Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Regulátory DSYS, ALE !!
Re: Regulátory DSYS, ALE !!
Tento příspěvek je na základě příspěvku : jaký regulátor mám použít pro A. Flandre.
Regulátory DSYS jsou špičkové regulátory, ....ALE ....mystifikuje zákazníky u jednotlivých regulátorů sdělením: pro trvalý proud xy A. Ve skutečnosti, je to oproti zahraničním regulátorům, které mají uvedeno jak trvalý-"pracovní" tak špičkový- blokovací proud, maximální -blokovací proud a trvalý - "pracovní" proud je mnohem nižší.
Proto, také dochází k problémům s odpojováním motoru, přehříváním a vyhořením regulátorů....DSYS přetěžování "umí sčítat "
a jak si to " nasčítá" klekne-vyhoří .
Aby se předešlo problémům s regulátorem, je nutno vybírat regulátor podle maximálního - blokovacího proudu. A pokud je hraniční, tak zrušit nastavením regulátoru prudké rozjezdy, "páčkování" a nebo použít Ampérově vyšší regulátor.
Jsou např. motory "500","600", pro které stačí regulátor DYS 56A, jsou ale i motory, u kterých je nutno použít regulátor DYS 90A a nebo i vyšší, (DSYS nevyrábí) přestože mají odběr a výkon prakticky stéjný jako motory s regulátorem DSYS 56A.
Naštěstí u lodí , tato situace moc často nenastává.
Vím, pro mnohé nepřináším nic nového, ale snad to některým do budoucna trochu pomůže.
Regulátory DSYS jsou špičkové regulátory, ....ALE ....mystifikuje zákazníky u jednotlivých regulátorů sdělením: pro trvalý proud xy A. Ve skutečnosti, je to oproti zahraničním regulátorům, které mají uvedeno jak trvalý-"pracovní" tak špičkový- blokovací proud, maximální -blokovací proud a trvalý - "pracovní" proud je mnohem nižší.
Proto, také dochází k problémům s odpojováním motoru, přehříváním a vyhořením regulátorů....DSYS přetěžování "umí sčítat "
a jak si to " nasčítá" klekne-vyhoří .
Aby se předešlo problémům s regulátorem, je nutno vybírat regulátor podle maximálního - blokovacího proudu. A pokud je hraniční, tak zrušit nastavením regulátoru prudké rozjezdy, "páčkování" a nebo použít Ampérově vyšší regulátor.
Jsou např. motory "500","600", pro které stačí regulátor DYS 56A, jsou ale i motory, u kterých je nutno použít regulátor DYS 90A a nebo i vyšší, (DSYS nevyrábí) přestože mají odběr a výkon prakticky stéjný jako motory s regulátorem DSYS 56A.
Naštěstí u lodí , tato situace moc často nenastává.
Vím, pro mnohé nepřináším nic nového, ale snad to některým do budoucna trochu pomůže.
čau,vybírám régl od Dsys pro speed 600 Eco a koukal jsem, že má blokovací proud až 50 A... Ale to by se mi muselo něco namotat na šroub a motor to zablokovat, což se nestává každou chvilku... Napadlo mě teda řešení, dát mezi motor a régl 30 A trubičkovou pojistku, která při překročení 30 A shoří... Dojedu na břeh na druhej motor, vyměnim pojistku a jezdim dál... Tudíš bych mohl použít MDD32, do čehož jsem ochotný investovat...Je to tak, nebo je tam zádrhel?
Motor si bere blokovací proud při KAŽDÉM rychlém rozběhu, sice jen na okamžik, ale bere. Nejen při zablokování třeba řasami na šroubu. Omezit se to dá snížením rychlosti rozběhu (měkkým rozběhem), ale je to jen omezení, ne úplné odstranění. Pokud by byla velmi, ale opravdu VELMI pomalá pojistka 30 A, tak by to s měkkým rozběhem mohlo snad fungovat. Rychlá (respektive normální) pojistka 30 A vyhoří pravděpodobně při prvním rozjezdu.
A jen na okraj - trubičkové pojistky i ve velkém provedení (6,3x32) se prodávají běžně jen do 20 A a navíc i kdyby byla na 30 A, bude mít problém se ztrátami na kontaktech v pouzdru. Když už tak nožovou (plochou, automobilovou) pojistku.
A jen na okraj - trubičkové pojistky i ve velkém provedení (6,3x32) se prodávají běžně jen do 20 A a navíc i kdyby byla na 30 A, bude mít problém se ztrátami na kontaktech v pouzdru. Když už tak nožovou (plochou, automobilovou) pojistku.
Achjo, to teda znamená dát 2600,- korun za regulátory... To se mi jako fakt nechce... Jsem zvyklej z letadel dávat o 10 A větší régly než bere motor, takže mi nejde do hlavy, dávat na motor, který bere 8 A regulátor který je 56 A...
pro rejska ,
ten regulátor 32A tam déj .....rozběhový prou při 6V je nižší než při 7,2V , natož při napájení 9,6V při stéjném šroubu. Když snížíš výkon a nastavíš prodlevu startu ..be problémů.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují.
ten regulátor 32A tam déj .....rozběhový prou při 6V je nižší než při 7,2V , natož při napájení 9,6V při stéjném šroubu. Když snížíš výkon a nastavíš prodlevu startu ..be problémů.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují.
No jo, ale já jsem se rozhod,že tam dám 2X 5 Ah 2S lipol...:-/
Ono je to dáno dvěma aspekty, na které se u lodí zapomíná.rejsek píše:Achjo, to teda znamená dát 2600,- korun za regulátory... To se mi jako fakt nechce... Jsem zvyklej z letadel dávat o 10 A větší régly než bere motor, takže mi nejde do hlavy, dávat na motor, který bere 8 A regulátor který je 56 A...
1) v letadle je vždy pohyb vzduchu kolem regulátoru, ať již od vrtule nebo to pumpuje rotující motor. V lodi je reglik uzavřen v podpalubí ...
2) skus roztočit ruční šlehač ve vodě a pak vrtuli ve vzduchu, které prostředí klade větší odpor? Proto leteadlo s vrtulí dáváš +10A reglík
Mne by se osobně nejvíce líbilo zalaminovat chladiče výkonových tranzistorů do dna lodě a je to
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
- petr hájek
jen pozor na případný zkrat ve slané vodě......Snek píše:Ono je to dáno dvěma aspekty, na které se u lodí zapomíná.rejsek píše:Achjo, to teda znamená dát 2600,- korun za regulátory... To se mi jako fakt nechce... Jsem zvyklej z letadel dávat o 10 A větší régly než bere motor, takže mi nejde do hlavy, dávat na motor, který bere 8 A regulátor který je 56 A...
1) v letadle je vždy pohyb vzduchu kolem regulátoru, ať již od vrtule nebo to pumpuje rotující motor. V lodi je reglik uzavřen v podpalubí ...
2) skus roztočit ruční šlehač ve vodě a pak vrtuli ve vzduchu, které prostředí klade větší odpor? Proto leteadlo s vrtulí dáváš +10A reglík
Mne by se osobně nejvíce líbilo zalaminovat chladiče výkonových tranzistorů do dna lodě a je to
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
žeby u třince stvořili moře?
- petr hájek
no asi né ale sůl se vyskytla i v bazenku na MH předloni neb voda tam měla dostečnou vodivost aby mě upozornila na zapomenuté nacpání hřídele otoče u dozera ....uvnitř schované spoje 3+3 kabílků začlo dost blbnout na rozdíl od vody v rybníčku kde bylo těsně před MH zkoušeno..... nejspíše se projevila slanost ladousova potu při pokusech srovnat vzdouvající se podklad dna bazenu..... 
Do Třince je z Hradiště dalekoTAZ píše:žeby u třince stvořili moře?
A v nich je slaná voda?Snek píše:Do Třince je z Hradiště dalekoTAZ píše:žeby u třince stvořili moře?a přehrad v okolí máme naštěstí dost
Ne, Ladous se zde nedojede, natoz aby se zde potilTAZ píše:A v nich je slaná voda?Snek píše:Do Třince je z Hradiště dalekoTAZ píše:žeby u třince stvořili moře?a přehrad v okolí máme naštěstí dost
- Karolinus I
Přijeď se někdy podívat , kdyby se ti nezdála tak klidně dosolíme.TAZ píše:A v nich je slaná voda?Snek píše:Do Třince je z Hradiště dalekoTAZ píše:žeby u třince stvořili moře?a přehrad v okolí máme naštěstí dost
A je To . . . .!
A teď spátky k regulátorům.
pro rejska,
jak psal Snek ve svém příspěvku ohledně šlehače ve vodě.
pro model jakékoliv lodě a prakticky i hmotnosi a ryhlosti do cca 1,5m/s Ti stačí příkon do 50 W, což by bylo při napájení 7,2 V těch 8A. Při takovém příkonu sice nezvedneš do vzduchu 2 kilový model letadla, ale lodní šroub musí překonat odpor, který klade voda lodnímu trupu, proto ty špičky rozběhového proudu. K těmto špičkám bude docházet při prudkém přidání "plynu " z jakékoliv ustálené rychlosti.
Je to jako u auta ..prudké sešlápnutí plynu ...otevřou se klapky karburátoru naplno a nebo pomalé sešlápnutí plyn. pedálu.
Předpokládá se, že ovládání springreru bude "páčkovacím běsem " , proto ten regulátor56A DSYS
Jsou sice regulátory levnější, které snesou dané proudy např. Graupner Speed Profi 40R BEC , ale nemajímožnost programování.
Problém je v přemotorování springeru. Motory mají vysoké otáčky. Snížil jsi sice otáčky RC soupravou.
Dáš do lodě druhý motor. ....2. motorem ..1. motor odlehčíš ...motory točí větší otáčky, model pluje vyšší rychlostí , ale tím dochází ke zvýšení odporu vody, který roste geometricky. Výsledek zvýšení odběru proudu obou motorů.
Je to uzavřený kruh. Budeš muset omezit výkon motorů na regulátorech na 50-40%. Jak psal Ivvo, potřebné otáčky tak okolo 5000.
ať se Ti daří se stavbou a lodě plují
pro rejska,
jak psal Snek ve svém příspěvku ohledně šlehače ve vodě.
pro model jakékoliv lodě a prakticky i hmotnosi a ryhlosti do cca 1,5m/s Ti stačí příkon do 50 W, což by bylo při napájení 7,2 V těch 8A. Při takovém příkonu sice nezvedneš do vzduchu 2 kilový model letadla, ale lodní šroub musí překonat odpor, který klade voda lodnímu trupu, proto ty špičky rozběhového proudu. K těmto špičkám bude docházet při prudkém přidání "plynu " z jakékoliv ustálené rychlosti.
Je to jako u auta ..prudké sešlápnutí plynu ...otevřou se klapky karburátoru naplno a nebo pomalé sešlápnutí plyn. pedálu.
Předpokládá se, že ovládání springreru bude "páčkovacím běsem " , proto ten regulátor56A DSYS
Jsou sice regulátory levnější, které snesou dané proudy např. Graupner Speed Profi 40R BEC , ale nemajímožnost programování.
Problém je v přemotorování springeru. Motory mají vysoké otáčky. Snížil jsi sice otáčky RC soupravou.
Dáš do lodě druhý motor. ....2. motorem ..1. motor odlehčíš ...motory točí větší otáčky, model pluje vyšší rychlostí , ale tím dochází ke zvýšení odporu vody, který roste geometricky. Výsledek zvýšení odběru proudu obou motorů.
Je to uzavřený kruh. Budeš muset omezit výkon motorů na regulátorech na 50-40%. Jak psal Ivvo, potřebné otáčky tak okolo 5000.
ať se Ti daří se stavbou a lodě plují
Ten Gauner vypadá docela dobře, jde o to, jestli potřebuju programování... Omezení si udělám v rádiu, křivku plynu taky...
neuděláš... když omezíš rozsah v rádiu, tak neprogramovatelný regl vezme, že ten tvůj rozsah je max a min - tedy se bude pohybovat v daném rozmezí - výsledkem bude strmější plyn nic víc... představa, že si takhle omezíš výkon na např. 60% je nesprávná
P.S. na mém springeru dva šrouby 40mm Graupner točí při max plynu 1000 ot (měřeno) a tahu to má na 130kg Sofii - to jen na okraj k těm otáčkám
P.S. na mém springeru dva šrouby 40mm Graupner točí při max plynu 1000 ot (měřeno) a tahu to má na 130kg Sofii - to jen na okraj k těm otáčkám
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Teď tě asi nechápu, ale když jsem třeba omezoval výkon Artura na 50 procent na rádiu, tak artur jel prostě o půlku pomaleji...Křivka plynu zůstávala stejná...A to tam je čína régl na 3kila...
- petr hájek
tak SOFII celkem dobře obhospodařil pokusně i můj DOZER s jedním zvonečkovitým stříďákem a dvoulistem 45mm

Nutno však doplnit, že to bylo pod střechou haly, kde zrovna nárazový vítr nefoukal.petr hájek píše:tak SOFII celkem dobře obhospodařil pokusně i můj DOZER s jedním zvonečkovitým stříďákem a dvoulistem 45mm![]()
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Vrátíme se zpátky k regulátoru,
pro rejska.
jedna varianta náhrady regulátoru DSYS 56 a snížení otáček lodních šroubů..
Chceš použít napájení Lipol 2s.
Navrhuji Ti celé to přestavět na "stříďáky "
Zadéj si přes google : model rozumně eshop a v něm :
regulátry : regulátor HK 30 A ESC car ... 479,-
motory : NTM 3536A 910 KV .... 519,-
výjde to levněji než DSYS 56. na chlazení zapojíš malý ventilátorek , které se prodávají k chlazení rc auto regulátorů.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují
pro rejska.
výjde to levněji než DSYS 56. na chlazení zapojíš malý ventilátorek , které se prodávají k chlazení rc auto regulátorů.
doporučuju ještě přibrat HKSS programovací karta pro HK 150A ESC za 175,- Kčburun píše:Vrátíme se zpátky k regulátoru,
pro rejska.
Jinak tyto motory a regly jsem testoval a fungují k naprosté spokojenosti
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
Nebudu tam dávat žádný stříďáky, mám koupený dva motory, zalepený Compact hřídele...
Kdybych tedy koupil motor Robbe 775/40, nasadim ho na compact hřídel 600? Nebo má díry jinde? Tim bych vyřešil problém s vysokými otáčkami a mají i menší blokovací proudy... Píšou napájení 12-18V, co se bude dít, když mu dám jen 7.2V?
Ta 755 má určitě jinou rozteč než 600 a taky má hřídel 5mm místo 3,2mm.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 8280 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od machacek
-
- 11 Odpovědi