Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Připevnění trupu k desce

Jak postupovat při...
Odpovědět
Godric

Re: Připevnění trupu k desce

Příspěvek od Godric »

Mám již skoro připravenou kostru na připevnění k pracovní desce, aby se trup při plaňkování nekroutil a u toho to se mi naskytnul problém, se kterým bych chtěl poradit.
Jak přichycujete trup k desce, aby šel potom co nejlépe sundat? Přemýšlím pomocí šroubů a matek, že by sem se k tomu jakž takž dostal, vruty jsem zavrhnul, tam bych se pak nedostal. Lepidlo nevím, bojím se, že bych to pak neodlepil.
Poradíte? Díky
duke

Příspěvek od duke »

jsem používal malé hranolky které byly k desce chyceny vrutem a k žebru malýma hřebíčkama, šlo to pak lehce rozdělat (hřebíčky od žebra) a hranolky jsem pak jen odšrouboval...
Přema

Příspěvek od Přema »

místo hřebíčků bych to jen k těm přišroubovaným hranolkům,resp.mezi žebro a hranolek vyklínkoval malým dřevěným klínkem,špelí,odřezkem překližky do klínku.Obkladači mají malé plastové klínky(ve stavebninách),mají větší plochu a rovina na nich je poměrně přesná. ;) Jinak si to tím hřebíčkováním můžeš rozhodit :rolleyes: ;) :D
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Mrkni na seriál o stavbě maket,který vychází v RC revui, napsal ho Ivan.Dost vyčerpávajícím způsobem je zde popsána stavba.
Aleš :idea:
Godric

Příspěvek od Godric »

Jen mi stačilo nahlédnout a trko mě to. Hranolky, na které budu připevňovat žebra, udělám širší než trup a v jejích krajích to přišroubuji k desce, že me to hned nenapadlo :D
SH

Příspěvek od SH »

Dvě možnosti:
použiješ hranolky, které přitlučeš k žebru a ty k desce připevníš:
1) vrutem ale zespodu desky. Po dokončení trupu otočíš desku a normálně povolíš vruty.
2) použiješ kratší hranolek, tak do 5cm,ze smrkového dřeva a ten normálně přitlučeš hřebíky. po dokončení dlátkem zboku hranolek rozštípeš a trup sundáš.
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Až je poděláno, tak to normálně ulomím a hranolky používám dokud zaněco stojí.
Ivan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“