Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Hasičská loď - jak ovládat vodní dělo?

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Wilczak Jiří

Re: Hasičská loď - jak ovládat vodní dělo?

Příspěvek od Wilczak Jiří »

Prosím o radu, mám postavenou požární loď, motor s čerpadlem mám nyní zapojen přes 16A regulátor DSYS, pohonný motor přes druhý 32A regulátor, spojené Y kabelem k baterii a pak už normálně k přijímači. Ovládání pojezdu klasicky nahoru, dolů, ovládání stříkání levým ovl./mám mod 2. Na jiný způsob jsem nepřišel, ale funguje to. Chtěl bych se zeptat, zda by bylo možné a lepší zapojit motor stříkačky přes spínací modul 16A.
Naposledy upravil(a) ladous dne úte bře 04, 2014 16:55, celkem upraveno 1 x.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

V tomhle dotazu se moc nevyznám. V první větě je řeč o čerpadle přes regulátor 16 A a v poslední dotaz na spínač 16 A. Pokud má jít jen o záměnu regulátoru za spínač, neviděl bych v tom problém. Ale možná jsem dotaz nepochopil.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Wilczak Jiří

Díky za odpověd´,já se v elektronice tak moc nevyznám,šlo mi o to,co je lepší a jaksi normálnější.A hlavně jestli by to bylo funkční.Všude se píše o použití pro osvětlení,kouřové efekty ale o mosnad nic.
Wilczak Jiří

Dlouho jsem například řešil samotné vodní čerpadlo.původní bylo ze Škody 120,potíž byla v malém dostřiku,pak jsemsehnal na Aukru jiné,lepší,
rejsek

Příspěvek od rejsek »

čau, já to mám udělané přes klasickej régl a pouštění mám na dvou polohovém přepínači. Na první stupeň stříká míň a na druhý je plný proud... dřív jsem to měl na otočném spínači, kde šlo plynule regulovat proud vody, ale na to neni v závodě čas. :-D
Wilczak Jiří

Takže by možná bylo lepší to nechat přes regulátor?
SH

Příspěvek od SH »

Wilczak Jiří píše:Takže by možná bylo lepší to nechat přes regulátor?
to máš jedno. Spínač se používá proto, že je levnější. Ale když už máš regl tak je to jedno.
Ovládání můžeš mít na knipl, poťák nebo přepínač. Podle toho pak máš plynulou regulaci (knipl, poťák) anebo několikastupňovou (přepínač). - platí pro variantu s reglem.
Wilczak Jiří

Díky za radu,nechám to jak to je,přes regl,chodí to tak dobře,jen jsem chtěl vědět jak to mají jiní,abych nebyl někde za pitomce.Tady v okolí není s kým se poradit,tak jsem to zkusil tady.A jestli se můžu ještě zeptat,jak máte vyřešený motor s čerpadlem.Já jsem zkoušel motorek z ostřikovačů a teď jsem tam dal motorek s čerpadlem co jsem sehnal na Aukru,funguje to slušně,dostřik nějaké tři metry.
rejsek

Příspěvek od rejsek »

Mám čerpadlo z oktávky, odstředivý a má taky slušnej dostřik... Je ale problém, že musí být zavodněný, takže musim před startem loď jakoby zatížit, nasát a pak už to jde... Možná by bylo dobré, vyplnit si bydliště, třeba by se někdo našel, s kym se poradit...
Wilczak Jiří

Děkuji všem za rady,dnes,i přes tu ukrutnou zimu,jsem dopoledne zajel k vodě na testovací jízdu,V lodi je nový motor Mig 600,a nové čerpadlo na stříkání,koupené na Aukru za 115 Kč,Je to sice nějaká čína ale obstálo to se ctí.Trápil jsem to asi 35 minut,pak už regl hlásil že už se mu moc nechce,Ale to byl krajní čas,jezdí to jak čert,až jsem se o to zbytečně bál,obdivuji majitele rychlíků,na to bych asi neměl...Tím že jsem vyndal původní pumpu,ta byla ze 120,a dal dam druhou,značně lehčí,se mi i odlehčila příd´,takže už mi to při vyšší rychlosti necáká na palubu.Takže ještě jednou díky.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“