Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Využití dílů z vyřazených pc.

Jak postupovat při...
vvitty

Re: Využití dílů z vyřazených pc.

Příspěvek od vvitty »

JuraSach píše:Nějaké motorky mám, a další si můžu vymontovat..ploten mám kolik mám disků..hafo...jen nevím na co je využít kromě zavěšení do okna na šňůrku...
me z tech disku zajimaji v podstate akorat loziska a vrchni dekl... ev. magnety. zbytek ma cenu 8Kc/kg :)
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

magnety jsem našel jen ve scsi disku...těch moc nemám...a ty mají špatnej tvar..žádná kolečko...ložiska nevím kde v disku jsou..žádný jsem tam nenašel..motory jsou zapouzdřený..
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
vvitty

Příspěvek od vvitty »

nevim, co mate za HDD, ale miniaturni kulickova loziska jsou pouzita pro ulozeni hlav. plati to pro vsechny 3.5/5.25" HDD, co mi kdy prosly rukama. jiny zpusob ulozeni tam ani moc neprichazi v uvahu.... bez ohledu na to, jestli jsou IDE, SCSI, SATA, .....
Daji se nalezt i v motorech po jejich rozebrani.

Tohle je asi jedina vec, co se z tech disku da nejak pouzit... vlastni motory jedine tak previnout, coz je prilis pracne, a zbytek je vhodny na hlinik do sberu...
vvitty

Příspěvek od vvitty »

a ty magnety tam musi byt take, hned vedle, vzdyt linearni motor je principem, kterym se ovladaji hlavicky. teda pokud to nejsou fakt extremni historicke kousky, kde byly na vystavovani hlavy jeste krokace.
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

jsou to disky z počítačů starých hodně dlouho, disky velikosti maximálně 5 GB...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Juro, ty magnety jsou tam jak je upevněná čtecí hlava.......... pod takovým rámečkem .....
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
SQD

Příspěvek od SQD »

JuraSach píše:magnety jsem našel jen ve scsi disku...těch moc nemám...a ty mají špatnej tvar..žádná kolečko...ložiska nevím kde v disku jsou..žádný jsem tam nenašel..motory jsou zapouzdřený..
Když vykucháš ten motor, zjistíš milou věc,.. že hřídel motoru je uložená ve dvou až třech ložiscích (poskládaný nad sebou) s vnitřním průměrem 4 - 6mm. Dost blbě se vyndavají, ale nakonec se ven dostanou. :)
Víte, proč jsem tu i když nedělám lodě? Protože Vás mám rád a baví mě to tu,.. ;) :)
vvitty

Příspěvek od vvitty »

JuraSach píše:jsou to disky z počítačů starých hodně dlouho, disky velikosti maximálně 5 GB...
5 GB? to bych si nedovolil oznacovat hodne stare, jeste dneska servisuju par pocitacu, kde jsou 1 GB disky... za hodne stare bych oznacil tak 5 MB, a ve skrini bych mozna jeste nasel me prvni 40 MB HDD :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“