Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Akumulátory z Notebooku a jejich použití v modelech
Re: Akumulátory z Notebooku a jejich použití v modelech
Akumulátory z Notebooku a jejich použití v modelech - přesunuté téma.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Zeptám se tady. Pardon jestli se to řeší jinde, admin šoup to tam...
V práci jsem před chvílí narazil na akumulátor do notebooku dell a spadla mi brada. 3 článek Li-Pol s kapacitou 7800 mAh !!!! Lehký, placatý. Bomba... Jen znáte někdo napojení toho jejich konektoru ? Dá se někde sehnat protikus ? Jaké proudy prochází při zapnutém notebooku a paření hry tím konektorem ? Jezdíte někdo na tyhle akumulátory ?
V práci jsem před chvílí narazil na akumulátor do notebooku dell a spadla mi brada. 3 článek Li-Pol s kapacitou 7800 mAh !!!! Lehký, placatý. Bomba... Jen znáte někdo napojení toho jejich konektoru ? Dá se někde sehnat protikus ? Jaké proudy prochází při zapnutém notebooku a paření hry tím konektorem ? Jezdíte někdo na tyhle akumulátory ?
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Tyhle akumulátory jako hlavní baterie bych nebral ani kdyby mi je někdo dal zadarmo a i třeba kdyby jich byla tuna. Proud žádný nedají.... Nejsou přimárně určené na takovou spotřebu jako je v modelu. Takže za mě nebrat.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
- petr hájek
já bych je bral (klidně mi je posílejte) a nejen ty li-pol ale i ty li-on,
rozhodně bych ale zjistil kde je jejich slabina , osobně mám několik podobných sad a vždy byly z notebooku vyhozeny pro odešlý jeden či více článků , po rozebrání proměření a spasování fungují zcela standartně jako jiné označené jako modelářské.
Nedávno jsem 3článek implantoval do příručního vysávače se 600 motorem a běží cca o 200% lépe než s původním 10článkem nimh, jen si musím hlídat vybití podle sluchu
, ale i to není problém
rozhodně bych ale zjistil kde je jejich slabina , osobně mám několik podobných sad a vždy byly z notebooku vyhozeny pro odešlý jeden či více článků , po rozebrání proměření a spasování fungují zcela standartně jako jiné označené jako modelářské.
Nedávno jsem 3článek implantoval do příručního vysávače se 600 motorem a běží cca o 200% lépe než s původním 10článkem nimh, jen si musím hlídat vybití podle sluchu
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Na hlidani LiXX baterii si tam dej odpojovac zateze od Zajice.petr hájek píše:já bych je bral (klidně mi je posílejte) a nejen ty li-pol ale i ty li-on,
Nedávno jsem 3článek implantoval do příručního vysávače se 600 motorem a běží cca o 200% lépe než s původním 10článkem nimh, jen si musím hlídat vybití podle sluchu, ale i to není problém
http://www.zajic.cz/odpojovac/odpojovac.htm
Mám to ověřeno a u kolegy vestavěno do vrtačky a par dalsich zarizeni osazenych LiON a A123.
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Chvíli jsem na baterie z notebooku jezdil(než se mi je povedl vyzkratovat). Jezdilo to jak drak, ale to byly nové články, u kterých chcípl nějaký kousek elektroniky.
Improvizace - základ života
to raději odpálím baterku když mi model dojede ke břehu než abych kukal doprostřed rybníka jak se tam zastavil a nebo někde na řece jak mi ho proud bere pryč...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
- petr hájek
nedám sneku , ty byterky vydržej tak dlouhý běh že stůl je vysát podstatně rychleji a díky lixx technologii je vždy hned zase nabiju , takže odpojovača zajíc je pro mě zbytečnou investicí.Snek píše:Na hlidani LiXX baterii si tam dej odpojovac zateze od Zajice.petr hájek píše:já bych je bral (klidně mi je posílejte) a nejen ty li-pol ale i ty li-on,
Nedávno jsem 3článek implantoval do příručního vysávače se 600 motorem a běží cca o 200% lépe než s původním 10článkem nimh, jen si musím hlídat vybití podle sluchu, ale i to není problém
http://www.zajic.cz/odpojovac/odpojovac.htm
Mám to ověřeno a u kolegy vestavěno do vrtačky a par dalsich zarizeni osazenych LiON a A123.
jinak čínskej hlídač mě vyjde na pár korun i na aukru takže kdyby bylo opravdu třeba ...... opět né zajíce
- petr hájek
jinak z uvedeného odkazu vyplývá docela slabý tranzistor a upravovat se mi to nechce.
to zkaratování proběhlo na břehu(konkrétně v nabíječce)JuraSach píše:to raději odpálím baterku když mi model dojede ke břehu než abych kukal doprostřed rybníka jak se tam zastavil a nebo někde na řece jak mi ho proud bere pryč...
Improvizace - základ života
Zeptám se tady neboť je to příbuzné. Nemáte potuchu kde bych našel fotky servisních-balančních konektorů co se používají u LiPo aku ? Mám u nabíječe panýlky na 3 typy servisních konektorů od 2 článku po 6 ti článek ale chybí mi podle návodu panýlek na JST-XH. Jenže jsem koupil LiPolku která podle popisu má servisní konektor JST-XH konektor a ejhle on mi zapadne do jednoho z těch panýlků..Přitom by asi neměl, měli by to asi být rozdílné konektory podle úchytu a ukotvení a nebo byl špatný popis..
- petr hájek
osobně si servisní konektory tvořím , z mnohapinových konektorů běžně dostupných v prodejnách elektrosoučástek pasuje to přesně do základního konektoru mé turnigy nabíječky
problém je, že můj nabíéječ má naboku balanční konektor který není nikde popsaný a do něj se zapojuje cca 10 cm kabel který se pak zapojí protikusem do těch panýlků/adaptérů...přímo v návodu píšou, že adaptér pro JST-XH není součástí základního balení ale můžu ho dokoupit...jenže není běžně k dostání a nechávat si posílat z usa kabel za 90 kaček s poštovným 300 mi jako optimální nepřijde...
sorry už neřešit..nevím proč, už si ani nevzpomínám když jsem nabíječ kupoval ale mám i panýlek jst-xh...a nebo prostě došlo k nějaký záměně protože zase nemám nějaký jiný..měly být 3, mám 3 ale mám i ten jst-xh o kterým píšou, že je k dokoupení...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 5150 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Nalim
-
- 4 Odpovědi