Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Súprava 2,4 GHz na ovládanie lodi

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Lump

Re: Súprava 2,4 GHz na ovládanie lodi

Příspěvek od Lump »

Vysílače v pásmu 2.4GHz mají většinou deklarovaný dosah 900m.Přijímače potom anténu v délce 3 až 30cm,dle výrobce.Některé přijímače mají patentovaný Dual link-vysílá a přijímá se na dvou frekvencích,to potom asi vysvětluje ty dvě anténky.Podívejte se na stránky prodejců této modelářské elektroniky.Kdo soupravu 2.4Ghz používá,nechť se tady podělí o zkušenosti.Mě to osobně také zajímá,přeci nezůstanu u své 40Mhz do konce života.Pokrok nezastavíte.Dík
msob

Příspěvek od msob »

2.4 GHz modul ASSAN v Opticu mám a používám bez potíží jak v lodích tak v letadlech. V letadlech dosah bez potíží takový, že ze ZOOMa o rozpětí 1m byl malinký křížek, v lodích bez potíží i když se třeba na chvíli schovala loď za vlek z ocelového plechu - takže neřešit. (Mimochodem kolegové s GPS modulem (odtud znalost výšky) ve větroni v pohodě na JETI DUPLEX lítali ve výšce cca 900m a klídek a pohoda)

Použití nad 100m (a i těch 100 m je na smeknutí) s lodičkou 80 cm - dříve nebude vidět loďka, než ztratí přijímač signál.

K zesilovači a externí anténě z tanku - doporučuji už moc nepít a to ani ředěné :lol:
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Snek

Příspěvek od Snek »

Lump píše:Kdo soupravu 2.4Ghz používá,nechť se tady podělí o zkušenosti.Mě to osobně také zajímá,přeci nezůstanu u své 40Mhz do konce života.Pokrok nezastavíte.Dík
Zkusenosti rok stare s 2,4Ghz v lodich i zavodnich najdete na portal/viewtopic.php?id=1155
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
ik33

Příspěvek od ik33 »

nex , msob - Asi ste nečítali dobre moje príspevky. Nemôžem za vaše zrakové problémy ale ja už loďku dva roky používam v pásme 40MHz a zavážky na 250m realizujem bežne ( nie je to vymyslená vzdialenosť), tak prosím nerobte so mňa blbca ktorý nevie čo píše. OK??
Tujano

Příspěvek od Tujano »

Ja používam 2,4ku na ovládanie plachetnice. Prijímač aj s anténami mám v podpalubí asi
3 cm nad vodoryskou. Loď prevádzkujem na pezinskej požiarnej nádrži , ktorá má v priemere
asi 1 km. Bežne púšťam model až do polovice , dva krát až na druhú stranu , ale to tam
pre istotu postávala manželka, :) . Nikdy som nezaznamenal žiadné problémy. Ale je tiež
pravda , že nebolo vlnobitie...
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

msob : kde jsi viděl používat gps modul k duplexu od jetimodel ? Na stránkách píší, že se teprve připravuje...a jak a jaké výsledky a kde se u přijímače z toho gps modulu zobrazují ? nevíš jestli to co je na zemi má ze sebe datové rozhraní nmea ?
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

msob : nedělal sjem si srandu, kdybys jen tušil co všechno se na ryby s sebou tahá..ta anténa a nebusí být prutová..taková rf10 s drátěnou anténou dokázala dopípat na 2 km a s e směrovou 15-20 km..je to málo ? a zavážení lodičkou se nedělá cik-cak po vodě ale jen rovně tam a z5 http://rf-10.nazory.cz/ http://www.volny.cz/adalf/rf-10/
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
SH

Příspěvek od SH »

JuraSach píše:msob : nedělal sjem si srandu, kdybys jen tušil co všechno se na ryby s sebou tahá..ta anténa a nebusí být prutová..taková rf10 s drátěnou anténou dokázala dopípat na 2 km a s e směrovou 15-20 km..je to málo ? a zavážení lodičkou se nedělá cik-cak po vodě ale jen rovně tam a z5 http://rf-10.nazory.cz/ http://www.volny.cz/adalf/rf-10/
říkají Ti něco pojmy jako: zákon, vyhláška, povolení, pravidla, slušnost, stížnost, vyšetřování, pokuta,....????
Keba

Příspěvek od Keba »

Vzhledem k tomu, že toto téma je již zodpovězeno a debata by se mohla zvrtnou v rybářskou problematiku - končím toto vlákno.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“