Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Podivné chování přijímače

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
zthom

Re: Podivné chování přijímače

Příspěvek od zthom »

Servo nejede plynule. Mám vysílač ze SkyLady, přijímač HFS-05MS 35MHz(s originálním krystalem Hitec), servo HS-311 a regulátor MD10DCRC. Když místo přijímače dám přijímač ze Skylady, servo funguje normálně. Kde je chyba?
Cuga

Příspěvek od Cuga »

Servo nejede plynule. Mám vysílač ze SkyLady, přijímač HFS-05MS 35MHz(s originálním krystalem Hitec), servo HS-311 a regulátor MD10DCRC. Když místo přijímače dám přijímač ze Skylady, servo funguje normálně. Kde je chyba?
Mam tentyz prijmac s Pelikanovym kristalem a provozuju ho s Graupner MX 12 a zadny problem. Ba naopak, jsem s nim velice spokojen.

Asi bych doporucil dat vysilac do nejakeho servisu at ho doladi..... Nejspis bude vysilac i prijmac ze SL o neco pusunuty oproti nominalni frekvenci odpovidajci cislu kanalu. Vysilac i prijmac ze SkyLady jsou naladeny shodne a spolupracuji avsak Hitec je naladen korektne a s vysilacem nerpacuje. Doufam ze to je srozumitelne napsane, radeji kreslim obrazky :-)

Vyse popsane je pouze moje pravdepodobna hypoteza, problem muze byt i jinde......
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
zthom

Příspěvek od zthom »

Pohnu páčkou na ovladači-> několik sekund se nic neděje -> servo se otočí do správné polohy -> páčku vrátím na střed -> několik sekund se nic neděje -> servo se otočí do správné polohy
zthom

Příspěvek od zthom »

Koupil jsem si jiný přijímač a všechno funguje
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Pohnu páčkou na ovladači-> několik sekund se nic neděje -> servo se otočí do správné polohy -> páčku vrátím na střed -> několik sekund se nic neděje -> servo se otočí do správné polohy
Časové zpoždění může být způsobeno tím, že přijímači jiného výrobce může trvat déle, než rozpozná "užitečný" signál. Jde o to, zda-li toto dělá přijímač se všemi soupravami, nebo jen s jedinou?
Pak může být problém i v servu.

U obojího jsou důležité časové údaje (šířky impulzů), které určují reakci na signál - a dá se říci i kompatibilitu.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Používáte 35 Mhz na ovládání lodě????
Guest

Příspěvek od Guest »

je to takový nepsaný zákon ,35MHz používají modeláři pro letadla,viděl jsem ,ale na dost soutěžích neposlušné lodičkáře ,že používali také 35 MHz,záleží na Tobě.Obecně platí ,že lodní modeláři by měli používat pásmo 40 MHz.
Šiška Roman

Situace kam chodím jezdit.Na pravo stanoviště leteckých modelářů,na levo dvě místa kde jezdím s lodí já.
https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_screenhunter1.jpg
Šiška Roman

Proto uvádím příklad.35 MHz by se mnělo používat výhradně pro letadla.Já pro svou loď používám 40 MHz.
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Jsi sice pod břehem a za stromy, ale je to opravdu blízko. Proto raději zajedu do Zářičí. Tam je to k letišti 2 km. Snad jen pokud nemáš něco hodně výkoného. A neozval ses na tu domluvu.
Ivan
Ivan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“