nevidím důvod dohánět ponor dalším olovem , voda je lepší a nádrž je celkem dobře zhotovitelná a můžu potvrdit , že plavební projev takto dovážené lodi se jeví daleko kultivovanější. zároveň nemusím pracně rovnat vodorysku pokud změním baterku stačí jen nenapustit tolik vody.
mějte rozum a nehádejte se kůli blbostem, raději zkuste někdy vybočit ze stereotipu , zjistíte že cest je mnoho a ne všechny vámi nepoužívané jsou špatné.
mějte rozum a nehádejte se kůli blbostem, raději zkuste někdy vybočit ze stereotipu , zjistíte že cest je mnoho a ne všechny vámi nepoužívané jsou špatné.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek