Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Riečny čln ŠUMAVA - obrázky

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
kit

Re: Riečny čln ŠUMAVA - obrázky

Příspěvek od kit »

Zakladám túto tému z akútneho nedostatku podkladov.Ale pekne poporiadku. Na MoNaKu som objavil plánik na rekreačný model riečneho člnu Šumava, ktorý kedysi vyšiel v Modelári č.7/1990. Veľmi sa mi zapáčil pre svoju jednoduchosť, ale aj trošku netradičný trup(zadná časť). Pohrabal som sa trochu vo vlastnom archíve a našiel to číslo Modelára v ktorom sa plánik nachádzal. Ten som zväčšil o polovicu (dĺžka trupu cca 80cm)a začal stavať. Lenže potom začali pochybnosti. Podľa jedinej zverejnenej fotky skutočného člnu som postupne prišiel na to, že plánik je zjednodušený a trošku sa odlišuje od skutočnosti. Jedná sa hlavne o nadstavbu a rozmiestnenie detailov, v niektorých prípadoch ich úplná absencia. Nerád staviam "fiction models" a tak som začal hľadať na internete. Lenže niekoľkonásobné vyhľadávanie na webe bolo neúspešné, preto sa obraciam na návštevníkov tohto fóra so žiadosťou o AKÉKOĽVEK OBRÁZKY ALEBO FOTOGRFIE alebo ak niekto pozná autora prvého modelu na nejaký kontakt na neho(v článku spomína že plánik robil podľa fotiek). Proste čokoľvek čo sa týka tejto lode(člnu). Keďže tento čln pochádza z Čiech, je dosť možné že si ho niekto náhodou odfotil napríklad na dovolenke alebo výlete. Neviem či ešte existuje, neviem či sa stále volá šumava alebo nejako inak. Pomôžu mi aj obrázky plavidla ktoré sa tak nevolá, ale vyzerá ako šumava (sesterský čln-ak existuje,alebo po total GO a prestavbe atď...).Nájde sa niekto kto ma poteší, aby z toho nebola len (ako hovorí Ivan)"fošna"? Za akékoľvek info nekonečná vďaka.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“