Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
moje lodička
-
Anonymous
Re: moje lodička
tak jsem se odhodlal postavit si lod.,kterou jsem tak dlouho promejšlel.první verze me spíše znechutila, jelikož do lode teklo kudy to slo. bylo to spatne navrhnutý, táhlo ke krmidlu vedlo skrze palubu ven a nebyl jsem schopnej tento otvor utesnit tak dostatečne, aniž bych omezil pohyb táhla.dále chlazení motoru nebylo 100% tesné, takže motor se po minutové jízde ,,koupal,, ve vode s polčne s regulátorm( ten mi odešel:=( ted posílám fotky jak na puvodní trup přidělávám nastavbu která by mela všechna riziková místa schovat.
Celková váha trupu se servem a motorem(permax 480, chci nahradit 500,600)+chlazení = 400g
Dále baterie 2x 7čl. 900mAh AAA (paralérne) =) používám je zároven do letadla
regulátor Jeti 18A
vrtule 32.5mm Graupner
hřídel 4mm dlouhá 30cm
lod: délka 57cm, šířka 22cm
[url]http://www.mo-na-ko.cz/upload/u_lodička%20001.jpg[/url]
[url]http://www.mo-na-ko.cz/upload/u_lodička%20007.jpg[/url]
[url]http://www.mo-na-ko.cz/upload/u_lodička%20011.jpg[/url]
no snad ty obrázky pujdou[/img]
Celková váha trupu se servem a motorem(permax 480, chci nahradit 500,600)+chlazení = 400g
Dále baterie 2x 7čl. 900mAh AAA (paralérne) =) používám je zároven do letadla
regulátor Jeti 18A
vrtule 32.5mm Graupner
hřídel 4mm dlouhá 30cm
lod: délka 57cm, šířka 22cm
[url]http://www.mo-na-ko.cz/upload/u_lodička%20001.jpg[/url]
[url]http://www.mo-na-ko.cz/upload/u_lodička%20007.jpg[/url]
[url]http://www.mo-na-ko.cz/upload/u_lodička%20011.jpg[/url]
no snad ty obrázky pujdou[/img]
-
Anonymous
netuším omaho ,jesti chceš poradit ,já když jsem jezdil s Monem ,které mě ta Tvoje lodička připomíná ,jsem měl také táhlo ke kormidlu vyvedené v zrcadle ,táhlo procházelo trubičkou o průměru 6 mm na níž byla natažená gumová manžeta,kterou prodávají modelářské prodejny ,když jsme začínali s těmito kategoriemi a nebylo takové zboží k dostání ,používali jsme jako táhlo 2mm hřídel ,3mm trubičku jako pouzdro a aby tam neteklo,tak jsme použili smršťovací bužírku ,také to fungovalo tak hodně štěstí Ti přeje Pepa Darvaš
-
Anonymous
ještě jednou já Pepa ,myslím si že motory které plánuješ dát do loďě jsou moc silné a těžké, na takovou váhu musí stačit ta čtyřistaosmdesátka. čau Pepa Darvaš
Nemam moc zkusenosti s rychlikama (mam jen jednu MONO2), tak si myslim ze motory 500-600 budou na tuto lodku moc tezke a slabe. Kdyz to chces mit opravdu rychle dej tam nejakej stridak (treba Mega Acn 16/../..). Pamatuj vsak, ze tyto motory si aj neco vezmou, klidne i 30-40 A, tak ze k tumu volit i baterky. Jestli tam mas mikrotuzky, tak ty to ani paralelne nezvladnou.
Dalsi vec: s rychlo lodkou si moc nezajezdis. Ja jsezdim s svym monem s 1700SCR na plny pecky asi 4 minuty. Je to teda ficak. Postupem casu jsem ale zjistil, ze je pro me lepsi jezdit radeji dele nez rychle. (Bavime se o rekreacnim jezdeni:-)
Dalsi vec: s rychlo lodkou si moc nezajezdis. Ja jsezdim s svym monem s 1700SCR na plny pecky asi 4 minuty. Je to teda ficak. Postupem casu jsem ale zjistil, ze je pro me lepsi jezdit radeji dele nez rychle. (Bavime se o rekreacnim jezdeni:-)
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
-
Anonymous
. Kdyz to chces mit opravdu rychle dej tam nejakej stridak (treba Mega Acn 16/../..).
nech tam tu čtyřistaosmdesátku. Pepa Darvaš
nech tam tu čtyřistaosmdesátku. Pepa Darvaš
-
Anonymous
sory sory sory teď jsem teprve koukal na délku lodě ,tak tam se ty motory které tam chceš dát hodí ,jen jestli je již vlastníš ,nebo jestli nechceš do toho dávat více peněz .Problém bude potom v aku packu ,protože i když je máš paraelně ,nebude to na takovou lodičku stačit ,k rekreačnímu účelu by stačili malé monočlánky NiCd kolem 2000mh ,dnes je prodávají se slevou ,pokud bys chtěl více investovat ,chtělo by to NiMh okolo 3000mh,dále stříďák ,který navrhuje kolega je sice dobrá věc ,opravdu se svezeš ,ale musíš mít prachy ,protože potřebuješ speciální motor pro lodní modely ,nemůžeš tam dát letecký ,je jinak (vzduchem )chlazený a vodou je to málo rychlíkáři motory chladí tak ,že po celém obvodě je speciální chladící plášť,spirálová trubička je málo
Pepa
Pepa
-
Anonymous
[quote="Anonymous"]sory sory sory teď jsem teprve koukal na délku lodě ,tak tam se ty motory které tam chceš dát hodí ,jen jestli je již vlastníš ,nebo jestli nechceš do toho dávat více peněz .Problém bude potom v aku packu ,protože i když je máš paraelně ,nebude to na takovou lodičku stačit ,k rekreačnímu účelu by stačili malé monočlánky NiCd kolem 2000mh ,dnes je prodávají se slevou ,pokud bys chtěl více investovat ,chtělo by to NiMh okolo 3000mh,dále stříďák ,který navrhuje kolega je sice dobrá věc ,opravdu se svezeš ,ale musíš mít prachy ,protože potřebuješ speciální motor pro lodní modely ,nemůžeš tam dát letecký ,je jinak (vzduchem )chlazený a vodou je to málo rychlíkáři motory chladí tak ,že po celém obvodě je speciální chladící plášť,spirálová trubička je málo
Pepa[/quote]
Já bych tzam dal motor ze sekačky, né?
Pepa[/quote]
Já bych tzam dal motor ze sekačky, né?
-
Anonymous
sorry že jsem dlouho neodpovedel ale nešel mi internet tak to proste neslo...no abych pravdu řekl mel jsem v teto lodi(v tu dobu byla ješte bez tý přestavby) SC1700mAh ale zdálo se mi to moc těžký,(jelo to sice cca 15min)s motorem ,,400,, to bylo desný, kouřilo se z toho atd,proste teplota nad 100°C po 1 min jízdy. no mohlo to bát taky tou velkou vrtulí co jsem ji mel.(42.5mm) no proste jsem testoval co to vydrží. ale jak jsem povídal nejvetším neštestím bylo to, že mi tam teklo(ted to snad už bude tesnit-doufám)nemam to ješte hotový.ale pracuje se na tom. mam tam nové chlazení, které to dozajista uchladí.(zkušenost z motoru speed 400, voda z chlatení mi stríkala cca 50cm od lode a motor byl jen vlažný)ted jšen musim vychytat tën zdroj energie.proste čim to živit. chtel bych tam mít 7čl aaa(používám ho ve svém letadle), ale do lode to bude asi málo.ale i přesto to skusim.chtel bych se vejít do 600-650g s celkovou hmotností.
-
Anonymous
jináč pokud by se na té lodi neco na první pohled už nezdálo- Vám zkušenejším,, tak mi to oznamte. Já se stim piplám a pořád neco vylepšuji.tak abych to nedelal zbytečne...jako moje první lodička( né tato, ale jiná) no proste jsem ji vyšperkoval, taky to byl ,,rychlík,, na 400 motor, ale v záveru jsem zjistil že mi při stavbe vybočila příd o 1cm v pravo. takže při 2/3 plynu lod výrazne zahybala.nešlo s tim nic delat.jen za jizdy trimrovat a trimrovat kormidlo...
-
Anonymous
no proste takovej sem.skusit to(třeba se spálim, ale budu mít dobrej pocit že sem to skusil proste) ale dyt o to proste jde, nebo ne? mit z toho co dělám dobrej pocit... :rolleyes:
[quote]no proste takovej sem.skusit to(třeba se spálim, ale budu mít dobrej pocit že sem to skusil proste) ale dyt o to proste jde, nebo ne? mit z toho co dělám dobrej pocit... :rolleyes:[/quote]
No ja mam radeji dobry pocit z dobrych vysledku meho konani nez ze samotneho konani :-)
Nevim proc tam mermomoci chces cpat ty AAA. Uznavam ze clanky SC jsou pro tuto lodku asi dost tezke. Kdyz se chces drzet nizke vahy, muzes tam dat clanky vel. AA. Nejsou prece ani tak drahe a 400ka jim nedava tolik zabrat jako tem AAA a pozadovany proud jsou schopny poskytnou. Zkus treba Telink NIMH 1400 mAh, stoji asi 40-50Kč. Nebo Sanyo NiCd 1000 mAh. Jsou to celkem dobre clanky, pouzivaji jich zavodnici v kategorii ECO (napr. Flea), lodky sou rovnez pohaneny motorem 400 a sedmiclankem.
Jsou i samozrejme jine mensi i vetsi clanky s ruznymi vlastnostmi. Je z ceho vybirat.
No ja mam radeji dobry pocit z dobrych vysledku meho konani nez ze samotneho konani :-)
Nevim proc tam mermomoci chces cpat ty AAA. Uznavam ze clanky SC jsou pro tuto lodku asi dost tezke. Kdyz se chces drzet nizke vahy, muzes tam dat clanky vel. AA. Nejsou prece ani tak drahe a 400ka jim nedava tolik zabrat jako tem AAA a pozadovany proud jsou schopny poskytnou. Zkus treba Telink NIMH 1400 mAh, stoji asi 40-50Kč. Nebo Sanyo NiCd 1000 mAh. Jsou to celkem dobre clanky, pouzivaji jich zavodnici v kategorii ECO (napr. Flea), lodky sou rovnez pohaneny motorem 400 a sedmiclankem.
Jsou i samozrejme jine mensi i vetsi clanky s ruznymi vlastnostmi. Je z ceho vybirat.
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
-
Anonymous
každý jsme nějaký omaho,když chceš experimentovat bez výraznějších výsledků nedá se nic dělat ,pokud ale chceš aby rychlík jezdil rychle ,musíš dodržet určitá pravidla a držet se jich.Tj. jestli budu chtít lodičku honit Speed 400 ,musím dodržet určitou váhu ,délku a šířku 500g,400mm a 100 až 130mm.Pak mohu očekávat ,že při dobrém napájení motoru třeba těmi 1400 NiMH a kovovou vrtulí o průměru 26-29mm,mě to pojede.Pokud si budu chtít postavit větší loď tak kolem 57cm(měla by mít aspoň jedno kilo) budu muset jí honit motorem Speed 500,600 a nebo různým speciáně přispůsobeným (autíčkářským)motorem.K tomu zase dobré články ,šroub a účnné chlazení.Jestli Ti ale ujede příď a jeden cm(ty ty ty modeláři)raději si kup laminátovou (jestli chceš jednu Ti pošlu zadarmo)Pepa Darvaš pepa.dvur@tiscali.cz
-
Anonymous
no, ta úpříd to byůa hruza to jo, ale to byl muj první model...říkáš že bys mi daroval trup? co to je za lod?máš foto?
-
Anonymous
pro omahu!
poslal jsem to obyčejně ,tak Ti to snad dojde ,když se Ti to nebude líbit ,dej to někomu jinému Pepa Darvaš
poslal jsem to obyčejně ,tak Ti to snad dojde ,když se Ti to nebude líbit ,dej to někomu jinému Pepa Darvaš
-
Anonymous
Pepo, tak mi to neska příšlo, teda problém byl se do toho ,,trezoru,, dostat :D jinak moc díky já si poradim, ale nebyl k tomu původne nákej vodotesnej kryt??? ale stejně se mi to zdá náký maličký...a mel jsi to nekdy na vode? jak to jezdilo?
-
Anonymous
kryt si tam můžeš dát třeba z tvrzeného polystyrénu ,jen takový obdelníček a přilepit to izolepou.Je to trošku nepovedený model ,který dělám na soutěže ,takže to jezdí velice dobře ,dovolím si tvrdit ,že je to špičkový model ,ale !!!!K tomu aby to jezdilo ,je třeba dodržet několik pravidel ,v prvé řadě ,jen motor 400,a jemu podobné ,sklon hřídele jsem Ti poslal takovou malou šablonku,baterky jen tužkáče ,je jedno jaké ,ale jen ty velikosti ,dodržet těžiště ,je asi v místě kde vystupuje hřídel (napíši večer ,) Pepa Darvaš
-
Anonymous
[quote]kryt si tam můžeš dát třeba z tvrzeného polystyrénu ,jen takový obdelníček a přilepit to izolepou.Je to trošku nepovedený model ,který dělám na soutěže ,takže to jezdí velice dobře ,dovolím si tvrdit ,že je to špičkový model ,ale !!!!K tomu aby to jezdilo ,je třeba dodržet několik pravidel ,v prvé řadě ,jen motor 400,a jemu podobné ,sklon hřídele jsem Ti poslal takovou malou šablonku,baterky jen tužkáče ,je jedno jaké ,ale jen ty velikosti ,dodržet těžiště ,je asi v místě kde vystupuje hřídel (napíši večer ,) Pepa Darvaš[/quote]
spěchal jsem a proto omlouvám se za nepřesnost ve větě ,že je to nepovedený model ,který dělám na soutěže ,takže to jezdí dobře,je to nepovedený model z formy ,tj.není probarvený a je potřeba jej přebrousit a nabarvit ,jinak mu nic není a mě by určitě jezdil super Pepa Darvaš
spěchal jsem a proto omlouvám se za nepřesnost ve větě ,že je to nepovedený model ,který dělám na soutěže ,takže to jezdí dobře,je to nepovedený model z formy ,tj.není probarvený a je potřeba jej přebrousit a nabarvit ,jinak mu nic není a mě by určitě jezdil super Pepa Darvaš
-
Anonymous
jo jo ,super díky moc. a je možno k tomu použít vrtuli prum. 25mm(graupner),tu sem našel doma.neni to moc malý zase?
-
Anonymous
[quote="Anonymous"]jo jo ,super díky moc. a je možno k tomu použít vrtuli prum. 25mm(graupner),tu sem našel doma.neni to moc malý zase?[/quote]
Je to malý, ale dost divoký, viděl jsem to na soutěžích,
Je to malý, ale dost divoký, viděl jsem to na soutěžích,
- Martin Červenka
[quote][quote]jo jo ,super díky moc. a je možno k tomu použít vrtuli prum. 25mm(graupner),tu sem našel doma.neni to moc malý zase?[/quote]
Je to malý, ale dost divoký, viděl jsem to na soutěžích,[/quote]
co tim myslíš?dost divoký?to jako že to jede dost rychle nebo ...
Je to malý, ale dost divoký, viděl jsem to na soutěžích,[/quote]
co tim myslíš?dost divoký?to jako že to jede dost rychle nebo ...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek