Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Zavažecí lod elektrika pro lajky
Re: Zavažecí lod elektrika pro lajky
Dobrý den
Potřeboval bych poradit úplně od začátku mám hotovou lod na zavážení. Vůbec nevím jaké mám koupit moturky,serva,hřídele,vysílačku,regulátory atd.. Chtěl bych aby mě to vyšlo na co nejméně peněz. Potřeboval bych od vás odkazy co mám přesně koupit a schéma zapojení jak to mám zapojit. Jediné co vím tak bych chtěl do lodi koupit olověné baterie 6V 7,2Ah do každého plováku jednu tedy dvě baterie. V lodi chci mít dva motorky v plovácích a díky ním i zatáčet. S lodí bych chtěl max zavážet do 300m ,rozměry (DxŠxV) 75x43x22 cm a plováky jsou VxŠ 13.5x10.5 cm. Prosím nedávejte jsem příspěvky které nesouvisejí s tématem měl bych v tom chaos a potom by byla diskuze kničemu. Obrázky lodi pošlu na email bohužel mi sem nejdou nahrát děkuji za pochopení.
Děkuji za odpovědi
Potřeboval bych poradit úplně od začátku mám hotovou lod na zavážení. Vůbec nevím jaké mám koupit moturky,serva,hřídele,vysílačku,regulátory atd.. Chtěl bych aby mě to vyšlo na co nejméně peněz. Potřeboval bych od vás odkazy co mám přesně koupit a schéma zapojení jak to mám zapojit. Jediné co vím tak bych chtěl do lodi koupit olověné baterie 6V 7,2Ah do každého plováku jednu tedy dvě baterie. V lodi chci mít dva motorky v plovácích a díky ním i zatáčet. S lodí bych chtěl max zavážet do 300m ,rozměry (DxŠxV) 75x43x22 cm a plováky jsou VxŠ 13.5x10.5 cm. Prosím nedávejte jsem příspěvky které nesouvisejí s tématem měl bych v tom chaos a potom by byla diskuze kničemu. Obrázky lodi pošlu na email bohužel mi sem nejdou nahrát děkuji za pochopení.
Děkuji za odpovědi
Chtěl bych aby mě to vyšlo na co nejméně peněz. = kup si hotovou
.....komponenty (2x motor, 2x regl, přijímač vysílač) cca 5000..a to počítám to nejlevnější....+ pošta ....
motor střídavý cca 500, regl autíčko 800? , setový vysílač 1800, + hřídele, šrouby, servo, práce ....
není lepší toto:http://eshop.satria.cz/satria/eshop/8-1-Zavazeci-lode/0/5/461-Zavazeci-lodka-pro-rybare
.....komponenty (2x motor, 2x regl, přijímač vysílač) cca 5000..a to počítám to nejlevnější....+ pošta ....
motor střídavý cca 500, regl autíčko 800? , setový vysílač 1800, + hřídele, šrouby, servo, práce ....
není lepší toto:http://eshop.satria.cz/satria/eshop/8-1-Zavazeci-lode/0/5/461-Zavazeci-lodka-pro-rybare
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
- petr hájek
v momentě kdy je lod hotová je poměrně pozdě ptát se jak ji osadit, snad jen mé oblíbené umístění střídavých motorů ve vodě by se dalo bez problémů použít.
inspirace na fotkách -zakázková výroba zcela funkční včetně 2+2 závěsů na háčky a půleného nákladového prostoru,rychlost 110m/min na plný výkon a s 5kg nákladu, prostupnost 30cm vlnami , rízení na 2,4Ghz , napájení life dvoučlánkem 15Ah (podle majitele se dobíjí zhruba 1x za měsíc.....)
inspirace na fotkách -zakázková výroba zcela funkční včetně 2+2 závěsů na háčky a půleného nákladového prostoru,rychlost 110m/min na plný výkon a s 5kg nákladu, prostupnost 30cm vlnami , rízení na 2,4Ghz , napájení life dvoučlánkem 15Ah (podle majitele se dobíjí zhruba 1x za měsíc.....)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
Nová originální zavážecí lod se mi opravdu neviplatí
Petr hájek: mohl byste mi poslat součátky z vaší lodi zkusil bych to udělat podobně jako vy ale s tím rozdílem že bych chtěl 4 knálovou soupravu
Petr hájek: mohl byste mi poslat součátky z vaší lodi zkusil bych to udělat podobně jako vy ale s tím rozdílem že bych chtěl 4 knálovou soupravu
mohl bych stejně umístit tento stejnosměrný moturek pod lod http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... -12-v-boat
Nová originální zavážecí lod se mi opravdu neviplatí big_smile
OMYL!!!!!
ad motor .....ne, lépe, ne na dlouho .....tento motor + regl x 2 a jsi skoro na ceně celé lodi .....počítám že od Petra to bude cenově podobné , proměnná bude cena v závislosti na použitém vysílači , či jak sežene komponenty ....
tak jinak , kolik peněz jsi ochoten investovat? napiš číslo. Jinak to nemá cenu se o něčem bavit.
OMYL!!!!!
ad motor .....ne, lépe, ne na dlouho .....tento motor + regl x 2 a jsi skoro na ceně celé lodi .....počítám že od Petra to bude cenově podobné , proměnná bude cena v závislosti na použitém vysílači , či jak sežene komponenty ....
tak jinak , kolik peněz jsi ochoten investovat? napiš číslo. Jinak to nemá cenu se o něčem bavit.
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
- petr hájek
stejnosměrný motorek je pro toto použití méně vhodný a konkrétně tento vychází zhruba o 100,-kč dráž než ten který jsem použil já leč ten byl zakoupen na aukru stejně jako většina komponent v lodi použitých .
celkem do to ho chci dát 5000Kč,- vysílačku s přímačem seženu za 900kč,- 4 kanálovou.
Mě se zdá když budu mít střídaví motor a dám ho do vody tak bude reznout a bude tam časem zkrat a když moturek budu mazat WD tak budou ve vodě olejové skvrny a to rybám moc nevoní.
Co jsem slyšel od ostatních tak ty dávají stejnosmerný moturek a přidělají ho na hřídel to se mi zdá jako dobré řešení
A nevím jak by mě mohl originál vyjít lepe když nejmeně stojí 11000Kč,- a to co prodávají ostatní tak to by na Laby nešlo but že je to slabé malé a nevydrželo by to vlny a nebo maximalní naložení lodičky půl kylogramem krmení je prostě nedostačující
Mě se zdá když budu mít střídaví motor a dám ho do vody tak bude reznout a bude tam časem zkrat a když moturek budu mazat WD tak budou ve vodě olejové skvrny a to rybám moc nevoní.
Co jsem slyšel od ostatních tak ty dávají stejnosmerný moturek a přidělají ho na hřídel to se mi zdá jako dobré řešení
A nevím jak by mě mohl originál vyjít lepe když nejmeně stojí 11000Kč,- a to co prodávají ostatní tak to by na Laby nešlo but že je to slabé malé a nevydrželo by to vlny a nebo maximalní naložení lodičky půl kylogramem krmení je prostě nedostačující
- petr hájek
tak k motorku , puvodně zákazník též chtěl motorek + hřídel uvnitř a šrouby venku no......... ztráty spolehlivě ubraly z výkonu motoru polovinu tudíž si nechal poradit a předělalo se to na střídavý motor venku a je klid odběr klesl výkon se zvedl a o reznutí není ani stopa , ono totiž vychází daleko lépe motor po vyndání lodě z vody protočit na suchu tak aby voda vystříkala a případně pro klid svědomí kápnout to wd do ložiska (lze ale klidně použít silikonovou nebo teflonovou vazelinu a ta se rozhodně na vodě coby skvrna neobjeví), osobně používám jeden z nejlevnějších střídáků z číny takto už 2 rok a popravdě to WD ani nepoužívám prostě přijdu nabiju , rukou protočím po zimě vrtuli a spustím motor zatím se nestalo že by neběžel .
rez z něj nikde neteče , chaluhy se rozmixují šroubem a kdyby náhodou někdy během příštích let chtěl zreznout klidně ho vyměním cena 245,- za kus je dosti nízká takže to prostě neřeším.
P.S. regulátor pro střídák stojí při čínském dovozu okolo 400,-kč a je obousměrný 30A d-sys pro kartáčkový motor je cenou podstatně výše , a co se týká účinnosti pohonu je tzv plechovka vždy na tom hůř.
rez z něj nikde neteče , chaluhy se rozmixují šroubem a kdyby náhodou někdy během příštích let chtěl zreznout klidně ho vyměním cena 245,- za kus je dosti nízká takže to prostě neřeším.
P.S. regulátor pro střídák stojí při čínském dovozu okolo 400,-kč a je obousměrný 30A d-sys pro kartáčkový motor je cenou podstatně výše , a co se týká účinnosti pohonu je tzv plechovka vždy na tom hůř.
A TAHLE NESTAČÍNovios píše:celkem do to ho chci dát 5000Kč,- vysílačku s přímačem seženu za 900kč,- 4 kanálovou.
http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/rc- ... ro/?page=3
Petr Hájek : tak jsem se rozhodl pro vaší vyriantu střídaví motorek rovnou do vody a na to lodní šroub. byl byste tak hodný a poslal mi odkaz kde to mám koupit a co mám koupit. Na email jsem vám poslal fotky mé lodi (rexxar.nov@gmail.com ) . Vím že ste mi psal že ted nemáte čas a tak by mě zajímalo kdy by ste měl tedy chvilku aby jste mi poslal ty odkazy a nějaké to schéma na zapojení
moc vám děkuji
moc vám děkuji
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 75 Odpovědi
- 473868 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ladous