Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Tug Towing na Slovensku 2010

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
PeterP

Tug Towing na Slovensku 2010

Příspěvek od PeterP »

Záujemcov o Tug Towing na Slovensku by som rád infomoval, že na stránke www.yoda.sk je možné si stiahnuť propozície k súťaži "Remorkéry na rybníku 2010", ktorá sa uskutoční 8-9. mája 2010 v Bratislave - Devínskej Novej Vsi.

Propozície:
http://www.yoda.sk/LODE/ttdnv/2010/ttdn ... ozicie.pdf

Pravidlá pre TT:
http://www.yoda.sk/LODE/ttdnv/tt_pravidla_jun_2009.pdf

Rozsah a obsah súťaže by mal byť podobný, ako bol popísaný v téme " TT na Slovensku 2009" .

Reportáž z minulého ročníka bola zverejnená na Monaku:
portal/view.php?cisloclanku=2009050003

Takže ... tešíme sa sa na Vás :)

PS: Ak je to možné, napíšte prosím sem, alebo do osobnej pošty aspoň predežný záujem zúčastniť sa, aby sme vedeli prispôsobiť časový plán súťaže.
PeterP
Eda

Re: Tug Towing na Slovensku 2010

Příspěvek od Eda »

Ahoj Peter! Nejde ti psát do osobní pošty, máš plnej kaslík :-)
JurajL

Příspěvek od JurajL »

Informácie, ako pravidlá, propozície a fotografie nájdete aj na www.remorkerysk.wbl.sk
cartmen

Příspěvek od cartmen »

tento rok sa uz chcem zucasnit.
Otazocka-pozrel som ten web a videl som ze 16-18aprila bude TT aj v galante kto tam ide?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

cartmen píše:tento rok sa uz chcem zucasnit.
Otazocka-pozrel som ten web a videl som ze 16-18aprila bude TT aj v galante kto tam ide?
Myslím, že väčšina ľudí, čo jazdila minulý rok na súťažiach v DNV aj Prievidzi by tam mala byť.
( Bratislava, Prievidza , Galanta).

A ja sa zasa opýtam Teba. Máš už parťáka do TT týmu ?
PeterP
cartmen

Příspěvek od cartmen »

Zatial partaka nemam.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Takže prvú tohoročnú súťaž v Galante máme za sebou, a za necelé tri týždne nás čaká súťaž v Bratislave - Devínskej Novej Vsi.

Už nejaký predbežý záujem evidujeme, ale bolo by dobré, keby záujemcovia o súťaž poslali čím skôr prihlášky mailom alebo to tunajšej osobnej pošty.

Propozície nájdete na linku, ktorý je uvedený na začiatku tejto témy.

Možno nastane drobná zmena, že sa bude okrem kategórie F4 bude jazdiť v maketách aj kategória F2 , ale len v prípade, ak bude dostatok účastníkov.

TT bude v zmysle propozícii.

Onedlho by mali byť k dispozícii plány tratí.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pár fotiek z prípravy prístavného doku a prieplavu, ktoré budú použité pri súťaži Remorkéry na rybníku 2010.

Pokúsili sme sa urobi ť niečo ako modulový prístav. Základom sú polystyrénové dosky s dvomi zalepenými kanalizačnými trubkami fí 40mm. Cena materiálu na jeden modul je cca 5 Euro.

Po zlepení boli moduly natreté šedou fasádnou disperznou farbou. Jednak kvôli vzhľadu, ale najmä preto, lebo vrstva farby trochu spevní polystyrén. Lepšie by bolo použiť Styrodur, ale jeho cena je pomerne vysoká.
Obrázek

Z modulov je zadná a predná stena prístavu. Bočné steny sú iba z trubiek obalených penovou izoláciou . Vjazdy do prístavu sú samozrejme zatiaľ "hore nohami".
Obrázek

Prakticky hotový prístav aj s vlečným člnom
Obrázek

Už zostáva len nacvičiť pristátie. ;)
Obrázek

A ešte prieplav ...
Obrázek

Ak nám to niekto na súťaži rozbije brutálnou jazdou, platí všetkým pivo ... !!! ;):D
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

DDG 51 píše:Musim nahovorit Jula a pozicat mu lod a prideme na to pivo. Ak nie, tak urcite na F4.Inak ste mohli dat vediet, prisiel by som vam pomoct natierat.
To natieranie bolo šup - šup. Válčekom to ide v pohode.

Ešte by sme potrebovali vyrobiť náklad na šlep.

Nechce sa Ti :D

Napríklad niečo takéto :D:D:D
http://www.tugspotters.com/dev/index.php?itemid=3781

Alebo takéto :D:D:
http://www.tugspotters.com/dev/index.php?itemid=17859

Ale toto by bolo asi najlepšie, lebo je to relatívne jednoduché na zotovenie, navyše tie rúry budú voči prípadnému vetru tvoriť menší odpor, a nebude z toho až taká "plachetnica".
http://www.tugspotters.com/dev/index.php?itemid=2150

Ak aj ten náklad nestihneme tento rok, nabudúce určite. Lepšie to vyzerá na vode.

Tento rok pribudnú do výbavy modulový prístav, prieplav, bóje , dva majáky a dva ďalšie ostrovy.

Do budúcna plánujeme nejaké budovy ( sklady, čerpaciu stanicu) do prístavu a urobiť ten náklad, možno bočný dok. Tiež nejaký žeriav, autíčka a figurky, nech majú decká na čo pozerať. ( mierka cca 1/35 - "technikárske merítko" plastikových modelárov, v ktorom sa vyrába kopec doplnkov a aj zväčša aj naše remorkéry sú v podobných mierkach ).

Čo sa týka jazdenia TT, ozaj by si už mohol Tvoje remoše zapojiť. Či už s Julom , alebo to s Tebou odjazdí niekto iný . Určite by sa niekto našiel. Napríklad máme prihláseného kolegu z ČR, ktorý zatiaľ nemá parťáka.;)
PeterP
jaroj

Příspěvek od jaroj »

PeterP píše:.......
Čo sa týka jazdenia TT, ozaj by si už mohol Tvoje remoše zapojiť. Či už s Julom , alebo to s Tebou odjazdí niekto iný . Určite by sa niekto našiel. Napríklad máme prihláseného kolegu z ČR, ktorý zatiaľ nemá parťáka.;)
Jojo, jeden z ČR co parťáka zatím nemá tu je :-)
Zachovejte paniku :-)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

DDG 51 píše:Aky ma rozmer ten slep? je to nutne, keby som sa pustil lepit tie rury/ Vyzera to tak, ze do Devinskej asi pridem, zajtra som mal letiet do prace, mam to odsunute.Napis mi tie rozmery vleku, nieco mozno polepim, aj ked som sa po troche pustil do noveho remorkeru
Vlek má rozmer 55 x 220 cm. Samozrejme, že ten náklad by mohol byť výrazne menší ( priemer rúry) než je na fotke. Stojiny pre rúry by sa dali prišroubovať cez montážne pätky o palubu, ktorá je z Komatexu.

A aby ten prístav vyzeral trochu lepšie, kúpil som dneska v hračkárstve žeriav. Ešte ho chcem trošku upraviť, aby mal vyššie nohy, podobne ako prístavné žeriavy a tiež ho asi prestriekam, ak stihnem, nech nevyzerá tak hračkarsky.

http://www.istockphoto.com/file_closeup ... id=4414938

Fotky žeriavu s Klimekom a Smit Denemarkenom.
Obrázek

Obrázek
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Keďže opakovanie je matka mudrosti a skleróza je mrcha :), pripomínam, že akcia Remorkéry na rybníku 2010 uskutoční 8. a 9. mája v Bratislave - Devínskej Novej Vsi.

Obrázek

Súťažiť sa bude v kategóriach F4 (F2), čo sú modely lodí na trojuholníku Naviga.

Jazdiť sa bude aj Tug Towing v kategóriach Master Class ( modely s hodnotením stavby) a Open Class ( bez hodnotenia stavy).

Okrem toho radi privítame všetkých záujemcov o modely lodí, aj tých , ktorí nemajú súťažné ambície. Pokúsime sa vytvoriť priestor aj na predvedenie modelov iných kategórii ( rýchlostné člny, ...) napríklad v rámci obednej pauzy, alebo v sobotu podvečer po súťažných jazdách.

Súčasťou akcie bude "gril párty" pre účastníkov v sobotu večer, kde bude viac času na debaty, gitaru a podobne ;)

Večer by sme chceli urobiť opäť aj nesúťažné nočné jazdy, takže kto máte osvetlené modely, budete mať príležitosť ich predviesť.

Obrázek

Pripravený je aj mincier na meranie ťahu remorkérov, s ktorým sa možno konečne dozviete , aký ťah skutočne Váš model dokáže vyvinúť.;)

Prihlásiť sa je možné do konca tohoto týždňa.

Propozície s prihláškou najdete na
http://www.remorkerysk.wbl.sk/
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

DDG 51 píše:Peto, chcel by som sa aj s Julom prihlasit oficialne do sutaze F4. DIk.
Vcera som bol pozriet tie rury, co by boli vhodne na ten naklad, ale pri pocte, aby pokryli plochu vane by v Hornbachu vysli asi tolko, ako novy remorker. Tak musim objavit nejaky novy zdroj
Vo štvrtok o 18:00 sa tretávame ohľadne prípravy súťaže v krčme na Patronke.
Ak chceš sa zastav a môžeme ten náklad prebrať.

( Týmto informujem o stretnutí na Patronke aj ostatných zainteresovaných + pošlem mail )

Ináč, pre tento rok už som sa duševne vysporiadal s faktom, že náklad nebude. Takže som len skúšal, či sa niekto na poslednú chvíľu nechytí iniciatívy ;)

Do F4 Vás evidujem. A čo Tug Towing ? :)
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Nakoľko sme zistili, že krčma na Patronke je v rekonštrukcii, dáme si zraz na novom , pre lodných modelárov štýlovom mieste.

Jedná sa o plávajúcu krčmu - bývalú loď - zakotvenú v Karloveskom ramene.

Takže zraz vo štvrtok 29.4. o 18:00 Karlovej Vsi na parkovisku pred garážami, ktoré sa nachádza cca 100 m za Tatrabankou v smere do Devína ( Devínska cesta). Odtiaľ sa presunieme k vode. Môžete si doniesť aj model lode , ak sa nebojíte, v Karloveskom ramene je voda pomerne kľudná :)

http://www.kamnapivo.sk/pivodb/karlovaves/986/
PeterP
LMR

Příspěvek od LMR »

Ahoj kapitáni !

Oficiálně tedy přihlašuji do OpenTT tým TF 323 ve složení Sisyfos a Parat a pokud vezmete někdo do týmu Milana (Parat) tak si zajezdí i v maketovém TT. Oba bychom zkusili premiérově i F4.
Naše účast je zatím podmíněna tím, že nemáme potvrzené ubytování na 7-8.5. z ubytovny SOMO (nikdo neodpověděl na e-mail).
lavyapravy

Příspěvek od lavyapravy »

Ahojte
Ake rury potrebujete?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

lavyapravy píše:Ahojte
Ake rury potrebujete?
Niečo , ako je na odkaze vyššie. Stačila by jedna priemeru aspoň 10 cm ( plast, polystyrénová izolácia, ...) Dlžka tak dva metre ( dva metrové kusy).

Ale nie je to nič urgentné. Už asi nestihneme pripraviť držiaky náladu.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

LMR píše:Ahoj kapitáni !

Oficiálně tedy přihlašuji do OpenTT tým TF 323 ve složení Sisyfos a Parat a pokud vezmete někdo do týmu Milana (Parat) tak si zajezdí i v maketovém TT. Oba bychom zkusili premiérově i F4.
Naše účast je zatím podmíněna tím, že nemáme potvrzené ubytování na 7-8.5. z ubytovny SOMO (nikdo neodpověděl na e-mail).
Písal som do súkromnej pošty. Ubytovanie na 99% vieme zabezpečiť. Najneskôr v stredu - štvrtok (ráno) budúci týždeň by sme Vám potvrdili definitívnu rezerváciu. Tá firma má v DNV dve ubytovne.

Toto platí aj pre ostatných prihlásených mimobratislavských účastníkov ( JaroJ , klub Bojnice, ...)

Ospravedlňujem sa za drobné zmätky, ale nedokážeme to v súčasnosti inač vyriešiť.
PeterP
lavyapravy

Ak potrebujete mam biele PVC f.5cm dlžka 2,4m
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pre Ľavy a Pravý - chalani , chcete aj vy rezervovať ubytovanie, alebo netreba ?
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

lavyapravy píše:Ak potrebujete mam biele PVC f.5cm dlžka 2,4m
Tkého priemeru by sa ich hodilo viac. Aspoň štyri kusy.

Zatiaľ to ale nechajme tak, dohodneme sa v DNV.

A ďakujem za ochotu. :)
PeterP
lavyapravy

Ahojte
Neviem ,každy bude na ubytovni? alebo bude niekto pri vode?Rury mam cca 20ks vratane kolien odbočky držiaky aj lepidlo. Rury su na centralny vysavac .Zajtra Ti zavolam ohladne ubytka. VM
PeterP

Příspěvek od PeterP »

lavyapravy píše:Ahojte
Neviem ,každy bude na ubytovni? alebo bude niekto pri vode?Rury mam cca 20ks vratane kolien odbočky držiaky aj lepidlo. Rury su na centralny vysavac .Zajtra Ti zavolam ohladne ubytka. VM
Bratislavčania spia doma.

A spoločenský večer s kultúrnym programom :D bude v sobotu pri vode, v prípade horšieho počasia v nedalekej krčme.
PeterP
kit

Příspěvek od kit »

Ja tak ako minule prespím určite pri vode, len dúfam že vstanem trochu skôr :D ...
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Príjemne šokovaný sem dávam pre zaujímavosť odkaz, že Slovensko má niečo spoločné s námorným Tug Towingom aj v mierke 1/1. :)

Pozrite si domovský prístav a vlajku remorkéru ;).

http://www.ecrane-usa.com/news/2008/2008-08-21eng.html
PeterP
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“