Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Schnellboot 1:24
Re: Schnellboot 1:24
hoj vsem, narazil sem na aukru na zajimavou vec
http://www.aukro.cz/item532890043_velka ... _1_kc.html
podle fotek je to skoro hotovy trup schnellbootu s-100 nebo 130 odhadem 1:24.. mam takovy cukani, za tu cenu.. ale chtel bych radu poradu - jak to omotorizovat (elektro) aby to jelo pekne rychle maketove? to jest jaky motor, kolik jich a pripadne baterie? a odhadovany vytlak? aby se mi to taky veslo do auta a nemusel sem to tahat jerabem..
http://www.aukro.cz/item532890043_velka ... _1_kc.html
podle fotek je to skoro hotovy trup schnellbootu s-100 nebo 130 odhadem 1:24.. mam takovy cukani, za tu cenu.. ale chtel bych radu poradu - jak to omotorizovat (elektro) aby to jelo pekne rychle maketove? to jest jaky motor, kolik jich a pripadne baterie? a odhadovany vytlak? aby se mi to taky veslo do auta a nemusel sem to tahat jerabem..
Vzhledem k tomu, jak je to vyfocené na té střeše auta, tak se skoro bojím, že bude docela kumšt to tam nandat, ale snad se to na zadní sedačky vejde. S tou váhou bude asi požadavek na co nejméně, aby to ještě nějak jelo. Ohledně motorů si netroufám radit, ale asi to bude docela zapeklité nějaké vybrat a pak případně ufinancovat.
Vypadá to docela použitelně, pokud ta cena nevyletí o moc výše. Pak už by bylo asi lepší jít cestou vlastní stavby ;-).
Vypadá to docela použitelně, pokud ta cena nevyletí o moc výše. Pak už by bylo asi lepší jít cestou vlastní stavby ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
no prave ze nemam moc casu a hlavne nemam zkusenosti s laminovanim trupu.. tohle bych si dal na chalupu a zkusil to dodelat.. metr a pul snad neni tak strasny a do novyho superbu se to snad vejde :-)
jaky navrhujete pohon? stridaky asi ne co? nejaky 600vky? 3? a napajet gelovkou? priznam se ze s takhle velkymi lodemi nemam zkusenosti.
jaky navrhujete pohon? stridaky asi ne co? nejaky 600vky? 3? a napajet gelovkou? priznam se ze s takhle velkymi lodemi nemam zkusenosti.
Nedávno jsem se setkal v model.prodejně s modelářem,co měl stejný problém jako ty..Můj kolega staví zase bitevní loď podobné délky.Oba koupili motory do toho ve stejné prodejně.Jeden tam dával 2ks Jonson-12V,druhý Graupnera Speed 700.Zda to zpřevodovali a jak nevím.Baterie 12V gelovku,dokonce dávají 2ks,ať to nemusí dovážit tolik olovem.Jinak ta loď je pěkná,chce si to s ní trochu pohrát,je na ní uděláno kus práce .
Ohledně motorů zkus mrknout sem: http://www.pt-boat.com/
není to sice přímo pro Schnellboot, ale způsob řešení by mohl korespondovat.
A toho Supeba bych si nekjdříve radši změřil... pro jistotu
není to sice přímo pro Schnellboot, ale způsob řešení by mohl korespondovat.
A toho Supeba bych si nekjdříve radši změřil... pro jistotu
Sice gelovky sám rád používám, ale nevím, jestli zrovna do rychlíka jsou tím pravým...
Ten Schnellbot by měl jet přecijen rychleji, než bitevní loď. Myslím, že se to tu cca před 3 měsíci řešilo pro velikost kolem 120 cm, tak bych se od toho zkusil odpíchnout - povede-li se to dohledat.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
No je to teda fakt obrovskej macek... Já bych do toho dal stříďáky... to by byl pak masakr..
No nabízí se poměrně zásadní volba motorů - a to v podobě oněch stříďáků.Je to rychlý člun - takže to Pb-gelovky poměrně rychle vylučuje ze hry - na tor.člunu který má jet alespoň přibližně maketovou rychlostí je totiž znát jakákoliv váha navíc - což gelovky jsou slušná zátěž.A co je podstatné - nejsou schopné vysokého odběru proudu.Asi nejlépe by ti v tomto případě poradil Bořík.Každopádně loď je to pěkná a slušnej macek - takže ti radím - JDI DO TOHO 
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

kua chlopi, sem dost nahlodan... metr a pul clun to bude poradny rachot, este najit rybnik kde bych se v ty rychlosti otocil :-)
Nevím, jak jseš na tom s výbavou, ale počítej s tím, že aby to pořádně jelo, tak do toho ještě nějakou tu tisícovku zainvestuješ.Kuba78 píše:kua chlopi, sem dost nahlodan... metr a pul clun to bude poradny rachot, este najit rybnik kde bych se v ty rychlosti otocil :-)
- Merrimack Miloš
ten trup není zrovna kluzákový,oblé boky,malá plocha zádě,ubrat krajní kormidla nebo odstranit,aku bude problém,proud do motorů tak 40-50A , asi aku123
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
to že to není kluzák neznamená, že nebyl rychlej, kormidla se dají předělat na maketová, a jinak je celkem povedenej, a pokud o schnellbootu nic nevíš, tak nehodnoť podle tvaru trupu, byl to totiž pořádnej rychlík a pěkně obratnej,Merrimack Miloš píše:ten trup není zrovna kluzákový,oblé boky,malá plocha zádě,ubrat krajní kormidla nebo odstranit,aku bude problém,proud do motorů tak 40-50A , asi aku123
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Co si vzpominam ze hry Silent Hunter 3 tak tam jich bylo vzdycky pousta. Byl to mensi sakra rychly clun pro obstaravani pobrezni obrany. Co si vzpominam na vyzbroj tak mely tusim dva torpedomety a nejaky kulomet. Jinak s tim kluzakem nekluzakem bych byl opratrny. Zalezelo na motorizaci. Do skluzu to totiz jit umelo.
- Merrimack Miloš
viděl jsem postavené PT tak 120cm,trup podle originálu,odlehčený,balza,tak aby se dostal do skluzu,jen pohon a RC,doba na aku tak 7 minut,ale do skluzu to šlo jen na chvíli,tak 2 minuty,baterie horké,při další jízdě se tavila izolace
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
bavíme se o schellbootu, koukni se na videa skutečných lodí a změníš názor, jinak já ho mám a jede slušně a a určitě dýl než 7 minut, používám NIMH, a nijak zvlášť se nehřejou, určitě ne víc než v autě,Merrimack Miloš píše:viděl jsem postavené PT tak 120cm,trup podle originálu,odlehčený,balza,tak aby se dostal do skluzu,jen pohon a RC,doba na aku tak 7 minut,ale do skluzu to šlo jen na chvíli,tak 2 minuty,baterie horké,při další jízdě se tavila izolace
Pavel Daněk
Kubo - jestli budeš chtít mám o nich poměrně dost informací v el.podobě (knížky,fotky,nákresy,detaily a pod.),takže ti eventuelně mohu poskytnouti 
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

zdar, koukam ze sem rozviril diskusi.. :-) zatim premyslim jestli do toho jit nebo ne
a) kam ho doma dat
b) kde bych ho provozoval protoze kdyz to bude pekne rychly tak bude potreboval velkou vodni plochu.
c) jak to asi bude tezky - aby to nemuseli nosit dva lidi
d) kde na to sakra vzit cas
samo pocitam ze bych do toho vrazil nejaky ten peniz, to neni problem. ja sem primarne letecky a papirovy modelar, lodicku mam jednu jedinou a to jeste stavenou trochu jako experiment ( http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... php?t=501/ ) takze tady bych se pohyboval v oblasti pomerne vetsich proudu a baterek, nicmene nabijet a ridit to mam cim.
materialy taky nejaky mam - dve tri knizky o schnellbootech, taky nahodou mam zrovna na stole rozestaveny papirovy model s-130. ale v oblasti rc rychliku sem novacek. ale kdyby nekdo chtel mi s tou motorizaci a instalaci pripadne pomoci (za uplatek) tak by to bodlo
a) kam ho doma dat
b) kde bych ho provozoval protoze kdyz to bude pekne rychly tak bude potreboval velkou vodni plochu.
c) jak to asi bude tezky - aby to nemuseli nosit dva lidi
d) kde na to sakra vzit cas
samo pocitam ze bych do toho vrazil nejaky ten peniz, to neni problem. ja sem primarne letecky a papirovy modelar, lodicku mam jednu jedinou a to jeste stavenou trochu jako experiment ( http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... php?t=501/ ) takze tady bych se pohyboval v oblasti pomerne vetsich proudu a baterek, nicmene nabijet a ridit to mam cim.
materialy taky nejaky mam - dve tri knizky o schnellbootech, taky nahodou mam zrovna na stole rozestaveny papirovy model s-130. ale v oblasti rc rychliku sem novacek. ale kdyby nekdo chtel mi s tou motorizaci a instalaci pripadne pomoci (za uplatek) tak by to bodlo
tak tam co jsi zkoušel tu nákladní loď, se ti určitě neotočí, já ho mám 1:40 a v plný rychlosti jen tak tak otočí na hasičský nádrži kolem 8m široký
Pavel Daněk
to sem ani nepocital ze by se otocila tam co sem jezdil s tou malou nakladni - mimochodem kdyz na to prijde tak ta se otoci ve vane :-) ale jak nad tim porad tak premyslim, tak metr a pul je opravdu dost.. jestli by nakonec nebylo jednodussi upravit ten o neco mensi od italeri.
prece jen, bydlim v praze v byte a i kdybych to mel kde skladovat, tak nejdriv vlacet do auta, pak jet nekam na dost velky rybnik, pak vytahnout z auta.. a pri mym pracovnim zatizeni tohle zvladnu parkrat do roka :-( takze prvnotni nadseni opada jak se na to postupne divam strizlive.
prece jen, bydlim v praze v byte a i kdybych to mel kde skladovat, tak nejdriv vlacet do auta, pak jet nekam na dost velky rybnik, pak vytahnout z auta.. a pri mym pracovnim zatizeni tohle zvladnu parkrat do roka :-( takze prvnotni nadseni opada jak se na to postupne divam strizlive.
Podľa mňa s tou Italeri efekt bude lepší, pretože ten model je sám osebe nádherný.Kuba78 píše:to sem ani nepocital ze by se otocila tam co sem jezdil s tou malou nakladni - mimochodem kdyz na to prijde tak ta se otoci ve vane :-) ale jak nad tim porad tak premyslim, tak metr a pul je opravdu dost.. jestli by nakonec nebylo jednodussi upravit ten o neco mensi od italeri.
Pri rovnakej skutočnej rýchlosti bude modelová rýchlosť vyššia aj subjektívne menšie lode vyzerajú, že idú rýchlejšie.
Taktiež stačia "menšie" motory, regler a baterky.
Skladnosť a prenášanie lode tiež niesú zanedbateľné.
PeterP
Model je to krasny. Ale je pravda ze v panelaku je to prolem... Snad se novy majitel ukaze tu.
Je to kránej model, nemít dvě rozdělané lodě, tak bych do toho i šel
to že se mě to do bytu nevleze není rozhodující 
Jelikoz take vlastnim Schnellboot vlozim se do teto diskuze.Ackoliv jsem se jiz pred dlouhou dobou zarekl ze to jiz nikdy neudelám.
Aby byla plavba schnellbootu realistická nesmí se vznášet nad hladinou o tom kluzu velmi silně pochybuji.Proto taky je taky takový tvar trupu,kdy príd vytváří celkem hluboký koridor kde se při bočním pohledu schová celá silueta lodi od velitelského můstku po zád.Je to patrné na několika fotografiích.
Muj model delá to samé.Na váze jsem nijak nesetril.mám 3x Speed480 6V (bez chlazení) 30A regulátor a 35mm šrouby z toho jeden levotočivý.Baterie Pb 6V 2Ah nalezato uprostred.Fotografie jsou v galerii.Pekne si s nim zařádím a vše je mírně vlažné,i kdyz motory přiznávám by bylo lepší chladit.
Krajní kormidla jsou absolutne nutné,mám na nich vetší výchylky díky přepákování.Někde jsem dokonce viděl při prudké zatáčce že se odpojil vnitřní motor při max výchylce.
Tolik mé postřehy.
Pozn: s předkem trupu jsem si hrál cca týden abych dosáhl správného zaoblení /musí být naprosto plynulé)
Aby byla plavba schnellbootu realistická nesmí se vznášet nad hladinou o tom kluzu velmi silně pochybuji.Proto taky je taky takový tvar trupu,kdy príd vytváří celkem hluboký koridor kde se při bočním pohledu schová celá silueta lodi od velitelského můstku po zád.Je to patrné na několika fotografiích.
Muj model delá to samé.Na váze jsem nijak nesetril.mám 3x Speed480 6V (bez chlazení) 30A regulátor a 35mm šrouby z toho jeden levotočivý.Baterie Pb 6V 2Ah nalezato uprostred.Fotografie jsou v galerii.Pekne si s nim zařádím a vše je mírně vlažné,i kdyz motory přiznávám by bylo lepší chladit.
Krajní kormidla jsou absolutne nutné,mám na nich vetší výchylky díky přepákování.Někde jsem dokonce viděl při prudké zatáčce že se odpojil vnitřní motor při max výchylce.
Tolik mé postřehy.
Pozn: s předkem trupu jsem si hrál cca týden abych dosáhl správného zaoblení /musí být naprosto plynulé)
Jetcat psal:baterie Pb Jsem rád tomu,že se tady našel někdo,kdo podpořil můj příspěvek do diskuse a má to také i prakticky odzkoušeno.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 9369 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od sas
-
- 2 Odpovědi