Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Plachetnice Babetta - návrat.

Vše co se týká funkčních historických a sportovních plachetnic.
Odpovědět
makelele

Re: Plachetnice Babetta - návrat.

Příspěvek od makelele »

Zdravím. Po půl roční přestávce bych chtěl konečně dokončit svůj model Plachetnice Babetta. Už mám hotový trup - zbývají mi už jen plachty a kýl (a veškerá elektronika). Nejdříve bych chtěl vyrobit plachty a stěžeň. Jsem ale začátečník, Babetta je můj první model, a proto vůbec nevím jak to udělat. Prosil bych o radu:
Jak má být stěžeň dlouhý, z čeho ho mám vyrobit, kde přesně ho mám navrtat. Taky nevím, jestli jde udělat na vrut - aby se dal sundat.

Obrázky k lodi jsou zde: http://picasaweb.google.cz/a.mertlik/St ... ceBabetta#
(na posledním obrázku jsou rozměry)

Děkuji za všechny rady!
makelele

Příspěvek od makelele »

Ještě jsem zapoměl na to že mi zbívá kormidlo. A že by se mi loď líbila asi nějak takhle https://www.mo-na-ko.cz/clanky4/159_Admiral/clanek.htm
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Délka stěžně by měla vycházet z plánu - akorát se to musí jako vše ostatní přepočítat do daného měřítka. Kde bvy měl stěžeň přesně být, tak to lze také najít v plánu. Nevím, nakolik je paluba bytelná, ale u modelu podobného typu a velikosti postačí k palubě zespodu přilepit špalíček z masivu a a pak skrz palubu provrtat tak 15 mm dlouhý otvor. Samozřejmě ta díra nesmí procházet úplně skrz, aby se stěžeň výškově podložil.

Pokud není paluba tak pevná, pak bych doporučoval nalepit Al trubku od paluby až ke dnu.do té se pak zasune stěžeň a jeho poloha se pojistí provrtáním trubky i stěžně, kam se následně může dávat něco jako hřebík - šroub s matkou je zbytečný ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „RC historické a sportovní plachetnice“