Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
lod BLUE WHALE RTR 27MHz
Re: lod BLUE WHALE RTR 27MHz
ahoj
jsem zacatecnik, mam jenom nejake to letadelko a ted koukam po nejake lodicce k vode. Mohli by jste prosim napsat nazor na tento set?? diky
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=32905
diky za postrehy, nejak vaham ci si nekoupit neco k vode
jsem zacatecnik, mam jenom nejake to letadelko a ted koukam po nejake lodicce k vode. Mohli by jste prosim napsat nazor na tento set?? diky
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=32905
diky za postrehy, nejak vaham ci si nekoupit neco k vode
Nevím jak začít... Zajdi v sobotu na Lužiny (dojedeš tam metrem), podívej se na přítomné modely a pak si ještě jednou rozmysli, jestli chceš kupovat opravdu nějaký hotový set.
Problém č. 1 je ten, že to používá 27 MHz, č. 2 omezený počet kanálů pro případné použité té soupravy v jiném modelu...
Osobně bych někde sehnal trup na elektro rychlíka (zkrátka nějakou větší Blechu či Sharka), regulátor, RC soupravu... a cenově to sice asi bude o nějakých 30% dražší, ale už to bude lepší vstup mezi lodní modeláře.
Problém č. 1 je ten, že to používá 27 MHz, č. 2 omezený počet kanálů pro případné použité té soupravy v jiném modelu...
Osobně bych někde sehnal trup na elektro rychlíka (zkrátka nějakou větší Blechu či Sharka), regulátor, RC soupravu... a cenově to sice asi bude o nějakých 30% dražší, ale už to bude lepší vstup mezi lodní modeláře.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Zdravím,
jsem nejen novýna tomto fóru (čímž vás všechny zdravím) ale silně uvažuji stát se novým i v modelařině. Jsem rybář a u vody se mnohdy vlivem nebraní nudím. Rybářské zavážecí lodičky považuji za vyhozené peníze (mám velký člun i s motorem) ale oslovila mě rychlost. Zvažuji koupi právě tohoto modelu respektive tohoto setu. Zajímají mě Vaše zkušenosti případně vysvětlení k čemu je dobrý regulátor Hitec EZX-R PRO o kterém je v popisu psáno. Dal by se případně pak tento set nějakým způsobem přestavět ?
Děkuji předem za odpovědi a žádám o shovívavost s mými neznalými dotazy
jsem nejen novýna tomto fóru (čímž vás všechny zdravím) ale silně uvažuji stát se novým i v modelařině. Jsem rybář a u vody se mnohdy vlivem nebraní nudím. Rybářské zavážecí lodičky považuji za vyhozené peníze (mám velký člun i s motorem) ale oslovila mě rychlost. Zvažuji koupi právě tohoto modelu respektive tohoto setu. Zajímají mě Vaše zkušenosti případně vysvětlení k čemu je dobrý regulátor Hitec EZX-R PRO o kterém je v popisu psáno. Dal by se případně pak tento set nějakým způsobem přestavět ?
Děkuji předem za odpovědi a žádám o shovívavost s mými neznalými dotazy
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Pokud jsem správně pochopil popis výrobku (viz odkaz výše), je motor jen zapínán a vypínán, tudíž s rychlostí zřejmě nejde pracovat a po zapnutí loď jede "plnou parou vpřed", dokud nedojdou baterky. Regulátor umožňuje pracovat s rychlostí modelu, což já osobně považuji nejen za účelné, ale přímo za potřebné.
Zdenek
Zdenek
A musí to být zrovna tento tak drahý regulátor ? Jaké jsou parametry pro správně regulátor pro tento set ? Bylo by možné použít například tento ? http://www.aukro.cz/item451516368_ss_regulator.html
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
ten regl je do 10A. 500ka motor Ti ho spolehlivě upeče.JuraSach píše:A musí to být zrovna tento tak drahý regulátor ? Jaké jsou parametry pro správně regulátor pro tento set ? Bylo by možné použít například tento ? http://www.aukro.cz/item451516368_ss_regulator.html
Hmmm...a neporadíš mi s levnějším regulátorem než je ten který píšou v popisu setu ? Takový který bude stačit ?
Nebo spíš se zeptám přímo..který z regulátorů od výrobce www.dsys.cz by pro tento set stačil ?
Ahoj kup 30A cenový rozdíl je minimální 
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Cenově to není tak velký rozdíl mezi Dysec MD30DCR a Hitec EZX-R PRO (např. tady http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=1821) když vezmu v potaz že bych u Dysecu musel zbastlit připojení..a tak mě zajímá jak je to s funkcemi..k dysecu jsem si stáhl kvalitní návod a nestačím se divit (jako nováček) co všechno ta krabička zvládá...takže co je vhodnější pro mě jako neznalce plánujícího další vývoj...???
ahoj
cenový rozdíl je cca 200,-Kč Dsys nijak neupravuješ je komlet pouze připojíš k motoru pajením a připojíš baterii . No a to hlavní Dsys je výrobek český (mám jich několik doma a jiný nechci) je udělán opravdu dobře
Ten druhý je made in China neříkám že je špatný ale.. :/
cenový rozdíl je cca 200,-Kč Dsys nijak neupravuješ je komlet pouze připojíš k motoru pajením a připojíš baterii . No a to hlavní Dsys je výrobek český (mám jich několik doma a jiný nechci) je udělán opravdu dobře
Ten druhý je made in China neříkám že je špatný ale.. :/
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Pájku sice doma mám, ale....nejsem přes elektriku...s českým výrobkem pro rybařinu od Flajzara mám jen ty nejlepší zkušenosti..půjdu do toho českého výrobku...asi...
U Hiteca můžeš mít dva problémy - jednak se některé Hitecy nemají rády s vodou -stačí je namočit a je po nich (jak je na tom tento konkrétní ale netuším) a druhak jestli je to autíčkový a nejde vypnout brzdu (návod jsem nečetl...) tak je to v lodi dost otrava - je prodleva mezi směrem vpřed a vzad a pro přesnější manévrování je to dosti nepříjemné.JuraSach píše:Cenově to není tak velký rozdíl mezi Dysec MD30DCR a Hitec EZX-R PRO (např. tady http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=1821) když vezmu v potaz že bych u Dysecu musel zbastlit připojení..a tak mě zajímá jak je to s funkcemi..k dysecu jsem si stáhl kvalitní návod a nestačím se divit (jako nováček) co všechno ta krabička zvládá...takže co je vhodnější pro mě jako neznalce plánujícího další vývoj...???
Blue Whale mám doma, nekupoval jsem to v setu, protože vysílač už mám, nějaké postřehy, fotky a video jsou zde: http://www.hubac.net/colek/modely/bluewhale.htm
Díky...díky....blue-rose píše:Blue Whale mám doma, nekupoval jsem to v setu, protože vysílač už mám, nějaké postřehy, fotky a video jsou zde: http://www.hubac.net/colek/modely/bluewhale.htm
Osobne bych zkusil tohle http://www.macomodel.cz/index.php?page=trupy-lodi
Jsem absolutní amatér, nářadí mám doma na dělání děr do železobetonu..kalené speciální vrtáky o průměru i 3 cm..přímořeznou pilku..v životě jsem (aspoň co si vzpomínám) nic neřezal lupínkovou pilkou, nefrézoval..jsem přes počítače..software..a nemám vůbec grafické cítění..pro mě by byl nadlidský úkol nastříkat nějaký prefabrikát a pak na něj něco namalovat...proto chci něco de-fakto instantního...za cenu že když to rozflákám tak mě neraní šlak...
pardon za off topic..jen jsem musel vysvětlit můj postoj....
V tomhle ti asi nikdo neporadí, svoje schopnosti musíš posoudit sám. Člověk se pořád učí a nesmí se nechat odradit sem tam nějakým nezdarem. A co se týká rozflákání, tak to na vodě v proovnání třeba se vzduchem myslím až tak moc nehrozí, když to zrovna nenaparkuješ do betonového břehu nějaké vodní nádrže.JuraSach píše:Jsem absolutní amatér, nářadí mám doma na dělání děr do železobetonu..kalené speciální vrtáky o průměru i 3 cm..přímořeznou pilku..v životě jsem (aspoň co si vzpomínám) nic neřezal lupínkovou pilkou, nefrézoval..jsem přes počítače..software..a nemám vůbec grafické cítění..pro mě by byl nadlidský úkol nastříkat nějaký prefabrikát a pak na něj něco namalovat...proto chci něco de-fakto instantního...za cenu že když to rozflákám tak mě neraní šlak...
Ale jestli se chystáš proniknout do modelařiny trochu víc, tak zjistíš že vysílač co je v tom setu ti je vlastně na nic, a budeš koukat po lepším, který má minimálně víc kanálů. Doporučované akumulátory k setu ti budou jezdit tak 5 minut a bude po zábavě, takže abys měl dvoje, troje. A veř, že u vody s vysílačkou v ruce ten čas utíká mnohem rychleji než normálně. Síťovým nabíječem za tři stovky je sice nabiješ, za půl dne nebo možná dýl, a kdo ví jak těm akumulátorům bude. A tak se dá pokračovat. Nechci tě vůbec od modelařiny odrazovat, naopak, je to fajn koníček, ale jako všude i tady dost často platí že za málo peněz málo muziky. A kvalitní rádio a nabíječka je asi takový modelářský základ. Proto se pořádně rozmysli jak vážně to s modelařinou myslíš a co koupíš, abys pak nemusel kupovat dvakrát.
Sám jsem začínal s RC modelařinou před 2-3 roky, takže to mám v živé paměti, taky jsem se moc neorientoval v tom na co je tohle a na co tamto, naštěstí jsem měl při sobě člověka který mi dobře radil, tak jsem se vyhnul různým začátečnickým omylům, díky mu za to.
A co se Blue Whale týká, myslím že na začátek to špatné není, ale jestli tě to opravdu chytne, tak i tohle bude brzo pomalé :-)
Díky za podporu..V plánu je buď tento set i s elektronikou a nebo (když bůh dopustí motyka spustí a budou v práci odměny) set bez elektriky a bazarová sada hitec optic 5 sport (našel jsem internetový bazar se slušnými cenami). Plánuji si sbastlit zavážečku pro rybařinu..nechci aby to připomínalo loď..stačí kadyž to bude kus polystyrenu co dojede tam a z5 s 3 mi kily zátěže, ale bude to plnit rozdílné funkce od těch komerčních..například bezdrátový přenos ze sondy echolotu na břeh...
Doplním...v aukru jsem vyhrál za cenu i s po+ba 405,- kaček trup lodi challenger..levné na moje počáteční blbnutí..takže prozatím BLUE WHALE RTR odložím...
Dobrý den,
mám na vás pár dotazů, jsem úplný začátečník diletant
) koupil jsem tuto loď a jsem sní celkem spokojen.
Dokoupil jsem k ní regulátor Dsys MD28DCRS opatřil ho pro jistotu chladičem (starý chladič z PC 486).
Teplota za jízdy kolem 40-50Cels. i motor má odhadem podobnou teplotu.
Problém č 1. za jízdy jsem si všiml, že mě z boční odtokové trubičky chlazení voda neteče, nebo jen kapá nevím si rady proč tomu tak je. Celý chladící systém je ale normálně průchozí.
Problém č 2. zdá se my, že lodní šroub bere moc vzduchu a loď tak ztrácí na výkonu, zvláště když jsou malé vlnky, zkoušel jsem dle návodu více ponořit šroub ale bylo to ještě horší.
Dále mě ještě trochu trápí malý dosah cca 100m, chtěl bych do budoucna asi lepší volantovou RC soupravu 35-40Mhz + nový přijímač (AGGRESSOR 3FM 40MHz 1xHS-325BB) myslíte že se dosah zlepší?
Předem mnohokráte děkuji za zodpovězení mých dotazů.
mám na vás pár dotazů, jsem úplný začátečník diletant
Dokoupil jsem k ní regulátor Dsys MD28DCRS opatřil ho pro jistotu chladičem (starý chladič z PC 486).
Teplota za jízdy kolem 40-50Cels. i motor má odhadem podobnou teplotu.
Problém č 1. za jízdy jsem si všiml, že mě z boční odtokové trubičky chlazení voda neteče, nebo jen kapá nevím si rady proč tomu tak je. Celý chladící systém je ale normálně průchozí.
Problém č 2. zdá se my, že lodní šroub bere moc vzduchu a loď tak ztrácí na výkonu, zvláště když jsou malé vlnky, zkoušel jsem dle návodu více ponořit šroub ale bylo to ještě horší.
Dále mě ještě trochu trápí malý dosah cca 100m, chtěl bych do budoucna asi lepší volantovou RC soupravu 35-40Mhz + nový přijímač (AGGRESSOR 3FM 40MHz 1xHS-325BB) myslíte že se dosah zlepší?
Předem mnohokráte děkuji za zodpovězení mých dotazů.
1) špatně umístěné sání, šparně tvarované sání, špatně vedené trubičky a hadičky, zalomená hadička, .... možností je mnoho. Bodla by fotka. Jestli je to tak, jak jsou fotky BW u pelikána, tak se sám sebe zeptej, kde se má brát voda do sání chlazení když je vstup nad hladinou. Lodě tohoto typu odebírají chladící vodu dnem nebo kormidlem.
2) napolohovat šroub - změnit sklon, výšku nad odtrhovou hranou zrcadla, jiný šroub,... Jinak tento šroub je stavěný na to, že bere vzduch.
3) ne 35-40MHz ale POUZE 27MHz,40MHz nebo 2.4GHz!!!! 100m je docela málo. Zkus dosah na suchu, pokud bude výrazně větší - ve výšce 1m nad zemí tak > 600-700m tak je problém s instalací antény, pokud bude +/- stejný je problém s RC soupravou jako takovou (malý výkon Tx nebo malá citlivost Rx nebo oboje.) Jinak zásada je nemířit prutovou anténou na model. Ve směru podélné osy ma prutová anténa nejmenší vyzářený výkon. U elektricky zkrácené antény (pendrek) je tomu přesně naopak.
2) napolohovat šroub - změnit sklon, výšku nad odtrhovou hranou zrcadla, jiný šroub,... Jinak tento šroub je stavěný na to, že bere vzduch.
3) ne 35-40MHz ale POUZE 27MHz,40MHz nebo 2.4GHz!!!! 100m je docela málo. Zkus dosah na suchu, pokud bude výrazně větší - ve výšce 1m nad zemí tak > 600-700m tak je problém s instalací antény, pokud bude +/- stejný je problém s RC soupravou jako takovou (malý výkon Tx nebo malá citlivost Rx nebo oboje.) Jinak zásada je nemířit prutovou anténou na model. Ve směru podélné osy ma prutová anténa nejmenší vyzářený výkon. U elektricky zkrácené antény (pendrek) je tomu přesně naopak.
Stejně to mám já, jestli oni soudruzi v Číně neudělali někde chybu. Vstup chlazení je za šroubem "nad hladinou" a tudíž tam není dostatečný tlak aby voda z odtokové trubičky stříkala. Buďme rádi že aspoň kape. viz foto: http://www.hubac.net/colek/modely/image ... 00018w.jpgDr.Bolito píše:Problém č 1. za jízdy jsem si všiml, že mě z boční odtokové trubičky chlazení voda neteče, nebo jen kapá nevím si rady proč tomu tak je. Celý chladící systém je ale normálně průchozí.
Šroub má pracovat jako poloponořený, tzn. že hřídel je přibližně na úrovni hladiny a zabírá vždy jen jedna lopatka. Chce to poladit, moc ponořený je špatně, moc nad hladinou taky, že za lodí voda stříká je v pořádku, viz: http://www.hubac.net/colek/modely/image ... 00038w.jpgDr.Bolito píše:Problém č 2. zdá se my, že lodní šroub bere moc vzduchu a loď tak ztrácí na výkonu, zvláště když jsou malé vlnky, zkoušel jsem dle návodu více ponořit šroub ale bylo to ještě horší.
ke kvalitě přiloženého rádia se vyjádřit neumím, ale myslím že i zde platí známé "za málo peněz málo muziky". Na druhou stranu, mít loď 100m od sebe tak už potřebuju dalekohled.Dr.Bolito píše:Dále mě ještě trochu trápí malý dosah cca 100m, chtěl bych do budoucna asi lepší volantovou RC soupravu 35-40Mhz + nový přijímač (AGGRESSOR 3FM 40MHz 1xHS-325BB) myslíte že se dosah zlepší?
Dobrý den,
Děkuji oběma za zodpovězení mých dotazů.
To blue-rose
Na základě tvých stránek, popisu a videa jsem koupil tuto loď. Tímto ti děkuji, jinou stránku se my totiž nepodařilo sehnat.
Mohu se zeptat jestli si tu loď nějak upravoval (sání vody, motor, převodovka atd.) a jak?
Kormidlo mám teď nastavené jak je ta ryska na držáku kormidla.
To SH
Měl jsem na mysli pásmo 35 nebo 40MHz, 2.4GHz jsem četl, že prý je nějaký problém s vodou.
Mám doma ještě jednu ovládačku pákovou ze setu letadla Super Cub RTF problém je, že levá páka ovládá motor a běžec plynu kormidlo, pravá páka nereaguje a žádný čudlík na prohození kanálu tam není.
(
Jak vede hadička:
http://photografie.kvalitne.cz/1.jpg
http://photografie.kvalitne.cz/2.jpg
Děkuji oběma za zodpovězení mých dotazů.
To blue-rose
Na základě tvých stránek, popisu a videa jsem koupil tuto loď. Tímto ti děkuji, jinou stránku se my totiž nepodařilo sehnat.
Mohu se zeptat jestli si tu loď nějak upravoval (sání vody, motor, převodovka atd.) a jak?
Kormidlo mám teď nastavené jak je ta ryska na držáku kormidla.
To SH
Měl jsem na mysli pásmo 35 nebo 40MHz, 2.4GHz jsem četl, že prý je nějaký problém s vodou.
Mám doma ještě jednu ovládačku pákovou ze setu letadla Super Cub RTF problém je, že levá páka ovládá motor a běžec plynu kormidlo, pravá páka nereaguje a žádný čudlík na prohození kanálu tam není.
Jak vede hadička:
http://photografie.kvalitne.cz/1.jpg
http://photografie.kvalitne.cz/2.jpg
Tak ještě jednou POUZE 40MHz.... 35MHz je pouze pro letadla a použít toto pásmo pro ovládání lodě/auta odporuje Všeobecnému Oprávnění číslo jánevímkolik a tedy je postižitelné pokutou. A prý ne malou...Dr.Bolito píše:To SH
2.4GHz je tlumeno vodivými látkami, tedy i vodou, ale Ti co jezdí rychlíky ho používají a prý bez problémů.
Ten bídný průtok chlazením je dán tím, že trubička saje nad hladinou... tedy nemá co sát. Soudruzi v Číně zas jednou něco blbě okopčili...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 2608 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od betisa
-
- 5 Odpovědi