Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Zvukovy modul poradte
Zvukovy modul poradte
Shánim schema zvukového modulu výstřel z děla na Rc válečnou lod běkuji za radu
- petr hájek
Re: Zvukovy modul poradte
není lepší skutečný výstřel?
Dá se vystřelit i bez ucpávek a dokonce bez střelného prachu,ale chce to trošku přemýšlení a alespon soustruh.
Dá se vystřelit i bez ucpávek a dokonce bez střelného prachu,ale chce to trošku přemýšlení a alespon soustruh.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Já vim šloby to ale rači ten modul dik
tak nikdo prosim nevi
- petr hájek
sháněl jsem ho v 2009 roce a bez úspěchu , realný zvuk se prostě elektricky vytvořit nedal , zkoušel jsem ruzné druhy reproduktorů a zesilovačů s modulem pro záznam zvuku na čip ale výsledek byl vždy spíše jako zašumění než výstřel a to i když jsem stáhnul zvuk skutečného děla.
proto jsem nakonec zvolil originál se střelným prachem.
proto jsem nakonec zvolil originál se střelným prachem.
Špatmě mi to přemýšlí :-( Jak vystřelím (jde o zvuk) bez střelného prachu? Dík za nakopnutí.petr hájek píše:není lepší skutečný výstřel?
zdenek píše:Shánim schema zvukového modulu výstřel z děla na Rc válečnou lod běkuji za radu
To nebudes mat jednoduche, na to potrebujes velmi vykonny zosilnovac a dobre reproduktory na oklamanie ucha, ktore má presne zapamätané, ako zneje delo (aj ked väcsina z nás to nastastie velmi casto nepocul).
Napr. pre normálnu obyvacku potreboval som okolo 700W a 8 dobrych reproduktorov, aby to znelo skutocne ako delo a nie ako, ked kniha padne na zem. :-)
Zvuky by som ti vedel poslat (napr. pre dotycny zvukovy rekorder), ale ak nemas tomu infrastrukturu to buchat nebude (a naviac lod je dost daleko od teba).
Neskusal som, ale mozno by bolo lepsie nejakym kompressorom nafukat na lodi nejaku nádobu, a na dialku to nechat vzdy explodovat (otvorit uzáver). To ci skorej urobi potrebny kravál.
Aj to mu hraje len tak z blizka. Ak to das na lod a na vodu uz to nebudes ani pocut.
V prvom rade musis zohnat dobry reproduktor (cca 20-50W - vysokoucinny s gumovou membranou). Potom na reproduktor namontovat dobre ladenu novodurovu ruru (odpadove vody). Ladi sa dlzkou.
Zadnu stranu tiez akusticky izolovat (dat do bedni).
Potom uz len dobry zosilnovac, ktory musi chodit na plny vykon od cca 10 Hz do cca 200-300 Hz. Potom uvidis aky je rozdiel medzi sepkanim a vystrelom. (ten isty zvukovy vzor).
Ako reproduktor by som vyskusal dnes moderne adaptery na Iphone, ktore hraju muziku z telefonu. Tie väcsinou su velmi ucinne a maju aj gumovu mebranu. Zbytok treba experimentovat.
V prvom rade musis zohnat dobry reproduktor (cca 20-50W - vysokoucinny s gumovou membranou). Potom na reproduktor namontovat dobre ladenu novodurovu ruru (odpadove vody). Ladi sa dlzkou.
Zadnu stranu tiez akusticky izolovat (dat do bedni).
Potom uz len dobry zosilnovac, ktory musi chodit na plny vykon od cca 10 Hz do cca 200-300 Hz. Potom uvidis aky je rozdiel medzi sepkanim a vystrelom. (ten isty zvukovy vzor).
Ako reproduktor by som vyskusal dnes moderne adaptery na Iphone, ktore hraju muziku z telefonu. Tie väcsinou su velmi ucinne a maju aj gumovu mebranu. Zbytok treba experimentovat.
- petr hájek
kanon muže mít komoru plněnou plynem a pokud se dobře odzkouší poměr průměru hlavně a komory půjde to i bez ucpávek,habej píše:Špatmě mi to přemýšlí :-( Jak vystřelím (jde o zvuk) bez střelného prachu? Dík za nakopnutí.petr hájek píše:není lepší skutečný výstřel?
opakovaná střelba také není problém díky ,,čistým,, spalinám, a možnosti použít jiskrový zážeh namísto palníků.
osobně ted konstruui tento systém ale popravdě ještě o něco rozvinutější což bych si prozatím nechal jako know-how pro sebe, jen prozradím že nebudu potřebovat propan z láhvičky.
Tak vám děkuju vypustím to z hlavi když to nejde,ale kdyby se něco našlo tak dejte vědět dik
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 16845 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-
- 20 Odpovědi