Jistě znáte ten nesnesitelný zápach spáleného regulátoru. Jeden z prvních DSYSů mi tu čpí i po 15 letech. Ano, už to není tak intenzivní jako kdysi, ale nepříjemný odér je to stále.
Po včerejším večeru máme zamořený skoro celý dům. Nestalo se nic menšího, než že jsem dal nabíjet 11 let starý vysílač Turnigy 9X s původním osmičlánkem Eneloop. Oproti dřívějším zdárným pokusům se to tentokrát asi po hodině zvrtlo. Bylo to již ve chvíli, kdy jsem pozvolna usínal. Zdroj zápachu jsem našel rychle. Snaha odpojit od čoudícího vysílače konektor nabíjecího kabelu se minula účinkem, jelikož byl již zataven pod úhlem asi 30 stupňů. Rychle jsem tedy vyškubl kabel z nabíječe, otevřel kryt akumulátoru a netknutý akumulátor ke svému úžasu zcela pohodlně vyjmul. Vysílač, kterému by do plamene bez mého zásahu zbývala nejspíše již jen chvilka, jsem odnesl co nejdál.
Při přemýšlení, co se mohlo pokazit, mě napadá použití nového a tedy neověřeného nabíjecího kabelu v kombinaci s vyšším nabíjecím proudem, než jsem chtěl nastavit. Příčinu tedy nezjistím, závěr je však jasný a plně v souladu se všemi návody:
Nenabíjejte bez dozoru!
V mém případě to naštěstí odnesl jen vysílač, jak dokládají fotky.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Jak nenabíjet Turnigy 9X
Jak nenabíjet Turnigy 9X
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Re: Jak nenabíjet Turnigy 9X
tam nešlo 0.5A ale 5.0A... stav kablíků i cestiček by tomu odpovídal. Jen mě překvapuje, že nebyly žhavé baterky. To se muselo stát tak do 20minut po zapnutí nabíjení.
Vysílačový akumulátor byl naprosto studený. Muselo shořet něco cestou k němu.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Hezky ty! Jako pokud jsi chtěl vyměnit rádio, jsou i snazší způsoby než ho upéct... 
Ještě k té anketě, osobně vyndavám akupak z rádia, vyndám z klece články a ty pak nabíjím samostantně (po 4ks) v nabíječce. Klidně i přes noc.
Malé lipoly dám nabíjet a moc nekontroluji (1300mAh dávám 0,5A nabíjecí proud), velké lipoly (4000, 6500 mAh) chodím čas od času zkontrolovat (nabíjím 1,5A). Ale přes noc ne, vždy jen přes den.
Asi si taky zadělávám na průšvih....snad nebudu brzo psát podobný článek.
Ještě k té anketě, osobně vyndavám akupak z rádia, vyndám z klece články a ty pak nabíjím samostantně (po 4ks) v nabíječce. Klidně i přes noc.
Malé lipoly dám nabíjet a moc nekontroluji (1300mAh dávám 0,5A nabíjecí proud), velké lipoly (4000, 6500 mAh) chodím čas od času zkontrolovat (nabíjím 1,5A). Ale přes noc ne, vždy jen přes den.
Asi si taky zadělávám na průšvih....snad nebudu brzo psát podobný článek.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek