Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Vhodný druh barvy

Odpovědět
TomHlach

Re: Vhodný druh barvy

Příspěvek od TomHlach »

Zdravím s docela netradičním dotazem, který toho sice s modelařinou tolik společného nemám ale myslím že se zde najde někdo kdo mi poradí a někdo komu to i v modelařině pomůže.
Můj druhý koníček je americký fotbal a před sezonou se budou sjednocovat barvy helem a mřížek. Helmy se často potahují folií ale s mřížkama je dost problém. Je to kov a hodně často přichází do kontaktu s druhou mřížkou a je potřeba aby dvě tři sezony vypadala co nejlépe. Proto se ptám, jak to udělat aby se co nejméně loupala barva, otloukávala atd? (Mě třeba napadlo mřížky nechat stříknout tou "gumovou" barvou" kterou se dělají třeba plasty na motorky, nicméně nevím co je to zač) Děkuji za rady :)
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
ZBl

Příspěvek od ZBl »

"Normální" barva Ti na ochranné mřížce, pokud dochází k srážkám s protivníky, moc dlouho nevydrží. Jakákoliv barva na tak malém průměru nárazům příliš neodolá.
Nejlepším řešením by byla mřížka z nerezové oceli. Po svaření odmořit a pasivovat, eventuálně přeleštit.
S "gumovou" barvou zkušenost nemám, ale vím, že u nás dostupným materiálem tohoto typu je např. Plasti Dip ("tekutá guma") a je k mání i ve spreji. Pokud to zadáš do vyhledávače, nalezneš i vhodné dodavatele.
Zdenek
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

kouknul bych také na možnosti práškových barevných systémů, mám tušení že kdisi kolega také tímto vyřešil problémys loupáním při nárazech , existují i prášky trvale pružné, za soudruhů se tím potahovaly např košíky do samoobsluh , ale dnes jsou prášky mnohem lepší.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
carrot

Příspěvek od carrot »

nejlepší je na to podle mě komaxit. bohužel musíš narazit na poctivého lakýrníka. Ve firmách v našem okolí stříká kdo má ruky nohy a podle toho to taky vypadá...u komaxitu je velmi důležitá dokonalá příprava povrchu- na ní nejvíc závisí výsledek

Plasti dip používáme u nás v práci a na mřížku to podle mě není vhodné a ta cena.... :-(
carrot
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Komaxit (čti: prášková barva) může být vhodným řešením (mě to nenapadlo uvádět, protože jsem uvažoval o aplikaci "samo-domo"), ale neuděláš si to sám a jak píše carrot, pokud se ošidí předúprava povrchu (odmaštění, fosfátování, atd.), dopadne to stejně jako klasické "mokré" barvy: místně oprýská při prvním ťuknutí.
Další věcí je, jestli Ti někde vezmou zakázku na jednu masku.
Zdenek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Nech to pozinkovat
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Barvy, lepidla a tmely“