mitom píše:Už máš vymyslenú povrchovú úpravu tej medi? Aby to neoxidovalo, resp. nejakú patinu?
Ještě ne úplně, mám několik představ, ale ty si musím teprve ověřit.
K patině: Tomarack mě poradil, že podle jedné chytré knížky se to dělá nahřátím každého jednotlivého plátku nad plamenem aby každý byl trošku jiný. Je to podle mě logické, na lodích tohle určitě nebylo nablískané jak psí ....
mitom píše:P.S. A čo odtlačky prstov?

Při nejlepší snaze a vůli tomu nezabráníš (stejně tak občasnému vytlačení lepidla, většina jde ihned utřít ale stejně tam trošku zůstane). Čistit každej jednotlivej plátek po nalepení? Za prvé to neuděláš, protože lepidlo musí zaschnout (každej plátek jakoby plave na lepidle, díky tomu jde usazovat). Za druhé můj dosavadní rekord je 103 plátků za dva večery. Při čištění každého bych byl schopnej udělat max. 20 ks za večer, což je cca 130 prac. večerů. Nedělám každej večer, takže by tohle zabralo cca 35-40 týdnů.

. Ze začátku jsem vyrobil 10 plátků a nalepil, zvládl jsem udělat 30 za večer. V sobotu jsem změnil strategii a celej sobotní večer jenom "nýtoval" (od cca 19:00 do 23:00) a podařilo se mě udělat těch 103 plátků. V neděli jsem těch 103 měl nalepenejch za cca 2 hod.
Takže moje představa s tímto je: těch 100 plátků představuje zhruba 3 celé řady. Nalepené jsou za jeden "lepící" večer a na druhej den je očistím a hurá na další várku.
Pavel