Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Richelie - popis, výroba, fotogalerie z výroby

Vše o vojenských lodích.
Merrimack

Re: Richelie - popis, výroba, fotogalerie z výroby

Příspěvek od Merrimack »

Dobrý den
Stavím momentálně model Bitevní lodi Richelie v měřítku 1:100.
Mám v plánu vložit na naše stránky (www.merrimack.unas.cz) popis z výrobi a hlavně mnoho fotografii ze stavby. Myslím že to bude velmi užitečné i pro zkušeného modeláře.

Vložení na stránky: zatím nevím, kdy to stihnu, tedy čekejte to každou chvíly...
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Merrimack píše:Dobrý den
Mám v plánu vložit na naše stránky (www.merrimack.unas.cz) popis z výrobi a hlavně mnoho fotografii ze stavby. Myslím že to bude velmi užitečné i pro zkušeného modeláře.

Vložení na stránky: zatím nevím, kdy to stihnu, tedy čekejte to každou chvíly...
Nechci šťourat, moc rád si něco přečtu o novém modelu, ale nemělo to spíše vypadat:

"Dobrý den
Právě jsem vložil na naše ......"
Zachovejte paniku :-)
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Já jsem tu na štouráni obrněnej, tady je to normální u lidi.
Tedy odpověď zní: nejsem robot a nesedím doma pouze u pc, ale stavím, tedy pro lid co sedí jen u pc a píšou, to asi nebude že.
Tedy jak jsem napsal, do týdne to tam bude, už dnes se na to vrhnu, tedy něco málo tam už asi dam.
To je jen pro to, co čekat na našich stránkách, ne pro sledovanost stránek, tu nepotřebuji, to příjde samo!
jaroj píše:
Merrimack píše:Dobrý den

Nechci šťourat, moc rád si něco přečtu o novém modelu, ale nemělo to spíše vypadat:

"Dobrý den
Právě jsem vložil na naše ......"
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Stavba netrvá roky, ale 3 měsíce... víc času na to nemám, tedy do 3 měsícu to musím dodělat...Ohledně plavby, na to jsem sám zvědav, škoda že je zima a nejde to už odzkoušet, hned bych ji dal na vodu a zajezdil si..
DDG 51 píše:Jaroj: podobnym textom si ale urcite zaistis sledovanost svojej stranky uzkym okruhom ludi, ktorych stavba zaujima, pokial ma dobry postup a netrva roky. Tuto lod som pred rokmi staval, stavba je rozhodne zaujimava a lod dobre plave, takze to stoji za to
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Hm, takové lákadlo si nenechám ujít a rád se podívám
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Bude na co koukat, mám opravdu mnoho fotek a vlastně vše rozfoceno postupně, každá práce na modelu.
Model je už na 90 % hotov, tedy je už hodně k vidění..
Chci vkládat další modely při stavbě, myslím že bude na co koukat.
Další model bude letadlová loď Enterprice z 2 sv. války...
Do měsíce chci položit kýl, pak do Dubna musí být hotovo...
komodor

Příspěvek od komodor »

DDG 51 píše:Neviem si predstavit ako moze vzzerat lod, dlha 260 cm, postavena za tri mesiace. Rozhodne to s podkladom nema asi nic spolocne, slovo maketa radsej nespomeniem, napada ma iba to, ze to je zniceny material vhodny iba na to, aby si ho v ramci vasho strielania "vyhodil do vzduchu"
Tak toto bolo trochu rýpavé. Ale mňa by tiež zaujímalo, ako chceš za 3 mesiace postaviť takú velkú maketu. Ja staviam Yamato 1:200 od fy.Nichimo-v podstate prerábam plastikový kit nevalnej kvality na maketu a robím na ňom už rok a ešte stále nie som na konci. Odhadujem ešte asi 1/2 roka a to je maketové na cca.80%. Ale možno sa všetci mýlime a si naozaj šikovný a zvládneš to. Každopádne Ti držím palce teším sa na fotky.
Godric

Příspěvek od Godric »

DDG 51 píše:Neviem si predstavit ako moze vzzerat lod, dlha 260 cm, postavena za tri mesiace. Rozhodne to s podkladom nema asi nic spolocne, slovo maketa radsej nespomeniem, napada ma iba to, ze to je zniceny material vhodny iba na to, aby si ho v ramci vasho strielania "vyhodil do vzduchu"
Nedá mě to, vy stavíte modely za 14 dní a vypadají dobře. Tak proč by on nepostavil model za delší dobu a taky v dobré kvalitě?
Nemám rád, když se hodnotí před uvedením....
Buďme rádi, že zde lidé chtějí ukazovat fotky stavby modelů atd...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Může to vyznít blbě, ale ani se nedivím, ovšem já momentálně do práce nechodím a makám na tom pomalu pořád.. tedy to je zase něco jiného, věnuji se pouze tomu...
už mám nějaké fotky zkomprimované, tedy co nevidět je vložím na stránky, asi dnes večer zkusím něco málo spáchat na www.
Maketa to rozhodně na 100% nebude, ale řídím se podle plánu a tedy bych itak to mohl trochu nezvat polomaketou... Loď je samozřejmě připravena na střelbu atd...
vložil bych nějaké foto už sem, ale zatím jsem nepřišel, neboli jsem se stím moc nezabýval, jak se to vkládá...jednoduší je to vložit na stránky.
Hlavně mám už svou technologii a tak už nemusím moc přemýšled nad tím, co a jak vyrobím, tedy rovnou vyrábím, pak asi to nejduležitější, není to první loď kterou stavím, tedy to není zas takový problém..
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Taky se mi ty termíny zdají šibeniční. Co je mi známo, tak práce na pořádné maketě zabere tisíce pracovních hodin a v běžném životě trvá realizace i několik let. Nicméně pokud se člověk nezdržuje zaměstnáním a práce na modelu tvoří jeho hlavní činnost, pak se délka realizace výrazně zkracuje. Dále pokud se nejedná o precizní maketu, ale pouze zjednodušenou polomaketu s ošizenými detaily, pak se náročnost jistě zkrátí řádově z tisíců na pouhé stovky hodin. S přihlédnutím k těmto faktorům lze uvedeným plánům věřit.
SH

Příspěvek od SH »

Pánové diskutující a pánové admini....
Nechcete toto vlákno utnout nebo ještě líp smazat? Informační hodnota "někdy někde něco bude " je s výjimkou soutěží, setkání a filmů v podstatě nulová, hádání se o tom, co jde a nejde a za jak dlouho je, pokud se nevidí výsledek, taky o ničem.

Jiná vlákna se tu mazala za podstaně menší excesy....

Díky.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Tak že vkládám první fotografie a popisy na stránky, nevím kolik toho dnes stihnu, ale pokusím se toho vytvořit co nejvíce...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

trup je od Pepi Darvaše...ale je pravda, že opravdu pomalu nespím, jsem v dilně 8-10 hodin denně.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Toto co je na fotkách jsem dělal asi necelej měsíc, ani ne..20 dnů...
Dnes večer než půjdu spát vložím další fotky ze stavby, mám ještě další ve fotáku, blbě se to fotí když jsem špinaví z modelaření a k tomu brát do ruky foták za 12 tis, tedy škoda že nefotím ještě více..
SH

Příspěvek od SH »

...ty motory zabudované v trupu po dobu stavby jsou určitě štěstím bez sebe z prachu z broušení laminátu, komín není v originále hranatý, přední vaz u Richelie vypadá trochu jinak, fotky hotové části před plánem bych nedával, někdy to vypadá, že stavíš jinou loď... To není na Merrimacka, to je pro jiné, kdyby si chtěli brát nějakou inspiraci a co mi tahalo oči.

Jinak, je vidět hodně práce, pro účel pro který je stavěna (něco co střílí 10m od břehu a na břehu nad tím jsou v úžasu děcka... prostě show) je to naprosto vyhovující... ale maketou bych to nenazýval.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

No tak to máš naprostou pravdu, trup je polyesterový, tedy děs, já bych polyester maximálně vyhodil, používám LG 385 EPOXID a to je jiná práce a hlavně kvalita. Nechci pomlouvat a říkat o kvalitě trupu, a celkové práci, jelikož vím ,že Pepa to dělá pro svojí radost. Tedy nevím co k tomu více říci, vím jen to že bych to vyrobil o 200 % kvalitněji...
DDG 51 píše:Pri pohlade na kvalitu toho trupu som predpokladal a vidim ze spravne, ze je trup od Darvasa
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Motory jsou zaslepené, rozhodně nejsem zas takovej amatér, abych tohle nevěděl..
Přední věže jsou laminátové též od Pepi...Tedy rozhodně je nedudu dělat, když je už mám, hlavně nestavíme makety na soutěže, ale funkční modely pro show, tedy lidem je to jedno, nikdo nekouká na to zda je tu o jeden nít více, či zda dvěře jsou přesně takové, je to hovadina v tomto oboru co děláme mi, každé ho zajimá ta vlastní show, pyrotechnika atd... To co píšeš o plánu a hotovém dílů je krutá pravda!!:o( Nikdy je toto lepší nedělat, ovšem vím že jsem nic neošidil a já většinu dílů dělám naprosto přesně podle plánu, tedy málo kdy něco nesedí, proto jsem to klidně tak nafotil.

Jak píšeš že model střílí 10m od břehu je naprosto výstižné, protože je tomu tak, tedy není třeba koukat na to, zda je model 100% maketa, hlavně ani maketou se stát nemůže!!!! To vlatně ai nejde, protože ten, kdo nepostavil model s pyrotechnickými efekty, asi nikdy nezažil jak loď vypadá po jízdě, já když příjdu domů, a to je příklad z fotek z Horní brané, tak model je poset zbytkama zápalnic, dýmocnic, a jinou pyrotechnikou, nebudu ani psát o tom, že na modelu často hledám detaily, které na modelu původně byli, tedy to pak jen trochu zamrzí a už je zpět na model ani nedává...
SH píše:...ty motory zabudované v trupu po dobu stavby jsou určitě štěstím bez sebe z prachu z broušení laminátu, komín není v originále hranatý, přední vaz u Richelie vypadá trochu jinak, fotky hotové části před plánem bych nedával, někdy to vypadá, že stavíš jinou loď... To není na Merrimacka, to je pro jiné, kdyby si chtěli brát nějakou inspiraci a co mi tahalo oči.

Jinak, je vidět hodně práce, pro účel pro který je stavěna (něco co střílí 10m od břehu a na břehu nad tím jsou v úžasu děcka... prostě show) je to naprosto vyhovující... ale maketou bych to nenazýval.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

No tak v tomto souhlasím. je to o přístupu, no ale s tím nic nenaděláme. Fotky klidně pošli, rád se mrknu...
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

dobře, budu se těšit.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Za celou tu dobu co se do Meriamacka všichni trefovali a uklazovali jaký on to prodává trup na Tumlera jsem se vžycky zastával a bránil jsem ho.To co ukazuje na svém webu a kasá se ,že to je jeho dílo za tři měsíce mě utvrzuje ,že jsem šlápl vedle ,když jsem byl přesvědčen o jeho solidnosti být upřimný.Model lodi Richelieu jsem začal stavět asi před pěti roky a s krátkými přestávkami jsem se blížil ke zdárnému konci jeho dohotovení.Trup byl postavený podle plánů JP z Příbrami o kterém bych si dovolil tvrdit ,dle plánů které ještě vlastním,že většina detalilů a žebrorysek byly jedoduše vystřiženy z polských plánů a zkopírovány na svoje.Takže pokud je přední vaz jiný ,je to podle dostupných plánů tohoto pána.Asi koncem května mi zavolal Merimack ,že chce trup a všechny věci ,které vyrábím na model ode mně koupit.Když pak přijel s otcem a viděl moji rozestavěnou a téměř z 75% hotovou loď ,dohodli jsme se na ceně a oni si jí odvezli.Já jsem asi čtrnáct dní čekal na namalování 3D modelu nákladní lodi Francisczek Zubrzycki s tím ,že si jí postavím znovu a tentokrát sám bez cizí pomoci,protože jsem jí tenkrát také koupil asi ze 70%rozestavěnou od Ládi M.Takže kámoš mi udělal 3D model ,druhej kámoš mi za materiální úplatu vyfrézoval ze styroduru kopyto ,které jsem dále upravil a vyrobil trup pozitivní metodou.To vše jsem začal přesně 28.června 2009 .Od té doby to je asi pět měsíců jsem stačil udělat model ,který si dovolím představit na stránkách monaka.Před časem jsem se rozhodl na tyto stránky již nepsat ,ale občas na ně zabrousím ,protože tady na tom fóru je spousta bezva lidí se kterými se znám osobně a nebo bych je i velice rád poznal ,znám se i lidmi co se o tento server starají , k tomu že jsem tak učinil mám své důvody,dnešním příspěvkem jsem chtěl jen trošku osvětlit tu rychlou stavbu merimacka a i ten vyfocený trup se strhanými palubami.
SH

Příspěvek od SH »

:) :) :)

To tu zase bude veselo... Jak se do modelařiny zanese kšeft tak jde všechna slušnost stranou.... Ach jo...

PS: cose týče vazu... Na polských plánech je v místě přechodu přídě do kýlu taková perforovaná konstrukce a tu tam Merrimack/ ex P.D. nemá. Richelie v 1:200 opravoval (= nový trup, původní nástavby a detaily) bývalý vedoucí v DDMku a toho útvaru jsem si všimnul. Jinak podle fotek toho zas tolik poznat nejde.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Pepo, nechtel jsem to tu psát, ale koukám že asi budu muset.
Sice Richelie byl v době co jsem to od tebe vzal na 70 ani ne procent hotov, ovšem kvalita při důkladném proštudování je taková, že nemá cenu z toho co jsem od tebe měl vůbec použít, tedy z trupu, který jsem měl i smotory od tebe, zůstal opravdu jen trup, hřídele jsem jediné zachoval, ovšel kozliky, které jsem se při vyjmutí hřídelí zhrozil, když jsem to viděl, tak jsem se lekl, samotná hřídel byla zkroucelá za ty léta, a když jsem tam osadil novou, tak jsem se zhrozil znovu, protože jsem pochopil proč byla zkroucená, kozlik naprosto neseděl vůči ose, tedy ani na jedné hřídeli.. tedy vše pryč a znovu.
Ohledně paluby to jsem se jen chytal z hlavu a raději to strhal a vyrobil zznovu, tedy jestli zde mám dále pokračovat o kvalitě, tak budu, ale jelikož nechci zde pomlouvat a podobně, tak to dělat nechce a nebudu.
Jen zkráceně, z toho co jsem měl zbylo minimum, dělal jsem vše znovu a občas u něčeho bylo více práce s úpravou, než když bych to vyrobil znovu...
Tím do dál nechci rozebírat....
Pepa Darvaš píše:Za celou tu dobu co se do Meriamacka všichni trefovali a uklazovali jaký on to prodává trup na Tumlera jsem se vžycky zastával a bránil jsem ho.To co ukazuje na svém webu a kasá se ,že to je jeho dílo za tři měsíce mě utvrzuje ,že jsem šlápl vedle ,když jsem byl přesvědčen o jeho solidnosti být upřimný.Model lodi Richelieu jsem začal stavět asi před pěti roky a s krátkými přestávkami jsem se blížil ke zdárnému konci jeho dohotovení.Trup byl postavený podle plánů JP z Příbrami o kterém bych si dovolil tvrdit ,dle plánů které ještě vlastním,že většina detalilů a žebrorysek byly jedoduše vystřiženy z polských plánů a zkopírovány na svoje.Takže pokud je přední vaz jiný ,je to podle dostupných plánů tohoto pána.Asi koncem května mi zavolal Merimack ,že chce trup a všechny věci ,které vyrábím na model ode mně koupit.Když pak přijel s otcem a viděl moji rozestavěnou a téměř z 75% hotovou loď ,dohodli jsme se na ceně a oni si jí odvezli.Já jsem asi čtrnáct dní čekal na namalování 3D modelu nákladní lodi Francisczek Zubrzycki s tím ,že si jí postavím znovu a tentokrát sám bez cizí pomoci,protože jsem jí tenkrát také koupil asi ze 70%rozestavěnou od Ládi M.Takže kámoš mi udělal 3D model ,druhej kámoš mi za materiální úplatu vyfrézoval ze styroduru kopyto ,které jsem dále upravil a vyrobil trup pozitivní metodou.To vše jsem začal přesně 28.června 2009 .Od té doby to je asi pět měsíců jsem stačil udělat model ,který si dovolím představit na stránkách monaka.Před časem jsem se rozhodl na tyto stránky již nepsat ,ale občas na ně zabrousím ,protože tady na tom fóru je spousta bezva lidí se kterými se znám osobně a nebo bych je i velice rád poznal ,znám se i lidmi co se o tento server starají , k tomu že jsem tak učinil mám své důvody,dnešním příspěvkem jsem chtěl jen trošku osvětlit tu rychlou stavbu merimacka a i ten vyfocený trup se strhanými palubami.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Jo a barbety jsem s celou věží musel též dělat znovu, tedy co z toho všeho vlastně zbylo???Nic... To ovšem neznamená, že bych to nemohl na statický model použít, ano mohl, ale na mou potřebu jsem musel 90% z toho co jsem měl upravit a vlastně dělat znovu, to už tu ale nepíšeš, a zase bude akorád dusno.. Proč?
Merrimack píše:Pepo, nechtel jsem to tu psát, ale koukám že asi budu muset.
Sice Richelie byl v době co jsem to od tebe vzal na 70 ani ne procent hotov, ovšem kvalita při důkladném proštudování je taková, že nemá cenu z toho co jsem od tebe měl vůbec použít, tedy z trupu, který jsem měl i smotory od tebe, zůstal opravdu jen trup, hřídele jsem jediné zachoval, ovšel kozliky, které jsem se při vyjmutí hřídelí zhrozil, když jsem to viděl, tak jsem se lekl, samotná hřídel byla zkroucelá za ty léta, a když jsem tam osadil novou, tak jsem se zhrozil znovu, protože jsem pochopil proč byla zkroucená, kozlik naprosto neseděl vůči ose, tedy ani na jedné hřídeli.. tedy vše pryč a znovu.
Ohledně paluby to jsem se jen chytal z hlavu a raději to strhal a vyrobil zznovu, tedy jestli zde mám dále pokračovat o kvalitě, tak budu, ale jelikož nechci zde pomlouvat a podobně, tak to dělat nechce a nebudu.
Jen zkráceně, z toho co jsem měl zbylo minimum, dělal jsem vše znovu a občas u něčeho bylo více práce s úpravou, než když bych to vyrobil znovu...
Tím do dál nechci rozebírat....
Pepa Darvaš píše:Za celou tu dobu co se do Meriamacka všichni trefovali a uklazovali jaký on to prodává trup na Tumlera jsem se vžycky zastával a bránil jsem ho.To co ukazuje na svém webu a kasá se ,že to je jeho dílo za tři měsíce mě utvrzuje ,že jsem šlápl vedle ,když jsem byl přesvědčen o jeho solidnosti být upřimný.Model lodi Richelieu jsem začal stavět asi před pěti roky a s krátkými přestávkami jsem se blížil ke zdárnému konci jeho dohotovení.Trup byl postavený podle plánů JP z Příbrami o kterém bych si dovolil tvrdit ,dle plánů které ještě vlastním,že většina detalilů a žebrorysek byly jedoduše vystřiženy z polských plánů a zkopírovány na svoje.Takže pokud je přední vaz jiný ,je to podle dostupných plánů tohoto pána.Asi koncem května mi zavolal Merimack ,že chce trup a všechny věci ,které vyrábím na model ode mně koupit.Když pak přijel s otcem a viděl moji rozestavěnou a téměř z 75% hotovou loď ,dohodli jsme se na ceně a oni si jí odvezli.Já jsem asi čtrnáct dní čekal na namalování 3D modelu nákladní lodi Francisczek Zubrzycki s tím ,že si jí postavím znovu a tentokrát sám bez cizí pomoci,protože jsem jí tenkrát také koupil asi ze 70%rozestavěnou od Ládi M.Takže kámoš mi udělal 3D model ,druhej kámoš mi za materiální úplatu vyfrézoval ze styroduru kopyto ,které jsem dále upravil a vyrobil trup pozitivní metodou.To vše jsem začal přesně 28.června 2009 .Od té doby to je asi pět měsíců jsem stačil udělat model ,který si dovolím představit na stránkách monaka.Před časem jsem se rozhodl na tyto stránky již nepsat ,ale občas na ně zabrousím ,protože tady na tom fóru je spousta bezva lidí se kterými se znám osobně a nebo bych je i velice rád poznal ,znám se i lidmi co se o tento server starají , k tomu že jsem tak učinil mám své důvody,dnešním příspěvkem jsem chtěl jen trošku osvětlit tu rychlou stavbu merimacka a i ten vyfocený trup se strhanými palubami.
Merrimack

Příspěvek od Merrimack »

Ohledně ddg 81 jsem musel pozastavit stavbu, jelikož jsem se rozhodl, zrekontruovat jednu budovu, kterou mám na zahradě a vytvořit novou dilnu...
Tedy mě to trvalo přes půl roku...nemohl jsem tedy na modelu pracovat..
DDG 51 píše:Mozem potvrdit to, co tu je napisane, ze Ceske plany na Richelieu su len dost zlou kopiou Polskych planov. Mam obe sady doma, lod som staval podla Polskych planov. O stavbe Merrimacka vsetci vieme svoje, pred casom tu bola debata o torpedoborci DDG. Vtedy tvrdil, ze na lodi pracuje a bude za tri mesiace hotova. Asi tie jeho tri mesiace su standardnou dlzkou stavby, ked kupi skoro hotovu lod od niekoho, kto na nej robil roky.Ked niekto staval lod s dlzkou 260 cm z nicoho, vie, ze je nemozne tu lod postavit za tri mesiace, aj keby ten clovek nepracoval. Je to snad mozne v Cine, tych je miliarda, ked si tu pracu podelia...
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

Merrimack píše:Ohledně ddg 81 jsem musel pozastavit stavbu, jelikož jsem se rozhodl, zrekontruovat jednu budovu, kterou mám na zahradě a vytvořit novou dilnu...
Tedy mě to trvalo přes půl roku...nemohl jsem tedy na modelu pracovat..
DDG 51 píše:Mozem potvrdit to, co tu je napisane, ze Ceske plany na Richelieu su len dost zlou kopiou Polskych planov. Mam obe sady doma, lod som staval podla Polskych planov. O stavbe Merrimacka vsetci vieme svoje, pred casom tu bola debata o torpedoborci DDG. Vtedy tvrdil, ze na lodi pracuje a bude za tri mesiace hotova. Asi tie jeho tri mesiace su standardnou dlzkou stavby, ked kupi skoro hotovu lod od niekoho, kto na nej robil roky.Ked niekto staval lod s dlzkou 260 cm z nicoho, vie, ze je nemozne tu lod postavit za tri mesiace, aj keby ten clovek nepracoval. Je to snad mozne v Cine, tych je miliarda, ked si tu pracu podelia...
Ha, ha, ať se kočky pudrujou, a neb, klucí hurá do ringu.
A je To . . . .!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vojenské“