Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

lodni šroub na mini lod??

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
kims

Re: lodni šroub na mini lod??

Příspěvek od kims »

Nazdarek lidi potřebuji zjistit jestli se dají koupit nejaké malinke lodni šrouby????? Na motorek z cd-rom velikostne podobnej speedu 195 nebo se dají vyrobit doma a jak prosím pomozte.
Ikdyž jsem jen málo zkušený...snažím se bít více!
vašek

Příspěvek od vašek »

jestli použiješ špici z kola jako hřídel, výroba šroubu je jednoduchá. šroub můžeš udělat z niplu a mosazného plechu. Stačí i plech z kontaktů ploché baterie (podle velikosti). Vše se dá pěkně spájet a je na něm i závit, takže se dá vše bezproblémů smontovat.
Vašek
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Jak už napsal Bořík a Vašek. Sám jsem pár takových minišroubů už dělal. Vystřihnout z vhodného kousku plechu, pilníčkem opravit tvar, uprostřed vytvořit otvor o potřebné velikosti, nasadit na hřídel a zajistit z obou stran kouskem vhodné trubičky a zalepit, v případě špice do kola ho lze upnout mezi matičky. Pak už jen vyhnout listy a je to. Když se v praxi ukáže, že šroub špatně táhne, tak se dá pomoct dalším přihýbáním listů. Šrouby větších rozměrů bych se takto vyrábět neodvážil, ale pro malé velikosti je takováto technologie dostačující. Všechny moje lodičky takto vybavené jezdí bez problémů.
cobra

Příspěvek od cobra »

Já jsem rovněž řešil tento problém - a nutno dodat že přípravek,který mi doporučili kolegové je skutečně nepostradatelný i při takto miniaturních šroubech - koukni sem
portal/viewtopic.php?id=601
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
kims

Příspěvek od kims »

Jo tak díky tu křídel mám z drátu na výplet kola. Tak jsem zkoušel zatim zpusob vybrousit ho z 5mm tlusté umělé hmoty valí ale je to nic moc tak to zkusim z toho plechu. Diky za radu a až to bude v celku tak jsem pošlu nejaké to foto :D
Ikdyž jsem jen málo zkušený...snažím se bít více!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“