tohle bude dotaz asi na zkušené maketáře
na stará kolena jsem se pustil do stavby lodičky (jen 670 mm). Předem uvedu, nebude to maketa, ale jen takový kousek na poježdění. Ale třeba osvětlení a poziční světla by mohla být celkem příjemná záležitost...
A teď k dotazu:
malé osobní motorové čluny mají jedno poziřní světlo uprostřed osy a nebo i dvě po každé straně trupu. Jak jsem koukal třeba na "mahagony", mají jedno sdružené poziční světlo na přídi, ale u nečeho jsem viděl pozičky po stranách.
Jak to tedy je s takhle malými lodmi, nějak se neumím zeptat u Googlů :-(
díky Jarda
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Poziční osvětlení motorového člunu
Re: Poziční osvětlení motorového člunu
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Zdary.
Taky jsem po tom pátral,když chci osvětlit Lunu a našel jsem vcelku dobrý návod.
http://www.jachty-lode.cz/index.php/pri ... vetla-lodi
Taky jsem po tom pátral,když chci osvětlit Lunu a našel jsem vcelku dobrý návod.
http://www.jachty-lode.cz/index.php/pri ... vetla-lodi
Nic neumim a s lodičkama jen blbnu
díky, tohle jsem taky našel, asi se inspiruji podle prvního obrázku
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Ahoj,asi odpovídám pozdě,ale třeba ti to pomůže...U plavidel s vlastním pohonem do 7-mi metrů délky musí ukazovat jedno obyčejné stálé světlo viditelné ze všech stran. U plavidel nad 7 metrů musí plavidlo ukazovat dvě poziční světla (jasné zelené a červené světlo svítící v úhlu 112° 30´),záďové světlo svítící v úhlu 135° a vrcholové světlo svítící v úhlu 225°. Mimo to by mělo ukazovat bílou vlajku s červeným pruhem uprostřed...
UF.... 
sice pozdní odpověď, už jirkacbx mne navedl (neuměl jsem se zeptat strýce G... )
můžeš mi PLS vysvětlit
Zbytek si už ochotně a rád nastuduju sám, teprve pokud by nebylo něco jasné, tak se zeptám.
p.s.
ve finále to dopadne: jedno přední kombinované (červená, zelená, nad bílá) a vzadu bílá. Takhle to snad mají všechny mahagony (tedy alespoň, co jsem našel fotky).
ale stejně děkuju
sice pozdní odpověď, už jirkacbx mne navedl (neuměl jsem se zeptat strýce G... )
můžeš mi PLS vysvětlit
nějaký odkaz by mi stačil, prtože nevím, k čemu je ta vlajka.Mimo to by mělo ukazovat bílou vlajku s červeným pruhem uprostřed...
Zbytek si už ochotně a rád nastuduju sám, teprve pokud by nebylo něco jasné, tak se zeptám.
p.s.
ve finále to dopadne: jedno přední kombinované (červená, zelená, nad bílá) a vzadu bílá. Takhle to snad mají všechny mahagony (tedy alespoň, co jsem našel fotky).
ale stejně děkuju
Tu vlajku bych asi neřešil,nemá jí většina lodí... To sdružené světlo je možné.:-)
Vlajka: http://vmp.ic.cz/#c
Je to otázka 368. v kategorii M...
Vlajka: http://vmp.ic.cz/#c
Je to otázka 368. v kategorii M...
už jsem se optal >>MB/RomanT<< Romana...
je k ho......, malý lodě si stejně dělaj, co chtěj, no a pokud je někdo přejede, je to jen jejich problém...
ale dík.
p.s.
sice nestavím Rivu, jen něco, co by se mohlo těm "mahagoňákům" podobat, ale pokusím se to osadit. I těch 650mm (670) si to zaslouží, tedy myslím...
je k ho......, malý lodě si stejně dělaj, co chtěj, no a pokud je někdo přejede, je to jen jejich problém...
ale dík.
p.s.
sice nestavím Rivu, jen něco, co by se mohlo těm "mahagoňákům" podobat, ale pokusím se to osadit. I těch 650mm (670) si to zaslouží, tedy myslím...
teda FUJ...
to je jak s autoškolou... sice jezdím dobře a bez nehod (no vlastně občas i na vodě), ale tohle si fakt už nepamatuju...
stydím se...
díky, jdu studovat
to je jak s autoškolou... sice jezdím dobře a bez nehod (no vlastně občas i na vodě), ale tohle si fakt už nepamatuju...
stydím se...
díky, jdu studovat
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 7832 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš
-
- 2 Odpovědi