Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Nabíječ Raytronic C14

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
MichoCZ

Re: Nabíječ Raytronic C14

Příspěvek od MichoCZ »

Tak to je zajímavé. Jsou tam fakt sériově asi. No Raye C14 mám a na formování moc není. Na delta-peak není moc citlivý. Jednu baterku nepozná kdy ukončit, ale víc už pozná a mám obavu, že ti bude i při těch 25mV na článek bude chytat tak na 110% kapacity. Nastav jim ještě míň než 0,3A aby se to teplo zvládalo dost rychle odvádět pryč, které bude na některých článkách tvořit během formátování a delta-peak to neukončil. Musíš to sledovat co se tam děje.
SH

Příspěvek od SH »

lukaso007 píše:
SH píše:parametry máš nastavené víceméně dobře, podstata formování je dodat do aku cca 160% nominální kapacity. To znamená, že je potřeba aby nabíječka nevypla automaticky na deltapeak ale aby nabíjela aspoň 16 hodin. Jak to má ten Raytronic netuším. Pokud vypíná automaticky, bylo by třeba asi nastavit delta peak na maximum mV/čl co to dovolí aby se automat neuplatnil a vypnout ho ručně po 16h.
a když se během formování nabíjení přeruší a posléze znovu zapne? kdyby to delta peak vypnul a pote sem to opět nechal nabíjet a dodržel sem těch 16hod. stane se něco nebo to musí valit prostě v kuse?
nestane se nic. Klidně to tak můžeš udělat.
lukaso007

Příspěvek od lukaso007 »

Ahoj.tak sem nabral nějaké zkušenosti...formoval jsem dle vašich rad- 16hod. 0,3A nabíjení a cca 10 hod. 0,3A vybíjení, deltapeak 5mv a to celé 3x a myslím že se povedlo akorád si nepamatuju jestli sem to musel ukončit ručně:) jelikož sem to dělal na obou pacích tak docela zdlouhavé:( teď nabíjím každej pak samostatně a to tak že prvně vybiju na 5,6V při vybíjecím proudu -0,50A a pak nabíjím proudem 2,0A x1,5hod. a deltapeak je 5mv a krasně to stopne.zeptám neni to moc nebo málo ty 2,0A pro moje packy NIMH 8,4V 3000mah?
a dál sem si všiml že mi někdy nabíječka trochu blbne v tom že když nastavím cyklus vybíjení/nabíjení tak ve chvíli kdy Raytronic vybije na 5,6V a měl by začít nabíjet tak se na displeji zapne odpočítávání a oběví se hodnota nabíjecího proudu -0,00 .přitom kapacita roste a napětí taky.tak musím vypnout a zapnout znova...nevíte někdo co s tím?
MichoCZ

Příspěvek od MichoCZ »

Některé packy to tak dělají. Já mám doma Nosram 1800mAh 7,2V NiCd a nepomatuju si kdy vzali víc než 1600. Jinak to čekání je v pořádku. Čeká až si pack odpočine a doleze na určité napětí. Nejsem si jistý jestli to není dokonce až na nominálku.
marian_r

Příspěvek od marian_r »

lukaso007 píše:Ahoj.tak sem nabral nějaké zkušenosti...formoval jsem dle vašich rad- 16hod. 0,3A nabíjení a cca 10 hod. 0,3A vybíjení, deltapeak 5mv a to celé 3x a myslím že se povedlo akorád si nepamatuju jestli sem to musel ukončit ručně:) jelikož sem to dělal na obou pacích tak docela zdlouhavé:( teď nabíjím každej pak samostatně a to tak že prvně vybiju na 5,6V při vybíjecím proudu -0,50A a pak nabíjím proudem 2,0A x1,5hod. a deltapeak je 5mv a krasně to stopne.zeptám neni to moc nebo málo ty 2,0A pro moje packy NIMH 8,4V 3000mah?
a dál sem si všiml že mi někdy nabíječka trochu blbne v tom že když nastavím cyklus vybíjení/nabíjení tak ve chvíli kdy Raytronic vybije na 5,6V a měl by začít nabíjet tak se na displeji zapne odpočítávání a oběví se hodnota nabíjecího proudu -0,00 .přitom kapacita roste a napětí taky.tak musím vypnout a zapnout znova...nevíte někdo co s tím?
Formovanie a deltapeak???
MichoCZ

Příspěvek od MichoCZ »

marian_r píše:
lukaso007 píše:Ahoj.tak sem nabral nějaké zkušenosti...formoval jsem dle vašich rad- 16hod. 0,3A nabíjení a cca 10 hod. 0,3A vybíjení, deltapeak 5mv a to celé 3x a myslím že se povedlo akorád si nepamatuju jestli sem to musel ukončit ručně:) jelikož sem to dělal na obou pacích tak docela zdlouhavé:( teď nabíjím každej pak samostatně a to tak že prvně vybiju na 5,6V při vybíjecím proudu -0,50A a pak nabíjím proudem 2,0A x1,5hod. a deltapeak je 5mv a krasně to stopne.zeptám neni to moc nebo málo ty 2,0A pro moje packy NIMH 8,4V 3000mah?
Formovanie a deltapeak???
Je fakt, že ten deltapeak měl být radši 25mV, ale na C14 nejde vypnout takže ano.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“