Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Změna frekvence

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
m.cica

Re: Změna frekvence

Příspěvek od m.cica »

Jsem začátečník a moc se v tom nevyznám, proto prosím o radu.
Mám RC vysílač Hitec Flash 5 - 35 MHz. Chci se optat jestli se dá změnit frekvence na 40 MHz, aby se dala používat i k řízení lodí a aut, nebo si musím pořídit jiny RC vysílač v dané frekvenci. Předem děkuji
cartmen

Příspěvek od cartmen »

Da sa zmenit cez VF modul.Zalezi ale od vyrobcu na ktore supravy to podporuje.Drahsie supravy tu moznost maju.U lacnejsich variant ostava len kupa noveho vysilaca.
Konkretne Hitec Flash 5 neviem ako to ma poriesene.Ale ked je VF modul zvlast a je spojeny cez konektor s zakladnou doskou,tak ta monznost by mala byt.Ale co je jednoduchsie staci zavolat predajcovi a ten ti to povedat bude vediet.
SH

Příspěvek od SH »

U Flashky se nedá. Koupit novou vysílačku. Ale to jsi asi nechtěl slyšet.
duke

Příspěvek od duke »

nebo je možné si nechat soupravu v RC servisu přeladit z 35 na 40MHz, což třeba v http://www.rcservis.cz/ u tý Flashky vyjde na 450kč za vysílač i přijímač.
SH

Příspěvek od SH »

Hmmmm, a to Ti Hnízdil dá i CEčko že to můžeš provozovat? Přečti si generální licenci. Podle ní i strkat samodomo přepínače na další kanály odporuje GL a takové přeladění.... A to už vůbec nemluvím o spolehlivosti a pod.
duke

Příspěvek od duke »

prostě VF díl jde přeladit a kvalita vysíláného signálu bude vpohodě. To že to odporuje gen. licenci je věc druhá, ale když vemeš v podtaz to že je tu provozovýno na 27/35/40 MHz hrozně vysílačů (viděl jsem baby sitting na 35Mhz apod.) které nemaj ani schválení, tak přeměřená RC souprava bude OK, toť můj názor.
SH

Příspěvek od SH »

prostě VF díl jde přeladit a kvalita vysíláného signálu bude vpohodě.
Pokud jde v pohodě přeladit (hlavně přijímač) o 5 MHz tj. o 15% bez výměny součástek, tak se jedná o dost nekvalitní zařízení. Pokud se mění součástky jde spolehlivost do kopru (ruční pájení). A hlavně, až budeš mít na bedně napsáno 35 a budeš tvrdit že jedeš na 40 tak ti to asi někteří rozšlapou. V lepším případě. V horším to bude ČTU. Uvědomte si, že začíná přituhovat - na cestách, na finančácích, v éteru. Doby kdy se mohlo všechno se už nevrátí.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“