Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
RC souprava
Re: RC souprava
hlasoval jsem pro MC 19, ale je to nákladná legrace protože potřebuješ rozšiřující modul k přijímači.
F14 je už zastaralá není počítačová a to je dnes už out.
Optic a Eclipse palcová lépe se s nima manipuluje u vody.
MC 10 12 možno vybavit přepínači dle potřeby.
F14 je už zastaralá není počítačová a to je dnes už out.
Optic a Eclipse palcová lépe se s nima manipuluje u vody.
MC 10 12 možno vybavit přepínači dle potřeby.
Evo9 má nautic modul ? to jsem nevěděl
A co nový Multiplex Cocpit SX - má syntézu.
Mám Mx-12 a jsem spokojený. Dnes bych koupil Mx-16
- Luděk Měšťan
Ano má a stačí dokoupit MULTInaut do lodě, obrovská výhoda Multiplexu.Ante píše:Evo9 má nautic modul ? to jsem nevěděl
Javor
Pořídil jsem MX 16 a jsem na výsost spokojen.Jelikož jsem i letecký,tak není co řešit.
Kde sehnat doplnky k Multiplexum ??Bořík píše:Jsem spokojený s Royal Evo 9, protože má velké možnosti a volnost v programování, zabudovaný Nautic modul ve vysílači a levné moduly k přijímači. Kromě toho také dalších pár drobností, které ukazují na to, že tuto vysílačku konstruovali elektronici a modeláři dohromady.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Mám Optic 6 a jsem s tím vcelku spokojen, jenom mi příjde programování a mixy moc složité, ještě jsem se tím neprokousal. Před tím jsem měl Modelu, takže ostatní typy nemohu srovnávat.
Tož já mám taky Optica a jsem spokojený, ale protože jsem rypák a ve všem se musím šťourat, tak mi možnosti mixování už nestačí. Ale jinak mi vyhovuje. Na podzim přecházím na Spektrum DX7, přes ebay.com. Jenom si ještě musím zjistit jak je to s clem :-(
Nad tím Multiplexem jsem taky přemýšlel, mám dotaz: čo to také Nautic modul? Že bych ještě změnil volbu...
Ď.
Nad tím Multiplexem jsem taky přemýšlel, mám dotaz: čo to také Nautic modul? Že bych ještě změnil volbu...
Ď.
Zatím mám Focus 4,ale ten asi dám klukovi a udělám si radost Eclipse 7 se syntézou.Má někdo nějaký názor???
- Pepa Darvaš
no ,snad jen to ,že "Pozor na obrácené řízení"plyn vpravo a kormidlo vlevo.Při koupi je třeba říci ,že jsi lodičkář.I tak jsem měl ze začátku problémy s tím,že plyn byl na třetím kanále a kormidlo na čtvrtém(u příjmače)
Tak to je paráda. Jak jsem pochopil, pro novější soupravy už nic takového nevyrábí? Chci přejít na 2,4 Ghz a tam už asi vůbec nic, aspoň jsem nic nenašel... :-(
7 kanálů sice vypadá jako hafo moc, ale stačí nějaké blbosti jako světla, otáčení kanonu, otevírání torpédometu a jsou fuč...
7 kanálů sice vypadá jako hafo moc, ale stačí nějaké blbosti jako světla, otáčení kanonu, otevírání torpédometu a jsou fuč...
- Merrimack Miloš
používám Futabu FC-16,možno doplnit dvěma panely kde se každý jeden kanál rozdělí na 16 funkcí,nebo mít sound modul navy(6 zvuků,hasiči,disel,bojová,parní,mlhová,lodní zvon, a dva volné výstupy do 1A)
škoda že se již nevyrábí. nástupce je FX-30 jak ve verzi 35Mhz,40Mhz,nebo 2.4Ghz
škoda že se již nevyrábí. nástupce je FX-30 jak ve verzi 35Mhz,40Mhz,nebo 2.4Ghz
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
Ano, nevyrábí se, ale sehnat jde. Před rokem jsem ji koupil právě pro loď na 40MHz na inzerát. Do letadla bych si to netroufl. Jinak lze ještě sehnat i FC-18 a FC-28, tu mám, ale na loď jsem ji nezkoušel, protože tam mám výměnný modul na 35MHz.
Ta FC-16 se dá koupit na inzerát i za 2000,- vč baterek a funkcí má ve své třídě na rozdávání i přes svá léta.
Pultoví nástupci FC-28, tedy FX- 30 je skoro za tisíc ojro a FX-40 ještě dvakrát dražší.
Ta FC-16 se dá koupit na inzerát i za 2000,- vč baterek a funkcí má ve své třídě na rozdávání i přes svá léta.
Pultoví nástupci FC-28, tedy FX- 30 je skoro za tisíc ojro a FX-40 ještě dvakrát dražší.
futaba 2,4GHz fasst
mám na auta 3 PM a teď kupuju 6EX na lodě
mám na auta 3 PM a teď kupuju 6EX na lodě
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Mám MC19. Než jsem si jí koupil tak jsem dlouho vybíral. Nakonec jsem si koupil MC19 jako hornou novinku, podle mě poměr cena a výkon byly v dobrém poměru. Má 10 plnohodnotných proporcionálních kanálů a 2 kanály (zapnuto / vypnuto). Stále chci postavit plně funkčí model remorkéru u kterého ji maximálně využiju.
Už asi půl roku jsem si dodal odvahy a vyzkoušel jsem přidat čtyři rozšiřující třípolohové přepínače (výroba dle článku z RC REVUE - pro GRAUPNER MC10 a MC12). Nejdražší byly vypínače s hezkou páčkou. Cena za jeden přepínač je do 40 korun.
Už asi půl roku jsem si dodal odvahy a vyzkoušel jsem přidat čtyři rozšiřující třípolohové přepínače (výroba dle článku z RC REVUE - pro GRAUPNER MC10 a MC12). Nejdražší byly vypínače s hezkou páčkou. Cena za jeden přepínač je do 40 korun.
Pred týždňom som si kúpill Futabu T6EX , 2,4GHz, prijímač som namontoval do Le Camaretu, využívam zatiaľ len tri kanále. Ale je to pohoda ,keď si môžem napevno nastaviť uhol plachiet , naprogramovať dĺžku chodu serva a mať prehľad aj o napätí v batériach (bohužiaľ len vysielača ). Taktiež nie je problém kam s anténou:)
to RIMR - multiplex
koupil jsem klukovi multiplex cokpit mm za super cenu protože se dá programovat a doplňovat přepínači
k mé velké lítosti se multinaut modul - rozdělí jeden rop. kanál na více zap/vyp - přestal vyrábět a není k mání
teď ho sice nepotřebuje ale kdo ví
nemáte ho někdo na prodej?
Lubor
koupil jsem klukovi multiplex cokpit mm za super cenu protože se dá programovat a doplňovat přepínači
k mé velké lítosti se multinaut modul - rozdělí jeden rop. kanál na více zap/vyp - přestal vyrábět a není k mání
teď ho sice nepotřebuje ale kdo ví
nemáte ho někdo na prodej?
Lubor
Mám Hitec Optic 6. Moje první souprava. Vybral jsem na to na co jsem měl (zkuste někdo krmit alimenty, dojíždění do práce, rybařinu-kaprařinu a teď i modelařinu a to z jedné standardní výplaty...). Vybral jsem něco co má funkce, mám rád věci které mají funkce kterým nerozumím. 6 kanálů bylo pro mě dostatečné. Nebudu stavět bitevníky se spoustou funkcí. V plánu je zavážecí loď pro rybáře která těch 6 funkcí využije do mrtě...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Miloši-dotaz: mám taky ten zvukový modul Robbe (kat.č.1-8270) a radio Eclipse7,Palík upgrade. Včera jsem na zkoušku zprovoznil modul, ale ouha! Generuje zvuky pouze v demo modu, na ovládání kanálem prop nebo i switch nereaguje. Pochopil jsem z toho, že k jeho ovládání musí být v Tx zabudován multiswitch modul Robbe(např. kat.č.1-8101). Dekodér na straně Rx není nutný, neboť zvukový modul Robbe Navy ho již má v sobě... A teď o co mi jde: Lze ten multiswitch modul zabudovat elektricky i do Eclipse7 (pomíjím mechanickou stránku věci) a bude to fachat nebo musím mít Futabu, např. F14 nebo FC16, která je pro to přímo uzpůsobena?Merrimack Miloš píše:používám Futabu FC-16,možno doplnit dvěma panely kde se každý jeden kanál rozdělí na 16 funkcí,nebo mít sound modul navy(6 zvuků,hasiči,disel,bojová,parní,mlhová,lodní zvon, a dva volné výstupy do 1A)
A druhý záludný dotaz-ta nová FX 20 už má 2 řady switchů (2x3ks). Jsou tyto vypínače myšleny jako 9. a 10. kanál v podobné funkci jako ten přídavný multiswitch modul pro starší F/FC rádia?
Jsem teď v podstatě postaven před generální volbu - kvůli zprovoznění toho Navy sound modulu koupit FC16 s multiswitch modulem a nebo jít rovnou do moderny FX20 2.4Ghz, ale pouze za podmínky, že ty vypínače na ní umožní rovnou ovládat ten zvukový modul bez dalšího překopávání nového rádia!
Výborně se mi osvědčila DX6I od spektrum
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Já používám Optic 6 na 2,4Ghz v lodi i v tahači a též bez problémů
Mám FC-16 + Multiswitch + Multisound Navy. Musí sa to softvérovo aktivovať, pochybujem že to bude fungovať hocikde.mirekj píše:Miloši-dotaz: mám taky ten zvukový modul Robbe (kat.č.1-8270) a radio Eclipse7,Palík upgrade. Včera jsem na zkoušku zprovoznil modul, ale ouha! Generuje zvuky pouze v demo modu, na ovládání kanálem prop nebo i switch nereaguje. Pochopil jsem z toho, že k jeho ovládání musí být v Tx zabudován multiswitch modul Robbe(např. kat.č.1-8101). Dekodér na straně Rx není nutný, neboť zvukový modul Robbe Navy ho již má v sobě... A teď o co mi jde: Lze ten multiswitch modul zabudovat elektricky i do Eclipse7 (pomíjím mechanickou stránku věci) a bude to fachat nebo musím mít Futabu, např. F14 nebo FC16, která je pro to přímo uzpůsobena?Merrimack Miloš píše:používám Futabu FC-16,možno doplnit dvěma panely kde se každý jeden kanál rozdělí na 16 funkcí,nebo mít sound modul navy(6 zvuků,hasiči,disel,bojová,parní,mlhová,lodní zvon, a dva volné výstupy do 1A)
A druhý záludný dotaz-ta nová FX 20 už má 2 řady switchů (2x3ks). Jsou tyto vypínače myšleny jako 9. a 10. kanál v podobné funkci jako ten přídavný multiswitch modul pro starší F/FC rádia?
Jsem teď v podstatě postaven před generální volbu - kvůli zprovoznění toho Navy sound modulu koupit FC16 s multiswitch modulem a nebo jít rovnou do moderny FX20 2.4Ghz, ale pouze za podmínky, že ty vypínače na ní umožní rovnou ovládat ten zvukový modul bez dalšího překopávání nového rádia!
Pre novšie Futaby sú nové multiswitch moduly.
Co to znamená "softvarově aktivovat" ? Žiji v domnění, že stačí správně zapojit Multisound modul Robbe, píchnout ho do příslušného kanálu v Rx a Tx s multiswitch modulem, který je připojen uvnitř TX kabelem k dané desce, už vykoná rovnou na kanálu své... Jaká soft aktivace???marian_r píše:Mám FC-16 + Multiswitch + Multisound Navy. Musí sa to softvérovo aktivovať, pochybujem že to bude fungovať hocikde.
Pre novšie Futaby sú nové multiswitch moduly.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek