Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Nabíječka pro Pb akumulátory
Re: Nabíječka pro Pb akumulátory
Poraďte mi někdo jakou si mám koupit nabíječku na Pb akumulátory pro 6 a 12 V. Dají se pořídit asi do 1500,- Kč ? A hlavně jaké s nimi máte zkušenosti, abych nekoupil nějaký brak. Dík
Já mám od Bídi ze Satrie nabíječku Pb na 2, 6 a 12V za asi 300,-. Je na tom jeden přepínač na výběr napětí, zelená dioda, která v průběhu nabíjení svítí a po nabíjení pohasne, a červená krizová.
Na dražší věci se vykašli, krása Pb je mimo jiné v ceně.
Radek
Radek
Nejlepší nabíječku jakou znám je trafo 220V/8V/15V k tomu diodový můstek s kondenzátorem a žárovka 6/12V. V okamžiku, kdy vlákno žárovky přestane žhavit, je Pb nabitý. Má to jedinou nevýhodu - samo to nevypne, ale tá se to vyřešit pomocí spínacích hodin 
K.
K.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Ahoj já mám asi podobnou ala koupenou v LIDLU za 199,- a taky fungujekartonist píše:Já mám od Bídi ze Satrie nabíječku Pb na 2, 6 a 12V za asi 300,-. Je na tom jeden přepínač na výběr napětí, zelená dioda, která v průběhu nabíjení svítí a po nabíjení pohasne, a červená krizová.
Radek
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
a jakej by měl být max. nabíjecí proud
- Karolinus I
1/10 kapacity klasického PB aku, pokud se nejedná o provedení suchých(hermeticky uzavřených) se zrychleným nabíjením. Pak podle údajů výrobce.Heepee píše:a jakej by měl být max. nabíjecí proud
A je To . . . .!
- marktomark
Mám 12V/7,2 Ah akumulátor k rybářskému echolotu. K němu mám z prodejny Emos instantní nabíječku. Přesně takovou jakou doporučují k tomuto akumulátoru. Je to standardní automat za nějakých 300,-. Taky mám ve světlech co na rybách používám akumulátory. 6V. K těm mám zase nabíječku co byla v sadě. Taky automat. I mobil mi na konci nabíjení pípne a napíše, že nabíjení bylo skončeno. Na jedné z těch nabíječek se světýlko rozsvítí, na druhé zhasne jakmile je baterka nabita na 80%, pak stačí počkat ještě 2 hodinky (nebo u mě do rána) a je nabito na 100%. "Inteligentní" nabíječku za téměř 2.000,- abych hlídal protože nic nenapíše, nepípne, nezabliká..a jestli tou automatickou snížím počet nabíjecích cyklů z 500 na 200 tak to mě ty baterky přežijou..tu k echolotu jsem nabíjel po 2 letech používání poprvé...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Tak tak - moje řeč - i za malý peníz může být hodně muziky !JuraSach píše:"Inteligentní" nabíječku za téměř 2.000,- abych hlídal protože nic nenapíše, nepípne, nezabliká..a jestli tou automatickou snížím počet nabíjecích cyklů z 500 na 200 tak to mě ty baterky přežijou..tu k echolotu jsem nabíjel po 2 letech používání poprvé...
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

"inteligentní" (podle tebe) nabíječka pípne, jen si to musíš nastavit v parametrech nabíječky aby po skončení nabíjení pípala, nic na tom neni . :-)JuraSach píše:Mám 12V/7,2 Ah akumulátor k rybářskému echolotu. K němu mám z prodejny Emos instantní nabíječku. Přesně takovou jakou doporučují k tomuto akumulátoru. Je to standardní automat za nějakých 300,-. Taky mám ve světlech co na rybách používám akumulátory. 6V. K těm mám zase nabíječku co byla v sadě. Taky automat. I mobil mi na konci nabíjení pípne a napíše, že nabíjení bylo skončeno. Na jedné z těch nabíječek se světýlko rozsvítí, na druhé zhasne jakmile je baterka nabita na 80%, pak stačí počkat ještě 2 hodinky (nebo u mě do rána) a je nabito na 100%. "Inteligentní" nabíječku za téměř 2.000,- abych hlídal protože nic nenapíše, nepípne, nezabliká..a jestli tou automatickou snížím počet nabíjecích cyklů z 500 na 200 tak to mě ty baterky přežijou..tu k echolotu jsem nabíjel po 2 letech používání poprvé...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1635 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Karolinus I
-