Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

vyvíječe kouře

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
tkolo

Re: vyvíječe kouře

Příspěvek od tkolo »

Nemáte prosím někdo nějaký návod, jak jednoduše vyrobit vyvíječ kouře do lodi a čím to krmit?
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Koukni na starší Kebův článek:
https://www.mo-na-ko.cz/ruzne-caditko.htm
tkolo

Příspěvek od tkolo »

díky, je to určitá inspirace, ale asi pro účel zakouření "bojové zóny" to bude slabé. Ale zkusit to můžu.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Pro pořádné zakouření to asi bude chtít dýmovnici, ta ale funguje jen krátce, takže pro imitaci kouře z komína to není to pravé. Pokud by však mělo jít o simulaci zadýmovacího zařízení či požáru na palubě tak to může být vhodné.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Kdysi vyšel v Modeláři návod na kombinaci pevného lihu s odbarvovačem (asi peroxid). Odpalovalo se to nárazem.

Radek
PetrP

Příspěvek od PetrP »

kartonist píše:Kdysi vyšel v Modeláři návod na kombinaci pevného lihu s odbarvovačem (asi peroxid). Odpalovalo se to nárazem.

Radek
To je starý známý recept, akorát mám za to, že složky jsou tuhý peroxid a odbarvovač Duha. Má to reagovat na náraz a na vlhkost. Sám jsem to nikdy netestoval jelikož se mi nepodařilo sehnat ten peroxid v tabletách. Zřejmě už se neprodává.

viz. např. http://forsix.czechian.net/vyb/samo.htm a další webové stránky
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“