Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Merlin (F4A možná F4malé b) - prostor pro reakce čtenářů
Re: Merlin (F4A možná F4malé b) - prostor pro reakce čtenářů
koupeno v Admiralshopu u Jana Slezáka
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
moc se mi tvoje stavba líbí, ale na poslední fotce jsem si všiml, že komíny máš ze silnostěnné trubky. Podle mě to celkem kazí celkový dojem. já bych to vyměnil...
carrot
carrot
Pokusím se s tím něco udělat 
Není třeba měnit, myslím, že by mělo stačit odvrtat.
Zdenek
Zdenek
Milane úžasná práce. Obdivuji každou Tvou stavbu.
perfektní, jak komíny prokoukly. Myslím, že to za tu práci stálo. U mě máš za 1*
a nejen za ty komíny
carrot
carrot
Slovy mých kluků: "Dobře von...".
Jedeš Milane jako dráha a vypadá to opravdu dobře.
K těm červeným poklopům na nástavbě a té "bedně" na zádi: troufnu si tvrdit, že jde o nouzové východy z podpalubí (strojovna a pod.). Aby je náhodou někdo nezablokoval a aby bylo jasné, kudy se tam v případě potřeby dostat zvenčí, když je třebas normální vchod zablokovaný, tak jsou "blbuvzdorně"označené.
Zdenek
Jedeš Milane jako dráha a vypadá to opravdu dobře.
K těm červeným poklopům na nástavbě a té "bedně" na zádi: troufnu si tvrdit, že jde o nouzové východy z podpalubí (strojovna a pod.). Aby je náhodou někdo nezablokoval a aby bylo jasné, kudy se tam v případě potřeby dostat zvenčí, když je třebas normální vchod zablokovaný, tak jsou "blbuvzdorně"označené.
Zdenek
Dík za vysvětlení Zdenku.
Milane paráda. Jen mám začátečnickou otázku. Zřejmě jsem pochopil při stavbě své první lodě, že asi není moc dobré barvit jednotlivé díly ruznýma barvama zvlášť a pak je lepit na loď. U Tvé lodi mě zarazilo to maskování. To snad ani neni možné takto skvěle zamaskovat. Další loď se ale o to pokusím. Zjistil jsem, že lepit na lakovaný díl není to pravé ořechové, neboť pevnost mám v podstatě nulovou a ještě mi lepidlo naleptává barvu. Takže se v místě spoje snažím barvu chirurgicky odstranit, ale to také moc dobře nejde. Takže moje otázka zní. Lepíš na loď takto vše, nebo něco lakuješ i mimo ? Ten jeřáb si asi lakoval mimo loď že. Existuje nějáký způsob jak určit co lakovat na lodi, co mimo, jaké barvy v pohodě překryjí původní přesah jiné barvy atd. ? Kde se dají ty tvé barvy pořídit ? Zkoušel jsem stříkat revell syntetickou barvou a na to ochranný matný akrylový lak ve spreji. Výsledek byl tragický. I když schla syntetika 3dny, tak se to v některých místech zkrabatilo a udělaly se nepěkné krátery. Takže v podstatě stále hledám vhodné a hlavně dostupné barvy.
Ahoj
Lakování je kapitola sama pro sebe
.Idealní případ je nalakovat vše zvlášť a pak jenom bez lepení napasovat vše na sebe. To je ale asi utopie. Co a jak lakovat na lodi a co zvlášť je vždy různé. Snažím se vše co jde snadno přidělat lakovat zvlášť. No a na to co ne, používám naskovací pásky Tamia a tekutou maskovací hmotu Maskol ( tu ale moc rád nemám). Laky jsou to tyto http://www.debeer-autolaky.cz/default.a ... rtmentID=1 a nakupuji zde http://www.dumbarev.cz/prodejna-50-dum_barev_blansko . Pobočky jsou po celé ČR.
Jeřáb je lakován samostatně. Pokud je celek větší , tak není problém. Pokud je potřeba nalepit nalakovaný díl na další nalakovaný, tak místo spoje izoluji před barvou páskou nebo Maskolem. Jinak na Merlinu bude nejhorší povrchovka na palubě, odstranění prachu a jiných nečistot není dokonalé. Kabina a ostatní je v pohodě.
Lakování je kapitola sama pro sebe
Jeřáb je lakován samostatně. Pokud je celek větší , tak není problém. Pokud je potřeba nalepit nalakovaný díl na další nalakovaný, tak místo spoje izoluji před barvou páskou nebo Maskolem. Jinak na Merlinu bude nejhorší povrchovka na palubě, odstranění prachu a jiných nečistot není dokonalé. Kabina a ostatní je v pohodě.
- petr hájek
Milane kdo umí umí..... to maskování já neumím narozdíl od tebe , proto se snažím stříkat vše zvlášt a sestavovat po barvení, jak o mě známo jsem v syntetice na všem tak i na vršek dávám syntetický lak pro sjednocení ředím ale toluenem pro rychlé odvětrání a menší možnost problémů při schnutí na podkladové barvě. Humbrolky /revelky a jiné mikro plechovčičky ale nepoužívám vůbec cena je neskutečná a kvalita stejná jako u 250ml například PERLADINU ale za cenu 270,- za půlkilo přičemž mi míchnou jakýkoli odstín RAL nebo dle tabulek výrobců aut a je to v polomatu........
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Díky za info. Asi každý si musí najít svou cestu čím a jak lakovat. U mě hraje roli hlavně to, že stříkám v bytě (venku je bordel, v garáži zima a ve sklepě nemám elektřinu) a hlavně dostupnost barev v okolí Č. Těšína. Takže zatím hledám tu svou cestu jak dospět k úspěchu.
Ahoj
Máš Petře přímo odkaz na tu barvu, co si dáváš namíchat? Dík. Milan
Máš Petře přímo odkaz na tu barvu, co si dáváš namíchat? Dík. Milan
Obchod máš http://www.dumbarev.cz/prodejna-89-dum_ ... esky_tesin ovšem ty barvy trochu (hodně) smrdí :/Netfinity píše:Díky za info. Asi každý si musí najít svou cestu čím a jak lakovat. U mě hraje roli hlavně to, že stříkám v bytě (venku je bordel, v garáži zima a ve sklepě nemám elektřinu) a hlavně dostupnost barev v okolí Č. Těšína. Takže zatím hledám tu svou cestu jak dospět k úspěchu.
raději tady http://www.dumbarev.cz/index/prodejny/kraj_id/98
Není ale Dům barev jako Dům barev... ten Blanenský je super zásobený a funguje tam jeden nadšený modelář který poradí a pomůže...
To se to potom dělá, že Milane...
PS: pístnice hydraulických válců nebývají natřené....
To se to potom dělá, že Milane...
PS: pístnice hydraulických válců nebývají natřené....
Tenhle dům barev velmi dobře znám a není tam skoro nic. Nemají tam míchačku ani na interiérové barvy. A žádné autolaky tam také nejsou.
- petr hájek
třeba tuhle
http://www.barvylaky.com/produkty/perla ... -bily.html
a koukal jsem že šla s cenou dolů
http://www.barvylaky.com/produkty/perla ... -bily.html
a koukal jsem že šla s cenou dolů
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
SH: taky nemusíš všechno prozradit
pístnice půjdou nařít stříbřenkou až budu dávat hadice
Netfinity: myslel jsem že sortiment mají stejný pokud jsou jedna firma
Petr: díky a poptám se v našem domu barev
Netfinity: myslel jsem že sortiment mají stejný pokud jsou jedna firma
Petr: díky a poptám se v našem domu barev
Milane tak jak jezdil Merlin na moravském poháru ?
Couval lépe než Přeříz II. Zda je to modelem či rukama zvolených kapitánů, nedokážu objektivně posoudit, abych u Podrazilů nevyvolal nějaké rodinné rozepře.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Na to, že je stejný trup jak na Přeřízu (WG pouze jiné měřítko) s ním dovedu couvat i já. Jde krásně za šroubem jak letadlo za vrtulí. Ale Laďa se to bojí říci nahlas. Přiznávám se, Jonda mě kdykoliv strčí do kapsy. Moje tanečky z obrátkou uprostřed branky při souvání nikdo zatím při závodě nenapodobuje. 
Oprav mě, jestli se mýlím - Přeříz je trup WG ze který byl zkrácen vyříznutím části středové sekce ... Merlin je trup WG bez zkrácení... Podle mě to nejsou trupy které by se lišily jen měřítkem....Nalim píše:Na to, že je stejný trup jak na Přeřízu (WG pouze jiné měřítko) .....
Z Přeříze jsi udělal něco jako novodobý Novgorod .... plavební vlastnosti jsou podle toho. Na TT dobré, na F4 nikoliv....
Máš pravdu předsedo! Je vyříznuto 90mm. :/
Ale já ho ještě naučím jezdit! Počkej v Třinci! 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25 Odpovědi
- 107163 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš
-
- 10 Odpovědi