Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
prosím o radu(pomoc)levná souprava na jednoduchou loď+ pohon a servo
Re: prosím o radu(pomoc)levná souprava na jednoduchou loď+ pohon a servo
Dobrý den.
Mám takovou prosbu,potřeboval bych poradit s elektronikou,už jsem sice postavil artura i naxose,ale pouze jako statické modely,ted' se mi pod ruku dostla stevbnice modelu lodi falke a já se rozhodl si na ní vyzkoušet pocit dalšího rozměru a tou je pohyb..čili prosím o radu,jelikož jsem uplný zelenáč,byt mám malinkou zkušenost s rc auty,ale zajímala by mě pohonná jednotka a servo které by mi stačilo abych uspokojil své touhy..založil jsem i téma v bazárku(kde poptávám i nějakou rc soupravu)každopádně za každou radu budu velice vděčný.děkuji a hezký večer s pozdravem adam čermín
toto forum pročítám už spoustu času.ale jelikož jsem elektronické ucho rád si nechám poradit
Mám takovou prosbu,potřeboval bych poradit s elektronikou,už jsem sice postavil artura i naxose,ale pouze jako statické modely,ted' se mi pod ruku dostla stevbnice modelu lodi falke a já se rozhodl si na ní vyzkoušet pocit dalšího rozměru a tou je pohyb..čili prosím o radu,jelikož jsem uplný zelenáč,byt mám malinkou zkušenost s rc auty,ale zajímala by mě pohonná jednotka a servo které by mi stačilo abych uspokojil své touhy..založil jsem i téma v bazárku(kde poptávám i nějakou rc soupravu)každopádně za každou radu budu velice vděčný.děkuji a hezký večer s pozdravem adam čermín
toto forum pročítám už spoustu času.ale jelikož jsem elektronické ucho rád si nechám poradit
http://www.eshoprychle.cz/rchobby/eshop ... lun-staveb
to jen kdyby někdo nevěděl hnedle z hlavy
spoléhám na vás borci!!
to jen kdyby někdo nevěděl hnedle z hlavy
spoléhám na vás borci!!
Myslím, že k pohonu postačí motor řady 400 a křídel nejlépe s přírubou. Šroub modela nebo robbe cca 35mm. Pro ovládání servo standardní velikosti. Regulátor obousměrný jakýkoli. RC souprava: pamatuj, že teď ti postačí dvoukanál, ale pokud chceš pokračovat dát, za chvíli ti nebude stačit. Bazarovka postačí, ale více kanálů. Vše seženeš v e shopu. Pokud máš možnost zajít do kameného obchodu, je to bezva, poradí a doladí.
taky bych si myslel že by bylo lepší více kanálů,tedy z mého laického pohledu minimálně tři tedy co se týče případného světelného modulu..čili 400 motor,napřímo,anebo využití nějaké převodovky,?regl je mi jasný ještě by mě zajímalo,bude zapotřebí chlazení mototru?čili optimum alespon 3kanál,regl jakýkoli obousměrný?,motor čtyřstovka npřímo,?nebude to moc rychlý?i když jen teoreticky taková 280 by byla dostačující nicméně by zbytečně moc hřála a 400 si to pobublá v pohodě bez zytečné zátěže...
každopádně děkuji,ale i tak čím více poznatků tím lépe,za každé další rady budu rád
každopádně děkuji,ale i tak čím více poznatků tím lépe,za každé další rady budu rád
- petr hájek
osobně bych hlavně zvolil změnu hřídele za tzv kompakt se 400motorem, soupravu rozhodně minimálně 4 kanál světla + zvuky houkačky se dají implantovat celkem levně ..... pro pohon li-pol akumulátor 2 článek osobně mi stačí 2200mAh ten se dá levně sehnat.
a jen na okraj- nevím jak tlustou stěnu má PSH trup ale do této hmoty se dá rýt struktura prken která na skutečné lodi vždy pod barvou vidět je. a tím rytím a přebroušením se zlepší i přilnavost trupu pro povrchovku.
servo stačí i mini to kormidlo má maličkou plochu tudíž se servo nemá šanci strhat.
regl pro začátek asi jednoduchý obousměr bud ze stavebnice např:
http://www.flajzar.cz/regulace/obousmer ... delare.htm
nebo hotové kusy:
http://www.bel-shop.eu/cz-detail-1046-o ... zd30a.html
http://www.va-models.com/eshop1/md18dcr ... -2079.html
popřípadě se podívat na AUKRO kde se dá sehnat jak souprava tak regl i servo občas za velmi směšný peníz....
a jen na okraj- nevím jak tlustou stěnu má PSH trup ale do této hmoty se dá rýt struktura prken která na skutečné lodi vždy pod barvou vidět je. a tím rytím a přebroušením se zlepší i přilnavost trupu pro povrchovku.
servo stačí i mini to kormidlo má maličkou plochu tudíž se servo nemá šanci strhat.
regl pro začátek asi jednoduchý obousměr bud ze stavebnice např:
http://www.flajzar.cz/regulace/obousmer ... delare.htm
nebo hotové kusy:
http://www.bel-shop.eu/cz-detail-1046-o ... zd30a.html
http://www.va-models.com/eshop1/md18dcr ... -2079.html
popřípadě se podívat na AUKRO kde se dá sehnat jak souprava tak regl i servo občas za velmi směšný peníz....
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
pro benja.
pokusil jsem se celou sestavu elekktro a elektroniky sestavit z komponentů od jednoho prodejce: www.kostkamodelcentrum.cz
určitě použít compakt hřídel jakc doporučuje Petr Hájek.
ale na rozdíl od vysokootáčkových 400 ( s převodovkou doporučuji nízkootáčkový motor.
Sestava.
- motor : HPI crawler 55T (velikost 540) nebo Crawler 70T
-lodní příslušenství: compakt hřídel pro 600 motor se závitem M4
- vodní spirálový chladič pro 600 motor
- regulátor: Graupner V15R Navy
- akumulátory: White Line 25++ 2200mAh 2s 7,4V
- servo: HD mikro HD 1711 MG
-měřící zařízení - hlídač napětí lipol 1-4s s bzučákem
RC souprava: Optic 5 2,4GHz + Minima 6T
Píšeš, že máš nějaké zkušenosti s RC automobily. Jestli, jsi používal aku --Ni a máš k nim nabíječku, klidně je používej místo Lipolek, ke krerým potřebuješ ještě dokoupit nabíječ.
Ať se Ti daří se stavbou a loď pluje
pokusil jsem se celou sestavu elekktro a elektroniky sestavit z komponentů od jednoho prodejce: www.kostkamodelcentrum.cz
určitě použít compakt hřídel jakc doporučuje Petr Hájek.
ale na rozdíl od vysokootáčkových 400 ( s převodovkou doporučuji nízkootáčkový motor.
Sestava.
- motor : HPI crawler 55T (velikost 540) nebo Crawler 70T
-lodní příslušenství: compakt hřídel pro 600 motor se závitem M4
- vodní spirálový chladič pro 600 motor
- regulátor: Graupner V15R Navy
- akumulátory: White Line 25++ 2200mAh 2s 7,4V
- servo: HD mikro HD 1711 MG
-měřící zařízení - hlídač napětí lipol 1-4s s bzučákem
RC souprava: Optic 5 2,4GHz + Minima 6T
Píšeš, že máš nějaké zkušenosti s RC automobily. Jestli, jsi používal aku --Ni a máš k nim nabíječku, klidně je používej místo Lipolek, ke krerým potřebuješ ještě dokoupit nabíječ.
Ať se Ti daří se stavbou a loď pluje
pro benja,
tu RC soupravu jsem vybral v rámci dodávky od jednoho prodéjce.
nebylo to moc šťastné, protože je mnohem výhodnější koupit prakticky za tu samou cenu RC soupravu: Turnigy 9X , která se dá rozšířit moduly . www.emotors.cz
Ať Tvoje lodě plují
tu RC soupravu jsem vybral v rámci dodávky od jednoho prodéjce.
nebylo to moc šťastné, protože je mnohem výhodnější koupit prakticky za tu samou cenu RC soupravu: Turnigy 9X , která se dá rozšířit moduly . www.emotors.cz
Ať Tvoje lodě plují
co se týče přebroušení,tak s tím jsem tak nějak počítal a s tím rytím to zní velice slibně..každopádně si to vyzkouším na nějakém kousku psh,přeci jen na dílně takového materiálu máme na dílně poměrně dosti..ale nebudu toto vlákno zbytečně zahlcovat a v sekci stavba založím nové téma kde se budu snažit zdokumentovat průběh stavby..každopádně děkuji moc hnedle jak příjdu domů mrknu na všechn odkazy a snad se nebudete zlobit ,v případě že by mi nebylo něco jasné vás budu kontaktovat PéeMkem..petr hájek píše: a jen na okraj- nevím jak tlustou stěnu má PSH trup ale do této hmoty se dá rýt struktura prken která na skutečné lodi vždy pod barvou vidět je. a tím rytím a přebroušením se zlepší i přilnavost trupu pro povrchovku.
děkuji za vstřícnost a rady. adam čermín
- petr hájek
klidně kontaktuj, rád se podělím o to co ze zkušenosti vím
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
dovolil jsem si pozměnit název ......
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10 Odpovědi
- 9809 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od BRadek
-
- 22 Odpovědi