Měl bych dotaz k výkladu části pravidel:
C. OVLÁDÁNÍ
C.1. Dálkové ovládání je omezeno na použití maximálně dvou kanálů.
Jak se počítají dva kanály? Napadli mě tyto možnosti:
1) na vysílači se ručně používají jen dva ovladače
2) při délkovém přenosu dat mezi vysílačem a přijímačem se používají dva kanály
3) z přijímače vedou jen dva výstupy
Za mě je nejsprávnější výklad 2), asi nejlépe splňuje definici "dálkové ovládání".
Pokusím se i vysvětlit proč se ptám. Byl jsem na dovolené v Itálii a v přístavu jsem viděl loď, která mě VELMI inspirovala. A FOOTY je na experimenty jako stvořená.
Ale ovládání všech plachet mi (navzdory snaze) vede na dvě serva. Serva také potřebují každé jiný průběh výchylky. Pokreslil jsem spoustu papírů, na pláži byl čas, ale jinak jsem to zatím nevymyslel.
Více serv pro ovládaní plachet jistě není problém. To není nikde zakázáno. Na to pravidlo o počtu dálkově ovládaných kanálů nelze použít.
Také to není otázka pro testování lodě.
Otázka je, kde udělat LEGÁLNĚ rozbočku serv pro závody:
1) Ve vysílači mixem?
2) V přijímači úpravou FW, reps. nastavením kanálů ?
3) V mrňavém mikroprocesoru za přijímačem, což je nejsnadnější ?
Asi ta odpověď moc nespěchá, ale bylo by to další postrčení v řešení všech potřebností. Předem díky.
Pokud jsem něco nevysvětlil, tak jsem k dispozici.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Plachetnice třídy Footy - prostor pro reakce čtenářů
Re: Plachetnice třídy Footy - prostor pro reakce čtenářů
ve starých pravidlech bylo omezení na dva serva. To se změnilo na dva kanály.
Podle mě to jsou dvě přenášené funkce. Tedy var.1) toto nesplňuje, protože přenášíš už tři funkce, byť jedna je odvozena z druhé mixem.
Var. 2) a 3) jsou funkčně totožné a podle mě přípustné.
V Tvém případě je u všech variant výsledek totožný. Ale připuštěním var.1) by se otevřela pakdořina skříňka různých "Nautic modulů" kdy je na dva kanály nakódován přanos více funkcí, byť s časovým opožděním přenosu.
A myslím si, že nejlepší znění by bylo: "jsou přenášeny maximálně dvě funkce".
Jestli to chceš s nejvyšším posvěcením, je možno vznést dotaz na technickou komisi IFCA.
Podle mě to jsou dvě přenášené funkce. Tedy var.1) toto nesplňuje, protože přenášíš už tři funkce, byť jedna je odvozena z druhé mixem.
Var. 2) a 3) jsou funkčně totožné a podle mě přípustné.
V Tvém případě je u všech variant výsledek totožný. Ale připuštěním var.1) by se otevřela pakdořina skříňka různých "Nautic modulů" kdy je na dva kanály nakódován přanos více funkcí, byť s časovým opožděním přenosu.
A myslím si, že nejlepší znění by bylo: "jsou přenášeny maximálně dvě funkce".
Jestli to chceš s nejvyšším posvěcením, je možno vznést dotaz na technickou komisi IFCA.
Díky, necítím potřebu mít "nejvyšší posvěcení".
Zcela souhlasím s tvým výkladem. Uvědomil jsem si, že to totiž používám ještě takto. Kormidlo ovládám přes mix jak pravou i levou pákou na vysílači. Na pravé mám společně s plachtou ale ohromné EXPO a je to spíš nouzové, abych mohl ovládat jen jedním kniplem. A levou na přesno :-)
Tedy se posílají vzduchem jen dvě funkce. A to je přípustné.
Zcela souhlasím s tvým výkladem. Uvědomil jsem si, že to totiž používám ještě takto. Kormidlo ovládám přes mix jak pravou i levou pákou na vysílači. Na pravé mám společně s plachtou ale ohromné EXPO a je to spíš nouzové, abych mohl ovládat jen jedním kniplem. A levou na přesno :-)
Tedy se posílají vzduchem jen dvě funkce. A to je přípustné.
V sekci Moravský pohár není, zdá se, dlouho žádný příspěvek.
Dal jsem tam alespoň pár fotek z Lučiny:
https://steve66.rajce.idnes.cz/Moravsky ... um-created
Snad bude čas na nějaké video, bohužel to s ním pořád ještě neumím podle mých představ.
A třeba se podaří vyštrachat i Dolní žleb z dřívějška... ;-)
Dal jsem tam alespoň pár fotek z Lučiny:
https://steve66.rajce.idnes.cz/Moravsky ... um-created
Snad bude čas na nějaké video, bohužel to s ním pořád ještě neumím podle mých představ.
A třeba se podaří vyštrachat i Dolní žleb z dřívějška... ;-)
Díky za fotky i budoucí dřívější Žleb... 
Nevím kde jsem vzal datum 31.5.
Po úpravě pak album nelze nalézt.
Takže znovu:
https://steve66.rajce.idnes.cz/Moravsky ... _-_sobota/
Po úpravě pak album nelze nalézt.
Takže znovu:
https://steve66.rajce.idnes.cz/Moravsky ... _-_sobota/
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení