Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Spínač
Re: Spínač
Nemáte někdo jednoduchý návod na zhotovení el. spínače pro motor speed 400, Sepnuto vlevo, neutrál, sepnuto vpravo.
Severan
Severan
-
Návštěvník
Nemáte někdo jednoduchý návod na zhotovení el. spínače pro motor speed 400, Sepnuto vlevo, neutrál, sepnuto vpravo.
Severan
Nejjednodužší řešení: servo a dva mikrospínače (5A/250-500V) pro 4-stovku.
koukni sem http://www.volny.cz/michal.cerny/ Reg T1 - T4 ... Kdyžtak vyšli v RCR 8,10/2003
---------------------->
Fotky Paula jsou ZDE
Fotky Paula jsou ZDE
Servo + mikrospínače je opravdu jednoduché a spolehlivé řešení, navíc poměr cena/výkon je taky velmi dobrá! Ovšem pokud je v modelu dost místa :-)Bořík píše:Souhlasím s Hňupem - servo za 220,- ( třeba Carson ) + dva mikrospínače. Je to spolehlivé a jednoduché. Elektronický spínač vyjde dráž.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Já abych se přiznal, jsem spíše zastánce el. spínače. Sice mám prd postavno, ale více se mi líbí, kdyz si to sám vyrobím a ještě to funguje 
Také jsem spíš zastánce el. spínače než servo-spínač. Proto jsem se ptal. Díky za odpovědi.Godric píše:Já abych se přiznal, jsem spíše zastánce el. spínače. Sice mám prd postavno, ale více se mi líbí, kdyz si to sám vyrobím a ještě to funguje
Mirek.Bk: ještě se na to pořádně mrknu, teď mám míň času, ale vypadá to dobře, díky.
severan
Severane, ještě k tomu spínači. Počítám, že to potřebuješ na příčný pohon. Chci ho také udělat a tak se o to také zajímám. Bude na to vhodný tento spínač-regulátor?
Obousměrný spínač / regulátor REG T3
Naposledy upravil(a) Godric dne stř lis 29, 2006 11:51, celkem upraveno 1 x.
Jestli se nepletu, tak spina, ale neudelal by mi opacne otacky, spis se koukam po tom obousmernem.
jsem to četl nějak nepozorně nevšiml jsem si že není obousměrný, teď to již vidím
nebo zkusit servozesilovač, ale na něj je 400 asi moc silná
No co jenom spínač tedy? Ten slabý regulátor stejně umí dát akorát plný chod, vypnuto ne?.
Tenhleten by nesel? Dvojitý spínač / regulátor REG T2
Tenhleten by nesel? Dvojitý spínač / regulátor REG T2
Boříku, jak to budeš řešit ty, u svého remorkéru?
Severan
Severan
Já jsem si toto schéma nepatrně upravil, tak aby silové obvody nebyly napájeny z BECu, ale z samostatného zdroje. Z BECu se napájí pouze řídí elektronika. Bohužel zatím nemůžu sděli zkušenosti, protože čekám na objednané mikroporcesory.Bořík píše:To není moc dobré řešení ( na příčný pohon ) - motor se napájí z BECu ( přes přijímač ). Navíc max. proud - 0,5A - je velmi malý a i malý motor třídy 280 si vezme mnohem víc. Pokud se dostane do příčného pohonu nějaké smetí a ten se zablokuje, tak je zaděláno na pořádný problém. Nejsou tam ochrany proti přetížení a je dost pravděpodobné, že by něco mohlo shořet.Godric píše:Severane, ještě k tomu spínači. Počítám, že to potřebuješ na příčný pohon. Chci ho také udělat a tak se o to také zajímám. Bude na to vhodný tento spínač-regulátor?
To spíš spínač T4, ale ..... to už je levnější regulátor DSYS 7A. A to je zase o třídu výš.
---------------------->
Fotky Paula jsou ZDE
Fotky Paula jsou ZDE
jestli jsem to pochopil správně tak to máš na motor vel. 400.Kterou myslíš 4.8V,6V,7.2V nebo 12V?A z čeho bude živen?Jde o to že rozběhové proudy nemusí být zrovna malé a mikrospínače jsou na toto velmi citlivé,ano dvojitý spínač je určitě lepší řešení,ale nejlépe to bude s reglem od Dsys,jak píše Bořík.Severan píše:Také jsem spíš zastánce el. spínače než servo-spínač. Proto jsem se ptal. Díky za odpovědi.Godric píše:Já abych se přiznal, jsem spíše zastánce el. spínače. Sice mám prd postavno, ale více se mi líbí, kdyz si to sám vyrobím a ještě to funguje
Mirek.Bk: ještě se na to pořádně mrknu, teď mám míň času, ale vypadá to dobře, díky.
severan
bohoš: nemohl by jsi, prosím tě, trochu popsat, jak to funguje? Mně to není jasné..Díky
jsou to dva tlačítkové spínače za sebou spojhené tyčkou a ovládají se servem.Každej spínač má na sobě čtyři vývody akorát se musí správně propojit,doufá že z té fotky je poznat jak.Normálně přez to chodí 380v takže v modelu to fungovalo bez problému.
Používám to samé, je to už cca 32 let v plachetnici kde to přehazuje chod navijáku(motor igla),-jedině mi na tom vadil krátký neutrál, ale co jsem opostil Demolu a mám počítačové rádio..... ........používám i mikrospínače, ale ty jen na aplikace s malým odběrem (naviják na TT)= převodovka do pomala z videa....ale nemám to ještě ověřeno rokama, jen zkušebním provozem.bohoš píše:jsou to dva tlačítkové spínače za sebou spojhené tyčkou a ovládají se servem.Každej spínač má na sobě čtyři vývody akorát se musí správně propojit,doufá že z té fotky je poznat jak.Normálně přez to chodí 380v takže v modelu to fungovalo bez problému.
Mikrospínačem jsem spínal čerpadlo na stříkačku (komplet ze škodovky) a tam po čase odešel, respektivě začal rušit jako vepř......dán silnější spinač......pokud někdo ví o reglu či dvojitém spínači do 400Kč tak sem stím....je to určitě lepší a sofistikovanější....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Romane - ne že bych měl osobní zkušenost s tímto, ale jako zvednutí hozené rukavice mi to fakt nedalo...RomanT píše:Používám to samé, je to už cca 32 let v plachetnici kde to přehazuje chod navijáku(motor igla),-jedině mi na tom vadil krátký neutrál, ale co jsem opostil Demolu a mám počítačové rádio..... ........používám i mikrospínače, ale ty jen na aplikace s malým odběrem (naviják na TT)= převodovka do pomala z videa....ale nemám to ještě ověřeno rokama, jen zkušebním provozem.
Mikrospínačem jsem spínal čerpadlo na stříkačku (komplet ze škodovky) a tam po čase odešel, respektivě začal rušit jako vepř......dán silnější spinač......pokud někdo ví o reglu či dvojitém spínači do 400Kč tak sem stím....je to určitě lepší a sofistikovanější....
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... =&open=&z=
těch 33,- Kč přes 400 ti pro jeden kus doplatím
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
P.S. - kdyby stačil spínač, tak tady máš za něco přes 400 dva
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
Ale kolegové modeláři,přečetli jste si zadání?Kdepak s těmi relátky se vám vytratil neutrál?To pak musíte mít ty spínače dva a pro každý samostatný kanál.Nebo jeden kanál a posunuto spínání /tuto variantu bych moc neradil/
Marku-dík.....ale je to stavebnice, dokážu ledacos, ale dát dohromady tohle......to ne a ani podle návodu...
Lump-ad 2 kanály....nechápu, to nejsou relátka, ale spínače, honí je servo-a to neutrál má......jen mám nastavenou nenší citlivost, aby to nhed nezačlo běžet když o to brnknu.....u mikrospínačů vůbec bez problému, tam se to dá na konec výchylky.....třeba
Lump-ad 2 kanály....nechápu, to nejsou relátka, ale spínače, honí je servo-a to neutrál má......jen mám nastavenou nenší citlivost, aby to nhed nezačlo běžet když o to brnknu.....u mikrospínačů vůbec bez problému, tam se to dá na konec výchylky.....třeba
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Měl jsem dva regly od Flajzara,dohromady mi to dal Jarda Tesař,Raset před Protivanovem,...bohužel,zaslali mi ho s 6V relé,problém byl,kde sehnat 12V relé,když bylo,nefungovlo to,...posléze odešly relátka,jiskřila,...nevím,zda je to ideální cesta,....více se mi líbí ty spínače od bohous
bohužel z fotky mě nenapadá,co je ke a od zdroje a co od a k motoru
bohužel z fotky mě nenapadá,co je ke a od zdroje a co od a k motoru
- Šiška Roman
Tak ten regulátor od Flajzara jsem nedávno kupoval za 250,- kč.
Za ty peníze se mi zdál dobrý,teď nevim.
Za ty peníze se mi zdál dobrý,teď nevim.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 41 Odpovědi
- 140772 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Akula Draku
-
- 0 Odpovědi