Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Minimodely

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
burdal1

Re: Minimodely

Příspěvek od burdal1 »

ale už stavím další loď která má při délce cca 168 mm ovládané kormidlo . To je uloženo stejně jako lodní hřídele u minulých modelů, tedy opět inijekční jehly. Páka kormidla ve tvaru vahadla má celkovou délku 4,5mm
A bude kormidlo vyndavatelne z lodi? Jde mi o to jestli k nemu bude paka pridelana nejak rozbiratelne. Klasicke reseni (paka s cervikem) si u techto rozmeru nedovedu ani predstavit. Kormidlo bych chtel vysunovatelne kvuli vyndavani hridele se sroubem.
LukasX

Příspěvek od LukasX »

Ale stejne je to nespravedlivy... Ruce se mi klepou jako turbo-robertci. Kormidlo jsem mel prilepene k prstum tolikrat ze to ani nebudu pocitat a dolu pod stul jsem se pro spadlou vec ohybal snad milionkrat... Proc ja jsem takovy nemehlo?!?!?!
no a ted si vemte moji situaci, kdy stejne pocity prozivam pri stavne klasickeho modelu s trupem 1m dlouhym ;o))) Je to hlavne cvikem ;o) Uprava prvniho zebra mi trvala 1.5hodiny (a to nepocitam dve praskla), druhe bylo za hodinu a zbylych 6 jsem udelal vsechny za 2 hodiny.

Chce to ty spravne nastroje. Ja sem mel nejvetsi problemy s "dychtivosti" a z toho klepajicima se rukama (preci jenom je vsechno jednou poprve a velka stojanova vrtacka bylo doposud pro mne tabu ;o)

Omlouvam se za offtopic, ale musel jsem se pousmat, ze mame podobne problemy, ale ve zcela jinem meritku ;o)
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

...musel jsem se pousmat, ze mame podobne problemy, ale ve zcela jinem meritku ;o)
No ja mam samozrejme tyhle problemy i na velkych modelech, ale az pri tehle velikosti je mi z toho do breku... Pres vikend zkusim mozna postavit 18cm trup... To bude dilo.
Guest

Příspěvek od Guest »

původně mělo být kormidlo vyndávací ,ale nakonec je tam,,nafurt". páka kormidla je vždy k hřídeli připájena , ale kormidelní peruť se na hřídelku nasouvá. Peruť má v sobě vlepenou trubičku z jehly která je mírně sploštělá a tedy dostatečně pevně drží. TEnto sistem používám na všech modelech .Mohu jím jednoduše nastavit přímý směr jízdy i když jinak kormidlo nepoužívám k řízení.Tedy stručně: peruť dolu , hřídelku s pákou skrz palubu nahoru.
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

Ok, to vypada rozume. Vyzkousim.
karaso

Příspěvek od karaso »

tak dělej model bez šroubu :lol:
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

tak dělej model bez šroubu :lol:
Jojo ten tvuj drevarsky parnicek vypada fakt zajimave. nerikej dvakrat a taky se do nej pustim...
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

Zda se ze jsem diky odkazu z MH objevil zajimavou alternativu k servu pro ovladani kormidla...

http://www.litomysky.cz/BIX/memwire.htm
http://www.litomysky.cz/mat/mwceny.htm
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Zda se ze jsem diky odkazu z MH objevil zajimavou alternativu k servu pro ovladani kormidla...
Což o to, použít to lze, ale do každého modelu to použít nepůjde (ovšem pro minilodě klasa).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

O minilode prave jde. nejakych 5cm plus kousek gumicky z kazde strany paky serva a je to. Muze to byt treba v trubicce podel steny trupu.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

tyto drátky jsem viděl poprvé v roce1985 na ekofilmu kde tehdejší soudruzi ze SSSR přeedváděli úžasný motor který používal tento drát svinutý do pružiny a několik závaží na pákách kolem společného středu. A ono to skutečně fungovalo skoro jako perpetum mobile hlavně když nebylo vidět zdroj tepla. Jinak mi připadá ten drátek ,,pekelně" drahý , myslím ,že obyčejný BIMETAL třeba z přerušovací žárovky světelných vánočních řetězů by mohl fungovat stejně při přibližně stejném odběru ,ale nesrovnatelně menších nákladech a rozměrech. Ohřev bimetalových pásků by mohl být řešen externím odporovým drátkem ovinutým kolem pásku nebo přímým průchodem proudu páskem . Kdo chce zkuste a dejte vědět, ja zustanu u příčného pohonu . Po zkoušce manévrovatelnosti samotného trupu nákladní lodě o které jsem se zmiňoval dříve,která má ovládané kormidlo se příště rád vrátím k ovládání jen příčným pohonem. P.S. Až zjistím jak do fora přidat fotky, bude snad i na co se dívat.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět

Zpět na „Stavba modelu“