Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Springer Class - tlačné remorkéry

Zde se budeme věnovat remorkérům třídy Springer.
Odpovědět
pavelst

Re: Springer Class - tlačné remorkéry

Příspěvek od pavelst »

Keba píše:Ale jsem smutnej :-(
Zase jakl jsem psal, dáte to sem na DF, kde to zapadne a přitom "reportáž" z utkání by byl super článek, který by určitě nalákal další !!!
Nemusíš Kebo.
Na článku se pracuje, tohle bylo jenom pár fotek vloženejch narychlo.

Pavel
MadMack

Příspěvek od MadMack »

Panové, když se tu tak bavíte o nalákání dalších lidí, nepřemýšlel někdo udělat akci, kde by si lodní pólo mohli vyzkoušet i obyčejní smrtelníci? Prostě půjčovna za peníze s osvětou, že to není nijak drahý ani náročný - důležitý je nalákat děti - ty to budou za každou cenu chtít, pak je to okamžitě omrzí, ale tatínky to chytí :D BTW Víte někdo, jaký je zde u loďařů poměr svobodných ku otcové? :) Z fotek z akcí tipuju na převahu otců :) M.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Chtěl jsem to řádně promyslet ,než s tím vylezu .Plánuji příští rok uspořádat mač v pólu ve Dvoře Králové na koupališti.Rozměry koupaliště jsou 30mx20 ,takže stačí jen dát bójky a jede se.Koupaliště je vlastně hasičská nádrž ,kde se již nikdo nekoupe ,protože údržba by stála moc peněz.Ubytování by bylo možné ve stanech ,nebo na lehátku v místním sokole.Pro ty fajnovější bych zajistil něco lepšího ve Dvoře.Možná by bylo dobré navrhnout několik termínů ,kdy by se to mohlo uskutečnit.Mně to je vcelku jedno.Chci se podřídit ,ale je třeba počítat s tím ,že každému ten termín nebude vyhovovat.Když uděláme celé akci velkou propagaci ,určitě se najde chvilka ,kdy si to děti budou moci vyzkoušet.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Pepa Darvaš píše:Chtěl jsem to řádně promyslet ,než s tím vylezu .Plánuji příští rok uspořádat mač v pólu ve Dvoře Králové na koupališti.Rozměry koupaliště jsou 30mx20 ,takže stačí jen dát bójky a jede se.Koupaliště je vlastně hasičská nádrž ,kde se již nikdo nekoupe ,protože údržba by stála moc peněz.Ubytování by bylo možné ve stanech ,nebo na lehátku v místním sokole.Pro ty fajnovější bych zajistil něco lepšího ve Dvoře.Možná by bylo dobré navrhnout několik termínů ,kdy by se to mohlo uskutečnit.Mně to je vcelku jedno.Chci se podřídit ,ale je třeba počítat s tím ,že každému ten termín nebude vyhovovat.Když uděláme celé akci velkou propagaci ,určitě se najde chvilka ,kdy si to děti budou moci vyzkoušet.
Nápad skvělý, leč vidím jedno ALE. Tím je počet Springerů v republice a okolí. Možná máš přehled, kolik jsi prodal trupů, ale třeba v souvislosti s olomouckým fotbálkem jsme napočítali tak asi pět lodí celkem. :(

Jinak bych se v případě dobrého termínu rád zůčastnil. :)

Radek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Myslím ,že stačí ,když se nás sejdou tři ,čtyři týmy, nejde o masovost ,ale o pobavení.Když by přijelo víc lidí nebude to na škodu.Třeba se to chytne a když né ,určitě ti kdož přijedou se nudit nebudou.Trupů jsem zatím prodal přes třicet ,jde o to ,jestli ten ,kdo to postaví ,má chuť přijet.Určitě se toho nebojím ,zvádl jsem horší.
MadMack

Příspěvek od MadMack »

Jde i o to, jestli ten, kdo koupil trup a postaví to, bude ochotnej to i nějakýmu dítěti půjčit :)
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

MadMack píše:Jde i o to, jestli ten, kdo koupil trup a postaví to, bude ochotnej to i nějakýmu dítěti půjčit :)
Jo, i tací se mezi námi najdou.......
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
vicmac

Příspěvek od vicmac »

MadMack píše:Jde i o to, jestli ten, kdo koupil trup a postaví to, bude ochotnej to i nějakýmu dítěti půjčit :)
Já ho půjčím klidně. S mým Springerem jezdí bez problémů má 3,5 letá dcerka a její 4 sestřenka mi onehdá totálně vyjezdila accupack :)))

Viktor
MadMack

Příspěvek od MadMack »

vicmac píše:
Já ho půjčím klidně. S mým Springerem jezdí bez problémů má 3,5 letá dcerka a její 4 sestřenka mi onehdá totálně vyjezdila accupack :)))

Viktor
Moje 5-ti letá dcera jezdí taky :) Ale jeslti je sama na rybníku je asi něco jinýho, než když to vezmou do ruky čtyři 10-ti letí chlapci a dají si pólo :D
vicmac

Příspěvek od vicmac »

MadMack píše:
vicmac píše:

Viktor
Moje 5-ti letá dcera jezdí taky :) Ale jeslti je sama na rybníku je asi něco jinýho, než když to vezmou do ruky čtyři 10-ti letí chlapci a dají si pólo :D
Já bych do toho klidně šel. Pokud je to bude bavit, tak si pak třeba budou chtít taky postavit něco podobného. O stroj se nebojím, je to pro zábavu :) Klidně si od Pepy Darvaše koupím ještě jeden trup a přes zimu postavím ještě jeden. Tlačáky mě baví.

Pěkný večer.

V.
Snek

Příspěvek od Snek »

Mam dva dotazy. Jsme novacek a tlacne remorkery mne zaujaly pro moznost "vyblbnuti" deti ve vodnim polu. Taky bych chtel at se syn muze zucastni i jizdy F4A, takze dotaz zni. Da se Springer pouzit i pro F4A s realnou sanci dobre projet celou trat?

Druhy dotaz je na pravidla, mate tu dve tridy. Takze ktera je nejperspektivnejsi? Mne zaulajala "Omezená třída" diky moznosti pouzit "Dyzu" a tim padem predstava pola + F4A. Nerad bych ale pak mel lod co nebude moci diky dyze se zucastnit akci pro "Springer Class"
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Ante

Příspěvek od Ante »

v omezené třídě dyza není povolena
cituji :Jedna hřídel s jedním šroubem max. průměr 40 mm. (dyzy, ani jiné úpravy pohonu nejsou povoleny)

u F4A muže být problém s couváním, krátká a široká loď bude mít snahu se stáčet, nejsem si jist že by tomu dýza pomohla snad jedině otočná. Jinak si myslím, že na zbytek trati to žádný zásadní vliv mít nebude.
Ante

Příspěvek od Ante »

F4A nejsou stavebnice jen stavebnice
výtah z pravidel na webu SMČR

Třída F4-A – Modely lodí, podstavené ze stavebnic nebo průmyslově vyráběných dílů a dále takové modely, které nesou základní znaky a části lodi, a musí absolvovat jízdní zkoušku, ale žádné stavební hodnocení.
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Snek píše:Da se Springer pouzit i pro F4A s realnou sanci dobre projet celou trat?
Troufnu si říct, že můj Sprinóš projede i složitější tratě. Sice špatně couvá, ale i to se dá při troše šikovnosti zvládnout
Snek píše:Druhy dotaz je na pravidla, mate tu dve tridy. Takze ktera je nejperspektivnejsi? Mne zaulajala "Omezená třída" diky moznosti pouzit "Dyzu" a tim padem predstava pola + F4A. Nerad bych ale pak mel lod co nebude moci diky dyze se zucastnit akci pro "Springer Class"
Tady se tošičku pleteš .... pro Eco není dýza povolená.
Je povolená pro volnou kategorii .... ta ovšem není určená pro fotbálek.

Eco je stanovená aby v případě nějaké oficiální akce nebyl někdo zvýhodněn 900 kou motorem, dýzou atd. I když i toto je spekulativní, na Floře Sprinóš odpovídající pravidlům Eco bez problémů přespringroval (myšleno předjel) Springera z "volné".

Respektive jinak: pravidla jsou jedna věc, domluva věc druhá. Při "Historicky prvním zápase" na Floře jsme na pravidla nehleděli, šlo především o tu legraci. Představ si davy fanoušku válejících se smíchy po zemi.

Pavel
Ante

Příspěvek od Ante »

Snek píše:Diky za upozorneni, myslel jsme prave "Volnou třídu" diky moznosti pouzit dyzu a tim padem lepsi souvatelnost "do branek"
projíždění branek je v pohodě s čímkoliv, jediná obtížná je horní 12ka ale to zase ne až tak záleží na lodi ale spíš na očích a praxi. Myslím, že jediné je to couvání, protože Springer asi moc rovně couvat nebude ale kdo ví.
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Ante píše:Myslím, že jediné je to couvání, protože Springer asi moc rovně couvat nebude ale kdo ví.
hodně problémové to je, ale usilovným tréninkem a hlavně s klidnou hlavou i se Springrem se jde naučit couvat.

Pavel
Ante

Příspěvek od Ante »

kategorie omezená neboli eco je hlavně z důvodu široké dostupnosti a to jek technologické tak cenové.
v případě loďopola je v rámci možností zajištěno, že lodě jsou si rovnocenné. Takže případného zájemce neodradí to, že nemá na to si postavit loď z uhlíku naprat tam stříďák a lipolky a vyhrávat protože jeho loď je podstatně rychlejší než ostatních.

otevřená je určena pro ladiče :-) a pro ty co chtějí Springera používat v jiných disciplínách třeba TT a podobně, přípdně i na to loďopolo ovšem s ostatníma bohatýma ladičema :-)
Ante

Příspěvek od Ante »

Bořík píše:Srovnej si popis kategorií F2 a F4 a Springer svým charakterem rozhodně patří do F2 - jako každá loď dělaná na koleně. Jediné, co je jakoby průmyslově dělané, je trup. Ostatní si stavíš sám.
Ale uznávám, že je to v pravidlech dost málo rozepsané a tedy mírně nejasné.
tož pro Boříka ještě jednou :-)

Třída F4-A – Modely lodí, podstavené ze stavebnic nebo průmyslově vyráběných dílů a dále takové modely, které nesou základní znaky a části lodi, a musí absolvovat jízdní zkoušku, ale žádné stavební hodnocení.
Ante

Příspěvek od Ante »

samozřejmě by jsi mohl i do F2 protože takové lodě skutečně existují a dá se postavit maketa, ale asi by jsi pohořel na stavebním hodnocení pro přílišnou jednoduchost což by tě dost omezovalo v možnosti na dobré umístění i kdyby jsi zajel samé 100.
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Snek píše:Podme se prosim vyjadrovat presneji, ECO je co za kategorii? V pravidlech "ECO" jsou dve kategorie Omezena a Volna. Takze ECO je u tebe ktera prosim? ( Pokud te chapu dobre ECO = Omezena )

Mne jde taky o legraci ale ne abych pak byl s lodi a smali se mi ostatni ze mam jinou tridu/kategorii a nezahraju si polo. Takze stejne nechapu proc tam jsou par realnych hracu dve tridy/kategorie ....
ano, Eco mám na mysli omezenou. Co se týká legrace ... chápu. Je škoda něco postavit a pak se smutně dívat, že ostatní řádí a moje loď jet nemůže. Jenže ..... může být fotbálek v kategorii omezené stejně jako ve volné. Záleží jenom na dostatečném počtu hráčů pro ten který zápas. Jedním dechem chci ale dodat, že s tímto členěním na Moravě problém nemáme ...... máš Springera? Nevadí že neodpovídá. Máš, tak pojď s náma hrát. Tohle se ale týká naší partičky, jak to budou řešit jinde nemůžu vědět.

Pavel
Ante

Příspěvek od Ante »

pravidla jsou přebrána ze zahraničí kde se Springer Class již jezdí a oni tam mají dvě třídy :-) Jinak otevřenou bych až tak nepodceňoval myslím, že se najde i dost takových co do ní půjdou, třeba já, tedy budu mít obě. (to s těma bohatýma ladičema byla jen nadsázka)

jak psal Pavelst v začátcích se na pravidla moc nehledí, když začínal TT tak se smělo jezdit s čímkoliv co plavalo a dal se k tomu přivázat provaz, dnes už je to taky jiné. Samozřejmě záleží na pořadateli jakou třídu vypíše čí řekne že jedné pravidlo je "žádná pravidla " :-)
nex

Příspěvek od nex »

Snek píše:
Ante píše:pravidla jsou přebrána ze zahraničí kde se Springer Class již jezdí a oni tam mají dvě třídy :-) Jinak otevřenou bych až tak nepodceňoval myslím, že se najde i dost takových co do ní půjdou, třeba já, tedy budu mít obě. (to s těma bohatýma ladičema byla jen nadsázka)

jak psal Pavelst v začátcích se na pravidla moc nehledí, když začínal TT tak se smělo jezdit s čímkoliv co plavalo a dal se k tomu přivázat provaz, dnes už je to taky jiné. Samozřejmě záleží na pořadateli jakou třídu vypíše čí řekne že jedné pravidlo je "žádná pravidla " :-)
No a presne tento stav se mi osobne nelibi. Springeru je tak male mnozstvi mezi lidma ze tristit to na dve dalsi kategorie je podle mne nezadouci. Navic to zajemce muze odradit diky te roztristenosti, kdy pak muze s lodi zustat osamocen nebot bude valna vetsina druhe tridy na akci/zavode.

Pokud jsou v zahranici kategorie dve, proc nezacit jednou a podle zajmu a rozsireni pak pridat DODATECNE i druhou?
protoze motyka, jsou to prevzata pravidla aby se zase nevymyslel nejaky cesky paskvil a vylepseni
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Keba

Příspěvek od Keba »

Snek píše:
Ante píše:pravidla jsou přebrána ze zahraničí kde se Springer Class již jezdí a oni tam mají dvě třídy :-) Jinak otevřenou bych až tak nepodceňoval myslím, že se najde i dost takových co do ní půjdou, třeba já, tedy budu mít obě. (to s těma bohatýma ladičema byla jen nadsázka)

No a presne tento stav se mi osobne nelibi. Springeru je tak male mnozstvi mezi lidma ze tristit to na dve dalsi kategorie je podle mne nezadouci. Navic to zajemce muze odradit diky te roztristenosti, kdy pak muze s lodi zustat osamocen nebot bude valna vetsina druhe tridy na akci/zavode.

Pokud jsou v zahranici kategorie dve, proc nezacit jednou a podle zajmu a rozsireni pak pridat DODATECNE i druhou?
Odpověď na tvoji otázku je jednoduchá. V okamžiku, kdy vypíšeš jednu třídu - najde se okamžitě někdo, kdo bude chtít pro svoji konstrukci vyjímku a nabo založit jinou třídu ikdyž bude sám. Takže existují dvě třídy. Volná a ona ECO. Když pořadatel nebo skupina vypíše fotbálek pro ECO je jasné jaké remorkéry se jí mohou účastnit a basta. Všichni mají skoro stejné podmínky a kdo vyhraje bude z 99% jen na rukách. Když vyhlásí špíl jako free může se účastnit jakýkoliv remorkér i z třídy ECO, ale nikdo si nemůže stěžovat že má slabší loď.
U Springošů nejde jen o fotbal, ale třeba i plavbu zručnosti na trati, TT a jiné disciplíny.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Přema

Příspěvek od Přema »

Snek psal:
Ante psal:
pravidla jsou přebrána ze zahraničí kde se Springer Class již jezdí a oni tam mají dvě třídy :-) Jinak otevřenou bych až tak nepodceňoval myslím, že se najde i dost takových co do ní půjdou, třeba já, tedy budu mít obě. (to s těma bohatýma ladičema byla jen nadsázka)

Doplním Pavla +etc:pokud Sneku jsi nečetl od začátku tohoto vlákna(což vřele doporučuju a i vícekrát),volná kategorie vznikla pro modeláře mající zájem o TT-rychle a levně postavit remorkér,což se daří a splňuje podmínky TT i vzhledově a překvapivě(viz Cabadaj,Pavelst)i funkčně a plně konkurenčně ostatním klasickým remorkérům.Kategorie pro polo dle pravidel z nich dělá relativně handicapované účastníky v TT-kategorie lehká.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Keba píše:Odpověď na tvoji otázku je jednoduchá. V okamžiku, kdy vypíšeš jednu třídu - najde se okamžitě někdo, kdo bude chtít pro svoji konstrukci vyjímku a nabo založit jinou třídu ikdyž bude sám. Takže existují dvě třídy. Volná a ona ECO. Když pořadatel nebo skupina vypíše fotbálek pro ECO je jasné jaké remorkéry se jí mohou účastnit a basta. Všichni mají skoro stejné podmínky a kdo vyhraje bude z 99% jen na rukách. Když vyhlásí špíl jako free může se účastnit jakýkoliv remorkér i z třídy ECO, ale nikdo si nemůže stěžovat že má slabší loď.
U Springošů nejde jen o fotbal, ale třeba i plavbu zručnosti na trati, TT a jiné disciplíny.
Přesně jak píše Keba, stejně to platí i pro TT, remorkéry nad 70 cm mají vlastní kategorii, kratší taky. Když se vypíše TT bez rozdílu (jako třeba na Brnáníku) tak ti co jedou s většími remorkéry mají výhodu ale my si nestěžujeme... (teda kromě zapůjčení vybité baterie :D)
Když se vyhlašuje soutěž vždy se řekne s čím se může jezdit. Zda ECO, volna kategorie nebo obě... Pak zaleží na každém co si sebou přiveze a jestli se soutěže zůčastní nebo bude jezdit mimo soutěž (viz analogicky lačné remorkéry na TT zatím jezdily také mimo soutěž)
Obrázek
NeJaToD team
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Springer a vše kolem něj“