Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

jak spájet AA články

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Martin Červenka

Re: jak spájet AA články

Příspěvek od Martin Červenka »

potřebuju udelat pack ze 7 AA NiMH šlánků. nemáte nekdo s tím zkušenosti? stačí meká pájka?(jinou nemám) a co provede teplota při pájení s baterí? díky...
duke

Příspěvek od duke »

já je pájím tak, že nejdřív očistim a mechanicky připravim pájené plochy (obrousim jemným smirkovým papírem) a pak na tyto plochy pájim kablíky nebo měděné pásky odpovídajícího průřezu k možnému proudu odebíraného z baterie. Pájenou plochu prohřívám vždy krátce, ale dostatečně, aby pájený spoj byl kvalitní a ne tzv. studeňák. K pájení doporučuju kvalitní pájku a pájet pájecím roztokem (mají v ges.cz gme.cz aj.) Po spojení dvou baterí je necham na kovové desce ofukované ventilátorem zchladit, pak pájim akupak dál. Nakonec pak smrštim do velké bužírky.
Toto platí pro pájení akupaků z baterií vedle sebe, pájení baterií nad sebou jsem zatim nepotřeboval, ale co vim, tak Mega dodávala pájecí přípravky.
Pepa Darvas

Příspěvek od Pepa Darvas »

Já k pájení aku packu nad sebou používám takový "U"profil aby se v něm článek lehce pohyboval,nebrousím ani nijak nenarušuji povrh pájeného článku ,jen zakápnu pájecí vodou na nerez pájené místo a nanesu trošku cínu se stříbrem na obě plochy.Pájku používám asi šedesát Watů,kde na hrotu mám takové kladívko ,neboli "Té"kus ,dám oba články do Učka nahřeji a pak volně pustím k sobě .Chce to několikrát vyzkoušet ,než se to podaří.Pokud mluvíme o NiCd aku ,jsou zvyklé na větší teploty ,tak když vše spájím ,jen je ochladím ,než je začnu nabíjet
Martin Červenka

já mam 100W pájku. ješte ruské výroby.ale fakčí super.díky za typy jak na to. já potřeboval vedet jak to delají druzí, díky. Neco z toho skusím...
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

Ja obrusuji a nepouzivam zadne kapaliny. Pri jejich pouziti velky pozor. Vetsinou se jedna o agresivni utrejchy, takze po pajeni velmi dukladne omyt lihem.
Martin Červenka

tak sem to vykoumal. vytunil jsem starý držák na 8 tužkovek a mam po problému. nemusel jsem se namáhat s pájením jen jsem baterky vložil do pouzdra a místo osmého článku dal takové udelátko a bych uzavřel obvod packu...
Cuga

Příspěvek od Cuga »

tak sem to vykoumal. vytunil jsem starý držák na 8 tužkovek a mam po problému. nemusel jsem se namáhat s pájením jen jsem baterky vložil do pouzdra a místo osmého článku dal takové udelátko a bych uzavřel obvod packu...
Je to dobre reseni pro opravdu male proudy, tak pozor nato.

Bohuzel ti nejsem schopnej rict co to jsou male proudy, dost se to lisi drzak od drzaku...., ale proudy to jsou opravdu male :-)
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
Pepa Darvas

Příspěvek od Pepa Darvas »

Martine ?Martine ,dej si ty chlape říct,nemůžeš do malý lodičky nacpat držák na osm baterek ,nauč se je pájet ,protože musíš baterie rozmístit ,tak jak jsem Ti je namaloval v lodi,když tam prdneš ten držák ,budeš mít jinde těžiště a navíc tam poteče min.šest až sedm ampér to se Ti ten držák roztaví.
Martin Červenka

pepo,tak nad tim jsem nepřemýšlel.zda se mi ten držák roztaví či nikoliv...těžište mi zatim vychází......a navíc se mi do toho pájení moc nechce...přemýšlím co provede ta pájecí teplota s tim článkem...
P.S. v tom držáku na 8 baterií je jen 7 článků. ten držák jsem trochu vytunil
Martin Červenka

na jakou teplotu mužu ty články nahřát aniž by se nák poškodily?já to skouším spájet a nedaří se. článek je tak horký že ho neudržím v ruce. a než k sobe přituknu 2 články tak ten cín vytuhne. a nespojí se
Martin Červenka

tak je to cajk. hlavní problém byl v tom, že se mi nák povolilo to čko na pájce. utáhl jsem to a za cca 2vteřiny byl plíšek připájen...baterie taky OK!asi pomohlo to že jsem je ihned dal do mrazáku vychladit.po promeření nedošlo k žádnemu poklesu napětí a při vybíjení 6A se čas nikterak nesnížil.(takže kapacita taky neklesla)nyní mam v lodi spájeno 7xAA NiMH články...poly jsem jen obrousil a hned pájel trubičkovým cínem s kalafunou,a velice mne překvapilo jak snadno to jde...
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“