Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Barracuda
- vladivostok
Barracuda
Zdravím všechny. Před nějakou dobou se mi zalíbilo modelaření, k němuž mě dovedl kamarád. Jsem elektrotechnik slaboproudař se sklony ke strojařině a příbuzným technickým oborům. No jednoho dne jsem zavítal do bazaru a našel tam krasavici, která mi padla do oka, viz. foto. Chtěl za ni 4.000,-Kč, ale vzhledem ke stavu jsem cenu stáhnul na 2.500,-. Má asi 1500mm, celodřevěná. I když mám teď dílnu v přestavbě, zrovna zatepluji a hotová bude někdy na jaře, loďku jsem koupil, aby mi ji někdo nevyfoukl. Není udělaná zrovna nějak precizně a pěkně, takže ji budu dávat celou jak se říká do cajku. Měla by to být Barracuda. Nevíte někdo, kde sehnat plány? Prý byly v Modeláři, ale nevím ve kterém čísle. Pokud by je někdo měl, zaplatím i za kopie či za skeny. Také nemohu najít historii, údaje, rozměry a fotografie této lodě. Vždy mi tam vyskočí jen ty nové lodě Barracuda.
Takže prosím prosím, jestli někdo něco má, budu rád.
Díky.
Takže prosím prosím, jestli někdo něco má, budu rád.
Díky.
Re: Barracuda
plány mám. jen se vyskytují ve dvou verzích.
V každém případě to není model skutečné lodi. Je to fantazie na téma výletní jachty původně upravená pro soutěžní třídu EX/EH/EK
V každém případě to není model skutečné lodi. Je to fantazie na téma výletní jachty původně upravená pro soutěžní třídu EX/EH/EK
- vladivostok
Aha, tak proto jsem ji nenašel jako dospělou loď. No ale mě se ta fantazie líbí :-) A bylo by možno nějakou cestou za nějakou úplatu předat kopie plánů? V čem se ty dvě verze lišily?
jeden je zvětšenina dvojlistu z Modeláře, druhý je originál na A1 formátu. Měl jsem za to, že se v něčem liší, ale jak teď koukám tak asi ne.
V každém případě, v plánech jsou žebrorysky pro dva měřítka. Jedno z nich má určitě některé žebra špatně, druhé nevím, jsou i chyby v rozkreslení nástavby v tom úplném plánu. Je třeba každý rozkreslený díl raději zkontrolovat vůči cekovému plánu a nespoléhat se na detail.
Poslal jsem ti mail...
V každém případě, v plánech jsou žebrorysky pro dva měřítka. Jedno z nich má určitě některé žebra špatně, druhé nevím, jsou i chyby v rozkreslení nástavby v tom úplném plánu. Je třeba každý rozkreslený díl raději zkontrolovat vůči cekovému plánu a nespoléhat se na detail.
Poslal jsem ti mail...
SH píše:jeden je zvětšenina dvojlistu z Modeláře, druhý je originál na A1 formátu. Měl jsem za to, že se v něčem liší, ale jak teď koukám tak asi ne.
Poslal jsem ti mail...
Ta Barracuda vyšla v Modeláři 1971, myslím že č.6. To je info spíš pro ostatní, Barracuda je nááádherný kousek, škoda že není podle skutečné lodě.
V RCR vyšel plánek, myslím, v reedici. Obě velikosti jsou shodné.
Jednu krááásně postavenou (evidentně "starou školou" před mnoha lety) jsem si nafotil v Otrokovicích ;-)

Nepodařilo se mi vložit fotku....
- Karolinus I
Mám dojem, že se malá veze prodávala i jako stavebniceSteve7 píše:SH píše:jeden je zvětšenina dvojlistu z Modeláře, druhý je originál na A1 formátu. Měl jsem za to, že se v něčem liší, ale jak teď koukám tak asi ne.
Poslal jsem ti mail...
Ta Barracuda vyšla v Modeláři 1971, myslím že č.6. To je info spíš pro ostatní, Barracuda je nááádherný kousek, škoda že není podle skutečné lodě.
Jednu krááásně postavenou (evidentně "starou školou" před mnoha lety) jsem si nafotil v Otrokovicích ;-)
A je To . . . .!
Plán Baracudy vyšel v reedici se dá koupit za 250 Kč na RC revue - viz zde:
http://eshop.rcrevue.cz/index.php?optio ... 5&Itemid=1
Joe
http://eshop.rcrevue.cz/index.php?optio ... 5&Itemid=1
Joe
Naposledy upravil(a) ladous dne pát led 03, 2014 13:57, celkem upraveno 1 x.
Karolinus I píše:Mám dojem, že se malá veze prodávala i jako stavebniceSteve7 píše:SH píše:jeden je zvětšenina dvojlistu z Modeláře, druhý je originál na A1 formátu. Měl jsem za to, že se v něčem liší, ale jak teď koukám tak asi ne.
Poslal jsem ti mail...
Nene.
Prodávaly se dvě stavebnice podobných lodí.
Renáta I a Renáta II.
Ceny tehdy tak okolo 125,- a 190,-Kčs.
Chodil jsem se na ně dívat jako kluk do místního hračkářství - krabice s černočerveným obrázkem, úplně nahoře na polici (neprodávaly se každý den...;-). )
Na mě to byl ranec peněz, byl jsem rád, když jsem naskládal groše na gumáčka nebo na A1 Dana (41,-Kčs).
Ještě jsem dostal stavebku od kámoše na placku Mlok - soubor dílů. To ale leželo tak dlouho ve sklepě, až to vzala Velká povodeň...
Ahoj, jaký používáš v Barrakudě pohon , regl atd? bylo by možné poslat nějaké další fotky třeba na mail ? Díky
v 70cm dlouhé Barakudě používám 2x 400/7.2V, čestičlámek a 30mm šrouby Graupner, regl 10A vlastní (Nautilus). Vše napřímo bez převodovky. Cvičí to s ní víc než živě.Kouťák píše:Ahoj, jaký používáš v Barrakudě pohon , regl atd? bylo by možné poslat nějaké další fotky třeba na mail ? Díky
Dekuji za odpoved, bohuzel jsem mel na mysli vetsi meritko a to 150cm delky lode. V soucasne dobe tam jsou motory z vartburgu od steracu ale nevim zda byt to normalni regl zvladl. Proto jsem premyslel na motory mig 600 boat na 12 v regl jeden dsys 48A a jako zdroj bych dal gelovky kvuli vyvazeni.