Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Výběr regulátoru pro torpédový člun

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Lukass

Re: Výběr regulátoru pro torpédový člun

Příspěvek od Lukass »

Ahoj všem,

pustil jsem do stavby první lodi, jedná se torpedový člun délky 50cm, chtěl bych použít dva motory MIG400 7,2V na jeden regulátor. Můžete mi prosím zda regulátor DSYS MDD54 bude vhodný?

díky moc
Dada

Příspěvek od Dada »

Bude vhodný Dada
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

tyhle motory maji zhruba stejne parametry jako SPEED400, tzn. proud pri max ucinnosti cca 3,3A, max proud cca 21A (pri zablokovani motoru) z toho plyne ze regl 54A by dva takove motory mel utahnout. otazka je jaky bude skutecny odber tech motoru (jaky das sroub, jake bude napeti baterie atd).
uvedom si ze pri rozbehu si motor klidne rekne i o 3nasobek proudu. takze spicky dokazi byt hodne vysoke, zvlast pokud budes prudce menit smer otaceni (plna vzad - plna vpred). dsys umi naprogramovat pomaly rozjezd motoru a docela bych ti to doporucil.
Obrázek
NeJaToD team
SH

Příspěvek od SH »

Ivvo píše:tyhle motory maji zhruba stejne parametry jako SPEED400, tzn. proud pri max ucinnosti cca 3,3A, max proud cca 21A (pri zablokovani motoru) z toho plyne ze regl 54A by dva takove motory mel utahnout. otazka je jaky bude skutecny odber tech motoru (jaky das sroub, jake bude napeti baterie atd).
uvedom si ze pri rozbehu si motor klidne rekne i o 3nasobek proudu. takze spicky dokazi byt hodne vysoke, zvlast pokud budes prudce menit smer otaceni (plna vzad - plna vpred). dsys umi naprogramovat pomaly rozjezd motoru a docela bych ti to doporucil.
zajímavé.... 54A regl je málo na dvě 400ky...

Já běžně používám 10A regl (ale není to Dsys..) na dvě 400ky, žádné pomalé rozběhy, kluci, když blbnou, reverzují jak o život a ještě nikdy nic neshořelo.... Asi nebude ampér jako ampér... :)
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

SH píše:
Ivvo píše:tyhle motory maji zhruba stejne parametry jako SPEED400, tzn. proud pri max ucinnosti cca 3,3A, max proud cca 21A (pri zablokovani motoru) z toho plyne ze regl 54A by dva takove motory mel utahnout. otazka je jaky bude skutecny odber tech motoru (jaky das sroub, jake bude napeti baterie atd).
zajímavé.... 54A regl je málo na dvě 400ky...

Já běžně používám 10A regl (ale není to Dsys..) na dvě 400ky, žádné pomalé rozběhy, kluci, když blbnou, reverzují jak o život a ještě nikdy nic neshořelo.... Asi nebude ampér jako ampér... :)

ja jsem napsal ze to ten regl zvladne. nic jineho. pokud ma v idealnim pripade odber 3,3A a ma dva motory, tak je to 6,6A, takze 54A je vice nez dost. neptal se jaky jiny, ale jestli to zvladne a na to jsem napsal ze ano. nevim co ti zase vadi...
Obrázek
NeJaToD team
SH

Příspěvek od SH »

"by měl utáhnout" a "utáhne " jsou, aspoň pro mne dvě odlišné informace.
PetrL3

Příspěvek od PetrL3 »

Samozřejmě nikdo ti nikdy nezaručí, že to nebude vadnej výrobek a neshoří. To bys nesměl nikdy nikomu nic doporučit. Jasně že regl stavěnej na trvalejch 54A je pro tenhle účel dostatečně předimenzovanej.
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

SH píše:"by měl utáhnout" a "utáhne " jsou, aspoň pro mne dvě odlišné informace.

jelikož napsal jen typ motoru co použije a zamýšlený regl a nenapsal další náležitosti soustavy, tak je sptávnější říci "měl by utáhnout"

nevím jak přesně bude celá soustava vyladěna a jaký bude skutečný odběr motorů. proto není možné s jistotou říci: "ten regl si kup a nikdy ti neshoří"

ano, regl je velmi předimenzovaný a klidně by těch motorů utáhl i více než dva, ale říci, že určitě neshoří říci nejde
Obrázek
NeJaToD team
pivko

Příspěvek od pivko »

To už tu dlouho nebylo. Zase někdo potřebuje dokázat že jeho pravda je ta nej. Nikoho nezajímají kecy kolem, ale rady panové.
watson220

Příspěvek od watson220 »

Lukass píše:Ahoj všem,

pustil jsem do stavby první lodi, jedná se torpedový člun délky 50cm, chtěl bych použít dva motory MIG400 7,2V na jeden regulátor. Můžete mi prosím zda regulátor DSYS MDD54 bude vhodný?

díky moc

Ano môžeš kludne použiť regulátor DSYS MDD54 na dva motory SPEED 400. Je dostatočne predimenzovaný čo sa týka odberu. Pri velkosti 50cm na džku lode tam určite pohon nesprasíš .Myslím tým že tam nedáš prehnane velké vrtule,čo by ani po estetickej stránke nebolo pekné.
A ak naprogramuješ regulátor na plynulý rozbeh nieje fakt čo riešiť. A brzdu vypneš ved načo by aj na lodi bola.
Milan
Boguš

Příspěvek od Boguš »

V mém modelu "Vodomil" mám dva MIG400 a NiMh 7,2V + regulátor DSYS 20A. Zpátečku jsem musel omezit na 75%, aby mi voda při plné zpátečce netekla pod víko, kde je regulátor, přijímač a servo řízení. Zatím jezdím bez problémů!
watson220

Příspěvek od watson220 »

Boguš píše:V mém modelu "Vodomil" mám dva MIG400 a NiMh 7,2V + regulátor DSYS 20A. Zpátečku jsem musel omezit na 75%, aby mi voda při plné zpátečce netekla pod víko, kde je regulátor, přijímač a servo řízení. Zatím jezdím bez problémů!
Ale ved jasné, len tu sa niektorí chytajú iba za slovíčka. A už som musel zareagovať.
Lukass

Příspěvek od Lukass »

watson220 píše:
Ano môžeš kludne použiť regulátor DSYS MDD54 na dva motory SPEED 400. Je dostatočne predimenzovaný čo sa týka odberu. Pri velkosti 50cm na džku lode tam určite pohon nesprasíš .Myslím tým že tam nedáš prehnane velké vrtule,čo by ani po estetickej stránke nebolo pekné.
A ak naprogramuješ regulátor na plynulý rozbeh nieje fakt čo riešiť. A brzdu vypneš ved načo by aj na lodi bola.
Milan

šrouby by měli být třílisté průměr 30mm

díky všem za rady
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“