Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Klub NAMOLO! - nové klubové stránky

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
Odpovědět
Keba

Re: Klub NAMOLO! - nové klubové stránky

Příspěvek od Keba »

Zde můžete psát připomínky, náměty a upozornění na chyby na nových klubových stránkách.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Keba

Příspěvek od Keba »

U detailu modelu jsem zapomněl nadefinovat rubriky týkající se baterií (napájecích zdrojů).
Na doplnění Jaroj pracuje, budete moci doplnit.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

SH uvedl v diskusi pod článkem:
Kam psát připomínky a chyby? Chtělo by to nějakou stránku na to přímo určenou. Takže zatím tady:
- u jakéhokoliv vkládání nových věcí by to chtělo kromě tlačítka "Uložit" i tlačítko "Zpět" (nebo Cancel, Návrat,Zrušit...)
- není vhodné mít stejný seznam "Výrobce" u RC, Modelů i plánů... Bude se to motat...

- nepřijde mi šťastné snažit se tabulky NaMoLo snažit dostat do formátu stránek MoNaKa. Namolo je hlavně databáze a u té jde o přehlednost a hledání. Ubírat prostor levým a pravým sloupkem jako u Monaka je mrhání místem na monitoru

- je/bude nějaká možnost exportu a importu dat z Namola třeba do Excelu (Wordu, Notepadu,...) a zpět?

Přidání tlačítka "Zpět" a pod. Jediné které by přicházelo do úvahy je "Reset", tedy opětovné načtení údajů z databáze. Ostatní tlačítka postrádají smysl, protože úplně stejně funguje klik na jakýkoliv jiný odkaz. Je to podobné jako kdysi bylo moderní mít na stránce tlačítko, které suplovalo tlačítko "O stránku zpět" internetového prohlížeče. Tl. "Reset" můžeme časem přidat.

Integrace stránek Klubu NAMOLO! do formátu stránek MoNaKa mi zase šťastná přijde, protože to umožňuje využít spoustu vlastností redakčního systému, jinak by je bylo potřeba programovat. Pravda místa není nazbyt, ale zase vyloženě nevadí. Na zpřehlednění zavedením ikon a podobně se bude dál pracovat. Testy nemohly odhalit všechny slabiny, ty se ukáží po naplnění většího množství dat.

O exportu či importu jsem zatím vůbec neuvažoval. Snad někdy v budoucnu. V plánu jsou zatím jiná vylepšení.
Keba - webmaster
SH

Příspěvek od SH »

ad "Zpět" - jedná se mi o stránku s vkládáním nového záznamu. Pokud rozepíši něco nového a rozhodnu se to nevkládat tak z mého pohledu není jasné co se stane když kliknu na jiný odkaz... "Zpět", "Esc",... a pod. jasně říká "odcházím a nechci nic ukádat. Nedívej se na to pohledem někoho, kdo to programuje, zkouší a prostě v tom "žije". Tomu je všechno jasné.

ad Integrace... V tom se můj názor diametrálně liší. Už nyní, kdy je v databázi pár záznamů, je přehlednost s prominutím bídná. Pomohly by minimálně nějaké dělící linky na řádky a sloupce. Pro práci se záznamy bude třeba víc sloupečků pro hledání podle více parametrů. A to formát stránek nedovolí. Polovinu šířky vezmou boční sloupečky MoNaKa, polovinu výšky banery. Nevím jaké další záměry máš s Namolem, ale zatím je to ve 100% databáze, nevím jaké další vlastnosti redakčního systému využiješ. A proto mi přijde cena za unifikaci v podobě zabraného místa příliš vysoká.

Ad export/import .... vyplnění dvou vysílaček a tří modelů opravdu nedělá problém... Vypsání desítek (u někoho i stovek) plánů už problém je. Pokud nebude možnost si po vypsání svůj seznam stáhnout pro sebe zpět,nebo někteří pořádnější takové seznamy už mají a těžko se jim bude chtět je přepisovat znovu.

Je mi jasné, že tímto jsem opět zařazen do skupiny "kverulanti". Jiný už nebudu. Jsou to Tvé stránkya je pouze na Tobě jak si je uděláš. A tak, jak je na Tobě jak si je uděláš, tak je na lidech aby se podle toho,jak jim stránky vyhovují, se do Namola přihlásili a přispívali nebo taky ne. Namolo ale stojí a padá na množství informací do něho vložených.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

SH píše:ad "Zpět" - jedná se mi o stránku s vkládáním nového záznamu. Pokud rozepíši něco nového a rozhodnu se to nevkládat tak z mého pohledu není jasné co se stane když kliknu na jiný odkaz... "Zpět", "Esc",... a pod. jasně říká "odcházím a nechci nic ukádat. Nedívej se na to pohledem někoho, kdo to programuje, zkouší a prostě v tom "žije". Tomu je všechno jasné.
Učiteli, jsi sám dost znalý, že víš, že web je z principu jednostavový. Nechci do toho Kebovi kecat, ale že nechceš i řešit situaci, kdy zavřu prohlížeč křížkem, či ve woknech zmáčku Alt+F4!?! To je pro uživatele např mailu na Seznamu důležité, ale průměrný uživatel internetu to nepotřebuje.
SH píše:...
Ad export/import .... .
Tak tady se zase klidně hlásím k Tobě. Technicky je to velmi jednoduché (ať už *.csv, či přímo *.xls). Je to na Kebovi, pokud to bude chtít, je to záležitost chvilky :-)
Zachovejte paniku :-)
SH

Příspěvek od SH »

jaroj píše:
SH píše:ad "Zpět" - jedná se mi o stránku s vkládáním nového záznamu. Pokud rozepíši něco nového a rozhodnu se to nevkládat tak z mého pohledu není jasné co se stane když kliknu na jiný odkaz... "Zpět", "Esc",... a pod. jasně říká "odcházím a nechci nic ukádat. Nedívej se na to pohledem někoho, kdo to programuje, zkouší a prostě v tom "žije". Tomu je všechno jasné.
Učiteli, jsi sám dost znalý, že víš, že web je z principu jednostavový. Nechci do toho Kebovi kecat, ale že nechceš i řešit situaci, kdy zavřu prohlížeč křížkem, či ve woknech zmáčku Alt+F4!?! To je pro uživatele např mailu na Seznamu důležité, ale průměrný uživatel internetu to nepotřebuje.
OK.
Vyšlo to ze stavu, že jsem něco rozepsal a pak chtěl to zrušit aniž by se někde něco uložilo. A nějak mi chyběla ta volba.
Nejsem programátor této aplikace, takže nevím, jestli seto ukládá průběžně, až po stisku "ulož", když... Jako programátor zajisté víš, že jedna a ta samá věc se dá udělat mnoha způsoby.

PS: Kde jsi přišel na "učitele"?????
predseda

Příspěvek od predseda »

Dnes som obdržal zpravodaj MoNaKo
U boot klub Žilina má záujem sa zúčasatniť podujatia,ako samostatný člen, Monaka.Jedná sa nám o prezentáciu ponoriek,videoprenosu spod vodnej hladiny a preztentovali by sme aj novinky v rámci riadenia
a ovládania ponoriek.Tiež by sme predvidli novinku,ktorá je určite v Európe ojedinelá a to V-6 Urzel.V najbližšom RC revue vijde séria článkov.
Predseda
Keba

Příspěvek od Keba »

predseda píše:Dnes som obdržal zpravodaj MoNaKo
U boot klub Žilina má záujem sa zúčasatniť podujatia,ako samostatný člen, Monaka.Jedná sa nám o prezentáciu ponoriek,videoprenosu spod vodnej hladiny a preztentovali by sme aj novinky v rámci riadenia
a ovládania ponoriek.Tiež by sme predvidli novinku,ktorá je určite v Európe ojedinelá a to V-6 Urzel.V najbližšom RC revue vijde séria článkov.
Predseda
Díky za odpověď, předám to panu Syrovátkovi, aby Vás kontaktoval a domluvili jste si případně podrobnosti.
Keba
Keba - webmaster
predseda

Příspěvek od predseda »

Pred týždňom som ztaslal video k uverejneniu. Príslub bol uverejniť ho začiatkom tohto týždňa.
Nieje niečo v poriadku.
S pozdravom
Predseda
Keba

Příspěvek od Keba »

predseda píše:Pred týždňom som ztaslal video k uverejneniu. Príslub bol uverejniť ho začiatkom tohto týždňa.
Nieje niečo v poriadku.
S pozdravom
Predseda
Problémem je čas pro zpracování materiálů, ale video je již publikováno.
Keba
Keba - webmaster
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“