Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

RC souprava

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Šiška Roman

Re: RC souprava

Příspěvek od Šiška Roman »

Jakou RC soupravu doporučíte,nebo jakou používáte k řízení lodě.Palcovou nebo volantovou?Konkrétní typ?
ivankap

Příspěvek od ivankap »

To záleží jak s čím vládněš. Já dáván přednost kniplům a dvoukanálu. Vždy mě pobaví honička těch co mají programovatelné aparatury a nemohou si vzpomenout, kde mají letadlo a kde loď. :D
To zase bude diskuze.
Ivankap
Ivan
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Myslím ,že každému vyhovuje něco jiného ,a docela bych se rozhodoval sám bez rady kolegů,protože co člověk to názor.Za ta léta modelařiny jsem vyzkoušel řadu RCsouprav od té jednoduché dvoukanálové až po počítačové ,jako je např.Futaba,nebo nyní co mám a to je Hitec Eclipse.Takže radím rozhodni se sám a hlavně takovou, na kterou máš.Pepa Darvaš
Šiška Roman

Rozhoduji se mezi RANGER 3FM SKY a AGGRESSOR FM.Doufám že se mi podaří úspěšně vyreklamovat původní RC souprava.U AGGRESSOR mi vadí že v ceně není žádné servo.
zthom

Příspěvek od zthom »

Podle mě je lepší RANGER 3FM SKY. Dá se také použít na letadla.
Cuga

Příspěvek od Cuga »

Rekl bych ze pro rizeni lodi se daji pouzit oba typy vysilacu. Jak volant, tak packy.

Ja jsem zacatcich pouzival levnoucky Hitec Ranger II AM, a maximalni spokojenost.

Nyni mam Graupner MX 12 a pro rizeni lodi jsem nepoznal oproti rangerovi zadny rozdil. MX 12 je pocitacova souprava s spostou nastaveni, v jine cenove kategorii, ale stejne jsem pro lode nic moc nevyuzil.

Result:
Takze je-li dostake financi, kup si to na co mas. Neni-li, Ranger II a k nemu alternativy ostatnich vyrobcu budou dostacujici.
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

RC souprava by měla splňovat především tu bezpečnostní stránku ovládání modelu. Určitě je vhodné zvolit FM modulaci a 40 MHz.
Jinak je to jedno.

Jen nebrat žádnou rušičku typu Modela ;)!
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ladous píše:RC souprava by měla splňovat především tu bezpečnostní stránku ovládání modelu. Určitě je vhodné zvolit FM modulaci a 40 MHz.
Jinak je to jedno.

Dobrá rada nad zlato, že?
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Musím se zastat MODELY. Používal jsem ji hodně dlouho a nikdy nikoho nerušila. Většina rušení je v těch co přijdou a bez jakékoliv dohody zapnou svoje rádio. Pak padají okolní letadla a lodě trojčí na vodě. V tomto směru udělejte pánové pořádek a nebudete muset řešit s čím kdo jezdí. Není ale nad to blísknout se pěkně drahou soupravou. Osobně dávám přednost pěkně postavenému modelu a pořádku v rádioprovozu. 8) Ivan
Ivan
Šiška Roman

Jednu takovou právě reklamuji doufám že budu úspěšný.A chtel bych koupit něco co je zaběhlý a ověřený.K té mojí dokonce nedodávají ani další krystaly,a ten který tam je,je mimo pásmo.Šiška Roman.
Keba

Příspěvek od Keba »

Souhlasím s tím co napsal ivankap. Hlavní je pořádek v radiovém provozu a domluva. To, že MODELA je rušička jsou podle mých osobních zkušeností řeči. Mám MODELU taky a jediné kdy jsem opravdu rušil byl jeden případ na setkání, kdy jsme se "potkali" s jedním dálkovým ovládáním loďky - hračky. Stačila domluva a bylo po problému.

K výběru RC soupravy bych asi doporučil toto:
1) dobře zvážit co od rádia očekávám (zda jen jízdu vpřed/vzad a zatáčení na obě strany) a nebo zda maje modely třeba i časem doplním o nějaké ty funkce navíc (světla, jeřáb, rdar atd...)
2) kolik modelů budu asi provozovat - dva tři modely k tomu nepotřebuji rádio s pamětí nastavení atd. Pokud máš modelů víc, pak už by se to mohlo vyplatit.
3) Pokud chceš dělat éra, lodě a i auta, pak jednoznačně RC v pásmu 40MHz.
4) a to všechno bych porovnal s tím kolik na to mám penízků a co všechno RC komplet obsahuje a zda funkce, které RC souprava nabízí nakonec opravdu (i budoucnu 5-ti let) využiješ.

Pokud koupíš značkovou RC soupravu, tak vyloženě chybu neuděláš.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Touto větou jsem bral ohled i na nemodeláře, co využívají pásmo k jiným účelům. Sám jsem Modelu využíval 5 let a žádné problémy jsem nezaznamenal.
Je-li souprava občas kontrolována (hlavně používaný kanál a vyzařovací výkon), tak je opravdu lepší než nejnovější výrobky, které nikdo neudržuje. Je tu ovšem ještě otázka ohledně homologace u ČTÚ. A tu už Modela jen těžko obhájí.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Pepa Darvaš

[Osobně dávám přednost pěkně postavenému modelu a pořádku v rádioprovozu[/b]. 8) Ivan[/quote]

V pásmu 27MHz na kterém pracuje RCsouprava Modela (pokud jste si ji nepřeladili) můžete mít sebelepší pořádek v lodi a domluvit se mezi sebou ,když budete rušeni odjinud ,člověkem ,který nemá ani potuchy o nějakých modelářích.Stačí jen zaklíčovat s malou občanskou stanicí a model ,který stavíte několik let se může vydat úplně jiným směrem než chcete.Takže jak jsem již psal ,jakoukoliv v pásmu (pro lodě)40MHz nejlépe FM s výměnnými krystaly,pak je jedno kolik má kanálů.Myslím si ,že RC souprav od od těch šikmookých stále přibývá a přibývá i těch levných a docela kvalitních ,pokud se nejedná o hračku.Koupil jsem si značkovou elektroniku a musel jsem jí také reklamovat ,takže jestli náhodou narazíte na vadnou soupravu ,nechá se to reklamovat.
Pepa Darvaš
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

V pásmu 27MHz na kterém pracuje RCsouprava Modela (pokud jste si ji nepřeladili)
Pozor! Modely se vyrabely i v pasmech 35MHz a 40MHz.
SH

Příspěvek od SH »

To, že MODELA je rušička jsou podle mých osobních zkušeností řeči.

a) jednu takovou jsem znal. byla na 35MHz a spolehlivě OVLÁDALA model v 40MHz kanál 92, tj. úplně na konci pásma. Po výhružce inzultací si majitel koupil Eclipse a je v klidu, problémy s ovládáním mu najednou zmizly.
b)
Hlavní je pořádek v radiovém provozu
jednou z podmínek pořádku je dodržování zákonů. Modela zákon nesplňuje.
c) chce se mi brečet, když má někdo super model, do kterého musel vrazit spoustu peněz, práce a času ale na ovládání má nějakou vykopávku a na platě pak různě křepčí, točí anténu, zvedá vysílačku nad hlavu... To si neváží své práce? Netvrdím, že musí mít MC-24 Gold Edition nebo FC-28, ale Ranger AM????
Cuga

Příspěvek od Cuga »

a) jednu takovou jsem znal. byla na 35MHz a spolehlivě OVLÁDALA model v 40MHz kanál 92, tj. úplně na konci pásma. Po výhružce inzultací si majitel koupil Eclipse a je v klidu, problémy s ovládáním mu najednou zmizly.
b)
Hlavní je pořádek v radiovém provozu
jednou z podmínek pořádku je dodržování zákonů. Modela zákon nesplňuje.
c) chce se mi brečet, když má někdo super model, do kterého musel vrazit spoustu peněz, práce a času ale na ovládání má nějakou vykopávku a na platě pak různě křepčí, točí anténu, zvedá vysílačku nad hlavu... To si neváží své práce? Netvrdím, že musí mít MC-24 Gold Edition nebo FC-28, ale Ranger AM????
Je neco spatneho a na Rangerovi AM???? Mozna konktretni Ranger nebyl na 100 precent OK, ale proto bych to nepripisoval cele rade Ranger!

Pravda, k drahemu modelu by patrilo i odpovidajici RC vybaveni (co se tyce spolehlivosti). Na Rangera nedam dopustit. Mi poslouzil skvele.
Návštěvník

Cuga píše:
SH píše:

Je neco spatneho a na Rangerovi AM???? Mozna konktretni Ranger nebyl na 100 precent OK, ale proto bych to nepripisoval cele rade Ranger!

Pravda, k drahemu modelu by patrilo i odpovidajici RC vybaveni (co se tyce spolehlivosti). Na Rangera nedam dopustit. Mi poslouzil skvele.
Modela dělala i 40/FM a jezdím na ni už více jak 10 let a nic. a co je drahý model a co špatná souprava. Je kvalita vždy vyjádřena cenou? vždyť i model ze stavebnice za desítku tisíc múže být k nekoukání !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Souprava to potom už nezachrání.
SH

Příspěvek od SH »

:D nebo spíš :- :rolleyes: ale nejspíš :cry:

Každý tu je spokojen s Rangerem, Modelou,... a v jiném vláknu se pak řeší mě to cuká, skáče,...

Kdysi jsem taky tak jezdil, a byl přesvědčen, že je to v pořádku, oživoval staré mrtvoly. Pak jsem byl ale přesvědčen na pořádné RC, regly a baterky a od té doby si soutěže užívám. Prostě vím, že vemu loď, zapnu a ona pojede, před bójkou mi nekopne servo, v doku nezabere nechtěně regl.
Pokud se jezdí jen tak na rybníku o nic nejde, maximálně si zaplaveš. I když viděl jsem jak trocha vody v trupu způsobila plnou zpátečku a maketa šla pod vodu. Naštěstí tam nebylo hluboko ale i tak to neby hezký pohled.
Trabant taky zaveze, spraví ho kdokoliv i na cestě ale jezdíme něčím lepším. A cenový rozdíl mezi třeba RCTrabantem a RC Fabkou je kolik Kč, tisíc? dva?
Cuga

Příspěvek od Cuga »

:D nebo spíš :- :rolleyes: ale nejspíš :cry:

Každý tu je spokojen s Rangerem, Modelou,... a v jiném vláknu se pak řeší mě to cuká, skáče,...

Kdysi jsem taky tak jezdil, a byl přesvědčen, že je to v pořádku, oživoval staré mrtvoly. Pak jsem byl ale přesvědčen na pořádné RC, regly a baterky a od té doby si soutěže užívám. Prostě vím, že vemu loď, zapnu a ona pojede, před bójkou mi nekopne servo, v doku nezabere nechtěně regl.
Pokud se jezdí jen tak na rybníku o nic nejde, maximálně si zaplaveš. I když viděl jsem jak trocha vody v trupu způsobila plnou zpátečku a maketa šla pod vodu. Naštěstí tam nebylo hluboko ale i tak to neby hezký pohled.
Trabant taky zaveze, spraví ho kdokoliv i na cestě ale jezdíme něčím lepším. A cenový rozdíl mezi třeba RCTrabantem a RC Fabkou je kolik Kč, tisíc? dva?
Tak tady s tebou nemohu souhlasit. I ten trabant byl vyvinut a vyroben prave aby jezdil. A on opravdu jezdil. A ted kdyz moralne zestarl, tak stale muze jezdit, kdyz bylo o nej dobre postarano. Stejne i ten Ranger a Modela. Nejsou to zadne super nabusene pecky, ale vyrobce zamyslel funkcnost. Pokud radne nefugnuji, vetsinou za to nemuze vysilac, ale majitel, kterym byl zanedbavan. I ta staricka ale vyladena modela muze jeste stale dobre fungovat, ikdyz nesplnuje soucasne normy stejne jako ten Trabant........

A jestli si myslis, kdyz do mega draheho prijmace s SPCM a treba DualConversion, FailSafe, natece voda, ze nehodi plnou zpet, tak se skarede pletes.....
Návštěvník

SH píše::D nebo spíš :- :rolleyes: ale nejspíš :cry:

Zdravím,
je vidět že se názory dělí na ty co na to mají a na ty co ne. Lehce se říká tomu kdo má plat x10000, kup!!!!!!!!!! Proč by nemohly stačit dvoukanálové RC soupravy v pásmu 40/FM kolem 2000 Kč,(ne ojetý "Trabant") a proč velice draké (pro někoho dosahuje cena výšku měsíčního příjmu) vícekanálové a počítačem řízené soupravy, když potom stejně používá jen dva kanály.
Přikláním s k názoru , že když stavebnici tak bez RC vybanení a soupravu zvlᚍ.
Pepa Darvaš

debata není o tom ,kdo na to má a kdo né ,ale o starých vysloužilých a nespolehlyvých RCsoupravách od Modely.Myslím ,že tady vůbec nejde o peníze.Mrknněte na webové stránky Admirálshopu ,kde se nabízejí za dva tisíce velice kvalitní a spolehlivé soupravy.Pokud Ti postačí jen dva kanály ,kup si dvoukanálovou .Já vlastním počítačovou sedmikanálovou a využívám šest kanálů ve třech lodích a bugině.Přesně vím jaké číslo má ten správný model a netopím se v penězích .Jen ,když jsem investoval tolik času do stavby a peněz do materiálu, chci mít jistotu ,že nebudu rušen.Vím ,že spousta lidí nemá osm tisíc na novou počítačovou soupravu ,tak si mohou koupit starší ,kterých je na prodej poměrně hodně,určitě všechny ty soupravy z dnešní doby budou spolehlivější než Modela ,ať už je v jakémkoliv pásmu.Lidi probuďte se ,nekupujte trabanty protože smrdí
Návštěvník

debata není o tom ,kdo na to má a kdo né ,ale o starých vysloužilých a nespolehlyvých RCsoupravách od Modely.Myslím ,že tady vůbec nejde o peníze.Mrknněte na webové stránky Admirálshopu ,kde se nabízejí za dva tisíce velice kvalitní a spolehlivé soupravy.Pokud Ti postačí jen dva kanály ,kup si dvoukanálovou .Já vlastním počítačovou sedmikanálovou a využívám šest kanálů ve třech lodích a bugině.Přesně vím jaké číslo má ten správný model a netopím se v penězích .Jen ,když jsem investoval tolik času do stavby a peněz do materiálu, chci mít jistotu ,že nebudu rušen.Vím ,že spousta lidí nemá osm tisíc na novou počítačovou soupravu ,tak si mohou koupit starší ,kterých je na prodej poměrně hodně,určitě všechny ty soupravy z dnešní doby budou spolehlivější než Modela ,ať už je v jakémkoliv pásmu.Lidi probuďte se ,nekupujte trabanty protože smrdí
Trochu si to odoruje, bylo už řečeno : "LEVNÉ = Fůůůůůůůj"
Cuga

Příspěvek od Cuga »

... Mrknněte na webové stránky Admirálshopu ,kde se nabízejí za dva tisíce velice kvalitní a spolehlivé soupravy.....
No, to je trochu odvážné tvrzení. :oops: Ale teď před volbama se objevují ještě mnohem odvážnější výroky ... :lol: :lol:
Tady mi nezbyva nic jineho nez souhlasit s Borikem......

Byl jsem majitelem jedne takove !radosti! za dva tisice z Admiralshopu.......... a rikavam fakt parada,.... vrele nedoporucuju.....
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Byl jsem majitelem jedne takove !radosti! za dva tisice z Admiralshopu.......... a rikavam fakt parada,.... vrele nedoporucuju.....
Jedna věc je, nakolik jsou nové levné soupravy spolehlivé, ale na druhou stranu je můžete "lehce" reklamovat, když je nakoupíte v prodejně... RC soupravu Modela se zárukou dnes neseženete.

A pokud člověk vybere některou osvědčenou značku (Futaba, Graupner, Hitec), tak určitě neprohloupí. A možná se vejde i do svého finančního limitu ;).
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Asi zase naštvu pár lidí, ale zrovna dnes jsem s tím Rangerem zase celkem slušně zajel, stejně tak před dvěmi týdny v Polsku. A že bych stavěl horší makety než ti s těmi supersoupravami se mi taky nezdá. Proč nepřijdou na plato a nám s těma oživenýma mrtvolala to neukážou?
Taky tam bylo pár Rakušanů a měli taky stará rádia. Ono to opravdu bude nejspíš mezi tím kniplem a .....
Ale tady vůbec o toto nešlo, kolega chtěl poradit, tak příště raďte.

Ivan
Ivan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“