Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Generatory zvuku pro loďaře, auta
Re: Generatory zvuku pro loďaře, auta
Ahoj vespolek, dotaz na vývojáře - a co třeba jiný zvuk než motor? Například zbraně. Pom-pom a oerlikon, ideálně nezávisle na dva reproduktory tak aby zvuky mohly být přehrávány paralelně, nikoliv v sérii.
Ptám se orientačně, přemýšlím o ozvučení korvety.
Díky D.
Ptám se orientačně, přemýšlím o ozvučení korvety.
Díky D.
Jak bys chtěl aby to fungovalo? Na přepínače, na kniply, na 1 kanál nebo víc. Myslím, že by šlo udělat něco na způsob přehrávání zvuků WAV, MP3 apod. z SD karty v závislosti třeba na přepínači, 1. poloha - 1. zvuk / střed - nic / 2. poloha - 2. zvuk, tj. 1 kanál = 2 zvuky, to by se dalo postavit na Arduinu
Asi trochu jednodušeji než popisuješ. Vysvětlím co mám na mysli. Jednalo by se především o zvuk zbraní, bez nutnosti reagovat na např. otáčky motoru, avšak aby se daly pustit buď jednotlivě nebo oba najednou. Třeba otočným trimrem - 0-30 zvuk1, 30-60 zvuk2, 60-100 oba zvuky. Při použití výchylky v jedné nebo druhé poloze a středu se nedostanu k přehrání/smyčce obou zvuků najednou. Teoreticky lze ještě použít dva kanály, tj. jako dvě samostatné jednotky. Neznám parametry a možnosti modulu. Mám trochu inspiraci v tomto http://www.modelsoundsinc.com/soundsystems.php ale cena je jinde. A taky jsem nezkoumal co to vše detailně umí. 
D.
D.
Jak říkám, asi by nebyl problém přehrávat zvuky z SD karty v závislosti na ovladači, ale větší problém by asi byl sehnat kvalitní nahrávky potřebných zvuků, stejným způsobem se dá udělat zvukový modul přehrávající nasamplované zvuky motoru jako tady https://www.youtube.com/watch?v=0Bu7G-frBF0
nad něčím takovým sem taky uvažoval, použít malinkatý modul AVR+paměť, z toho výstup audio a jeden zesilovač se směšovačem na vstupu. Co se týče zvuků, mám doma uloženou stránku( sem v práci), kde jsou samply zvuků,
Sváťo, koukals na cenu?SH píše:a co něco takového? http://www.componentshop.co.uk/p110-noi ... odule.html
Souhlas. Cena je zabiják. Modul co jem vykopal já je za 200USD, tenhle je jen za 80GBP. Na to aby me to dělalo "tatatatatatatata..." je to dost.
nevím, co tím mělo být řečeno... 200x 24 = 4800, 80GPB x 30.6 = 2450Kč.... ano, je to dost a současně je to velmi rozumná cena.Dejv píše:Souhlas. Cena je zabiják. Modul co jem vykopal já je za 200USD, tenhle je jen za 80GBP. Na to aby me to dělalo "tatatatatatatata..." je to dost.
Udělá tady někdo za 2500 modul, do kterého si nahraju své zvuky, přehraje mi je, je se zesilovačem... je v krabičce a je HOTOVÝ?
Každý vidí jen cenu arduina a zesáku objednaného z Číny... jenže to ještě někdo musí naprogramovat, odzkoušet, zakrabičkovat, zabalit, poslat,... Kdyby to bylo tak jednoduché, jistě už by tu byla nabídka několika typů a mohli bychom si vybírat... jenže ona jaksi není. Čím to asi bude?
Jde mě to to, že sice má ta krabička "vše v jednom" jen poloviční cenu, avšak umí i věci, které nepotřebuji a proto je pro mě cenově nezajímavá. Lze arumentovat tím, že ji vymontuju a použiju v jiném modelu, ale to nechci.
Jsou k dispozici moduly levnější a jednodušší, ale jsou fixně naprogramované. Bohužel určené spíše pro letecké modeláře.
Jsou k dispozici moduly levnější a jednodušší, ale jsou fixně naprogramované. Bohužel určené spíše pro letecké modeláře.
http://www.grsites.com/archive/sounds/ stránka se zvukovými efekty
Omlouvám se, že otevírám tak staré téma, ale nevíte prosím někdo, jaká "druhá spojka na propojení zemí"?
Modul jsem si postavil, ale první pokusy nedopadly dobře. Zvuk to udělá jen chvilku, ale pak přestane a bliká led. Ačkoliv vůbec žádný blikání dělat nemá...a tak podbně. Kontroloval jsem to docela pečlivě.kartonist píše:Tak jsem si ten modul postavil.
Ve schematu Ing. Černého (resp. původním) je drobná chybka - chybí druhá spojka na propojení zemí.
![]()
projdi si desku jestli jsou všechny vývody součástek co mají být podle schématu spojeny se zemí opravdu se zemí spojeny i na desce. Nejspíš nějaká skupina bude ve "vzduchu".
Dobrý den, nemáte někdo navíc nepříliš drahý simulátor zvuku parního stroje do lodě ? Případně radu kde ho sehnat ?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 9000 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Luděk Měšťan
-
- 0 Odpovědi