Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Využití dílů z vyřazených pc.
Re: Využití dílů z vyřazených pc.
Upřímě, když to takto každý modelář bude brát, tak v tom případě, já osobně nemohu modelařit, protože už bych neměl ruce a možná ani oči.
Člověk musí vědět na co má a na co ne, jesti je ten dotyčný neschopný a je to kopito, pak dá rozum, že asi se do podobné věci nepustí...tím chcí říct, že to je o každém znás, nikdo si troufne, nekdo zas ne, některé koníčky přinášejí rizika...už je to tak...
Teď upřímě:Magorů jako jsem já je opravdu málo, v našem klubu jsme tak všichni jiní, jinak bychom nedělali to co děláme...
Ale nikdo nechce, aby každý rozebíral reser a dělal na něm pokusi, stejnak 99 % lidí zde to nevyužije...
Člověk musí vědět na co má a na co ne, jesti je ten dotyčný neschopný a je to kopito, pak dá rozum, že asi se do podobné věci nepustí...tím chcí říct, že to je o každém znás, nikdo si troufne, nekdo zas ne, některé koníčky přinášejí rizika...už je to tak...
Teď upřímě:Magorů jako jsem já je opravdu málo, v našem klubu jsme tak všichni jiní, jinak bychom nedělali to co děláme...
Ale nikdo nechce, aby každý rozebíral reser a dělal na něm pokusi, stejnak 99 % lidí zde to nevyužije...
- petr hájek
no nečekal bych to ale musím souhlasit s MERRIMACKEM
:D
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Dělám rybařinu. extrémní kaprařinu..kolik modelářů mělo při svém koníčku smrtelný úraz ? Rybářů v ČR ročně několik....
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
To víš, co k tomu dodat, je to tak....
petr hájek píše:no nečekal bych to ale musím souhlasit s MERRIMACKEM:D
netušil jsem, že se to tady strhne v hádku jako je to na rybářských webech..tam se stačí postavit na stranu těch co ryby berou protože jim to zákony povolují, je to přirozené a pro lidstvo jeden z nejstarších způsobů obživa a nebo na stranu těch co ryby chytají jen pro pocit a adrenalin z lovu a ryby s úctou k poraženému pouštějí..stačí se postavit na jednu z těchto stran, dát to najevo a riskujete že vám někdo i hubu rozbije..a to doslova...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Nesmíš se divit, tak to tady chodí, až tu budeš déle tak to pochopíš a nebudeš se divit.JuraSach píše:netušil jsem, že se to tady strhne v hádku jako je to na rybářských webech..tam se stačí postavit na stranu těch co ryby berou protože jim to zákony povolují, je to přirozené a pro lidstvo jeden z nejstarších způsobů obživa a nebo na stranu těch co ryby chytají jen pro pocit a adrenalin z lovu a ryby s úctou k poraženému pouštějí..stačí se postavit na jednu z těchto stran, dát to najevo a riskujete že vám někdo i hubu rozbije..a to doslova...
- Morpheus141
Motorky z CD Rom se dají nádherně převinout na stříďák .....
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
:lol:Lidi nic proti, ale nemyslíte že v dnešní době je to zoufalství něco podobného dělat, neřeknu požít díly z pc, ale ještě je převinout a dělat se stím, myslím že jít do obchodu a za pár korun to koupit a mít kvalitní a bezproblémový výrobek je lepší ne?
Mě leží do dnes motorky z PC doma v šupliku v dilně, už je tam mám asi 5 let, a při každé debordelizaci část vyhodím, je to k hovnu( promiňte ten víraz)
Když už něco použít:Tak jedině konektory, větráčky na chlazení třeba regulátoru (super věcička, sám to používám), řemeničky z cd nebo dvd mechanik a pár blbostiček kolem, jinak to vše jde na šrot...
diody jsou podstatě k ničemu, mám toho doma celou hrst a leží a leží a ležet bude...já vždy říkám, neshromažďovat šrot, stejnak to pak doma bude ležet a to hodně dlouho, když něco člověk potřebuje, raději jdu a koupím přesně to co potřebuji a hlavně za pár korun,...takto to doma bude ležet a zabírat místo v šuplíku, místo toho, aby v něm byli třeba šroubky různých velikostí a průměrů, to využiju rozhodně více, než to, co vyrabuji z PC...
A to já se považuji za človaka, který využije opravdu vše...dělám mechanický věci, ale i jiné..ale jak říkám, raději jdu a koupím přesně to co potřebuji....
Pouze můj názor...
Mě leží do dnes motorky z PC doma v šupliku v dilně, už je tam mám asi 5 let, a při každé debordelizaci část vyhodím, je to k hovnu( promiňte ten víraz)
Když už něco použít:Tak jedině konektory, větráčky na chlazení třeba regulátoru (super věcička, sám to používám), řemeničky z cd nebo dvd mechanik a pár blbostiček kolem, jinak to vše jde na šrot...
diody jsou podstatě k ničemu, mám toho doma celou hrst a leží a leží a ležet bude...já vždy říkám, neshromažďovat šrot, stejnak to pak doma bude ležet a to hodně dlouho, když něco člověk potřebuje, raději jdu a koupím přesně to co potřebuji a hlavně za pár korun,...takto to doma bude ležet a zabírat místo v šuplíku, místo toho, aby v něm byli třeba šroubky různých velikostí a průměrů, to využiju rozhodně více, než to, co vyrabuji z PC...
A to já se považuji za človaka, který využije opravdu vše...dělám mechanický věci, ale i jiné..ale jak říkám, raději jdu a koupím přesně to co potřebuji....
Pouze můj názor...
Někdo holt rád kupuje, a někdo si rád hraje. Tak už to na světě chodí.Merrimack píše::lol:Lidi nic proti, ale nemyslíte že v dnešní době je to zoufalství něco podobného dělat, neřeknu požít díly z pc, ale ještě je převinout a dělat se stím, myslím že jít do obchodu a za pár korun to koupit a mít kvalitní a bezproblémový výrobek je lepší ne?
Pouze můj názor...
Teda Ty jsi labužník ... a raději plasty, nebu železo? :-)Merrimack píše::....neřeknu požít díly z pc, ale ještě ....
Já radši požiji něco pečeného z prasátka, či rybičky ...
Zachovejte paniku :-)
- petr hájek
kdybych spoléhal jen na možnosti nákupu komponent nemohl bych vůbec před lety začít s mikro modely, a ty střídáky sice jde koupit v obchodě , ale pouze seriové kousky bez možnosti naladění na požadované vlastnosti,
konektory z PC zásadně nepoužívám neboť jsou již obvykle pěkně vytahané a tak si raději konektory koupím nové
jinak na šroubky z kmponent jsem ůplně zapoměl , je jich tam spousta a velmi dobře využitelných ......
diody jsou použitelné vždy a zatím se mi nikdy nestalo , že bych je vyhazoval.
převody jsou velmi dobře použitelnéa to i třeba ozubené lišty z výsuvů mechanik, s řemínky to už bývá problematičtějšívětšinou jsou už za zenitem.
PS. kam to vyhazuješ MERRIMACKU dám tam krabici a tu mi pak pošli.
Aspoň nebudu muset do města, do servisů.
konektory z PC zásadně nepoužívám neboť jsou již obvykle pěkně vytahané a tak si raději konektory koupím nové
jinak na šroubky z kmponent jsem ůplně zapoměl , je jich tam spousta a velmi dobře využitelných ......
převody jsou velmi dobře použitelnéa to i třeba ozubené lišty z výsuvů mechanik, s řemínky to už bývá problematičtějšívětšinou jsou už za zenitem.
- Morpheus141
Petře, až tam povezeš tu krabici ... dej tam jednu i za mě, takové motorky z CD či DVD mechanik .. ty co sou na vysouvání šuplíku ..... kuličková miniložiska např. z větráčků, takové ty šrouby co jsou pod zákl deskou .....všechno beru jo a ještě abych nezapoměl .... ty silné magnety z HDD ...... potom mikrospínače ..... zdroj na napájení nabíječky ..... je toho dost co může člověk využít ..... pokud budete kdokoli vyhazovat jakékoli staré PC, tak moje adresa je v profilu ... doklad o ekologické likvidaci zašlu obratem.
Nééé, to už je minulost, dřív jsem měl k tomu slušný přístup, dnes jedině ve zběrném dvoře, tam vždy je alespoň 1-3 počitače...neříkám vše vyhazovat, ale neshromažďovat šrot...to pak je jen bordel...hodí se spousta věcí, ale nepotřebuji toho mít doma krabice...
petr hájek píše:kdybych spoléhal jen na možnosti nákupu komponent nemohl bych vůbec před lety začít s mikro modely, a ty střídáky sice jde koupit v obchodě , ale pouze seriové kousky bez možnosti naladění na požadované vlastnosti,
Po přečtení minulých příspěvků jsme už zase tam co jsme byli, "Všechno mám, ale ale nic po mě nechtějte, už to nemám!"Merrimack píše:Nééé, to už je minulost, dřív jsem měl k tomu slušný přístup, dnes jedině ve zběrném dvoře, tam vždy je alespoň 1-3 počitače...neříkám vše vyhazovat, ale neshromažďovat šrot...to pak je jen bordel...hodí se spousta věcí, ale nepotřebuji toho mít doma krabice...
petr hájek píše:kdybych spoléhal jen na možnosti nákupu komponent nemohl bych vůbec před lety začít s mikro modely, a ty střídáky sice jde koupit v obchodě , ale pouze seriové kousky bez možnosti naladění na požadované vlastnosti,
Já jsem nic takového nikde netvrdil že mám počitače doma či k nim mám přístup, to si hodně pleteš, mám pouze díly z něj.....v tomto je veliký rozdíl!!!Jo a nezačínejte opět s tím vším znovu, nebudu na to reagovat...
KEDEDOREF píše:Po přečtení minulých příspěvků jsme už zase tam co jsme byli, "Všechno mám, ale ale nic po mě nechtějte, už to nemám!"Merrimack píše:Nééé, to už je minulost, dřív jsem měl k tomu slušný přístup, dnes jedině ve zběrném dvoře, tam vždy je alespoň 1-3 počitače...neříkám vše vyhazovat, ale neshromažďovat šrot...to pak je jen bordel...hodí se spousta věcí, ale nepotřebuji toho mít doma krabice...
Já jsem psal, že mám cca 40 starších HDD, a nějaké jiné díly..mám i slabší zdroje..200-250W ale funkční...asi 2-3....
- petr hájek
no dnes jsem prozkoušel převinutej motor z HDD na střídák a běží krásně a jde implantovat přímo na hřídel ke šroubu.pro menší modely bezvadný, odběr poloviční než kupovaný nejlevnější motor a síla srovnatelná. práce na převinutí podle RCR asi 20minut.
regl z čínské sady za 350,-, jednosměrný
regl z čínské sady za 350,-, jednosměrný
- Morpheus141
Měl bych zájem o pár Těch HDD ...tak 3-4 kusy uživím ......... co ty na to jako svazák ????JuraSach píše:Já jsem psal, že mám cca 40 starších HDD, a nějaké jiné díly..mám i slabší zdroje..200-250W ale funkční...asi 2-3....
Za :
a, mám je v Praze
b, mohu dodat pouze bez ploten
c, nic víc mě jako omezení nenapadá...
a, mám je v Praze
DObrý den,
Mohl by se tu pls někdo více rozepsat o využití starých pc.Mám o tom něco napsat do školy,ale tohle jde plně mimo mě.Aspon mě pls nasměrujte:).Děkuji
Mohl by se tu pls někdo více rozepsat o využití starých pc.Mám o tom něco napsat do školy,ale tohle jde plně mimo mě.Aspon mě pls nasměrujte:).Děkuji
Nehodlám něco slibovat, ale co se pod tím návrhem rozumí ?
Využití ve smyslu původního provozuschopného stavu ?
Co to je "staré" PC? Mám toho sbírku, tak si nějak neuvědomuji, co je u toho starého, pokud ovšem nebereme v úvahu nesmyslné teorie o datu výroby
http://www.computer-archiv.de/
http://www.computer-evolutions.com/comp ... b-sites/6#
http://www.computermuseum.20m.com/kenbak.htm
http://digitalne.centrum.cz/cz/notebook ... -1993.aspx
jestli to nestačí, tak se dá najít daleko víc
Využití ve smyslu původního provozuschopného stavu ?
Co to je "staré" PC? Mám toho sbírku, tak si nějak neuvědomuji, co je u toho starého, pokud ovšem nebereme v úvahu nesmyslné teorie o datu výroby
http://www.computer-archiv.de/
http://www.computer-evolutions.com/comp ... b-sites/6#
http://www.computermuseum.20m.com/kenbak.htm
http://digitalne.centrum.cz/cz/notebook ... -1993.aspx
jestli to nestačí, tak se dá najít daleko víc
FGH_Method
Včera jsem likvidoval špatně fungující autorádio s cd/mp3 přehrávačem a motorickým vysouváním přední tatranky. Nevykuchal jsem jej celé ale už pohled na "střeva" je více než zajímavý. Několik elektromotorků, šroubových i ozubených i gumičkových převodů. Mini šroubečky. Elektrice nerozumím a tak ta spousta elektro součástek pro mě zůstane nevyužita...
Jestli se jich chcete zbavit, tak bych mel i zajem. Vymenim klidne za plotny, mam jich doma 5-10, nevim kolik jich tam jeste zbyloJuraSach píše:Za :
a, mám je v Praze
Nějaké motorky mám, a další si můžu vymontovat..ploten mám kolik mám disků..hafo...jen nevím na co je využít kromě zavěšení do okna na šňůrku...
Editace nefunguje,naštěstí jsem měl kopii,prosím admin o vymazání předchzího příspěvku: ;-)
Z mechanik a starých počítačů vužiju téměř vš na prvočinitele,ideální 286,386,486:
1) šroubky těch nejrůznějších minivelikostí a druhů
2)ploché vícežilové kabely jsou velmi lehké a silovější(škoda,že už nejsou ve stříbře)
3)konektory asi ne,snad jen sériové porty(např k osvětlení,propojení u větších skládacích lodí)
4)motorky s pastorky a k nim adekvátní ozubená kola,často šnekové převody,řemenice,řemínky ev taky,ale mohou být zteřelé!
5)určitě výsuvy šuplíku s pohonem
6)přesné leštěné hřídele a hřídelky
7)čočky z vypalovačky jako zasklení kulatých okének,ev reflektory
8)bezbarvé diody rovněž na okýnka
9)diody i jako pouzdra lamp
10)magnety-není jich nikdy dost a jsou hooooodně silné-unašeče + malinké válečky po rozlámání optické části na prvočinitele-velmi šikovná věcička(přilepím k šroubováku a šroubek slušně drží a při tom nezavazí)ev kostičky magnetu(jejich alternativa,myslím že od 286 byly)
11)ventilátorky + chladiče procesorů-super,např pro čoudítka
12)na zdrojích,v trafech,cívkách jsou různě silné dráty,v motorcích pod unašeči jsou cívky s jemňounkým drátkem,i jako celek by mohly být nějakým pěkným doplňkem
13)u zdrojů jsou navinuty cívky-toroidy,které jdou využít jako součást odrušení motorů
14)zdroje jsou velmi snadno a levně upravitelné
zatím mě bohužel nenapadlo,co s krásně lesklými HD,snad jako kotouče vícekrát na sobě ztáhnuté,.....těším se na nějaký nápad ;-)
.....
a určitě jsem na leccos zapoměl
ad Merrimack: bohužel Parkinsonovy zákony fungují,alespoň pro nás "venkovany",tzn už je zavřeno nebo ještě není otevřeno,pokud už vůbec je daný obchod a s těmito díly k mání,nikdy nemají,co právě potřebuji, a když náhodou mají,tak po příchodu domů zjistím,že jsem měl vzít o řád níž a ještě lépe i o řád větší,...takže znova zpátky.
Joooooo,v Praze je hoooodně blaze a jsou tam jen bohatí až hoooodně bohatí lidé, jak co do jmění,tak i času ;-( závidím
Petře,přihoď prosím ke své krabici a Morpheově i 2 za mě.Jsem jen prostý vesnický balík z velkoměsta,nejsem snad slaboduchý,atomovku,čestně pionýrsky slibuji,i na holý pupek,vyrábět nebudu.Ta laser CNC zní slibně,těším se na článek.
Co se týče předělávky na stříďáky,bodl by nějaký článeček,....ti co motorizují kity apod určitě budou mít zájem.Neměřil někdo jejich výkony????
Z mechanik a starých počítačů vužiju téměř vš na prvočinitele,ideální 286,386,486:
1) šroubky těch nejrůznějších minivelikostí a druhů
2)ploché vícežilové kabely jsou velmi lehké a silovější(škoda,že už nejsou ve stříbře)
3)konektory asi ne,snad jen sériové porty(např k osvětlení,propojení u větších skládacích lodí)
4)motorky s pastorky a k nim adekvátní ozubená kola,často šnekové převody,řemenice,řemínky ev taky,ale mohou být zteřelé!
5)určitě výsuvy šuplíku s pohonem
6)přesné leštěné hřídele a hřídelky
7)čočky z vypalovačky jako zasklení kulatých okének,ev reflektory
8)bezbarvé diody rovněž na okýnka
9)diody i jako pouzdra lamp
10)magnety-není jich nikdy dost a jsou hooooodně silné-unašeče + malinké válečky po rozlámání optické části na prvočinitele-velmi šikovná věcička(přilepím k šroubováku a šroubek slušně drží a při tom nezavazí)ev kostičky magnetu(jejich alternativa,myslím že od 286 byly)
11)ventilátorky + chladiče procesorů-super,např pro čoudítka
12)na zdrojích,v trafech,cívkách jsou různě silné dráty,v motorcích pod unašeči jsou cívky s jemňounkým drátkem,i jako celek by mohly být nějakým pěkným doplňkem
13)u zdrojů jsou navinuty cívky-toroidy,které jdou využít jako součást odrušení motorů
14)zdroje jsou velmi snadno a levně upravitelné
zatím mě bohužel nenapadlo,co s krásně lesklými HD,snad jako kotouče vícekrát na sobě ztáhnuté,.....těším se na nějaký nápad ;-)
.....
a určitě jsem na leccos zapoměl
ad Merrimack: bohužel Parkinsonovy zákony fungují,alespoň pro nás "venkovany",tzn už je zavřeno nebo ještě není otevřeno,pokud už vůbec je daný obchod a s těmito díly k mání,nikdy nemají,co právě potřebuji, a když náhodou mají,tak po příchodu domů zjistím,že jsem měl vzít o řád níž a ještě lépe i o řád větší,...takže znova zpátky.
Joooooo,v Praze je hoooodně blaze a jsou tam jen bohatí až hoooodně bohatí lidé, jak co do jmění,tak i času ;-( závidím
Petře,přihoď prosím ke své krabici a Morpheově i 2 za mě.Jsem jen prostý vesnický balík z velkoměsta,nejsem snad slaboduchý,atomovku,čestně pionýrsky slibuji,i na holý pupek,vyrábět nebudu.Ta laser CNC zní slibně,těším se na článek.
Co se týče předělávky na stříďáky,bodl by nějaký článeček,....ti co motorizují kity apod určitě budou mít zájem.Neměřil někdo jejich výkony????
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 12461 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od SH
-
- 5 Odpovědi